Hop til indhold

Gør/piver efter andre hunde!! :'(


Gæst JulieHansen
 Share

Recommended Posts

Gæst JulieHansen

Go' dag alle sammen:vinken::vinken:

 

 

Jeg har en hvalp på 6mdr.

 

Når vi går tur, eller hvis han bare ser en hund fra haven, - så begynder han straks at pive og så derefter gå, jeg tror, at hvis han kunne hoppe over hegnet, så ville han gøre det!!

 

& når vi fx. har en hund for besøg og han/hun går, så leder han efter hunden og piver og gør! Han kan slet ikke styre sig. :shock::shock::shock:

Når vi fx. går tur med ham og han ser en hund, så roser jeg ham, når han forholder sig i ro - men vil ikke have godbidden, han ser slet ikke på mig:damn:. Så jeg kan ikke træne ham, når der er andre hunde til stede. Han lukke helt af.

& hvis nu en hund ikke er så glad for andre hunde og den knurre, så er min fuldstændig ligeglad, han går over til hunden IGEN!

 

- det er virkelig frustrende, når han er sådan! fordi jeg ved at hvis jeg slipper ham løs på stranden eller andre steder, hvor de kan lege, så vil han ikke høre efter, når jeg kalder på ham. :megaked::megaked::megaked::megaked:.

 

- Så jeg kan ikke gå til hundetræning med ham, fordi han lærer ikke noget af at glo på de hunde og gø efter dem!!

 

- Jeg kan helt sikkert ikke begynde til Agilty, når han bliver ældre, fordi jeg skal kunne kalde ham ind til mig, når der er en masse hunde til stede.

 

- Udstilling bliver der helt sikkert heller ikke noget af, da han fuldstændig lukker af.

 

^^^ når jeg ser sådan her på det, så er det ikke særligt sjovt at have hund i øjeblikket. - men jeg elsker ham alligevel:lun:

 

 

Jeg har lånt en masse hunde bøger, men der står ikke noget om det & jeg har kigget på nettet.

 

Nogle der har nogle gode råd & ved hvad det kan skyldes at han er blevet sådan :confused::confused:

Link til indlæg
Del på andre sites

- Så jeg kan ikke gå til hundetræning med ham, fordi han lærer ikke noget af at glo på de hunde og gø efter dem!!

 

Jeg tænker lidt, at han netop lærer at samarbejde med dig mens der er andre hunde til stede, hvis i går til hvalpetræning.

Vi øver i hvert fald en del, det at bevare kontakten til hunden, selvom der sker andre ting og der er andre hunde omkring os.

Så jeg tænker, at det da er hvalpetræning, som vil kunne hjælpe ift denne manglende kontakt mellem jer.:genert:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst JulieHansen
Forresten, bare af nysgerrighed:rolleyes: Hvad er det for en hund, du har?:-D

 

 

En japansk spids.

 

- Vi stoppede nettop til hvalpetræning, pga. han ikke lærte en skid.

han stod og kiggede på de andre hunde og gøede af dem!! - træneren sagde ikke rigtig noget, hun hjalp os ikke og selv de bedste godbidder gad han ikke have (lever, kylling, you name it, selvom han kun fik mad og morgen!) legetøj, ja, det gad han heller ikke!

Link til indlæg
Del på andre sites

En japansk spids.

 

- Vi stoppede nettop til hvalpetræning, pga. han ikke lærte en skid.

han stod og kiggede på de andre hunde og gøede af dem!! - træneren sagde ikke rigtig noget, hun hjalp os ikke og selv de bedste godbidder gad han ikke have (lever, kylling, you name it, selvom han kun fik mad og morgen!) legetøj, ja, det gad han heller ikke!

 

Ej, hvor træls..!

Jeg håber, at der er en af de mere erfarne hundeejere herinde, som kan give et bedre råd så:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Barrington

Hej.

Jeg har ingen gode råd, tværtimod.

Min snart 3 mdr gamle dværgschnauzer han er nemlig på nøjagtig samme måde. Gør og piver efter andre hunde. Der kan ikke opnås kontakt til ham når der er andre hunde, ja egentlig heller ikke andre mennesker til stede. Så jeg kan se frem til hvalpetræning med gru nu eller hvad.

 

 

Bøllefrømor

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg skrev et indlæg til dig i en anden tråd, men orker ikke at finde den. Du svarede aldrig på det, men prøver igen.

 

Men igen. Han må aldrig få lov til at kigge på de andre hunde, derved belønner han sig selv.

 

Mit råd er, at starte til hundetræning, gerne hos en mere kompetent træner, der rent faktisk kan og vil hjælpe dig. Af den grund, at du her dedikerer en hel time til intensivt at arbeje med problemet - min erfaring fra mig selv er, at jeg godt kan slække lidt, hvis jeg forsøger at træne på gåturene - plus man har mindre kontrol over sine omgivelser ;-)

 

Læg noget afstand til de her andre hunde og prøv at få noget ro over ham. Afled ham fra de andre hunde og virker hverken lokning eller andre bløde metoder, så træk ham (ikke hårdt!) hen til dig, så hans hoved bliver vendt - dermed undgår du, at han får succes ved at ignorere dig. Nægt ham muligheden for at kigge på de andre hunde.

 

Mange har succes ved at holde hunden tæt ind til sig, for at få ro på den (den skal her helst ikke have mulighed for at kigge på den andre hunde).

 

Du må ikke give ham et øjebliks ro til at falde tilbage. Hver gang han kigger væk fra dig, skal du med alle mulige midler forhindre det (altså nej, selvfølgelig ikke straffe ham, hverken verbalt eller fysisk). Vend dig og gå og lign.

 

Og så kan du ved succes bruge det, at kigge på den andre hunde, som en belønning - da det jo er det, han er mest motiveret for ;-)

 

Det er sådan ca. den metode, der virkede for mig, dengang Møffe havde sådan en periode :5up: Men det tager tid, en gangs med træning er absolut ikke nok ;-) Og husk overlækre godbidder, så NÅR han rent faktisk gider samarbejde, så skal det bare være fedt :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er på ingen måde en erfaren hundeejer, men vi har været igennem det samme med vores 6 mdr. gamle Coton.

Vi har gået til hvalpetræning hos DcH, hvilket jeg bestemt kan anbefale. Her var vi også ved at give op efter få gange, fordi Buster gøede af de andre hunde, ville lege og på ingen måde havde opmærksomheden på os eller træningen.

 

Jeg fik det råd at skære f.eks. frikadeller i små stykker, smøre dem med en grovhakket leverpostej (skal KUN bruges som ultra-x-tra lækker guffer), putte herligheden i en knitrepose og sikre mig, at hunden er helt klar over hvilke lækkerier, der kommer frem, når posen larmer. På dén måde fik vi på ret kort tid overbevist ham om, at det bestemt kunne svare sig at kigge på "poseholderen", når vi var til træning :lol:

 

Vi er nået til, at han rent faktisk virker som om, at det er sjovt at træne og nu er vi startet med klikker og bruger "almindelige" guffere som belønning og det er nok til at få kontakt.

Link til indlæg
Del på andre sites

julie jeg vil anbefale dig at du får noget privat undervisning af en adfærdsbehandler med specifik forståelse for spidshunde - denne vil kunne give dig et program at arbejde efter og en forståelse for hvordan du skal arbejde med din spids- .

 

du er startet op med en -ikke begynderhund- og jeg synes der er ved at være nogle tegn på du får problemer med din hund hvis ikke du kommer lidt nærmere på at forstå hvad spidshundehundehold handler om.

 

selv mange hundetrænere kan ikke finde ud af at træne/hjælpe spidshunde- specielt fordi de aldrig bliver schæferhundelydige - de er en mundfuld og de er anderledes end andre grupper (også selvom der er en del overlapninger (spids der også hyrder mv)

 

kernen i et godt spidshundehundehold hedder respekt og samarbejde- hvis man ikke forstår hvad samarbejde for alvor betyder iforh. til spidshunde så risikerer man det aldrig bliver det "rigtige" gode venskab og det rigtig gode hundehold. Og det vil være synd:vuf:

Link til indlæg
Del på andre sites

Tror man blir nødt til at blive ved med at gå til træning, det tager jo tid.. Molly er på samme måde, hvis hun kan se eller høre en anden hund slår hun fuldstændig knuder på sig selv og jeg kan på ingen måde komme i kontakt med hende, tror det er lige meget om jeg så selv var et stort dansende kødben, ingenting virker til at hjælpe :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er vigtigt at fortsætte træning blandt andre, da du ellers opnår at stå med en hund, som slet ikke ved, hvordan den skal forholde sig, når I på sigt møder andre hunde på jeres vej.

 

Både selve socialiseringen med andre hunde og den mere konkrete og sandsynligvis konsekvente træning til en planlagt træningstime er utroligt vigtig for din hund. Den har højst sandsynligt en periode nu, hvor den prøver lidt mere af (lidt som en før-pubertet :slem:).

 

Så for at undgå en totalt stresset hund, som vinder i styrke både mentalt og fysisk i løbet af det næste år, så må du finde et træningssted nær dig, hvor du er velkommen og kan gå med din hund og få seriøs hjælp. Og nej, en spidshund er ikke en schæfer at arbejde med, men med den rigtige hjælp, så kan den blive mindst lige så dygtig. Jeg siger gerne, at vores spidser skal behandles kærligt, men konsekvent. De skal 'kunne se et formål' med træningen, og de kan godt gå hurtigt trætte, så når de kan en øvelse, så skal man ikke fortsætte for længe, for så keder den sig. Så du står muligvis med en rigtigt intelligent hund, som keder sig lidt, og som opnår at aktivere sig selv ved at orientere sig mod de andre hunde og gø ad dem. Du skal blive det mest spændende omdrejningspunkt i din hunds liv. Find ud af, hvad der 'tænder' den mest og benyt det i belønningsfasen.

 

Jeg overtog en hanhund på 4 år, som har (haft) det på samme måde. Det er drønhårdt arbejde, men vi er nu ved at vende det til det bedre. Det første hold, jeg gik på, der fungerede det bare ikke. Der var for mange dominante hanhunde, som han skulle holde øje med. Nu går vi på et hold med en meget tålmodig træner og med flere tæver, og jeg har selv fået mere ro på, fordi der blev taget hånd om os, og vores problem blev anerkendt, og de andre på holdet også hjælper ved at acceptere, at vi er på holdet for at løse et problem. Nu kan jeg ved hjælp af lækre kyllingepølser eller et bidetov aflede hans opmærksomhed, så han følger mig rigtigt godt. Vi har ind imellem stadig udfald, f.eks. når han får øje på en ny hund, der kommer på banen og går over til en anden indhegning el. lign. Men så bakker jeg og 'trækker' ham med mig i linen og kalder på ham og giver ham guffere, når han reagerer på mig. Jeg startede herhjemme med at lave små kontaktøvelser, når han gik i haven, og så kunne jeg kalde ham hen, når han så efter mig, og så fik han belønning. Så jeg havde i starten altid en håndfuld guffere i lommen til ham, så jeg var spændende at kigge på. Det virker hurtigere, end man skulle tro.

 

Din spidshund er kampen værd, hvis du lægger arbejde i det nu :-D Du skal bare være mere spændende end alt andet... om du så skal rulle dig i græsset og sige mærkelige lyde eller knitre med gufposer eller stå og svinge med et bidetov. Kontakt til dig skal altid betyde noget positivt.

 

Held og lykke.

 

Mange hilsner Annette

Link til indlæg
Del på andre sites

hejsa:genert:

jeg ville træne kontakt, kontakt og atter kontakt til dig, når i er derhjemme og går en tur, jeg ville skift hundeskole, hvor der er en dygtigere lærer, for ellers er det din hund der sejre, hvis du gir op....

jeg træner det samme med min hund og det er med stor susses, så jeg håber du kan komme derhen også, så du nyder at gå med din hund, for jeg var på et tidspunkt derhenne,at jeg ville sælge min hund, for jeg så ingen anden udvej, men på den anden side, så kunne jeg ikke forstille mig en dag uden ham!!!!!!!!!!! det fik mig til at hyre en god, virkelig god adfærdskonsulent, som så mig i aktion, og ud fra det, guidede mig igennem et møde med andre hunde, og det er jeg meget tryg ved nu, for jeg ved det er det rigtige!!!!!! for om vil det eller ej,kan det sagtens være hundeejeren der har en nervøsitet det går lige ned i hunden, da de fornemmer det hurtigere end vi aner...

så hyr en adfærdsbehndler og få løst det inden det eskalerer...du er velkommen il at smide en pb og spørge ind til min måde, men det er jo ikke sikkert det er den rigtige for dig og din hund...rigtig god arb.lyst:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Du har i en tidligere tråd vist beskrevet hvordan din hvalp følges pænt med din mor, men ikke med dig?

Der har også tidligere været beskrevet vanskeligheder på træningspladsen så vidt jeg husker.

 

Jeg vil støtte op om forslaget med at få en adfærdsbehandler eller dygtig instruktør til at se på dig og din hund, jeres relation og samspil så du kan få nogle redskaber at bruge.

 

Det drejer sig om selv at skabe situationerne, at være på foirkant, i stedet for at lade sin hund skabe situationer vi kun kan forsøge at komme ind i, ofte med et skidt resultat.

 

Jeg kan anbefale at du beskæftiger ham meget på jeres ture, så han oplever at du er værd at holde øje med.

 

Hvordan gik det med de bøger du læste, dem med tricks mv.? Har I fået øvet en masse af det?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst JulieHansen
Du har i en tidligere tråd vist beskrevet hvordan din hvalp følges pænt med din mor, men ikke med dig?

Der har også tidligere været beskrevet vanskeligheder på træningspladsen så vidt jeg husker.

 

Jeg vil støtte op om forslaget med at få en adfærdsbehandler eller dygtig instruktør til at se på dig og din hund, jeres relation og samspil så du kan få nogle redskaber at bruge.

 

Det drejer sig om selv at skabe situationerne, at være på foirkant, i stedet for at lade sin hund skabe situationer vi kun kan forsøge at komme ind i, ofte med et skidt resultat.

 

Jeg kan anbefale at du beskæftiger ham meget på jeres ture, så han oplever at du er værd at holde øje med.

 

Hvordan gik det med de bøger du læste, dem med tricks mv.? Har I fået øvet en masse af det?

 

 

Hej, jeg har faktisk din bog liggende derhjemme :D

 

Han føles også med mig, når han er uden snor og der ikke er andre hunde tilstede. - men han er jo vant til at jeg går med ham, så han ikke så godt gå med andre, hvis nu min mor skal ud med ham, så venter han på mig i et stykke tid ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst JulieHansen
Det er vigtigt at fortsætte træning blandt andre, da du ellers opnår at stå med en hund, som slet ikke ved, hvordan den skal forholde sig, når I på sigt møder andre hunde på jeres vej.

 

Både selve socialiseringen med andre hunde og den mere konkrete og sandsynligvis konsekvente træning til en planlagt træningstime er utroligt vigtig for din hund. Den har højst sandsynligt en periode nu, hvor den prøver lidt mere af (lidt som en før-pubertet :slem:).

 

Så for at undgå en totalt stresset hund, som vinder i styrke både mentalt og fysisk i løbet af det næste år, så må du finde et træningssted nær dig, hvor du er velkommen og kan gå med din hund og få seriøs hjælp. Og nej, en spidshund er ikke en schæfer at arbejde med, men med den rigtige hjælp, så kan den blive mindst lige så dygtig. Jeg siger gerne, at vores spidser skal behandles kærligt, men konsekvent. De skal 'kunne se et formål' med træningen, og de kan godt gå hurtigt trætte, så når de kan en øvelse, så skal man ikke fortsætte for længe, for så keder den sig. Så du står muligvis med en rigtigt intelligent hund, som keder sig lidt, og som opnår at aktivere sig selv ved at orientere sig mod de andre hunde og gø ad dem. Du skal blive det mest spændende omdrejningspunkt i din hunds liv. Find ud af, hvad der 'tænder' den mest og benyt det i belønningsfasen.

 

Jeg overtog en hanhund på 4 år, som har (haft) det på samme måde. Det er drønhårdt arbejde, men vi er nu ved at vende det til det bedre. Det første hold, jeg gik på, der fungerede det bare ikke. Der var for mange dominante hanhunde, som han skulle holde øje med. Nu går vi på et hold med en meget tålmodig træner og med flere tæver, og jeg har selv fået mere ro på, fordi der blev taget hånd om os, og vores problem blev anerkendt, og de andre på holdet også hjælper ved at acceptere, at vi er på holdet for at løse et problem. Nu kan jeg ved hjælp af lækre kyllingepølser eller et bidetov aflede hans opmærksomhed, så han følger mig rigtigt godt. Vi har ind imellem stadig udfald, f.eks. når han får øje på en ny hund, der kommer på banen og går over til en anden indhegning el. lign. Men så bakker jeg og 'trækker' ham med mig i linen og kalder på ham og giver ham guffere, når han reagerer på mig. Jeg startede herhjemme med at lave små kontaktøvelser, når han gik i haven, og så kunne jeg kalde ham hen, når han så efter mig, og så fik han belønning. Så jeg havde i starten altid en håndfuld guffere i lommen til ham, så jeg var spændende at kigge på. Det virker hurtigere, end man skulle tro.

 

Din spidshund er kampen værd, hvis du lægger arbejde i det nu :-D Du skal bare være mere spændende end alt andet... om du så skal rulle dig i græsset og sige mærkelige lyde eller knitre med gufposer eller stå og svinge med et bidetov. Kontakt til dig skal altid betyde noget positivt.

 

Held og lykke.

 

Mange hilsner Annette

 

 

Hvad mener du med konsekvens? altså jeg ved godt hvad det betyder, men hvad er jeres konsekvens?

Ja, men det er bare at min hund er ikke særlig glad for godbidder eller rettere sagt mad og legetøj.. det bedste er hunde.. :P

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad mener du med konsekvens? altså jeg ved godt hvad det betyder, men hvad er jeres konsekvens?

Ja, men det er bare at min hund er ikke særlig glad for godbidder eller rettere sagt mad og legetøj.. det bedste er hunde.. :P

 

For mig betyder konsekvens, at du gør det samme hver gang, og at du 'vedtager' noget, du vil have skal lykkes. Så gør du det igen og igen, så hunden forstår det/indtil det lykkes. Du må ikke give efter! Selv om det er meget nemmere at opgive ind imellem... hav få regler, men indøv de ting, som skal fungere, til de sidder. Konsekvens er på ingen måde en straf... det er en stor hjælp for hunden, at den ved HVER GANG, hvad den må eller ikke må. En intelligent hund som spidshunden lærer hurtigt, hvis den kan 'snyde'. Og lykkes det en gang imellem, så starter man forfra, for den opgiver ikke så let, når den har lært, at det kan lade sig gøre.

 

Du må i gang med at lede efter super lækre godbidder, så du kan træne kontaktøvelser. Evt. ost i tern, hamburgerryg, kyllingepølse, torskerogn på tube, som den får et 'dut' af :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor
Hej, jeg har faktisk din bog liggende derhjemme :D

 

Prøv at gå frem efter bogen :-D

 

Jeg synes man skal passe på ikke at blive for racespecifik omkring opdragelsen. Vel er spidshunde ikke samarbejdsvillige som schäfere og vel har de en stærkere vilje udad, men deres floktilknytning er meget stærk og det er det jeg tænker du skal arbejde udfra.

 

 

Han føles også med mig, når han er uden snor og der ikke er andre hunde tilstede. - men han er jo vant til at jeg går med ham, så han ikke så godt gå med andre, hvis nu min mor skal ud med ham, så venter han på mig i et stykke tid

 

Det var dette jeg tænkte på, men det er måske ændret nu?

 

Og når jeg går tur i skoven med ham, så går han meget langt fremme, og han kommer heller ikke HVER eneste gang man kalder, men vi træner jo,:blink:

Men da min mor skulle passe ham, så gik han lige ved siden af hendes ben, og hun kunne ikke engang gemme sig eller noget.

Jeg forstår det ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...