DaniellaJ Skrevet December 16, 2010 Rapporter Share Skrevet December 16, 2010 Kæresten og jeg har fået til opgave at stå for julekonfekten iår. Og jeg har altså aldriiiiig før prøvet at lave konfekt . Vi har købt smeltechokolade, marcipan og nougat, men hvad så derfra? Og ja.. hvordan gør man - synes det er lidt kedeligt kun at lave firkanter med nougat og marcipan. Har i nogle spændende "opskrifter", og ja ved godt google.dk findes - men nu ville jeg lige høre alle jer seje husmødre og fædre om råd først . Og hvornår kan vi begynde at lave det? Kan det godt tåle at ligge i køleskabet i ca. 2 dage? eller Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst Malene Nielsen Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Marcipan og nougat kan aldrig blive kedeligt sammen... uanset formen eller mangel på samme Holdbarhed...bum bum bum - vores køleskab er usandsynlig dårlig til at opbevare konfekt i, så her i huset holder det ikke længe Har dog hørt, at det i andre køleskabe kan holde sig snildt i flere uger - det er så ikke steder vi kommer Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Ditte91 Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Odense Marcipan har en masse opskrifter: Den søde jul Endda nogle med videovejledning :blink: Video opskrifter step-by-step Det kan sagtens holde sig mere end to dage, det er jeg helt sikker på Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Marcipan og nougat kan aldrig blive kedeligt sammen... uanset formen eller mangel på samme Holdbarhed...bum bum bum - vores køleskab er usandsynlig dårlig til at opbevare konfekt i, så her i huset holder det ikke længe Har dog hørt, at det i andre køleskabe kan holde sig snildt i flere uger - det er så ikke steder vi kommer Er ikke til nogen af delene . Men tænkte om der evt er noget krymmel, nødder eller sådan noget man kan bruge? - Hahah, tænker du på klamme resturanter? :blink:. - Ej har bare ikke tid til at lave det den. 24 december, da jeg skal på arbejde :damn:. og den 23 skal jeg til juletamtam hos svigerfamilien. Så er dte klamt at lave det den. 22 om aftenen? Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Ida_Asta Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Altså jeg har lige lavet nogle lækre marcipan kugler med STÆRK kaffe og whisky i og så overtrukket med mørk chokolade :mums: Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Odense Marcipan har en masse opskrifter:Den søde jul Endda nogle med videovejledning :blink: Video opskrifter step-by-step Det kan sagtens holde sig mere end to dage, det er jeg helt sikker på Uha uha, det ser spænende ud :klap:. Mange tak Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Altså jeg har lige lavet nogle lækre marcipan kugler med STÆRK kaffe og whisky i og så overtrukket med mørk chokolade :mums: Hvordan kommer du det ind i selvemarcipanen? - ja undskyld spørger måske dumt, men konfekt er en by i rusland for mig Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Ida_Asta Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Hvordan kommer du det ind i selvemarcipanen? - ja undskyld spørger måske dumt, men konfekt er en by i rusland for mig Ja, ælter det ind i marcipanen og ruller marcipanen til kulger... Men der skal ikke ret meget væske i, så bliver det for blødt... Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Bagge Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Er ikke til nogen af delene .Men tænkte om der evt er noget krymmel, nødder eller sådan noget man kan bruge? - Hahah, tænker du på klamme resturanter? :blink:. - Ej har bare ikke tid til at lave det den. 24 december, da jeg skal på arbejde :damn:. og den 23 skal jeg til juletamtam hos svigerfamilien. Så er dte klamt at lave det den. 22 om aftenen? Det kan sagtens holde sig, hvis altså ikke I når at spise det Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst Malene Nielsen Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Er ikke til nogen af delene .Men tænkte om der evt er noget krymmel, nødder eller sådan noget man kan bruge? - Hahah, tænker du på klamme resturanter? :blink:. - Ej har bare ikke tid til at lave det den. 24 december, da jeg skal på arbejde :damn:. og den 23 skal jeg til juletamtam hos svigerfamilien. Så er dte klamt at lave det den. 22 om aftenen? Krymmel og nødder kommer man kun på for, at genere andre... nødderne kan godt nok spyttes ud, men det der krymmel er noget fanden har opfundet... især de der blå violer Nej tænkte ikke på klamme restauranter - marcipan og nougat kan holde sig længe på køl... forudsat at det er lavet med rene hænder og en god køkkenhygiejne. Problemet her i huset er, at vi æder det Skal det bruges indenfor en uges tid, så lad være med at komme det på køl, hvis du overtrækker det med chokolade... det kan godt gøre chokoladen grim. Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Ja, ælter det ind i marcipanen og ruller marcipanen til kulger... Men der skal ikke ret meget væske i, så bliver det for blødt... Smart mange tak. Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Ditte91 Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Tror det er noget med at flade marcipanen ud, hælde sprut oven på, ælte osv. Man kan også hælde frugtfarve i, hvis man vil have det skal se lidt giftigt ud. Mandler, nødder og krymmel har vi også før brugt Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst Malene Nielsen Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Prøv også at hælde lidt Bailey i marcipanen.... :mums: Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst Malene Nielsen Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Bliver det for blødt pga vædske, så kan du evt redde det med flormelis Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Bagge Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Må ind og købe marcipan og nougat, nu er det faktisk jeres skyld min sunde-dag ryger en tur Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Det kan sagtens holde sig, hvis altså ikke I når at spise det Jge kan ikke lide marcipan eller nou´gat . Så må holde øje med hund og kæreste Krymmel og nødder kommer man kun på for, at genere andre... nødderne kan godt nok spyttes ud, men det der krymmel er noget fanden har opfundet... især de der blå violer Nej tænkte ikke på klamme restauranter - marcipan og nougat kan holde sig længe på køl... forudsat at det er lavet med rene hænder og en god køkkenhygiejne. Problemet her i huset er, at vi æder det Skal det bruges indenfor en uges tid, så lad være med at komme det på køl, hvis du overtrækker det med chokolade... det kan godt gøre chokoladen grim. Haha , Herhjemme vasker vi aldrig hænder, og vasker faktisk heller aldrig op . Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst Irene Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Udover det der standard "nougat og marcipan der er formet", så laver vi altid popcorn i chokolade og guldkorn i chokolade. Man tager en pose smeltechokolade og en pakke nougat og smelter sammen.. Så kommer man popcorn ned i så det er godt dækket og så op i de små forme (de minder om muffin-forme, bare i små). Og det samme med guldkorn (der skal selvfølgelig mere end ét guldkorn i hver ) Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Prøv også at hælde lidt Bailey i marcipanen.... :mums: Mnnnh Baily :mums::mums::mums: Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Udover det der standard "nougat og marcipan der er formet", så laver vi altid popcorn i chokolade og guldkorn i chokolade. Man tager en pose smeltechokolade og en pakke nougat og smelter sammen.. Så kommer man popcorn ned i så det er godt dækket og så op i de små forme (de minder om muffin-forme, bare i små). Og det samme med guldkorn (der skal selvfølgelig mere end ét guldkorn i hver ) Smelter det i vandbad eller direkte i gryden? . Mnnh kan man ikke også lave det der chokolade noget med cornflakes? Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Ditte91 Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Smelter det i vandbad eller direkte i gryden? .Mnnh kan man ikke også lave det der chokolade noget med cornflakes? Vandbad, ellers brænder det vidst nemt på. Man kan godt bruge cornflakes. Har faktisk engang lavet chokoladeovertrukne saltstænger, det smager godt Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Vandbad, ellers brænder det vidst nemt på. Man kan godt bruge cornflakes. Har faktisk engang lavet chokoladeovertrukne saltstænger, det smager godt Hahha, det ender med jeg tager diverse chips og kager og dypper dem i chokolade :klap:. 'Værsøgo', daniellas specialiteter Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Ditte91 Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Hahha, det ender med jeg tager diverse chips og kager og dypper dem i chokolade :klap:. 'Værsøgo', daniellas specialiteter Do it Er heller ikke super fan af marcipan/nougat klatter Mor og jeg besluttede os sidste år, for at vi skulle da lige lave noget konfekt. Efter 10 minutter var jeg ved at dø af kedsomhed og lortet blev aldrig spist op :stupid: Marcipan skal bruges til kransekage og nougat skal bare gå væk Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst Irene Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Smelter det i vandbad eller direkte i gryden? .Mnnh kan man ikke også lave det der chokolade noget med cornflakes? Det bestemmer man selv, jeg er mest til vandbad, synes det er lettest at styre. Min mor smelter altid bare direkte i gryden. Smag og behag Jo, det kan man godt. I år fik jeg en idé om, at peanuts måske også kunne være godt, men jeg har ikke lige fået afprøvet endnu Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
DaniellaJ Besvaret December 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Do it Er heller ikke super fan af marcipan/nougat klatter Mor og jeg besluttede os sidste år, for at vi skulle da lige lave noget konfekt. Efter 10 minutter var jeg ved at dø af kedsomhed og lortet blev aldrig spist op :stupid: Marcipan skal bruges til kransekage og nougat skal bare gå væk Jeg synes heller ikke at det er godt . Men alle andre i min familie æder det med velbehag, men tror da jeg skal forsøge mig med saltstænger, popcorn, cornflakes osv . Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
BlackGSD Besvaret December 16, 2010 Rapporter Share Besvaret December 16, 2010 Du har jo smagt min havregrynskugler... og siger bare til hvis du/I vil have opskriften :blink: Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.