Hop til indhold

Ida_Asta

Members
 • Antal indlæg

  11.832
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

239 Excellent

Om Ida_Asta

 • Rang
  Udødelig
 • Fødselsdag November 15

Personal Information

 • Lokation
  Silkeborg
 • Interesser
  Fotografering, hygge, gå ture, rejser og alt muligt andet
 • Job
  Pædagogstuderende
 • Hundenavn
  Pajko
 • Køn
  Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Omkring 3 år, tror jeg. Men min er jo ikke en stor retriever. Bare en lille kooiker-fis
 2. Ida_Asta

  Diabeteshund

  Super spændende. Har en klassekammerat med diabetes og hun vil helt sikkert finde dette meget interessant.
 3. Læste om hunde som bruges af folk med diabetes. Hundene kan lugte blodsukkerfald og stigninger.. Det er fandme også coolt.
 4. Beagle er helt sikkert super til rigtig mange ting. Jeg mødte en i lufthavnen i USA, hvor de søgte efter madvare. Fin lille hund. Dog ikke noget for mig. Jeg vil have en hund som kan gå løs, når der ikke er båndtvang. Derfor bliver de fleste stående jagthunde også udelukket, da dette er meget vigtigt for mig... Helt sikkert en fin hund. Men tråden var ikke ment som en "find-ny-race-til-Ida" Min veninde er super forelsket i finsk hyrdehund, så mon ikke jeg kommer til at lære dem bedre at kende på et tidspunkt. Tror de er super turhunde... ------------- Og jeg får nok en border næste gang. Har været forelsket siden første gang jeg stod i Sabro og kiggede på tre fine border-damer... så bliver nok bare træt af mig selv, hvis jeg vælger noget andet.... men det er ikke aktuelt nu og bliver det nok ikke de næste par år, alt efter hvordan det går med job. Finder jeg et godt fuldtidsjob et fint sted, kan det godt være det sker før... men sådan ser det ikke ud lige nu...
 5. Snakker vi finsk lapphund? eller lapsk vallhund? Tror den første har for meget pels og er for tunge i det. Men jeg ved det ikke. De tiltaler mig ikke ret meget... sådan lidt meget spidshund over dem
 6. En border tæve tror jeg godt kunne lade sig gøre, men en stor han. Nej tak Men vil uanset have den tæve jeg troede jeg skulle have, da jeg fik Pajko. Var jo aldrig planen at jeg skulle have en hanhund... Ja, det er sjovt som tingene ændre sig med årene. Men Pajko bliver også 7 i år, så det er efterhånden mange år siden jeg startede i Sabro..
 7. I forhold til at være social har meget nok ændret sig de sidste 6 år efter jeg fik Pajko. Jeg har det helt okay med en hund som ikke er super social, og foretrækker at Pajko heller vil være sammen med mig end opsøge andre når vi er ude. Meeen Pajko reagerer jo ikke optimalt om der skulle komme en fremmed hund eller menneske hen til ham. Det er nok mest det som er problematisk. Han er blevet bedre med tiden, men han er nok mere sky end den reserverede hund jeg havde troet jeg fik. Retriever kommer ikke til at ske. Ihvertfald ikke mens jeg har Pajko. Det kan jeg ikke byde ham. Er der noget han ikke kan fordrage er det retriever og andre store hunde, som gerne vil lege tromle-lege. Nu er det dog sjældent han leger mere, men store hunde gider han absolut ikke.... og jeg er nok heller ikke til meget større end border/stabystørrelse. Tror absolut en flatter kan klare det, men ofte skal man selv kunne bære/stå på ski med sin hund og det tror jeg ikke jeg kan med en flatter på nakken :5up: Men har de nok drive? Jeg kender ikke meget til den, men ser dem oftes som turhunde og ikke rigtig træningshunde..
 8. Tak, Anne. Som skrevet er det ikke aktuelt med ny hund indenfor de næste par år, så meget kan ændre sig. Så tråden er mest bare lavet fordi jeg synes det er interessant om der findes hunde af alternativ race i f.eks. redningsarbejde. Jeg har altid tænkt at næste hund skal være en border collie. Af og til kommer der andre racer og blander sig, men vender altid tilbage til borderen. Men det kommer jo helt an på min situation, når jeg har tid til en hund mere... måske passer det sig bedre med noget mere selskabsagtigt Men hvis jeg ender med at træne en hund op, så den faktisk har bestået alle prøver og kan være lavinehund, så bliver den det. Jeg bor i et land hvor folk omkommer i sneen og en hund nedsætter tiden til de er fundet helt vildt. Men det er jo altsammen bare spekulationer (og lidt overspringshandlinger lige pt.)
 9. Sigga (breton) bliver også kun brugt til agility og løb, og hun lever et ganske godt liv... Synes også det er super når man tør noget andet. Men der er selvfølgelig forskel på om man bare træner eller man faktisk ér redningshund. Synes det er ret imponerende der er en redningshund i Norge som er kooiker. Det er ikke lige det jeg tænker, når jeg er sammen med Pajko :blink:
 10. De fleste stående jagthunde bliver brugt som det her. Gerne rypejagt på fjeldene... og jeg skal ikke have stående jagthund. Deres radius er nok for stor til mig :blink: Tænkte bare at politimanden i klippet siger, at de bruger spaniels og breton, fordi de søger højt og folk er mindre bange for dem end for f.eks. en malle som kommer springene.
 11. Jeg tænker i forhold til f.eks. redning, både træning og arbejde og i Norden.
 12. Er det i virkeligheden bare et spørgsmål om at retriever og hyrdehunde har mest drive samt er førerfokusererede eller? Ville en stående fuglehund kunne trænes som redningshund?
 13. Tænkte lidt det samme ----------------------- Med alternative mener jeg bare andre racer end de mest almindelige hyrdehunde eller retrievere.. Det er vel den slags plus lidt spaniels, men oftes bruger i redning, militær og politi...
 14. Spændende. Hvad har fået dig til at vælge en Mudi og ville træne redning med ham?
 15. Ja, det er super fedt med second chances. Dem skal vi have flere af Jeg bor pt. i Sverige, men regner stærkt med at slå mig ned i Norge efter sommeren... men ny hund er nok ikke aktuelt før jeg har helt styr på job og boligsituation. Er desværre en af de unge, som fik hund lidt før det måske var hensigtmæssigt og flyttede fra ham. Han bor trygt og godt hos mine forældre og skal tilbage til mig, så snart det bliver muligt...
×
×
 • Tilføj...