Hop til indhold

Lp træningstråden


Linda
 Share

Recommended Posts

Jeg har filmet to klip på min mobil, og skal lige have et på facebook, så kan I se hvad hun laver. På den første video har hun flere gange fat i den rigtige pind, men kommer hun ind med den. Niks(men hvis hun gør det til prøven, så får jeg vil point for markering af den rigtige pind). På et tidspunkt går hun fra pindene, forsøger lige om hun bliver belønnet for at bakke og går så hen og tager fat i den rigtige pind igen, og jeg vælger så at rose, så vi kommer videre(og hun ikke endnu engang har fat i den rigtige pind og ikke kommer videre).

 

I den anden video synes jeg faktisk at hun viser at hun har fattet at næsen skal bruges. Hun har fat i den rigtige pind fra starten, smider den og tjekker lige de andre og vender så tilbage til den rigtige, og efter lidt pjat kommer hun så ind med den, og hun gør det samme i andet forsøg.

 

Det er så ikke kun næseprøve vi lige har nået at få trænet lineføring, stå, indkald og stillingsskifte. Og hun var bare så fin :hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 1,7k
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Så lykkedes det at få dem på fjæseren...

 

Fatter ikke hvordan man får dem vist herinde, så må linke...

 

Det første klip der viser blondine Cassi: https://www.facebook.com/photo.php?v=10152122448058954&l=6408707216060269674

 

Det andet klip hvor det går lidt bedre, men damm hun tygger i den pind! https://www.facebook.com/photo.php?v=10152122426208954&l=1195184862598672719

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan ville i egentlig håndtere det. Jeg frygter lidt at hvis jeg roser for meget nu Nr hun har den rigtige pind at det så bliver que til at starte indbringningen.

 

Nu har du jo kæmpet med øvelsen et stykke tid + hun er vandt til feltsøg og derfor har en anden tilgang end en "rå" hund. Så jeg tror jeg ville prøve at gribe det lidt anderledes an end jeg ellers ville gøre. Jeg er meget i tvivl om hvor meget hun egentlig har fattet af øvelsen så det kunne jeg godt tænke mig at få "undersøgt". I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at få lidt ro på hende i håb om at hun så får slået hjernen til.

 

Jeg ville prøve (og her snakker vi i ikke et træningsforløb men bare én til to gange som et forsøg) at tage hende i snor. Prøv at lægge pindene op på en lige linje med ca. 30 cm afstand og med den rigtige som en af de sidste. Gå så hen til rækken af pinde fra enden af og lad hende lige så roligt gå langs rækken og snuse til én pind ad gangen. Når du kommer til den rigtige skulle hun gerne tage den op. Hvis hun gør det roser du hende lige så stille med et roligt "god hund" og endelig ikke noget vildt.

 

Hvordan du kommer videre herfra afhænger af hvordan hun udfører "testen". Om hun løfter den rigtige eller ej.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan godt se pointen. Men er det smart med en hund der har trænet en del genstandsspor?

 

Aner det ikke... Jeg har ingen erfaring med genstandsspor. Men hvis du har brugt to forskellige kommandoer til de to slags søg og holder en hel kort snor så det ikke minder om en sporline (det er jo kun for at holde hende i ro) ville jeg give det et forsøg.

 

Det er kun lige for at se hvordan hun søger og om hun har forstået øvelsen :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu har jeg skoldet to glas(overvejer at købe to gange dolmioer bare for at hælde det ud og bruge dem til næseprøvestræning, da de er på tilbud).

 

Så hvad er fremgangsmåden? Klikke hende når hun dutter på glasset med den rigtige pind, eller? Og er det på med plastikhandsker for at undgå der kommer fært på glasset?

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu er det forsøgt med glas... Blev jo nødt til at forsøge et eller andet... Det er bare ingen succes. For blondinen forsøger at apportere glasset m.m.Jeg har lige haft hende ude og køre alle øvelser(minus spring) igennem. Alt sidder i skabet(dog var hun liiidt trygget over en der kom gående oppe ved vejen, og ville gerne ind og gemme sig da jeg trænede lineføringen). Så på alt andet end næseprøven er jeg ret sikker på skal gå... Men altså, det ville være rart hvis den sad i skabet også. Hun gjorde det fint i dag, men altså... Motivationen for det er helt i top, så nu tror jeg at vi bare træner det hver eneste dag, og så satser jeg på at det måske lykkes. Hvis ikke, så må jeg se hvordan det egentlig er at gå til LP-prøve, og bliver vi bidt af det, så kan jeg jo se om jeg ikke kan få noget hjælp fra en der har forstand på det... Nu udbyder Sydkysten jo en masse kurser i juni, så måske det er en ide.

Link til indlæg
Del på andre sites

Et spørgsmål...

 

hvordan an når man kommer ind til dommeren, giver man hånd og præsentere sig? Det gør vi jo i DcH når vi stiller i lydighed.

 

Og og for at være helt sikker(synes nemlig jeg ser forskellige ting på videoer på youtube), stå slutter ved siden af hunden ikke, jeg skal stille mig direkte ved siden af og så gå nogle skridt før vi stopper? For nogle videoer af LP1 viser at føreren går forbi, vender om, går tilbage og tager hunden med på plads og stopper på dommerens ordre. Jeg kan evt. filme sådan som jeg tror den skal se ud.

Link til indlæg
Del på andre sites

Også i LP er det almindelig høflighed, at man hilser på dommeren..... og når du kommer fra DcH, er det også her, du skal sige, at din hund er trænet i at sidde foran :5up:

 

Stå-øvelsen afsluttes med, at du går tilbage til din hund - du må også gerne gå forbi eller evt. rundt om den, men skal ikke! Du behøver ikke stoppe ved hunden; men du tager hunden med på plads, til dommeren siger "begge holdt"

Link til indlæg
Del på andre sites

Må nok hellere lade være med at sige den sidder foran, når den de sidste fire måneder har fået besked på at komme direkte på plads, og vi har fået god fart på :blink:

 

Må overveje hvad jeg gør med stå. Hun har altid været ret stabil i den position, så uanset hvordan jeg kommer tilbage til hende burde hun blive stående. Hun kan dog finde på at hoppe lidt hvis jeg tager hun på plads mens jeg går forbi.

Link til indlæg
Del på andre sites

Et ekstra spørgsmål... Har fået PM, men der er ikke noget startrækkefølge(tror jeg da, for dem med dobbelthund er bare sat op efter hinanden). Er det den rækkefølge der står i PM, eller får man den på dagen? Skal jo lige vide om jeg skal forberede mig på at blive flyttet rundt i forhold til Rally :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Så er vi hjemme og så kan jeg rigtig skrive. Først og fremmest, jeg er super tilfreds med min lille hund. Vi blev placeret lige i i midten af de 17 hunde der stilte til start.

 

Jeg har taget et billede af hendes dommerseddel:

1014046_10152174867508954_330943568_n.jpg

Det gik faktisk skidegodt med lineføringen og jeg nåede at tænke, yes man det her går bare godt. Hun var på på en måde som hun bare aldrig har været det før. Så op på mig, vendte fint sammen med mig. Så kom vi til løbet og var næsten helt færdig. Vi vender omkring og kommer forbi sektretærbordet(aner ikke hvad det hedder) og lige der, ved siden af hvor hun skulle løbe, stod en kasse med brugte næsepinde og den skulle hun da lige kigge i :stupid:, og så røg AL kontakt lige en tur. Så da vi skulle stoppe op, skulle hun have en god tænkepause før hun fattede hun skulle sidde på plads, og så var det meget skævt, hvilket også var tilfældet efter to skridt frem og to skridt tilbage.

 

Så skulle vi lave vores ståøvelse. Det hele går fint, men da jeg tager hende med under gang og skal stoppe, så forsætter Cassi lige en tur rundt om mig og sætter sig så ned.

 

Spring, der står hun fint og kigger på mig med et pokkers frækt blik i øjet, og ligner en der spørger mig om hvilken rally-øvelse vi nu skulle lave.

 

Indkaldet, der ændre hun position, og så stempler hun mig lige i maven inden hun går på plads. Hun var bare så glad og frisk.

 

I næseprøven havde hun nok fat i samtlige pinde og ender så med at vælge en, som ikke var rigtig(alle pinde måtte kasseres, da hun lige prøvee at smage på dem :roll:)

 

Stillingsskifte var akkurat som vi laver det derhjemme.

 

I dæk fik vi en ommer. Ligepludselig tænder musikken og så sætter Cassi sig op. I andet forsøg synes jeg selv hun ligger pænt, hun snuser lidt til gulvtæppet og det er åbenbart det dommeren mener er uro :vedikke:

 

Det var nok lidt overvældende for Cassi, for vi var i en stor hal, som var delt op med et banner, og på den anden side var LP3 i gang, og det gjorde noget ved Cassi at hun kunne høre der skete noget, men ikke kunne se det der skete. Som nævnt tidligere, så havde jeg det skægt. Jeg har sjældent grint så meget, og jeg kan faktisk godt lide måden at gå til prøve på. Det var Erhard der var dommer, og han var fantastisk.

 

Da vi ventede på startbøger(der gik næsten 4 timer fra den første hund var på til resultaterne var klar) lovede jeg min fars kæreste, at bestod vi, så prøvede vi igen til august, når vi skal til klubmesterskab. Og må indrømme. Ti point er ikke meget.

Lige nu overvejer jeg at tage fat i Vibeke Gyldenkærne(som jo har Cassis far) for at høre om hun vil hjælpe med ideer til næseprøven. Hun ved jo noget om hvilke problemer der kan være med en hund der går både DcH og DKK lydighed.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 4 weeks later...

Nu er jeg jo så småt i gang med Joppe. Eller dvs. han er sådan set bare i gang med at lege og kunne håndtere forstyrrelser. Og lidt apportering. Men det betyder jo også at jeg går og overvejer det færdige målbillede af de enkelte øvelser. Og så kom jeg til stillingsskiftet. Jeg er VIRKELIG i tvivl om hvordan jeg vil have det. Der er tre muligheder: låste bagben, låste forben, skulderen som stationært centrum for for og bagben. JEg kender mig selv godt nok til at vide at jeg ville have for svært ved sidste variant. Det er for svært at sætte kriterierne for mig.

Så er der to tilbage. Det klassiske er jo låste bagben. Meeen jeg ser fandme ikke mange på eliteniveau, eller i de andre klasser, som ikke bøvler med stillingsskiftet med låste bagben. Min teori er klart at det er en enormt svær øvelse for hunden at forstå. Og fordi det er svært at forstå, så forsvinder bevægelsesmønstret ofte lidt (og hunden rykker) når hunden kører højt i arbejdsstress. Her tror jeg klart det er lettere for hunden at forstå låste forben. Men jeg ved det ikke.

Hvad tænker I?

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu er jeg jo så småt i gang med Joppe. Eller dvs. han er sådan set bare i gang med at lege og kunne håndtere forstyrrelser. Og lidt apportering. Men det betyder jo også at jeg går og overvejer det færdige målbillede af de enkelte øvelser. Og så kom jeg til stillingsskiftet. Jeg er VIRKELIG i tvivl om hvordan jeg vil have det. Der er tre muligheder: låste bagben, låste forben, skulderen som stationært centrum for for og bagben. JEg kender mig selv godt nok til at vide at jeg ville have for svært ved sidste variant. Det er for svært at sætte kriterierne for mig.

Så er der to tilbage. Det klassiske er jo låste bagben. Meeen jeg ser fandme ikke mange på eliteniveau, eller i de andre klasser, som ikke bøvler med stillingsskiftet med låste bagben. Min teori er klart at det er en enormt svær øvelse for hunden at forstå. Og fordi det er svært at forstå, så forsvinder bevægelsesmønstret ofte lidt (og hunden rykker) når hunden kører højt i arbejdsstress. Her tror jeg klart det er lettere for hunden at forstå låste forben. Men jeg ved det ikke.

Hvad tænker I?

 

Uden at skulle gøre mig klog på noget, da jeg jo ikke har trænet noget i laaaang tid, tænker jeg umiddelbart at låste forben måske er nemmere st lære hunden, det er jo i hvert fald ret nemt at se om den rykker, men, får det ikke bagenden til at ryge frem og tilbage og baglinjen, ved hvert skift, hvis forbenene er låst på samme sted?

Link til indlæg
Del på andre sites

Uden at skulle gøre mig klog på noget, da jeg jo ikke har trænet noget i laaaang tid, tænker jeg umiddelbart at låste forben måske er nemmere st lære hunden, det er jo i hvert fald ret nemt at se om den rykker, men, får det ikke bagenden til at ryge frem og tilbage og baglinjen, ved hvert skift, hvis forbenene er låst på samme sted?

 

Ja jeg tænker også det er lettere at lære hunden.

Og jo det får bagenden til at ryge frem og tilbage, men det betyder ikke noget for bedømmelsen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...