Hop til indhold

Sagen med Odyss


KimC
 Share

Recommended Posts

I december 2008 var der rygter på et forum for irske ulvehunde om at der var en ulvehundeblanding i Polen der levede på et jammerligt dyreinternat i nærheden af Krakow. Hunden stod i et bur i det fri, og den vinter var hård i Polen.

Et medlem fra lokalområdet tog afsted for at se nærmere på sagen, og det viste sig at være korrekt.

 

IW_schronisko_Kr_1.jpg

Odyss, dengang ca et år, og med alvorlige adfærdsproblemer.

 

Nu er der nogen der elsker den slags hunde, og noget skulle der gøres. Myndefolk kan godt være lidt specielle.

I Tyskland er der en hjælpeorganisation der er specialiseret i at omplacere mynderacer, og de ville godt prøve at se om de kunne få Odyss indlogeret under bedre vilkår, for i Polen ville han ikke overleve vinteren. Men transporten fra Polen til Tyskland ville komme til at koste lidt, fordi Odyss pga adfærdsproblemer ikke bare er noget man sender med posten.

Der blev samlet penge ind, og vi fik endda samlet for mange penge ind.

Resolut besluttede vores udsendte medlem at der var plads til en hund mere i den transport, og valget faldt på Iris, en ung Chart Polski tæve.

 

irisbi9.jpg

Iris.

 

De to blev læsset i en firehulstrækker, og så af sted gennem vinterlandskabet til Tyskland, alligevel en tur på ca 5-600 km. Der kunne de to indlogeres på et mindre internat hvor de kunne komme indenfor, og blive passet ordentlig.

 

CRW_0383.jpg

Odyss bliver hentet i Krakow. Iris er allerede i bilen.

 

Iris viste sig at være en velfungerende hund, og skulle ikke vente længe på et nyt hjem. Men Odyss blev beskrevet som "helved på jorden". Yderst aggressiv, og kunne ikke med andre hunde. Man måtte opbevare Odyss for sig selv. Mange ville gerne tage Odyss, men ingen turde binde an med opgaven. Og dyreværnsforeningen var ved at forberede sig på at han skulle blive på det lille internat resten af sit liv.

 

Der var nu alligevel en der turde binde an med Odyss. En bondefamilie i Polen! De har to andre irske ulvehunde og en lurcher. Bondekonen mente at Odyss' aggression i virkeligheden var et udslag af usikkerhed. Så de tog deres alfahan med til internatet i Tyskland. Så tog alle en dyb indånding, og lod de to hilse, først gennnem et hegn, siden uden hegn. Det viste sig at hun havde ret, og så tog Odyss tilbage til Polen!

 

odys1kn9.jpg

Odyss (sort) og alfahannen fra Polen hilser gennem et hegn på internatet i Tyskland.

 

Der var da problemer i starten, men Odyss har indrettet sit i sin nye flok, og berettes at fungere finnt blandt de andre hunde, men han er meget vagtsom og bevogtende over for den gård han bor på. Og når de er ude at køre, er der ingen der skal pille ved deres bil!

 

Selv om det nu er nogen år siden, hører vi af og til fra Odyss.

 

Dette billed kom til os i går morges.

img7350bis.jpg

 

Man kan ogsåklikke lidt frem og tilbage i deres imageshack album og se andre billeder via dette link (Dastam's images)

 

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

 

I starten postede bondekonen i vores ulvehundeforum via google translate, nu er hun ved at blive helt god til det engelske, næsten bedre end google.

 

Det var en god oplevelse at være med til at hjælpe. Der var ikke nogen Dyreværnsdirektører, spindoktorer og PR maskiner der skulle leve med af det vi samlede ind. Alle gjorde bare deres bedste, og idet vi var mange nok blev det ikke så svært for den enkelte.

Redigeret af Stjernetosse
Billede sat ind :)
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Afganskmynde

meget komisk han skulle rejse tilbage til polen igen:lol:

 

Ja, det er helt vildt hvad rescues kan udrette af mirakler:hjerte:. det sidste interessante tilfaelde "vi" havde i CA. var en 10 mdrs. afganskmynde der havde brug for en utrolig dyr operation til ca. 30.000kr - Og det fik CA mynde rescue samlet ind til denne her ene hund i lobet af sommeren. Jeg er virkelig benovet over mynderescues generelt, for de gor et fremragende arbejde for racen (her i CA fragtes afganske mynder i nod, fra stat til stat, uanset om rescuen er CA baseret), og derfor ses den YDERST sjaeldent indenfor internaters fire vaegge (og det er en stor ting naar man taenker kaempe USA:shock:).

 

Nok en af de heldige racer i rescue ojemed, for de er saa sandelig ikke de mest nemme racer at placerer og leve med for alm. mennesker:genert:

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for historien:lol: Jeg har tårer i øjnene over at nogle hunde har så hårde vilkår. Jeg smiler fordi der findes mennesker som vil gøre så meget for at hjælpe et dyr i nød. :lun: Hvor er det skønt at se hans udtryk have ændret sig så meget fra første til sidste billede :hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, det er en happy end historie, ik?

 

Der er et par billeder der ikke kom med, de kommer her:

 

CRW_0377.jpg

Her bliver Odyss lukket ud af buret i Krakow.

 

CRW_0383.jpg

Og er sulten...

 

Odys%20Lilka%2004.jpg

Her er CP tæven Iris. Læg mærke til at hun har en fejlstilling på forbenene.

 

Odys%20Lilka%2012.jpg

Her er Iris i bilen på vej til Tyskland, og hun har fundet provianten.

 

Odys%20Lilka%2004a.jpg

Pause undervejs på turen til Tyskland. Trods Odyss' adfærdsproblemer tog han turen bravt, og voldte ingen problemer undervejs.

 

 

Og fra Odyss' nye græsgange:

odys3.jpg

 

img1327b.jpg

Og Odyss' sofa..

Link til indlæg
Del på andre sites

Dejligt med en historie der har en lykkelig slutning :5up:

Det er godt det er ved at være længe siden, for jeg er da riiiiimelig vild med hende der Iris :lun: Hallo, hun ser lækker ud :lun:

 

Iris skulle heller ikke vente længe på et nyt hjem. Hun var afsat efter ca 14 dage, efter at hun kom på listerne. De venter lige lidt med at sætte hundene på listerne for at opdage evt sundheds og adfærdsproblemer i tide, sådan at den kommende ejer i det mindste ved noget om det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...