Hop til indhold

KimC

Members
  • Antal indlæg

    2.406
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af KimC

  1. Det er også skræmende at DB er på pletten når der er tale om letafsættelige hunderacer, som her. Er der derimod tale om lidt mere besværlige hunderacer bliver man afvist på alle tænkelige måder. Brev ikke ankommet, kredsformand ikke hjemme, parkeret i omstillngen og så fremdeles.
  2. I starten var han direkte bange for intakte hanner, og ville absolut ikke vende hverken side eller ryggen til dem. Det har normaliseret sig nu. Ingen af de kastrater der bor hos mig nu, er blevet kastreret på min foranledning. Jeg er generel modstander af at fjerne legemsdele på dyr, det være sig ører, hale, eller kønsdele, fordi det skønnes at være praktisk eller formålstjenligt eller ser pænere ud, men ikke er medicinsk nødvendigt.
  3. I starten af dette år flyttede der en kastreret hanhund ind her. Det skule mine intakte hanhunde da lige vænne sig til, men hverdagen har indfundet sig, og der er slet ingen problemer. Det tog vel en måned eller to at få de thelt finpudset. Men jeg kan mærke på den kastrerede hanhund at han åbenbart er blevet "humpet sønder og samen der hvor han var før. Hvad der forbliver er, synes jeg, en slags skepsis mellem intakte tæver og kastrerede hanhunde, og til dels også mellem intakte hanner og kastrerede tæver. De eksisterer i samme verden, men har bare ikke noget videre fællesskab.
  4. Nu er der lavet 4 bøger med min nysgerrige og stædige Hjortehund Penticton aka "Profesoren". Hans mor er importeret fra Canada, derfor har alle hundene i hans kuld navne efter steder i Canada. Penticton er en mindre mineby i Canadas midtvesten. Det med minedriften har Penticton taget til sig, an elsker at rode i jorden med sin næse, og vende hver en sten. Desuden er han, som alle andre fra sit kuld ualmindelig stædig. Denne kombination førte efterhånden til øgenavnet "Professoren" Det er i den egenskab han har skrevet de fire bøger, hvor han fortæller om sit liv og sine opdagelser af vores verden. Læs trailerne her: http://kim-christensen.dk/udg/udgivelser.htm Der er links til salgssteder i slutningen af hver trailer, eller links direkte til bøgerne på Amazon eller Saxo fra siden. Bøgerne koster lidt mere på Saxo pga den danske moms, men til gengæld sparer man noget kortgebyr. Normalt er mynder ikke så nysgerrige, og næse-super-brugere. Men Penticton som han formelt hedder, havde et uheld med sit ene forben i en ung alder. Han skulle holde ro i 2-3 mdr. Måtte godt gå, men ikke løbe. Det var svært med en etårig mynde. Men dengang havde jeg en gammel jagthund, som vi møder i bøgerne som Bedstefar-Hund. Han var en god bedstefar, og lærte den unge hjortehund at bruge sin næse, det gik virkelig godt, og det langsomme tempo ved sporsøg var netop den rette form at motionere et ben efter en større operation. Første bog skildrer hans første tid hos sin opdrætter, og hvordan han flyttede ind her, begyndte at opdage ting og sager, men også kom til skade med sit ben. Og så skal der holdes Jul.. Anden bog tager ham med i hundeskole, på operationsbordet, til dyrlæge igen, træning som næsehund, noget han pludselig får glæde af i uventet sammenhæng. I tredie bog ryger han i badekarret, sætter politiet ud af spil, og går først og fremmest på opdaelse i skoven, hvor hans menneske må hjælpe med at søge efter svar. I fjerde bog flytter et nyt familimedlem ind, som snart kommer ud på tynd is, så der skal handling til. Gamle Kattemor finder et mærkelig kort i sin store samling af bøger, og så skal Professoren på en ekspedition, hvorfra han faktisk bringer nogen resultager med hjem.
  5. Vi kan lukke denne her, idet de to galgoer nu bliver her hos mig til deres (eller mine) dages ende.
  6. Pas på jeres hunde! Nu har vi igen en konservativ justitsminister. Vi ved jo hvordan det gik sidst. Justitsområdet er en konservativ mærkesag, så de sætter naturligvis deres bedste folk på sagen. I den sammenhæng tør jeg slet ikke tænke på det partis øvrige MF'eres evner.
  7. KimC

    Jaroff

    Min dejlige projekthund Jaroff måtte have fred i dag. Han statede ellers dagen med godt humør, men somd agen skred frem blev han dårlig. Den tilkaldte dyrlæge anbefaleede at han fik fred, og sådan blev det. Vi nåede en dejlig tur i går formiddags inden regnen kom. De to billeder her er fra denne tur, hvor man kan se at appetitten ikke fejlede noget. Starten med jaroff var svær, han var et totalt vrag, og det var et anstrengende men også lærerigt forløb at få ham tilbage til livet. Han var alt besværet værd.
  8. Den er en konsekvens af en af de mest fjogede Justitsministre dette land har oplevet. Justitsområdet er en konservativ mærkesag, de satte deres bedste mand på sagen. Jeg tør ikke tænke på hvad de andre politikere i det parti kunne have udrettet. Med til Lars Barfoeds fortjenester hørte også en målsætning for hvor mange kroner i bøder som de enkelte politikredse skulle indkradse. Trods hans evner eller mangel på samme er det dog beskæmmende at lovene faktisk fik det nødvendige flertal. I stedet for at hunde skal ligge på betongulve, på diverse mærkelige hemmelige internater, må vi have bygget et højsikkerheds hundefængsel i lille Danmark. Med tremmer som end ikke den bredeste hundekæbe kan bide igennem. Det skal naturligvis sendes i udbud og drives af private operatører, så man kan sige at man har skabt nye arbejdspladser.
  9. KimC

    Import af gadehunde

    Den gav sikket smæk, det gør min kommentar sikkert også. Åbenbart kan enhver starte sin egen gadehund-import forening. Ikke alle er lige gode til det. Der er ganske rigtigt en ikke uvæsentlig del af disse hunde der ender som returhunde. Jeg har selv to returhunde, der blev kasseret efter 14 dage af deres importør. Det er ikke altid velfungerende familiehunde der kommer fra et liv på gaden. Joda, man skal godkendes! Her optræder det kendte dyreværnsfænomen: MIN dømmekraft er universel og altid korrekt, DIN dømmekraft er ikke-eksisterende. En af de personer der tog ud og godkente nye familier havde på et tidspunkt selv 22 store hunde i en lejlighed på 45 kvadratmeter. Dømmekraft? Jeg tvivler på at den person der selv har et sådant hundehold er den rette til at bedømme om andre er egnede som hundeejere. Det er heller ikke alle foreninger der har styr på hvad de har med at gøre. Da det stod klart at de to gadehunde jeg havde boende her ikke havde nogen fremtid andetsteds, bad jeg om at få papirerne til Hunderegisteret. Så startede problemerne, bl.a. en decideret shitstorm. En masse ævl, men ingen papirer, og så skulle hundene lige pludselig et andet sted hen. Jeg fik scannet deres chip, dvs det lykkedes så ikke selv om vi prøvede 3 forskellige scannere. Der var ingen chip. Et eller andet må være gået helt galt i den forenings administration. Jeg har overladt til dyrlægen at indrapportere det til de relevante myndigheder. Efterfølgende blev hundene undersøgt for middelhavssygdomme, der var heldigvis ikke noget, men ventetiden på svar var ubehagelig. Havde en af prøverne været positive, ville mine "egne" hunde også have været i farezonen. Alt har en pris, den kan også blive for høj. Jeg har taget en del skæve genbrugshunde gennem de sidste 10 år, men nu er det slut.
  10. Der er nok en del der fristes til at gå ind i branchen fordi de forventer at der er hurtige penge at tjene, jo flere hunde der er med på turen, jo flere penge. Og så kan man endda passe Fjæsen og diverse sniksnak samtidigt med.
  11. Det "Psykologiske Studie" der ligger til grund, er udarbejdet af PETA, og er blevet kritiseret for at være uvidenskabeligt. Man kan bevise hvad man vil med den "rette" undersøgelse. Undersøgelsen er lavet i et fængsel, og viser ikke uventet at de indsatte der har mishandlet dyr også er kriminelle i andre sammenhænge. I et land hvor halvdelen af befolkningen tror på Donald Trump, godtager man nemt den slags letkøbte argumenter. Og hvad så, er der nok nogen der siger. Problemet er at man på den måde kan bevise det man vil, og få hovedløse politiekere til at tro på det. Det kan udvikle sig til noget grimt.
  12. En ting som jeg ikke har set nævnt her i tråden er at en whippet nemt fryser. Mynder har ikke det varmeisolerende fedtlag som andre hunde har, og pelsen er meget kort. Whippet vil gerne hygge og putte sig ind til nogen der gider varme dem. Det er ikke alle hunde der er glade for den form for social kontakt, andre nyder den lille rare varmedunk.
  13. Dyrlæger kan lidt mere når de ved at man kan være dem utro, hvis det skal være. Min faste dyrlæge reklamer på at være ISO 9000 godkendt, hidtil har jeg ikke kunnet se nogen forskel. En af dyrlægerne er verdensmester i at finde noget ekstra at behandle for, og så må vi også hellere have taget nogle røntgenbilleder, for at være sikker.... Det er irriterende at få en pris på 1100 for en tandrensning, og så bliver den på 3500 i stedet. En anden dyrlæge kunne gøre samme arbejde for 900, og så kostede det også 900. Det var de så ikke så glade for hos ISO dyrlægen, men så kan man mærke at de strenger sig mere an fremover.
  14. Ind imellem hr jeg nævnt gamle Kattemor her i forumet. Kttemor blv jo syg, og var en del på sygehus, og skulle så på noget genoptræning, hvor det var meningen at hun skulle hjem til bededagsferien. Kattemor var meget glad for Blissy, og han var glad for hende. Jeg kørte jo med Kattemor en del af vejen den gang vi hentede Blissy. Søndag aften gik jeg en tur med Jaroff og Ikaros forbi hvor hun bor, men der var ingen hjemme. Så kom naboen og fortalte at Kattemor var gået bort Torsdag aften, ligesom Blistay. Det her billed er taget 12 marts, hvilket var sidste gang vi talte med Kattemor, fordi hun blev indlagt kort tid efter. Blistay ville ikke med da vi skulle til at gå, han blev stående og lænede sig op ad Kattemor. Jeg syntes dengang det virkede morsomt, og tog dette billed. Måske vidste Blistay noget som vi andre ikke vidste da det billed blev taget, og hvor virker det underligt at to lange liv slutter samme aften.
  15. Tak. Ja, nu er den gamle dreng begravet. Han var meget utæt på det allersidste, så der er en del der skal vaskes. Om jeg har lyst til det? Nej, men jeg kan få hundetæpper og ditto kurve tørre udendørs i dag fordi vejret er til det. Om et par dage kommer der regn. Min lille whippet Tom/Lille Lort har det svært med at miste en god ven, det samme har min plejegalgo Galmina som dog ikke har kendt Blistay så længe. Men, the show must go on. I morgen har Galmina 4 års fødselsdag. Galmina og Tom hænger meget på hinanden, og nu skal de så beholde hinanden, så i morgen får Galmina sin "Lille Lort", med en sløjfe i halsbåndet.. I siger ikke noget, vel? Galmina var jo "kun" i pleje, men interessen var ikke stor, ja med mindre "vi" kunne bringe hende vederlagsfrit til den anden ende af landet. Den anden plejegalgo Ikaros var der slet ingen interesse for, og han er tilstrækkelig gak i låget til at passe ind i billedet her, så ham var jeg ret hurtigt klar over at jeg ville blive hængende med. Ja, der mangler nogen, men jeg må indrømme at det også er en lettelse. Blistay har haft mange skavanker, og hver morgen har jeg altid været lidt betænkelig når vi stod op. Har den gamle det nu godt, eller skal vi til dyrlægen igen i dag? Når nu det sidste vasketøj er kommet ud at hænge lige om lidt, kan jeg tage hele banden og gå en længere tur, uden at skulle tænke på en gammel hund med et skævt ben. Hvad der så videre sker vil vise sig, for Blistay var højest i rang, og jeg kan da godt mærke at der er lidt beføjelser der skal omfordeles nu.
  16. KimC

    Gamle Blistay

    Han er lige taget af sted. Måtte have fat i vagtdyrlægen. Den gamle dreng havde det faktisk rimeligt indtil ved 16 tiden, hvor dyrlægen lukkede. Men så begyndte det hele at svigte, og kl 20.30 fik han så fred. Det var ellers godt gået af den gamle dreng. En borzoi der overlever den kritiske alder hvor DKM tager sin del, bliver normalt kun ca 10 år. Blistay ville være blevet 11 d. 4. Juni. Der var 6 hvalpe i kuldet, og han var den første der måtte gå. Men 7 år på uopvarmet betongulv, og kvaksalverdyrlæge sled på den gamle krop, som den rigtige dyrlæge har tjent fedt på at få til at hænge sammen efter at jeg fik ham. Jeg har jo da ellers noget af en hundeflok, men det er utroligt så stille de kan være. Lille Lort som holdt meget af Blistay kan slet ikke finde ud af det. For mit eget vedkommende kom jeg til at holde meget af det gamle væsen med hans fantistiske blide sind. Men vi kommer til at mangle ham. Alle sammen. Mig, mine hunde, ikke mindst Lille Lort, ungerne i SFO. Og dyrlægen.. Her et billed mens alt var i orden, så godt som det nu kunne blive. Og så er det billed endda kun en uge gammelt.
  17. To af mine hunde har eller har haft epilepsi. Når man oplever det første gang er man bare helt ude i tovene, og man vænner sig aldrig til det. Der er nogen ting man kan gøre. Det første er at holde roen mens anfaldet står på. Sørge for at hundens kramper ikke bevirker at legemsdele beskadiges, altså væk fra bordben og andre hårde genstande. Så skal man også holde omgivelserne i ro, og sørge for at der ikke opstår uro med tilstedeværende dyr og mennesker. En af mine hunde fik en gang et anfald i et tog, je gklarede situationen ved at sige: "Der sker ikke noget, hunden er lige ved at genindlæse Windows, som i ved kan det tage et par minutter, men så er han her igen." Det næste man skal er at granske hvad der skete i minuttet/sekunderne inden anfaldet. Det kan man ikke klarlægge på baggrund af et enkelt anfald, men efterhånden danner der sig et mønster. Hjernen har ikke godt af disse anfald, og det gælder om at undgå dem. Hvis der findes en sammenhæng mellem hvad der skete lige inden anfaldene, skal man undgå disse situationer. Der findes dog også epilelsitilfælde hvor anfaldene bare kommer når de kommer, uden relation til hvad der er sket umiddelbart forinden. Feks fik min ene epihund anfald når han uventet så en legekammerat tæt på uden forvarsel. Anfaldene kunne undgås ved at aftale med ejerne af kameraterne at vi undgik disse situationer, og sørgede for at hundene så hinanden på lang afstand inden de mødtes. Den anden har tendens til anfald i forbindelse med overgang fra søvn til vågen tilstand, især hvis en opvågning sker unormalt. Han havde et meget voldsomt anfald der varede en halv time midt om natten. Jeg fandt ud af at han ved at vende sig i søvne var faldet ned fra sofaen. Når vi står op om morgenen går jeg nu helt stille rundt og trækker gardinerne fra, og tænder lidt lys. Når jeg så kan se at jeg har øjenkontakt til ham kan jeg godt starte dagen med at åbne døren ud til haven, og lade hundene mylre ud. Epihunden skal lige have et kvart minut til at få hjernen i fart, så ingen brat opvågning. På den måde kunne jeg - næsten - undgå epianfald uden brug af medicin.
  18. Tak for svarene. Den gamle dreng er jo blevet lidt inkontinent, og dyrlægen har givet ham en penicillinkur. Det har virket noget, men han skal have den sidste tablet i morgen, og der er stadig noget. Penicillinen gav uorden i maven så han fik forstoppelse, men det blev klaret med en microlax. Dyrlægen konstaterede en udposning inde i endetarmen som er hård, det kan være en kræftknude. I betragtning af Blistays alder og almene tilstand bliver der ikke tale om operation. Hvis blistay holder så længe, bliver ham 11 i Juni. Hunde af den race der når at blive gamle bliver sjældent mere end 10, så han har gjort det godt, alt taget i betragtning. Den knude er dog blevet konstateret allerede for et halvt år siden, så det er ikke noget der vokser hurtigt. Lige nu fungerer maven og brokket er ved at falde lidt til ro. Nu må vi så se hvad der sker når penicillinkuren ophører, men den gamle dreng er i godt humør og spiser fint.
  19. Han fik de første majs Onsdag ved middagstid. Der begyndte at komme majs ud Torsdag morgen, og i løbet af dagen kom der hurtigt flere, idet de åbenbart fungerer som en slags "kuglelejer". Han fik da i hvert fald ryddet op i tarmene i går.
  20. I dag var vi så hos dyrlægen. Den gamle har lidt urinvejsinfektion, og der er en hård knude inde i endetarmen, som kan være en tumor, men på grund af problemerne med maven er hele regionen noget øm. Fordi Blistay er gammel, og i generel dårlig stand bliver der ikke tale om operation. Men urinvejsinfektionen bliver behandlet, og majsene ser ud til at virke godt, som en slags kuglelejer, den gamle er kommet af med ganske meget i dag. Trods sine skavanker kunne den gamle dreng da gå turen til og fra dyrlæge, i alt 6 km på egne poter, og humøret er fint nok. Han var ikke engang træt da vi kom hjem, men tilbragte 20 minuttermed at gå rund og snuse i haven. Viser der sig en negativ udvikling skal han have fred, men ellers skal han have lov til at leve så længe det går an. Først skal han have chancen til at få maven i orden, måske bliver det også bedre efter at jeg har fået nærlæst vejledningen for Husk. Det viser sig at jeg kun har givet ham ca 1/3 af den dosis han skulle have haft.
  21. Majsene er i hvert fald begyndt at komme hele ud, så der er gennemgang i den gamle. Nu må vi så se hvad dyrlægen siger i dag. De har da i det mindste ikke ringet afbud endnu..
  22. Se nu er mine hunde forudbelastede af et mangeårigt ophold ved en mildest talt temperamentfuld opdrætter. De bryder sig ikke om at besørge noget når der er nogen i nærheden. Jeg kan gå en længere tur med dem, hvor de ikke besørger noget. Når vi så kommer hjem, og jeg lukker dem ind i haven, finde rhundene et sted hvor de besørger det de skal. Mine hunde er efterhånden 98 % stuerene, hvis ikke jeg vil have den sats til at falde, skal de ud i haven lige så snart vi står op, der er ikke tid til at jeg kommer i kludene. Jeg synes ikke at årstiden er til at gå ture med hundene i nattøj.
  23. Tak for tippene. Tiden ved dyrlægen i dag blev udsat til i morgen. Dyrlægen er syg.. Ellers går det da rimeligt med den gamle. Han har ikke så gode tænder, så måske kan et ben give problemer. Men han elsker gulerødder, jeg prøver da også med en dåse majs. Den gamle har god appetit, så det er ikke svært at få noget i ham. Jeg skal forbi Petworld i dag, så prøver jeg en pose W/D. Den skal bare ikke købes hos dyrlægen, nu hvor jeg har fået dem dresseret til ikke at ville forsøge at pakke mig alt muligt specialfoder på ærmet ved enhver lejlighed...
  24. Min gamle Blistay har et brok ved endetarmen. Normalt fungerer det fint, men hvis han får for tynd mave, giver det problemer. Han har haft lidt for tynd mave de sidste uger, ikke egentlig diarre, men ikke helt fast. Nu er brokken blevet noget irriteret. Hvad kan jeg give ham som giver "hård" mave? Jeg har jo flere hunde, og om morgenen når vi står op er de ude i haven og gøre sig rene. Jeg vil gerne vide hvordan det står til med gamle Blistay, men det irriterer ham at jeg følger efter ham med en lommelygte. Sådan set er det jo vigtigere at han kommer af med noget end at jeg ser det, men alligevel. Findes der en genial måde at farve hans afføring på? Der fandtes en gang noget ormekur som ikke var videre effektiv, det betod a fet kraftigt farvestof, og misfarvede afføringen ganske meget. Jeg ved ikke om det findes længere. Han har ikke orm, men her kunne bivirkningen være nyttig, så jeg kan se at noget er fra ham når jeg tager turen rundt med skovlen senere på dagen. Er der nogen der kan huske hvad det middel hedder, og findes det stadig. Jeg har tid ved dyrlægen i morgen. Men det er med at være velforberedt, ellers går det hurtigt op i hat og blå briller for dem.
  25. I går havde vi hjemmebesøg af dyrlægen, der var lidt der skulle samles op på inden påskens mange lukkedage. Og så skulle Ikaros have renset tænder. Som man kan se var det tiltrængt. Jeg tror ikke Ikaros synes det var skide sjovt med den narkose, men alligevel kunne han da sådan halvsøvnigt nyde dagens sidste solstråler, stående lænet op ad en dørkarm. Jeg tror det billed kunne gøre sig i en reklame for hovedpinetabletter.
×
×
  • Tilføj...