Hop til indhold

Akut allegisk reaktion....


Gæst wsg
 Share

Recommended Posts

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg vil med dette indlæg, da dyrlæger er kontaktet - jeg vil nok bare få lidt frustrationer ud...

 

Lørdagaften begyndte Jessie (4½ mdr. gammel hvalp) at ryste voldsomt på hovedet og dette fortsatte hele natten; jeg tjekkede hendes ører, men jeg kunne ikke finde noget.

Jeg slog det lidt hen og ville vente til idag med at kontakte dyrlægerne....

 

Søndagmorgen hævede hun lige pludselig op i hovedet flere steder (i løbet af 10 minutter var hendes ene øje næsten lukket) og da hun begyndte at hæve op omkring næsen, kontaktede jeg Københavns Dyrehospital (mine dyrlæger henviser dertil i weekender).... Vi landede derinde kl. 10, selvom sygeplejersken i telefonen ikke havde lydt synderligt bekymret: "det er nok bare et hvepsestik"... Da hun så min hund, skiftede hun dog mening og vi skulle se en dyrlæge.

5 kvarter, en aflivet hund og en aflivet kat senere kom vi til og dyrlægen var ikke i tvivl: en allergisk reaktion på et eller andet og den startede lørdagaften efter hans mening=ikke et hvepsestik....

Hun fik noget antihistamin-noget sprøjtet ind og vi blev sendt hjem med beskeden om, at ørekløen og hævelsen skulle være faldet til aften + 5 mg. Prednisolon en gang om dagen i 3 dage.

Symptomerne var blevet lidt bedre til aften, men ikke forsvundet og hun var ikke synderligt frisk.

Hun var meget lyserød/pink alle de "rigtige" steder, når man snakker allergi og hun var godt i gang med at lave skade på indersiden af lårene....

 

Hun fik 2,5 mg. Prednisolon (meget mod min vilje) igår aftes og det tog kløen lidt....

 

Her til morgen er hun stadig hævet over øjet og hun klør sig stadig lidt.

 

Jeg har været i kontakt med min egen dyrlæge, der ikke var bekymret over dosen af Prednisolonen (samme dosis som min 26 kg. tunge tæve skal have) og jeg bare skulle slå koldt vand i blodet og afvente... Bla siger jeg bare.

 

Min allergidyrlæge er også blevet kontaktet og der ser man helt anderledes på situationen (måske fordi de ved, at jeg godt ved hvilke symptomer, der IKKE skal være til stede)... Dosen af Prednisolon er MEGET høj til så ung en hvalp og de ville ikke bare sige, at jeg skulle slappe af og lade være med at være hysterisk....

Kl. 13 i dag skal jeg ringe til dem igen og denne gang snakke med Flemming hvad vi gør nu....

 

Argh... Lige nu er jeg godt nok ved at være rigtig rigtig træt af den, der styrer min skæbne :megaked: Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at jeg nu risikere endnu en allergihund og ja, jeg frygter/forventer det værste - der er INTET i min forhistorie, der siger, at jeg skal være heldig....

 

Hvis der er noget galt med Jessie, så er jeg færdig med hunde og mit næste dyr bliver en robot eller et tøjdyr :megaked:

 

Og ja, jeg ved godt, at jeg ikke skal være sortseer og jeg skal slappe lidt af..... Men nøj, hvor er det svært med mine erfaringer med Rosie :(

 

MVH

Wivian

Link til indlæg
Del på andre sites

Da Thailo var helt ung vågnede jeg en morgen og fandt en shar pei liggende i hans kurv, så hævet var han. Hans poter var dobbelt størrelse og han var så hævet i hovedet at han dårligt kunne åbne øjnene. Er du gal et chok jeg fik men en prednisolon tablet fik det til at falde.

 

Der har aldrig været noget siden, så tag det roligt, det behøver jo ikke at betyde at du får problemer med allergi, selvom jeg godt forstår din bekymring. :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Takker for svarene :-)

 

Jeg ved godt jeg er hysterisk og slem til at tage sorgerne på forskud :(

 

Jeg håber virkelig også, at hun bare har fået stukket snotten for langt frem og det var første og sidste gang hun nogensinde skal stifte bekendtskab til Prednisolon og allergiske reaktioner....

 

Jeg var glad for, at min lillebror (på 21 *GG*) ville køre med mig (Martin havde været i byen og var sådan ret meget "syg")... Da hun begyndte at hænge med hovedet i bilen, så var jeg helt sikker på, at hendes luftveje var lukket til *gys*, men så slemt var det jo ikke.

 

Jeg havde bare gerne set, at alle hævelser var væk her til morgen og hun ingen andre symptomer havde, men så heldig var jeg ikke - hun er dog kvikket gevaldigt op....

 

Jeg tør ikke give mere Prednisolon, før jeg har snakket med Flemming (hvis han nu vil se hende og alt det der).

 

Men hvis nogen savner et liv, så har jeg et billigt til salg lige for tiden *GG* Jeg er SÅ træt af syge dyr.

 

MVH

Wivian

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

:ae: til jer

 

Jeg forstår din frustration og frygt!

 

Men se lige Pelle på dette foto fra sidste år i juli: Hævelsen på vej op og han havde det skidt, øjnene lukket, ørene tykke og hævelse helt ned ad forbenene.

Han blev behandlet en gang hos dyrlægen for akut allergisk reaktion på ????

 

Der har INTET været siden...

Link til indlæg
Del på andre sites

åhh, stakkels Pelle....

 

Jessie så næsten sådan ud også; hun var bare meget mere hævet lige rundt om snuden og ingen hævelse andre steder end i hovedet.

 

Jeg håber virkelig også, at det bare var/er en engangsforestilling....

 

MVH

Wivian

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor
åhh, stakkels Pelle....

 

Jessie så næsten sådan ud også; hun var bare meget mere hævet lige rundt om snuden og ingen hævelse andre steder end i hovedet.

 

Jeg håber virkelig også, at det bare var/er en engangsforestilling....

 

MVH

Wivian

 

Det satser vi på det er :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har haft samme oplevelse med to hunde. Begge gange da de var ca. ½ år gamle. Husker ikke deres alder eksakt på tidspunktet hvor det skete, men jeg mener at det var deromkring.

 

Historien var nøjagtigt den samme som din for begge mine. En pludselig allergisk reaktion på noget som ingen vidste hvad var. Der var ikke tegn på hvepsestik eller andet. Begge gange det skete var dog omkring denne tid (den ene var født i april og den anden i maj). Så om det er alderen eller årstiden der er afgørende har jeg ingen idé om.

 

Første gang det skete strøg vi til dyrlægen hvor hun fik et skud antihistamin. Det tog dog ikke hævelsen, og hun måtte have et skud mere. Det fik hævelsen til at falde. Hvor meget der skulle til med den anden, kan jeg desværre ikke huske, men det kom der også styr på.

 

Udseendet er virkelig meget hen ad shar pei, og de billeder jeg har fra den gang nummer to havde oplevelsen, sætter stadig smil på læben. For kønne er de altså ikke i tredobbelt størrelse.

 

Den første hund er i dag otte år, og har ikke haft nogle allergi problemer. Den anden mistede jeg desværre da den blev kørt over i en ganske ung alder, men ved at ingen af hendes kuldsøskende har problemer i den retning.

 

Så lettere sagt end gjort: slå koldt vand i blodet, det viser sig sandsynligvis at være et enkeltstående tilfælde, der ikke lover skidt for fremtiden. Og som sagt, jeg ved det er lettere sagt end gjort, for når man først har brændt nallerne en enkelt gang, ser man pludselig de samme symptomer over alt.

 

Så klap på hovedet og op med humøret! Krydsede fingre herfra.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har snakket med hr. allergispecialist og hans "dom" lyder på et høfeberanfald/nældefeber efter at have hørt min beskrivelse.

 

Han mener dog vi kan udelukke bi/hveps, da vi ville have hørt hende, men hun kan f.eks. have stukket snotten hen i nogle brændnælder (hvilket åbenbart tit giver en reaktion), tidsler eller måske myrer eller noget helt fjerde.

 

Han rådede også til at slappe lidt af, selvom han jo ikke kan garantere, at hun ikke vil udvikle "rigtig" allergi senere hen - fordelen er nu, at hun har "vist" os, hvor hun vil begynde at få problemer på kroppen, hvis hun bliver "rigtig" allergiker. Så vi skal være vågne i fremtiden, men ikke hysteriske.... Og det kom jeg altså næsten til at grine lidt af ham... Jo tak, nemt nok at sige; lidt sværere at efterleve.

 

Hendes hævelse SKAL være forsvundet senest onsdag og hun må maks få 5 mg. Prednisolon om dagen indtil onsdag, men hvis hun er symptomfri i dag, så skal hun selvfølgelig ikke have noget. Og så må det jo ikke komme igen.

Dosen på 5 mg. er høj for så ung og lille en hund, men hellere at anfaldet bliver slået ned så hurtigt som muligt end at trække det i langdrag med en lav dosis. Han sammenlignede hendes mastceller (staves?), der er på overarbejde ved en allergisk reaktion, med maveskindet på kvinder, der får "mange" børn - jo flere børn, jo mindre trækker maveskindet sig tilbage i rette form... Og det er også gældende ved mastcellerne - jo længere tid de arbejder meget, jo sværere bliver det for dem at falde til ro igen.

 

Jeg spår for Jessie, at hun skal vænne sig til i fremtiden at blive nusset RIGTIG meget på maven og indersiden af lårene for at blive tjekket :mrgreen:

 

Så nu skal jeg hjem og forkæle min hundehvalp lidt med en ny bamse og lidt guffer samt et bad med en lindrende shampoo, inden vi våger pelsen og tager en tur i skoven.

 

Og så har det bare at være en engangsforestilling....

 

MVH

Wivian - lidt mere rolig, men ikke meget mindre hysterisk :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Sikke da en omgang, håber Jessie, den lille frækkert, kommer hurtig ovenpå igen.

 

Vi har prøvet at stå i Italien med Funky og et hvepsestik lige over det ene øje. Jeg gav ham noget antihestemin, talte dog med min veninde som er veterinærsygeplejeske om jeg kunne gi' ham det jeg havde med til mig selv. Da hun sagde jeg til det, så ringede jeg til min svoger som er 'menneskelæge' og han angav dosis ud fra hvor meget Funky vejer.

Det tog en dags tid inden hævelsen faldt og Funky sov et helt døgn, hvor i holdt et skarpt øje med ham.

 

Vi krydser poter for at det kun er en engangsforestilling med Jessie :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...