Hop til indhold

Hvalpetræning hvornår?


Gæst baileysmor
 Share

Recommended Posts

Gæst baileysmor

Lige et hurtigt spørgsmål, hvor gammel skal en hvalp være før man begynder til hvalpetræning??

 

På forhånd tak:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er meget forskelligt fra klub til klub/sted til sted. Men du kan de fleste steder gå med din hvalp, fra den er helt lille, til hvalpemotivation. Det er rigtig lækkert, og giver en god grobund for senere træning med hvalpen + det er et godt skridt i socialoseringen og miljøtræningen af hvalpen. Men et råd er, at melde dig til, så hurtigt du kan, for holdene bliver fyldt op lynhurtigt. Vi meldte os til før vi fik Milo, lige da der blev åbnet for tilmelding faktisk. Og det hold fyldte op virkelig hurtigt.

 

Håber ud kan bruge det til noget :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst PPP-Pero

Vi startede til træning da Pero var 8 uger gammel. På det første hvalpehold lærte han næsten ingenting, men han blev socialiseret - han var enormt bange for andre hunde så små hvalpe på hans egen størrelse var perfekt at starte med.

Og så tog vi selvfølgelig bare to hvalpehold mere bagefter :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes det kommer rigtig meget an på hvalpen og dens temperement ... Tullen skulle lige ha noget tid til at vænne sig til alt det nye - til os, til hjemmet og til at blive "revet" væk fra alt det vante ... hende ville det ikke have været smart at starte med hvalpetræning med efter 1 eller 2 dage efter hjemkomst ... Bimsen derimod er en helt anden støbning som tar alt i stiv arm - sådan lidt "ok - er det her jeg er nu? Fint nok" - hende kunne vi have startet til træning med med det samme ...

 

Men den slags kan man jo ikke vide før man får hvalpen hjem - og ofte har man jo meldt sig til træning længe inden ... så som udgangspunkt ville jeg nok sige, at det er smart at give hunden mindst en ugestid til at lande inden man hiver den med til træning ... Og socialiseringen begynder jo vældigt uden at man behøver at komme på træningsbanen ...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jacki begynder på holdtræning i aften, og på et andet hold i morgen :mrgreen:(eller dvs. der er teoriaften uden hunde :hmm:) Hun er 11 uger og 2 dage.

 

Jeg fik hende om søndagen 8 uger gammel, og tirsdag var hun for første gang med i Kredsen, der var godt nok ingen andre hvalpe til stede :( men det var der torsdagen den efterfølgende uge :mrgreen: :mrgreen:

 

Fra hun var 8 uger og 2 dage har hun været "slæbt" med i Kredsen min. 2 gange om ugen plus med til sportræning og hvalpe-legestue :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ina - slettet bruger

Hej

Med fare for at blive overfaldet, så vover jeg at skrive det her, for det er bare en holdning jeg har, selvom den ikke nødvendigvis er rigtig. Jeg har kun gået til hvalpetræning en gang da min dalmatiner hvad cirka 4 måneder. Som sagt var det kun en gang, for min hund stak il øb da han blev sluppet løs og væk var han og med ham alle de andre hunde. Træningspladsen lå lige ud til motorvejen og med fare for at min og andres hunde kunne blive kørt ned valgte jeg at min træning fremover foregik hjemme på græsplænen.

Begge mine beagler har heller ikke været til hvalpetræning. Og jeg er ret stolt over hvilke hunde der er kommet ud af det, lige så snart der kommer nogen til huset sætter de sig ind i deres bure og venter på at det bliver deres tur til at blive hilst på. Jeg har det med hunde som med børn de skal passes i hjemmet.

Ina

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu tænkte jeg på at du var bange for at blive grov ædt....overdrivelse fremmer forståelsen :blink:

 

Hæ hæ, jeg er aldrig bange for at blive grovædt her på stedet. Så ville jeg vogte mig meget mere for, hvad jeg skrev...muligvis modificere mine holdninger, så de bedre flød med strømmen :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Puha - jeg blev lige en smule forvirret da jeg læste de de forskellige indlæg :confused:

 

Men mon ikke de fleste klubber til byder at man kan komme med sin hvalp fra den er 8 uger uanset om det så hedder motivering, legestue eller træning :-D

 

Og som Freudika skriver så kommer det jo helt an på hvalpens temperament hvornår den kan starte. Der er vel ikke meget andet at gøre end at ringe til klubben du ønsker at bruge og så "prøve hunden af". er den ikke klar kan man jo altid tage afsted alligevel og bare gå en lille tur med den på stedet, og så ellers gå rigtigt igang når den er klar. :-D

 

God arbejdslyst med hvalpen :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...