Hop til indhold

Hvorfor reagerer hun sådan?


Gæst Chelseaa
 Share

Recommended Posts

Gæst Chelseaa

Hej.

 

Jeg har en malteser tæve på 7 måneder og nu kommer vores problem!

Når vi er ude og gå og møder andre hunde i snor, så er der ofte ingen problemer. Dog reagerer hun voldsomt imod nogen hunde.(hun bider aldrig, det skal lige siges) ;-)

Det er først når hundene har hilst på hinanden, at hun begynder at gø voldsomt meget af den anden hund. Hun logrer stadigvæk med halen, imens hun går i cirkler omkring hunden på afstand. trækker jeg hende væk fra den anden hund, så gør hun endnu mere og begynder ofte også at knurre en smule. Der er flere i vores familie som har hunde, og der er der ingen problemer. Vi går også til hundetræning, hvor der heller ikke er nogen problemer..

Kan det have noget med hendes alder at gøre?

 

Hun er en fantastisk hund på alle andre måder, sød og kærlig overfor alle.

 

Der er nok flere af jer der tænker, at vi sikkert ikke er særligt meget sammen med andre hunde, og at vi prøver at beskytte hende, ved at løfte hende(hvilket jo har den modsatte virkning) :) Sådan er det slet ikke.. Vi gør virkelig alt for at få en "rigtig" familiehund.

 

 

Jeg håber meget, at i vil hjælpe :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Chelseaa

Okay, jeg vil bare så gerne vide hvad jeg skal gøre, når det sker.. Det er virkelig slemt for tiden! :cry:

Har hørt nogen sige, at det måske kan blive bedre efter hendes første løbetid.. Men det ved jeg ikke noget om.

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige da jeg læste din beskrivelse af problemet, tænkte jeg på vores Bella. Hun er adopteret og vi ved at hun mangler træning og vi regner med, at hun har manglet kontakt til andre hunde. Ikke ment sådan, at hunde skal have kontakt med en masse andre hunde, men der bør være andre artsfælder i deres liv.

 

Da vi fik Bella, var hun også udfarende mod andre hunde. Hun løb frem mod dem, i mens hun gøede og hoppede og sprang samtidig med at halen piskede frem og tilbage. Dette oplevede vi, at de fleste hundeejere blev nærvøse og bange for. Deres hunde stod bare og gloede dumt på Bella og viste ikke angst, men nærmere interesse. Vi kontaktede en adfærdstræner og på to gange fik vi lært Bella at det ikke er sådan man møder andre hunde. Nu har vi fået et andet problem, dog bedre, at når vi møder en anden hund, så ligger hun sig ned. Hun bliver så liggende til enten hunden kommer til hende eller de ikke kan ses længere. Jeg skal lige hilse at sige, at en halvtres kilo tung Sankt Bernhard er sku tung at flytte. Så hun ved hun får lov at blive liggende. Så det er det næste vi skal træne med hende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Chelseaa

Tak for svaret :)

 

Det kunne også godt lyde som vores Chelsea. Men hun har så bare været sammen med hunde hele hendes liv, så det virker bare så mærkeligt, synes jeg..

Men måske vi kunne prøve sådan en adfærdstræner, hvis der er nogle gode her i nordjylland. Vi vil i hvert fald gøre alt hvad vi kan, for at få det løst.

Men ja, det lyder også som lidt af en opgave, at flytte sådan en tung hund. hehe, der har vi det så lidt nemmere, Chelsea vejer kun 2 kilo :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Velkommen til :-D

 

De hunde Chelsea plejer at omgås er de væsentligt større end hende?

 

Både Chelsea og de hunde I møder er i snor ikke?

 

Det du beskriver lyder som usikkerhed. Hvad sker der hvis du ike lader hende gå rundt om den anden og vigtigst: Hvordan reagerer de andre hunde? Ofte hvis man er usikker på hvad der sker i en hund hjælper det at se modpartens reaktion, som kan fortælle hvad den ser og hunde er langt dygtigere til at læse hunde end vi er :-D

 

Har hun forresten været i løbetid?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Chelseaa

Tak ;-)

 

Hun møder hunde på alle størrelser, men det er oftes de små hunde hun reagerer sådan på. Hun reagerer dog på de store hunde, når hun er fri i hundeskoven. Den anden dag løb hun gøende efter en fuldvoksen grand danois.

De hunde vi møder er ofte fuldstændige ligeglade med hende, de går i de fleste tilfælde væk fra hende. Det er først hvis hun bliver alt for provokerende, at de andre hunde kan finde på at sige fra. Møder hun en stor hund på gaden, så er der heller ikke noget.

Møder hun flere hunde på en gang, så er der absolut intet.. Også derfor jeg tænker, at det måske kan være noget hvalpe relateret ;-)

 

Hun har endnu ikke været i løbetid, men der går nok ikke lang tid. Vi venter spændt :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville lære hende at hun ikke skal tage stilling til alle hunde i møder. At hun nogengange skal ignorere forbipasserende hunde og at I kun hilser på udvalgte.

 

Hvis hun er usikker kan det være fordi hun synes hun skal 'klare ærterne' og det ansvar bør ingen hund stå med.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Chelseaa

Men hvordan skal jeg så vise hende, at jeg nok skal klare det? Hvis jeg har kontakt til hende, så er hun slet ikke interesseret i andre hunde. Så det er først hvis hun får lov til at hilse, at problemet begynder. Det virker som om, at hun egentlig bare vil lege, men bare på en helt forvirrende og frembrusende måde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Men hvordan skal jeg så vise hende, at jeg nok skal klare det? Hvis jeg har kontakt til hende, så er hun slet ikke interesseret i andre hunde. Så det er først hvis hun får lov til at hilse, at problemet begynder. Det virker som om, at hun egentlig bare vil lege, men bare på en helt forvirrende og frembrusende måde.

 

Det skal jo nok ses for at du kan få den bedste vejledning.

 

Hvis hun er vant til at lege godt med fremmede hunde burde hun ikke være forvirret eller "snakke forkert".

Men lad dig vedlede af de andre små hundes reaktion. Hvis de er ligeglade er der intet alarmerende i hendes adfærd bliver de irriterede eller utrygge er hun "for meget" og skal irettesættes af dig.

 

Jeg ville ikke lade hende hilse på tilfældige hunde og heller ikke i line, da linen kan have en uheldig påvirkning. Det samme kan du hvis du er for tæt på hende. Hun kan enten føle du bakker hende op eller hun kan føle sig hæmmet af dig. Begge muligheder er ikke godt for hende når hun udviser den adfærd.

 

Hvor mange hunde møder hun og hilser på på en gennemsnitstur og er der forskel på hendes adfærd overfor den første hund hun møder og de efterfølgende?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Afganskmynde

Det du skriver, lyder nodagtig som det vores pige mynde paa 1.5 aar foretager sig sommetider naar hun vil lege og indbyder den anden hund. Hun hilser altid inden.

 

Desuden er hun yderst velsocialiseret og fungerer FABELAGTIGT med alle andre hunde store som smaa.

 

For Chloe's vedkommende er det et udtryk for masser af spillopper, kaadhed og leg:klovn:.

Link til indlæg
Del på andre sites

Enig med Ninjamor. Jeg ville for det første droppe hilseriet på gåturene, og istedet nøjes med at lege med hunde som hun er tryg ved. Og hvis hun udviser en adfærd som er 'for meget', eller virker utryg, så simpelthen tage hende ud af situationen. Måske ved irettesættelse/fjerne hende hvis hun er 'for meget', men også, hvis hun virker utryg, bare kalde på hende så hun kan få lidt 'helle'.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...