Hop til indhold

Ninjamor

Members
 • Antal indlæg

  5.919
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Om Ninjamor

 • Fødselsdag September 24

Personal Information

 • Køn
  Vælg køn

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Ninjamor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

135

Community omdømme

 1. Nu kender jeg jo ikke din hund, men det lyder som om der er plads til forandring. Kun de færreste hunde har nok i løbe- og lufteture, der skal også noget mental aktivering/stimuli til, så HVIS din hund ikke oplever at blive sat til at bruge sin mentale energi og evner til f.eks. søgeopgaver, problemløsning, indlæring af nyt samt kropskontrol, så kan du garanteret hente rigtig meget der. Hvis hun udelukkende får sin energi ud gennem løbeture/lufteture kan dette være medvirkende og vedligeholdende årsag til hendes adfærd. Så, hvis det er sådan det er, vil jeg anbefale at du træner øvelser med hende, lader hende søge eller arbejde for sit foder, det kan gøres indenfor, og at du giver hende kropskontroløvelser ala kravlen under dine ben når du sidder på gulvet, gå slalom mellem dine ben, balancere på kontorstol mv. Disse ting kan med stor fordel gives lige før I skal på tur, så I dels har god kontakt dels så hun er lidt træt - eller i det mindste ikke har en masse overskudsenergi. Dette vil også være gavnligt ift. hendes trækkeri i snoren. Mht. dette kan du have lækre godbidder med (overdrevent mange) og inden hun begynder at trække fremad viser du hende, at du dropper en godbid lige bag hendes hale, så hun skal samle godbidden op bag sig selv. Efter nogle hundrede meter vil hun have erfaret, at der ingen grund er til at trække fordi godbidden ligger bag hende. Dette er en mønsterbryder og kan være starten på ny indlæring ift. ikke at trække Giver det mening? Kan du se det for dig?
 2. Hej Hvis du har trænet hende i en lang periode og der ingen bedring er, skal der andre boller på suppen! Hjælper et tiltag ikke efter 3 - 5 gentagelser er det du prøver ikke det rigtige! Hvordan er din egen sindsstemning, når I skal ud at gå? Hvordan får hun brugt sin energi? Det er ret så vigtigt at vide, før man evt. kan give et råd.
 3. Nu ligger dette lidt tilbage, men der var mange skrækhistorier. Selv har jeg haft oplevet en decideret gadehund blive formidlet hertil og han kunne slet ikke håndtere dels at være i snor, dels at der var andre hunde tæt på matriklen. Sådan en hund har ikke gavn af at komme til et andet land som familiehund. Et andet eksempel var en førstegangshundejer, som ved mødet i lufthavnen fik prakket en yderligere hund på fordi dens nye ejer alligevel ikke ville have den. Førstegangshundeejeren kunne ikke modstå det pres hun oplevede fra foreningens side og tog hunden. Ja, det er grotesk og så meget mere fordi det gøres i kærlighedens navn Et ungt familiemedlem har, også som førstegangshundeejer, fået en gadehund. Han var ca 5 mdr. gammel, ikke neutraliseret, en hund med Jack Russell egenskaber, hvilket kan være en mundfuld i sig selv, men som førstegangsejer og med en hund som har levet på gaden, tjah...
 4. Det er noget jeg har oplevet ved at være på et forum for gadehunde fra et bestemt land. Naturligvis er det ikke generelt, hvilket jeg heller ikke skrev, men det var repræsentativt for de hundeejere, som skrev i det pågældende forum. Selv har jeg også haft gadehunde i konsultationen og de hundeejere som kommer der er naturligvis, i hvert fald til en vis grad, indstillet på at arbejde med deres hunde hvad årsagen nu er hundens bedste eller andet. Af eksempler popper disse lige op: Gadehund hentet hjem, bange for mænd og 6 måneder efter sover ejer og hund stadig adskilt fra ejerens partner. Der var intet forsøg gjort på at hjælpe hunden, andet end dette. Denne ejer blev skamrost for sin forståelse for og kærlighed til hunden. (Kærligheden til og forståelsen for partneren var åbenbart mindre ) Et andet eksempel var en hund som gennemgravede haven og fordi "det var så synd, at hunden ikke mere kunne løbe frit omkring" forsøgte man ikke at guide den i retning af ønsket adfærd, sætte grænser og opdrage.. Det at gennemgrave haven er selvfølgelig ikke nødvendigvis et tegn på at hunden har et problem, men ejerens tilgang var almindelig på dette forum. Også denne hundeejer blev rost til skyerne for sin store forståelse og engagement! Der var mange, mange eksempler på, hvordan hundenes nye ejere i stedet for at hjælpe og styrke hundene holdt dem i deres problemer. Jeg blev selvsagt ikke den mest populære person derinde (heller ikke der ) da jeg stillede spørgsmålstegn ved, om det var i hundenes interesse ikke at blive opdraget og/eller få hjælp til frygt og hvad der ellers var tale om. Der var også nogle med ret aggressive hunde, efter hvad de selv vurderede, disse hunde blev også skærmet i stedet for at blive opdraget/trænet.
 5. Årslev dyreklinik har postet en oplysning/advarsel på Facebook, så de tager det seriøst. Jeg har haft en hvalp som døde af parvovirus samt kendt en voksen gennemvaccineret hund som også døde. Paradoksalt nok udløste vaccinen virus, som hunden må have været udsat for op til vaccinationen, det var hvad dyrlægen sagde.
 6. Ninjamor

  Stress hos hunde

  Næh... Det var sådan set spildte penge. Den anden nyhed er sådan set ubrugelig i hundesammenhæng: Det kød som indeholder mest tryptofan (samarbejder med serotoninoptaget) er søløvekød! Nå fint nok, men hvem fodrer hunde med søløvekød?
 7. Ninjamor

  Stress hos hunde

  Jup... Jeg ville altså mægtig gerne have en logbog. OK, nu skriver du, at Zaro "naturligvis" kører op i starten, hvad mener du med det altså hvorfor er det naturligt? Når du skriver at han kører op, hvad ser du så hos ham? Jeg skal lige være sikker på at vi har samme definition af stress her. Det du beskriver lyder for mig som en opkørt hund, men ikke nødvendigvis stresset. Han kan dog sagtens være stresset alligevel, jeg så ham jo ikke. Når jeg skriver stress, taler jeg om den negative side af øget stresshormonproduktion og definerer stress som det fysiske og mentale resultat af at være i en situation man ikke kan håndtere. Hvis det ikke er det samme du mener, kan vi kalde det opkørthed, arousal eller andet bare vi taler om det samme. Psssstt.. Logbog Hvis du fører logbog over aktiviteter, oplevelser og uforudsete hændelser samt hans reaktion på disse vil du højst sandsynligt kunne opdage hvad der er for meget for ham. For eksempel kan en (fiktiv) hund måske håndtere at gå i snor sammen med andre, men blive noget brugt af det uden det ses, få besøg af bambislagteren uden det kan ses på den, men på næste gåtur "flippe" helt ud over en person som vil hilse. De to første oplevelser har sammenlagt været lige til randen og den tredje oplevelse får bægeret til at løbe over. var den tredje hændelse ikke sket havde ejeren ikke mulighed for at finde ud af at det var hændelse et og to, som i virkeligheden var de "farlige". Hunde er nogle skiderikker til at bygge op, ja, vi gør det jo også selv, og derfor skal vi have fat i hvilke oplevelser Zaro bygger op på. Det kunne det godt, det er en gulvlampe så den er lidt lang i det.. Undgå stress helt tror jeg ikke på, men han bør kunne lære at håndtere situationer, så han ikke behøver blive stresset. Ok Men der har åbenbart stået noget om "grå stress", hvad er det? Den grå stress er den nagende følelse af ikke at have kontrolover hvad der sker. Livstidsfanger har ofte denne type stress. Denne stress får ikke individet til at fare og være i alarmberedskab som akut stress gør. Den grå stress kommer med lang tids stress og fasen kaldes også "depressionsfasen". Det vil typisk være den hund som har opgivet at få sine behov dækket og tilsyneladende tilpasser sig. Det er den tillært hjælpeløse hund, som har erfaret at den ingen indflydelse har på sin tilværelse. Når en hund stresser akut, er der en overvægt af adrenalin i blodet. Adrenalin tilskynder til handling. Ved den grå stress (langtidsstress) er der en overvægt af cortisol i blodet og det er ikke den samme adfærd man ser. Her ser man typisk ikke handling bare opgivenhed. Det Zaro oplever er akut stress. B Mega Stress (Solaray) er godt, ved stress. Tidligere troede jeg, at disse vitaminer udelukkende sikrede, at man ikke fik for lidt vitaminer (da den stressede krop ikke altid kan optage næringen godt nok) men jeg har nu lært at B vitamin faktisk afhjælper stress. Det var den ene af de to eneste nye ting jeg fik med fra Anders Hallgrens stress seminar i september
 8. Ninjamor

  Stress hos hunde

  Det var ellers noget af et spørgsmål Jeg mener, vi har talt om, at du kunne føre logbog over hans rutiner/oplevelser for der at kunne se hvilke rutiner/oplevelser der fører til stress? Husker jeg korrekt? Hvis hans stresstærskel skal blive højere er vi nødt til at kunne identificere stresstriggerne. Vi skal vide, hvorfor han stresser op. Vi kan sagtens lave en masse øvelser, som højner Zaros selvtillid, men skal selvtilliden højnes ift. en situation, dig, andre sociale situationer som involverer kendte og /eller fremmede hunde, transport eller andre situationer igen? Dette er vigtigt at vide, for det er ikke det samme arbejde der skal laves hvis en hund føler sig presset af sin ejer eller den føler sig presset af ikke at kunne overskue en situation. Den selvtillid man bygger op ved øvelser er specifikt rettede til den enkelte situation. Muligheden for at han godt kan håndtere 2 - 3 af de nævnte (eller andre) situationer efter hinanden, men når at fylde bægeret så du ser hans stressadfærd ved den 4. situation er til stede. Han kan gå og akkumulere stress til han pludselig og nærmest ude af det blå viser stress. Så der er noget at gå i gang med. Jeg vil gerne kikke på det live, det er uoverskueligt at lave en plan uden at se ham og gerne se ham i en stresssituation. De fif du har fået af Gudrun er fine i situationen, hvis de virker på Zaro, men det er brandslukning og noget som ikke får ham styrket videre, idet han jo har stresset op, når du opdager det, så der skal noget dybere arbejde til. Artiklen lå på den pc som brændte sammen, så jeg kan ikke lægge den op igen, men den skal sikkert også opdateres.
 9. Jeg har godt nok kun haft tre kuld hvalpe ( to tæver) og min erfaring er, at hvis tæven er en omsorgsfuld mor er der ikke så meget at være bekymret for. De første tre uger er alt godt så længe hvalpene er rolige (mætte og i god temperatur), så er det bare at holde rent omkring dem, have dem i hænder og sørge for at tæven får alt det foder hun vil have. Det er rigtig fedt at have faderen omkring hvalpene også, hvis han får lov og gider. Jeg har oplevet hanhunde som er ved at brække sig over hvalpene og andre som faktisk hjælper tæven med at holde hvalpene rene. Hvornår kommer hvalpene?
 10. Ninjamor

  Jaroff

  Det gør mig ondt :ae:
 11. Prøv at tage en anden hund med og se om det ikke hjælper. I kan også gøre sådan: Giv hende sele og line på og lad hende være i forhaven. Der drysser I godbidder til hende, så hun nærmer sig udgangen, igennem udgangen og tilbage i haven igen med dryssede godbidder. Frem og tilbage med dryssede godbider og gerne i længere tid pr træningsgang, så hun oplever selv at ville ud fra haven og bliver "lokket" tilbage til haven igen af dryssede godbidder. På den måde oplever hun selv at kunne kontrollere situationen og hun oplever at hun frivilligt går med. Min erfaring er, at det mest af alt er den del af træningen, hvor man "lokker" hunden tilbage til det sikre område vha. godbider, som er den udslagsgivende del af træningen. Dette fordi hun ikke går tilbage for at få tryghed, og derved bekræftes i at kun haven er tryg, men for at få godbidder. Hun skal have vendt holdningen til at forlade haven oppe i sit lille hoved Giver det mening?
 12. Enig, men bortset fra det så er HF nok ikke det rette forum at afsætte hunde på, alle har jo hund(e)
 13. Det kommer helt an på timingen i kastet og hvordan I kaster. Hvis vi nu ser dette billede for os: Zaco står foran dig og gør imens han ser på dig. Du vender dig straks om, sætter dig evt. på hug og kikker meget koncentreret ned på jorden, hvor du lige har droppet en godbid skjult for Zaco. Medmindre han er helt ude i hysteri vil han undre sig over, hvad du sidder der og kikker på og komme hen og tjekke. Der rejser du dig og går videre indenfor linens rækkevidde. Du skal intet sige til ham eller se på ham. Han skal ikke tro, at du kalder på ham, han skal bare blive nysgerrig og stoppe med at gø og gå hen og tage godbidden. Giver det mening? Der er en trigger for hans adfærd og den bør findes, så hans adfærd ændres inden den bliver en indgroet vane hos ham.
 14. Af Emma ToftNår politiet afgør, om en borgers hund tilhører en forbudt hunderace, er der som oftest tale om 'påstand mod påstand'. Borgeren siger, at hunden er lovlig, mens politiet siger det modsatte. Men dna-analyse er den eneste sikre metode til at afgøre, om en hund er ulovlig og derfor skal aflives. Sådan siger Merete Fredholm, der er professor i husdyrgenetik på Københavns Universitet. - Mit eneste budskab er, at det eneste endegyldige bevis for, hvad en blandingshund består af, det er at lave en dna-analyse, siger hun.
×
×
 • Tilføj...