Hop til indhold

Beskriv schæferen


Sille12
 Share

Recommended Posts

Hej,

 

Afledt af kommentarer jeg har læst herinde om schæferen kunne jeg tænke mig at høre om jeres erfaringer med den. Jeg kunne eks. læse at farven spiller ind i forhold til hvilket sind den evt. har (noget med de gule v. de grå)

 

Jeg kunne nemlig godt tænke mig en schæfer(om mange år), og ud fra de beskrivelser jeg har hørt lyder den som om, at det er et større arbejde end med andre hunde.

 

Selv har jeg p.t. en berner (aldrig mere en selvstændig hund til mig;-)) og en aussie og min aussie er der en del vagt i og det er af og til lidt for meget, men han er også en usikker hund som jeg først fik som stor hvalp, så ham arbejder jeg stadig meget med i.f.t. socialisering.

 

Det jeg ved om schæferen er, at den skal mentalt aktiveres og have nogle gode gåture(men det skal mine nuværende hunde jo også).

 

Kan den omgåes andre hunde, hvis den er ordentligt socialiseret og er det en "klæbehund" eller vil den også nyde at ligge i haven alene og følge med( min berner bor helst ude og min aussie vil helst følge mig overalt)?

 

Gøer de meget eller kan de lære at folk godt må gå forbi uden at skulle have en svade med ;-) ?

 

Er de meget vagtsomme eller kan de også lære at venner af huset godt må komme og gå ??

 

Jeg har selvfølgelig allerede læst på diverse hjemmesider og om racestandard, men jeg synes det er bedst at høre fra nogen, der selv har racen og jeg er egentlig bare blevet nysgerrig efter de kommentarer jeg har læst andre steder.

 

Allerhelst ville jeg have en blanding af min berner og aussien;-) for jeg elsker bernerens rolige overblik og sind og min aussies samarbejdsvillighed og også at han passer godt på huset:blink:.

 

V.H. Sille

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst milder batmusen

schæferen er en meget loyal hund ligegyldigt hvilke linjer der er et ordsprog som hedder en gang schæfer altid schæfer ofte hopper folk væk fra racen grundet sundheden hvilket kunne bliver meget bedre.

 

sindet på en schæfere er sådan ofte

langt mere sociale i de linjer der avles idag end den oprindelige mere gamle linjer. mange schæfere elsker mennesker har ikke meget vogt i sig når det gælder legetøj og mad dette kan dog vækkes .

 

de elsker aktivititet gerne hele dagen men de har behov for mental aktivering feks genstandssøg, spor ,rondering hvilket ligger dem meget naturligt.

de har ofte en udpræget byttedrift dvs de jager ofte og gerne andre dyr ,biler ,cykler løbere som de sagtens kan lære og styre denne drift så det kun er bestemt ting de må jage feks bolden ikke bilen.

 

de har et stort behov for kontakt til fører også her lligegyldigt hvilke linjer , en travetur på halvanden timer er ofte langt fra nok hvis du spørger hunden. de lærer nemt kan have tendens til stress nogen af linjerne mere end andre.

 

de er suveræne til børn oftest, de er metalt stærke dvs de behøver ikke overdreven meget socialisering med mennesker og børn og lyde da det kan og skal være en nervefast hund de er ikke følsomme overfor lyde og dårlig behandling af mennesker .

 

gæster i huset vil sjældent være et problem for en schæfer .

 

deres problem kan udspille sig i andre hunde, men tidlig omgang med andre hunde i opvæksten gerne hele opvæksten ikke hver dag med jævnligt møder med fremmede hunde kan sagtens forebygge egetkøns aggression som kan være i racen men uden at generalisere så er der også dem som kan med alle og bliver ved med og kunne det livet ud det er forskelligt med tidligt at få hvalpen ud blandt andre hunde så kan du har løst gåden .

 

kedsomhed kan udspille sig i overdreven gøeri og udfald imod mennesker og hunde dog syntes jeg ikke at problemet er så udtalt mere som i 90'erne med de ældre linjer der var mere skarpe end dem vi ser idag.

 

det er ikke en hund som gøer meget hjemme af feks forbipasserende eller lign.

ofte bunder gøen sig i snakkeri det er sjældent det handler om vogt men mere om se mig hør hvad skal vi lave kind of gøeri :mrgreen:

 

absolut en fantastisk hund til dem som vil bruge tiden på hunden har selv to nu og er på nr tre af racen .

linjerne i hundene har selvfølgelig en større betydning

 

det er ikke lydfølsomme eller berøringsfølsomme og tager dvs de tager det ofte ikke personligt ved ubehagelige møder med feks dyrlægen ikke hvis den er mentalt i orden skal den slags tages i stiv arm, alt i alt så er feks mine egne hunde altid blevet rost meget for deres stærke mentalitet og dejlige væsen i alle situationer undtagen jubs med fremmede hunde men ellers tager de alt hvad de bydes med et godt humør de må og skal selvfølgelig ikke være nervøs anlagt eller usikre hvilket også er sjældent men der er brodne kar i alle racer

Redigeret af milder batmusen
glemte noget
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst milder batmusen

det er ikke en klæbehund , jeg har ikke ret tit set at en schæfer er en klæbe hund som en aussie men de kan gøre det i den situation i håb om der sker noget men de render dig ikke i røven hele tiden gud ske lov:engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

de er metalt stærke dvs de behøver ikke overdreven meget socialisering med mennesker og børn og lyde da det kan og skal være en nervefast hund de er ikke følsomme overfor lyde og dårlig behandling af mennesker.

 

Helt enig med milder batmusen, på nær det i quote. Min erfaring og hvad jeg har hørt er at schæferen er mentalt svag, fra hvalp af, og det tilrådes derfor at socialisere grundigt på alle punkter. Helst så tidligt som muligt, altså fra 8 ugers alderen, skal der socialiseres med mennesker,dyr,hunde,lyde,køre bil,bus,tog,elevator, alt hvad du kan finde på at din hund måske skal udsættes for i sit liv. Nogle skal opleve ting 1 gang andre 5 gange, før de blive tryg ved dem, og sørger man for en ordentlig socialisering, så får man en mentalt stærk hund som kan klare alt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst milder batmusen
Helt enig med milder batmusen, på nær det i quote. Min erfaring og hvad jeg har hørt er at schæferen er mentalt svag, fra hvalp af, og det tilrådes derfor at socialisere grundigt på alle punkter. Helst så tidligt som muligt, altså fra 8 ugers alderen, skal der socialiseres med mennesker,dyr,hunde,lyde,køre bil,bus,tog,elevator, alt hvad du kan finde på at din hund måske skal udsættes for i sit liv. Nogle skal opleve ting 1 gang andre 5 gange, før de blive tryg ved dem, og sørger man for en ordentlig socialisering, så får man en mentalt stærk hund som kan klare alt.

 

det er så langt fra sandheden hvis der skal enormt meget socialisering til så er hunden mentalt svag og ikke nervefast jeg kender rigtig mange inkl mig som ikke bruger ret meget tid på socialisering nej det er sjældent de oplever verden med usikkerhed jeg møder rigtig mange af racen og få af dem er socialisereret og de tager det meste i stiv arm og dem som ikke gør ja dårligt genetisk hund som ikke repræsentere racen

 

men der er dem som ikke er stærke med repræsentant for racen nej

 

jeg kender godt til den udtalelse da jeg også har hørt den selv mange gange men den er kommer hver gang fra mennesker som slet ingen eller ikke har den fjerneste forstand på schæferen og dens personlighed og de bygger det på de har mødt hunde som flere har skrevet herinde som har været voldsom imod deres hund eller bidt den ,lavet udfald imod dem eller deres hund , det er ofte der udtalelsen kommer af samtidig med at mange har det med og skal sammenligne alle racer feks ser mange at alle er ligeså sociale og tilgængelig som en retriver men igen en schæfer er oprindelig ikke avlet til og være overdreven social men mere neutral og som jeg skrev længere oppe så disse udtalelser bygger ikke på sandhed om racen men uvidenhed.

 

som jeg skrev er en god socialisering ikke af vejen især når det kommer til andre hunde ,men det er igen ikke en race som er skabt til at skulle hygge lege på en mark hele dagen men at de kræver meget socialisering er ikke sandt men de kræver megen træning og hvis kedsomheden sniger sig for meget ind kan hunden finde på og være udad reagerende det kan man ikke bare socialisere sig ud af i nogen tilfælde kan man :slem:

 

det med den overdrevne socialisering passer bedre på fætteren til schæferen malinois som er langt mere følsom

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er nu vores hvalpe trænere i kredsen som anbefaler dette, så jeg vil da tro de ikke er helt uvidende om schæferhunden.

 

Jeg har aldrig personligt mødt en 8 ugers hvalp, som tog alle udfordringer nervefast og med sikkerhed. Vores hunde har drejet ørerne og set lidt skræmte ud, første gang de udsættes for en høj lyd. Taget et skridt tilbage første gang en cykel eller bil passerer, det vil jeg da betegne som normalt for en hvalp, og ikke et tegn på at hvalpen er mentalt svag og ikke nervefast.

 

Under alle omstændigheder vil en grundig socialisering ikke stille hvalpen dårligere, og Sille12 efterspørger jo netop om den kan omgås med andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

 

Interessant diskussion ;-) . For mit vedkommende synes jeg, at det er vigtigt, at hvalpen uanset race får en masse gode oplevelser og får prøvet en masse forkelligt, så den vænner sig til både lyde, mennesker og andre hunde m.m.

 

Og i en hvalpeflok vil der jo også være forskel på temperament og nogle vil have lidt mindre mod på verden end andre, men dermed ikke sagt at de ikke er "nervefaste" :-) .

 

Men dejligt at høre forskellige meninger, tak :-) .

 

V.H. Sille

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...