Hop til indhold

HeidiL

Members
  • Antal indlæg

    63
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af HeidiL

  1. Hej Amocca, Ja det kan jeg da godt se, 90 ud af 300 er jo ikke så pænt som 90 ud af 100 Det er muligt at få 100 point i hver gruppe, så jeg er fint tilfreds med denne prøve's point. Nogen af de tidligere prøver har ligget omkring 70 point, som er kravet for at bestå en prøve.
  2. Sikke et travlt men flittigt år vi har haft! Det er blevet til hele 5 prøver; B, AB, ABC, UHP, IPO-VO, og på søndag går det løs med endnu en FP, for lige at pudse prøve nerverne lidt af. Her er lidt 'skud' fra sidste prøve IPO-VO:
  3. Tak Ja det blev filmet, men med frysende hænder og zomet meget ind, så det ryster en del...
  4. HeidiL

    Christa nu med FP!

    Så blev det endelig tid til at prøve kræfter med en færdselsprøve. Selv om der er stadig en del fluer tilbage i hovedet på tøsen, så synes vi hun er blevet moden nok til at kunne gennemføre prøven. Det gik da også meget godt og vi bestod i fin stil. Vi manglede en lille smule fokus, desværre lige omkring vendingerne og i gruppen så det var rigtig synligt. Både lineføring og fri ved fod bliver til prædikat God. Sit øvelsen som starter med 10 skridt beslutter hun at tage de første 4 skridt, med snuden i jorden men er ellers fortrinlig i resten, så øvelsen bliver Særdeles God. Dæk med indkald laver hun til en ren Fortrinlig og langtids afdækning holdes også i Fortrinlig. Bydelen af prøven går som den nu skal, ingen slinger i valsen og vi er nu de stolte ejere af 2 hunde med FP Så skal der trænes imod IPO1 med begge hunde nu, så der står fremadsendelse og apportering på menuen, de næste mange uger fremover. Målet er en IPO til juni så kan vi lige nå en avlskåring inden Hoved Avls Skuet, så vi kan stille hende i brugsklassen. Billederne fra prøven er desværre blevet rigtig dårlige, men jeg kan da poste lidt fra sidste mandag, hvor vi er ved at finpudse de sidste detaljer i forårs solen.
  5. Så blev Christa 2 år så der kommer lige lidt billeder fra året der gik
  6. Hov, ved ikke lige hvordan det miniaturebilled sneg sig med i min sidste post
  7. Jeg synes godt nok der smides med mange 'jeg tror' udtalelser i denne tråd. Det synes jeg er ganske upassende! Jeg har gennem de sidste 2 år deltaget på næsten alle skuer, holdt i schæferhundeklubbens regi på sjælland, og jeg har ikke set hvad andre beretter her. Både på skuer og på stævner hilser dommerne på hunden og der ses på tænder af dommeren, og finder de den farlig er hunden færdig på stedet. Hunde som ikke består væsentesten, bliver diskvalificeret på stedet og de bliver da slet ikke avlskåret når de stiller til kåring. Fandt dette på et andet forum sidste år og gemte det, til en tråd som denne. Folk der ikke kender schæfere får ofte tolket dens megen lyd og dens intense kontakt som værende udfarende og til tider aggressiv. En hvalp i 5 måneders alderen der farer frem og gør, er fuldstændig almindeligt for racen og ikke noget der er problematisk. Det er hvalpe-usikkerhed og det skal den stille og roligt hjælpes over. I de yngre år bruger schæferen tonsvis af afstands søgende signaler (rejser børste, puster sig op, knurre, gør) og det handler om at den ikke er fuldstændig rodfæstet og sikker. Det bliver den - og så damper de ting af, godt hjulpet på vej af en fører der kan vise den vejen. Desværre er der ikke den store overbærenhed overfor denne, for racen, almindelige adfærd blandt ikke-racekendere. Schæferen er i øvrigt voldsom i sin leg, bryder gerne, også med masser af lyd på. Dette er der også mange mennesker der tolker som aggression og det er det stik modsatte. Den leger. Nogle hunde bryder sig ikke om voldsomheden - og de skal naturligvis ikke lege med schæfere, som leger vildt. Jeg ville ønske at folk som ikke ved en skid, eller tror de ved en masse, om schæferen, ville læne sig lidt tilbage og rent faktisk undersøge sine udtalelser og finde kolde facts, inden de udtaler sig som mange årige experter. Der er vel en naturlig grund til at schæferen er den næstmest / mest solgte hund (det skifter fra år til år) i Danmark, gennem de sidste mange mange år? Her til slut lidt anti skræmme kampagne billeder. At være uvidende om sin egen uvidenhed er den uvidendes sygdom!
  8. Men skal vi ikke snart se nogle nye billeder af ham jukl?
  9. Hvis i ikke går mere end nogle 100 meter, kan det være hun synes den store verden udenfor døren er lidt farlig. Prøv at bære hende 100 meter væk fra huset og så sæt hende ned og gå hjemad. Vi havde samme udfordring med vores hanhund, men det gik i sig selv efter nogle uger.
  10. Vi kan godt li' dem med meget pels, som ham her: http://www.house-barrett.com/yakkopage.htm
  11. Her er vores Quando (til venstre) 6½ uge gammel, med hans bror. De er også efter Tiger. Her er han (til højre) 2½år gammel, og han er langhåret men han har ikke vildt meget pels. Hans crep-hår er næsten helt væk og han ligner næsten en godt pelset stockhåret schæfer efterhånden. Nu er det svært at se på dit ene billede, men som du kan se på vores Christa havde hun lidt krøller allerede da hun var 3½ uge. Som du kan se er de mere glat pelsede, hendes søskende Hun har masser af crep-hår stadig og hun er fra helt andre linjer end Tiger.
  12. Vi har haft brugt Wolfsblut på grund af sammensætningen af ingredienser. Omega 3 og 6, protein, fedt, calcium og så selvfølgelig selve ingredienserne har spillet ind da vi udvalgte dette. Der er meget ris og kornbaseret foder som vi har forsøgt at undgå, men det er bare en af vores kriterier til foder. Her er link til puppy og adult, så kan du se forskellen mellem dem for Wolfsblut. Det er sikkert anderledes for andre produkter, men så har du lidt at sammenligne som du eftersøger. SafedogShop.dk - Livsstilsprodukter til kledyr og deres ejere. SafedogShop.dk - Livsstilsprodukter til kledyr og deres ejere.
  13. Som grundregel for schæferen siger man 8 uger - 8 kg og det følges op til 22 uger - 22 kg. For hanhvalpe ligger de gerne 1 kg over, hvor tæverne ligger 1 kg under. Vores Quando (hanhund) Uge 8: 7 kilo Uge 9: 8 kilo Uge 10: 10 kilo Uge 11: 11,5 kilo Uge 12: 13 kilo Uge 13: 14 kilo Uge 14: 15 kilo Uge 15: 17 kilo Uge 16: 17,5 kilo 4 Måneder: 18 kilo 5 Måneder: 24,5 kilo 6 Måneder: 31 kilo Vores Christa (tæve) Uge 8: 7 kilo Uge 9: 8 kilo Uge 10: 9 kilo Uge 11: 10 kilo Uge 12: 11 kilo Uge 13: 12 kilo Uge 14: 14 kilo Uge 15: 14 kilo Uge 16: 15 kilo Uge 20: 19 kilo Uge 24: 22 kilo 6 Måneder: 23 kilo Hvalpefoder skal indeholde mere råprotein og fedt end voksen foder, og minimum 1% Calcium. Husk der er ligeså mange meninger om foder, som der er hundeejere. Min mening er op til 30% råprotein og op til 20% råfedt.
  14. Det giver mening for mig nu tak for det.
  15. Hvis det korte hår dominerer, hvordan kan der så komme langhår fra 2 korthårede forældre? Resten lyder rigtigt i mine ører, men sjovt at DKK har følt det nødvendigt at tilføje at et korthåret afkom efter 2 langhårede, ikke kan øverføres til korthåret stamtavle, ej heller kan der avles stambog fra en sådan hvalp.
  16. Jeg har længe kigget efter kenneler som avler langhårede, så jeg vil da lige høre lidt nærmere. Avler du hvalpe med DKK stamtavle, og med forældre som er avlsgodkendt (FP, UHP, IPO + AK) i schæferhundeklubben?
  17. Forskellen på langhåret og korthåret er kun pelsen. Jeg kan godt forstå at du vil have en langhåret, dem har vi selv 2 af Når du ikke kender racen eller kender nogen som har racen, vil jeg anbefale dig at kigge ned i den lokale schæferhunde kreds, og stille alle dine mange spørgsmål der. Det er der de har allermest forstand på racen og de vil kunne råde og vejlede dig allerbedst. Schæferhunden er ikke en alle mands hund, den er sgu lidt speciel, på både godt og ondt. Jeg kan ikke se i din profil hvor i landet du kommer fra, så jeg kan ikke fortælle hvilken kreds er tættest på dig. Kredsoversigt: Kredse og Landsdele - schaeferhund.dk Et godt sted at finde hvalpe er Hvalpeliste - schaeferhund.dk og Hvalpeliste - Schferhunden - Bde for Gule og Gr - schaeferhunden.dk og så kombiner det med The Pedigree Database - Home of the pedigree enthusiast eller Dansk Kennel Klub - For hundeejere og check hvad HD/AD status og prøver der er på forældre dyrene. Hvis du er i tvivl om noget, så post herinde igen, vi er mange som gerne giver råd Vi er som sagt selv til langhårede schæferhunde, og det vi har haft gjort er at holde øje med parringer på schaeferhund.dk. Når vi har checket parringerne efter i alle ender og kanter, har vi taget kontakt til de kenneler med de for os, interessante parringer og spurgt om at blive skrevet op til en langhåret. Det er jo ikke altid der er nogen langhårede i et kuld, så sats på flere kuld og vælg så når du ved hvor hvor der er langhårede. Der er mig bekendt ikke nogen som avler langhårede schæferhunde indenfor DKK endnu. Omkring 2-3 ugers alderen vil en erfaren schæfer avler kunne se om der er langhårede i kuldet. Under 3 ugers alderen kan man alligevel ikke se meget, og de bliver først mobile for alvor omkring de 3 uger så det er i rigelig tid til at komme og besøge den nogle gange, inden den skal med hjem Udover pels længde er der 2 'slags' schæfere som du skal gøre op med dig selv hvilken en det er du er interesseret i. Sportshunden er dem som i daglig tale hedder de grå, og rangerer i farve fra broget brune til grå og sorte og helsorte. De er avlet med henblik på en fysisk og mental sund hund med høje drifter og kræver lidt mere end en højavls schæfer. Heri menes at der skal altså arbejdes med hunden, den er ikke egnet som 'kun gåtur med hund' den skal udfordres mentalt med opgaver (lydighed, spor osv.) Højavls schæferen er den brun/sorte med sort 'sadel' som i daglig tale kaldes højgøjseren eller udstillings schæferen. De er avlet med henblik på et specifikt udseende, og det har været bevidst at de er avlet med en lavere bagpart, og der har ikke været taget så meget hensyn til høje drifter. De kræver dog stadig schæfer forståelse og de skal også have en god aktivering for at fungere optimalt. (Vær ekstra opmærksom på sundhed, hvis du skal vælge en højavls schæfer) Vi bruger selv et par timer om dagen i snit, plus 3 mini tisse ture i løbet af dagen. Et andet sted at se på forældre dyr er på skuer eller udstillinger, men der kommer sjældent mange grå så det er kun nyttigt hvis du vil have en højavls schæfer. Håber du kan bruge lidt af alt det jeg fik skrevet
  18. Der ligger lidt video her: index=1 Hvis i vil se dem fjolle lidt rundt
  19. Torsdag i sidste uge blev Christa 1 år, og fredag blev Quando 2 år. Denne uge startede hos dr. dyr, for at få taget røntgen billeder af begge to. I dag fik vi resultatet fra DKK, og de er begge HD:A og AA:0 - så vi er meget glade herhjemme i dag, og det er blevet fejret med et stort kødben Her er en lille billede serie af Christa's udvikling, siden vi så hende første gang og til nu:
  20. Ninkamus kan du ikke lave den video offentlig tak?
  21. Ja der findes langhårede grå, vores kredsformand har lige købt en. Det var den bedste i kuldet og han skal jo ikke udstille, han skal kun bruge brugsegenskaberne, så han er ligeglad med pels længden
  22. Der er ikke min erfaring der er forskel. Skulle også undre mig meget da de kommer fra samme forældre dyr, hvor nogen i kuldet er kortstockhåret og andre er langstockhåret. Det er kun pelsen som er anderledes, alt andet er bare en myte!
×
×
  • Tilføj...