Hop til indhold

Vores største beslutning i Bellas liv.....


kharder
 Share

Recommended Posts

Jeg har brug for nogle nye øjne på denne sag.

 

Vi har i dag fået resultatet af Bellas allergitest og det viser sig, at hun har en hel del allergier. Allergierne er lagermider, husstøvmider, to typer græspollen, en plante jeg ikke kan huske hvad hedder, loppeallergi, kartoffel, tomat, appelsin og melon.

 

Vores beslutning består i om det kan betale sig at forsøge en desensibilisering? Prognosen ligger, i følge dyrlægen, på omkring 60 - 80 % der har en effekt af sprøjterne, men der er også en del som ingen effekt har. Men et er sikkert, at hun skal have disse sprøjter resten af livet. Men hvor meget kan disse sprøjter koste?

 

Vi vil på ingen måde have at hun lider. Bella klør sig tit og har store problemer med sine ører. Så længe vi renser og drypper ørerne med medicin, så holdes det nede, men forsvinder ikke.

 

Hvordan vil I takle dette problem? Vi har det svært ved at skulle tage den endelige beslutning i hendes liv, men på den anden side, er det heller ikke i orden at hun skal leve resten af sit liv med ører der gør ondt og en krop der klør.

 

Hun har beriget vores liv i godt et halvt år.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 74
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Med så ung en hund ville jeg slet ikke være i tvivl, jeg ville gå i gang med at få hende desencibiliseret på de ting hun er mest udsat for, nemlig lagermider og støvmider og som du lige meget hvor meget du prøver ikke kan undgå.

 

Misja er multiallergiker, hendes blodprøve viste i sin tid omkring 37 ting og ca. 5-6 ting hvor tallene var megahøje. 3 af de ting var lagermide og støvmide som hun blev vaccineret på og med kæmpe stor susses :-D Hun var 5 år, da hendes allergier gik i udbrud.

 

Hun blev også steriliseret samme år, for efter en sussefuld desenci. gik hun i løbetid og begyndte at klø og bide sig igen. Mine dyrlæger havde advaret mig og sagt at det nogen gange sker så beslutningen var let at tage, hun fik fjernet hendes motor og kom på RC's hyperallgenic foder. Hun har siden også udviklet kryds reaktioner på en masse fødevare, det er ikke unormalt ved pollen allergier, men det er let at holde for kan hun ikke tåle en ting ses det i dagene efter og så holder man sig bare fra det emne fremover.

 

Sorry det var en lang smøre for et kort spørgsmål, som sagt ville jeg slet ikke være i tvivl og straks slå til. Ja måske virker det ikke, men måske gør det og gør det, er det bare så skønt og en stor lettelse midt i alt det "bøvl" der umiddelbart følger med at have en allergihund.

 

Uanset hvad i beslutter, ønsker jeg jer pøj med det hele - tab ikke modet, der er masser i kan gøre og mange hvis hunde får et langt og normalt liv rimeligt fri af symptomer..

Link til indlæg
Del på andre sites

Uh du skriver hun er testet positiv på fødeemener, det forstår jeg ikke, alt jeg har læst siger at det kan man ikke teste for - ud over ved udelukkelses metoden!?

 

Misja fik fortaget en blodprøve og hendes vacciner/desencibilisering varede hen over et lille ½ år, med mulighed for at hun bliver "boostet" efter behøv, hvilet endnu ikke er sket nu små 4-5 år efter.

 

Er jeres hund sygeforsikret er det muligt at i er dækket ind via den, det er jeg hos sygekasssen danmark og så er prisen jo pludselig ikke så slem.

 

Men altså, jeg forstår ikke at i har fået at vide hun skal have sprøjter resten af hendes liv, eller at jeres dyrlæge kan teste for føde emener. Jeg ville nok overvejer at henvende mig til en dyrlæge specialist i dermatologi og får svar på alle spørgsmål og gennemgået hendes udredning sammen med en ekspert, men det er så bare mig.

 

Min egen dyrlæge, er efteruddannet i dermatologi problemer og jeg har derfor 100% tillid til hende, men det er ikke alle dyrlæger der er det...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Det var triste nyheder - men jo nok noget I havde mistanke om - et er at have mistanke noget andet er når man lige får det sort på hvidt.

 

Jeg kan ikke råde dig med hensyn til hvad I skal gøre - det er en beslutning I selv må træffe i forhold til jer - jeres hverdag - og Bella

Desuden har det også omkostninger i form af penge -

 

Jeg kan kun sige at jeg ved hvad det vil sige at have en allergi hund. Min dalmatiner havde hele 40 allergener - det var virkelig slemt. Vi valgte ikke at lade ham vaccinere, for det var ganske få ting han kunne vaccineres for og så også at han skulle have disse sprøjter med mellemrum - resten af livet. Jeg kan desværre ikke huske hvad disse vacciner kostede - det ligger jo mere end 10 år tilbage i tiden - og det er ganske sikkert dyrere i dag.

 

Jeg valgte at fokusere på hans pollen allergi som var rigtig slem - desuden var der stort set ingen korn han måtte få - heller ikke ris. Det endte op med at jeg lavede hans mad selv og så fik han anti histaminer i den værste pollen sæson. Vedr. hans støvmide allergi og hans menneskeskæl allergi måtte vi træffe beslutning om at han ikke måtte komme i vores soveværelse og hans opholdssteder skulle holdes rene og støvfri så meget som muligt. Det var hårdt arbejde - men han fik et tåleligt liv.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vil lige tilføje at fordi Misja fik vaccine på støvmider og lagermider har hun haft et fuldt ud normalt liv med tæpper, puder, bamser osv. og et hjem der bestemt ikke holdes støvfrit!

 

Pollen er forår og efterår her hos os, hun har nemlig masser af både træpollen allergi og græs pollen allergier. For første gang forsøger jeg mig med antihistamin, jeg har i 10 dage prøvet et produkt uden at jeg synes det gør nogen forskel og nu da Birkpollen er startet skal jeg i gang med et nyt mærke antihistamin men egentlig genere det ikke særligt. For en tid vil hendes næse løbe, hun vil klø lidt i pelsen og der kan det hjælpe at skylle hunden efter gåtur hvis det er meget slemt (jeg har aldrig gjort det) og hun virker en smule hurtigere forpustet men ikke noget der forhindre hende i at være super aktiv ude i 1½-2 timer i grønne skov og mark områder helt som hun plejer.

 

Min erfaring siger mig at det er uhyre forskelligt hvordan en hund får det og hvordan man som ejer oplever det, igen, henvend jer til en specialist/dermatolog for dyr og hunde og se om ikke der er langt mere acceptable løsninger så jeres hund kan få et langt og godt liv sammen med jer. Få undersøgt om ikke jeres sygeforsikring giver tilskud og, om det virkelig kan passe at hun skal have sprøjter resten af livet...

Link til indlæg
Del på andre sites

For en del hunde er løsningen altså osse så simpel at hunden sættes på råt foder og at den får en antihistamin hvis den i en periode har reaktion på pollen.

Jeg ville helt ærligt vælge at prøve det af som det første og afvente resultatet inden jeg overvejede andre løsninger.

Link til indlæg
Del på andre sites

Oskar har også allergi - overfor husstøvmider og lagermider. han kløede sig ret meget, og så døjede han med masser af snask i ørerne. Han måtte i narkose et par gange om året for at få dem renset. Han kløede mest på poter og snude - og så var der meget snask i øjene.

Han har i snart et år fået hyposensibilisering, og ha er nu på vedligehold med en sprøjte en gang om måneden.

 

Det har hjulpet rigtig rigtig meget. Ørerne og øjene er helt fine nu, og han bider slet ikke i poterne mere. Han klør en lille smule om snuden - ca et par gange om dagen gnupper han snuden på et tæppe.

Han var blevet helt rød omkring snuden og på poterne, men det er helt væk nu, og der er også faldet meget mere ro over ham

 

Det er lidt dyrt, men forsikringen betaler det meste.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu jeg tænker efter, er de fødeemner jeg har nævnt krydsallergier. Der er ikke testet for fødeemner.

 

Egentlig er hun frisk og er egentlig ikke mærket af sin allergi på anden måde end at hun klør sig og de helvedes ører.

 

Vi har sygeforsikret hende og jeg har snakket med dem om deres dækning. Så der er vi sikret. Et behandlingsforløb kan dog kun vare i to måneder. Så hvor længe er et opstartsforløb?

 

Jeg har forsøgt at give Bella en enkelt antihistamin på 10 mg. Men hvor mange doser giver I jeres hunde?

 

Bella får allerede Orijen, så der er vi dækket for lagermideallergien og da jeg selv er hustøvmideallergikker, støvsuger og vasker vi efter det. Lopperne kan klares med et loppemiddel og krydsallergierne kan klares ved ikke at give hende de fødevarer. Så måske ser det ikke så sort ud alligevel?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes i bestemt skal finde det positive sind frem og tænke i problemløsninger og ikke "sidder fast" i problemer - hvis du forstår :-) Og nej, det lyder slet ikke som sort synes jeg ud fra hvad du skriver. Vær obs. på det med hendes løbetid, det kan forværre/sætte et allergi udbrud igang og så er det værd at få hende steriliseret. ekstra bonus er mindre risiko for hormon relateret sygdomme senere hen ;-)

 

Som sagt mener jeg Misjas forløb var et lille ½ år, men det kan da godt være at det kun var 4 måneder, jeg kan faktisk ikke huske det.

 

Jeg giver Misja børne dosis af antihistamin, det svare rimlig godt til hendes 26-27 kg., men ellers gå efter hvad der stå i indlægs sedlen, der står meget præcis hvad doser man må bruge i forhold til vægt.

Redigeret af KarinaG
tilføjelser
Link til indlæg
Del på andre sites

Vi er begyndt at tænke positivt igen. Vi vil gå rigtig langt for køteren og skal nok finde en løsning. Det største problem bliver nok at finde et foder uden kartofler der også er kornfrit. Dyrlægen anbefalede kraftigt at vi skulle holde os fra kartofler, tomater, ærter og andre bælgfrugter. Desværre har jeg lige kigget på ingredienslisten for Orijen og det indeholder både kartofler, ærter og ærtefibre. Selvom det er krydsallergier så kan det jo stadig skabe store problemer. Heldigvis er det kun ca. fem kg. der skal smides ud, hvis det viser sig at det har en indvirkning.

 

Vi har overvejet at forsøge os med med barf i en periode, men der skal findes et sted der kan handles billigt, for når Bella skal have et kg. foder om dagen, så bliver det hurtigt ca. det dobbelte af en sæk Orijen. Men jeg må sætte mig bedre ind i barf konceptet for der skal også gives grønt og ben osv.

 

Men tak til jer alle sammen. Det er rart at kunne få læsset sine følelser og tanker af og trække på andres erfaringer.

 

@KarinaG

Bella er allerede steriliseret, så det problem render vi heldigvis ikke ind i.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi er begyndt at tænke positivt igen. Vi vil gå rigtig langt for køteren og skal nok finde en løsning. Det største problem bliver nok at finde et foder uden kartofler der også er kornfrit. Dyrlægen anbefalede kraftigt at vi skulle holde os fra kartofler, tomater, ærter og andre bælgfrugter. Desværre har jeg lige kigget på ingredienslisten for Orijen og det indeholder både kartofler, ærter og ærtefibre. Selvom det er krydsallergier så kan det jo stadig skabe store problemer. Heldigvis er det kun ca. fem kg. der skal smides ud, hvis det viser sig at det har en indvirkning.

 

Vi har overvejet at forsøge os med med barf i en periode, men der skal findes et sted der kan handles billigt, for når Bella skal have et kg. foder om dagen, så bliver det hurtigt ca. det dobbelte af en sæk Orijen. Men jeg må sætte mig bedre ind i barf konceptet for der skal også gives grønt og ben osv.

 

Men tak til jer alle sammen. Det er rart at kunne få læsset sine følelser og tanker af og trække på andres erfaringer.

 

@KarinaG

Bella er allerede steriliseret, så det problem render vi heldigvis ikke ind i.

 

Der SKAL ikke gives grønt - jeg gør det ikke, har forsøgt mig med det men oplever ikke at det gør en positiv forskel.

Det eneste jeg vil mene er nødvendigt inden man begiver sig ud i at råfodre sin hund, det er fryserplads. For har du ikke mulighed for at købe en rimelig portion ind, så blir det altså hurtigt noget bekosteligt.

Der er mange måder at råfodre på, men hvis jeg var i din situation med en allergihund, så ville jeg hente 30 kilo hestekød + noget indmad og kallun + knogler og så egentlig bare gå i gang. Så får du meget hurtigt afklaret om det gør en forskel for din hund. Hvis det er tilfældet kan du begynde at tilføje en proteinkilde mere og se om det stadig går godt - og så fremdeles.

 

Hestekød kan du bestille og hente i Roskilde så det skulle være til at overkomme hvis du bor i Greve Henrik Hansen A/S - slagtning af heste

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har brug for nogle nye øjne på denne sag.

 

Vi har i dag fået resultatet af Bellas allergitest og det viser sig, at hun har en hel del allergier. Allergierne er lagermider, husstøvmider, to typer græspollen, en plante jeg ikke kan huske hvad hedder, loppeallergi, kartoffel, tomat, appelsin og melon.

 

Vores beslutning består i om det kan betale sig at forsøge en desensibilisering? Prognosen ligger, i følge dyrlægen, på omkring 60 - 80 % der har en effekt af sprøjterne, men der er også en del som ingen effekt har. Men et er sikkert, at hun skal have disse sprøjter resten af livet. Men hvor meget kan disse sprøjter koste?

 

Vi vil på ingen måde have at hun lider. Bella klør sig tit og har store problemer med sine ører. Så længe vi renser og drypper ørerne med medicin, så holdes det nede, men forsvinder ikke.

 

Hvordan vil I takle dette problem? Vi har det svært ved at skulle tage den endelige beslutning i hendes liv, men på den anden side, er det heller ikke i orden at hun skal leve resten af sit liv med ører der gør ondt og en krop der klør.

 

Hun har beriget vores liv i godt et halvt år.

 

Hvis Bella ikke har birkepollenallergi, så skulle hun godt kunne tåle kartoffel..

Græspollen krydser med bælgfrugt-grøntsager og med tomat. I forvejen kan tomat indeholde et stof, der er giftigt for hunde, så det er ikke noget stort savn.

Men ærter kan man undgå, når man ved det. OG man holder øje med evt. tørfoder..

 

Det er rigtigt, at græspollenallergikere kan få en reaktion på melon og appelsin....... Det er nu ikke liiiige det, Silke har spist mest af i sit lange liv.. Jeg ved ikke med Bella:mrgreen:?

Silke spiser kartofler hver dag. Hun er græspollenallergiker. Men kartofler kan hun godt tåle.

Selv om man har samlet de ting, man har oplevet krydsreaktion mellem, så er der altså ingen der siger, at lige netop Bella -eller Silke- vil opleve den krydsreaktion.

Mennesker med støvmideallergi kan få en reaktion på rejer og skaldyr, men det betyder jo ikke, at alle mennesker med støvmideallergi også har skaldyrsallergi..... Man skal bare være opmærksom på det. Hvis der skulle komme en reaktion..

 

Jeg kan ikke huske, om du har fået linket til siden om hvad der krydser med hvad, men ellers er det her:

Sundhedsguiden.dk - Krydsallergi

 

 

Desensibilisering kan fjerne eller mindske allergien overfor mider, lopper og pollen. Krydsallergierne kan svinde samtidig. I heldigste fald kan Bella blive symptomfri og være rask resten af sit liv. Indsprøjtningerne gives med længere og længere mellemrum, så dem kan man også leve med.

 

Alternativet, kun at behandle Bellas symptomer, vil forkorte hendes liv, hvis hun er nødt til at have prednisolon. OG der er tilbøjelighed til, at der med tiden kommer flere allergier til.

 

 

Når I har forsikring, så vil den dække det meste. Men I skal jo stå med pengene i hånden, inden forsikringen betaler regningen. At en behandling varer ud over de 2 måneder betyder bare, at I skal betale en ny selvrisiko. Derefter dækker forsikringen igen som før.

 

---------Men jeg synes altså også, at du skal finde en specialist. Allergi er noget rigtig indviklet noget.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes i bestemt skal finde det positive sind frem og tænke i problemløsninger og ikke "sidder fast" i problemer - hvis du forstår :-) Og nej, det lyder slet ikke som sort synes jeg ud fra hvad du skriver. Vær obs. på det med hendes løbetid, det kan forværre/sætte et allergi udbrud igang og så er det værd at få hende steriliseret. ekstra bonus er mindre risiko for hormon relateret sygdomme senere hen ;-)

 

Som sagt mener jeg Misjas forløb var et lille ½ år, men det kan da godt være at det kun var 4 måneder, jeg kan faktisk ikke huske det.

 

Jeg giver Misja børne dosis af antihistamin, det svare rimlig godt til hendes 26-27 kg., men ellers gå efter hvad der stå i indlægs sedlen, der står meget præcis hvad doser man må bruge i forhold til vægt.

 

Man skal passe på med at give hunde menneskemedicin uden at have snakket med dyrlægen om det. For antihistaminer skal der en anden dosis til for hunde end for mennesker. Men det kommer også meget an på hvilket antihistamin, der er tale om.

 

Silke får 1½ Alnok om dagen, altså 15 mg. Givet samlet om aftenen. Det virker i 24 timer. Ifølge indlægssedlen skal børn ml. 6-12 år have 5 mg 2 gange daglig, mens ældre børn og voksne skal have 10 mg 1 gang daglig. Der står ikke noget om vægt.

 

Så Silke får mere end en voksen. Og dyrlægen siger endda, at hun gerne må få 2 piller daglig.

 

Men det er så Alnok, der indeholder 10mg Cetirizindihydrochlorid pr. pille. I andre piller er det helt andre stoffer, der virker.

 

Antihistaminer er en broget gruppe, med forskellige virkninger og forskellig styrke.

Det er for ærgerligt hvis antihistamin ikke virker fordi man giver forkert dosis.

Så det er absolut bedst at snakke med dyrlægen inden man forsøger sig.

 

Nåh, ja.. Pris. Jeg gav 156.50 for 2x60 tabletter. inkl. forsendelse til GLS-shop. De holder så min. et par måneder... Det synes jeg ikke er så galt. Jeg købte dem her: Håndkøbsmedicin til allergi - medecin for bl.a. høfeber skimmelsvamp

Link til indlæg
Del på andre sites

Man skal passe på med at give hunde menneskemedicin uden at have snakket med dyrlægen om det. For antihistaminer skal der en anden dosis til for hunde end for mennesker. Men det kommer også meget an på hvilket antihistamin, der er tale om.

 

Silke får 1½ Alnok om dagen, altså 15 mg. Givet samlet om aftenen. Det virker i 24 timer. Ifølge indlægssedlen skal børn ml. 6-12 år have 5 mg 2 gange daglig, mens ældre børn og voksne skal have 10 mg 1 gang daglig. Der står ikke noget om vægt.

 

Så Silke får mere end en voksen. Og dyrlægen siger endda, at hun gerne må få 2 piller daglig.

 

Men det er så Alnok, der indeholder 10mg Cetirizindihydrochlorid pr. pille. I andre piller er det helt andre stoffer, der virker.

 

Antihistaminer er en broget gruppe, med forskellige virkninger og forskellig styrke.

Det er for ærgerligt hvis antihistamin ikke virker fordi man giver forkert dosis.

Så det er absolut bedst at snakke med dyrlægen inden man forsøger sig.

 

Nåh, ja.. Pris. Jeg gav 156.50 for 2x60 tabletter. inkl. forsendelse til GLS-shop. De holder så min. et par måneder... Det synes jeg ikke er så galt. Jeg købte dem her: Håndkøbsmedicin til allergi - medecin for bl.a. høfeber skimmelsvamp

Det er en af de få ting jeg ikke rigtigt kan snakke med min dyrlæge om, hun synes ikke hun kender til nogen særlig virkning så hun går ikke "ind i sådan en samtale" hvilket jo også er fair nok synes jeg.

 

Men jeg ved heller ikke meget om det, har bare læste mig til at mange bruger det g virker glade for det, så jeg tænkte hvorfor ikke... :-)

 

Det er Alnok jeg har prøvet og der står nu om vægt, fandt indlægsseddel mage til den i pakken her: Stof Indlægsseddel: Alnok 10 mg filmovertrukne tabletter cetirizindihydrochlorid

 

"Voksne og børn fra 12 års alderen

Den normale dosis er én tablet én gang dagligt. Hvis du bliver sløv af at tage Alnok, kan du tage

tabletten om aftenen.

Børn mellem 6 og 12 år, der vejer over 30 kg

Den normale dosis er én tablet én gang dagligt eller én halv tablet to gange dagligt (morgen og aften).

Børn mellem 6 og 12 år, der vejer under 30 kg

Den normale dosis er én halv tablet én gang dagligt.

Disse tabletter anbefales ikke til brug hos børn under 6 år."

 

:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Bella er birkepollen allergiker. Det var svært at huske alle fjorten. Vi giver antihistaminer i samråd med dyrlægen, og laboratoriet i Jylland der lavede testen, har også anbefalet at prøve. Om det bare er min fantasi kan jeg ikke svare på, men det virker som om Bella ikke klør sig så meget mere. Hun virker også mere kælen og ligger mere hos os.

 

Vi prøver at fodre med Barf i en periode. Vi tænkte, at det ville være bedst at fjerne alle de ting som kan give en reaktion. Og selvom hun helt sikkert kunne lide Orijen, så er jeg overrasket over hvor mad interesseret hun er blevet. Nu forsøger hun at stjæle mad når vi kommer op af trappen fra kælderen. :)

 

Når vi så er kommet i gang med decencibiliseringen, så kan vi evt. forsøge at give hende de ting som kan give en krydsreaktion.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er en af de få ting jeg ikke rigtigt kan snakke med min dyrlæge om, hun synes ikke hun kender til nogen særlig virkning så hun går ikke "ind i sådan en samtale" hvilket jo også er fair nok synes jeg.

 

Men jeg ved heller ikke meget om det, har bare læste mig til at mange bruger det g virker glade for det, så jeg tænkte hvorfor ikke... :-)

 

Det er Alnok jeg har prøvet og der står nu om vægt, fandt indlægsseddel mage til den i pakken her: Stof Indlægsseddel: Alnok 10 mg filmovertrukne tabletter cetirizindihydrochlorid

 

"Voksne og børn fra 12 års alderen

Den normale dosis er én tablet én gang dagligt. Hvis du bliver sløv af at tage Alnok, kan du tage

tabletten om aftenen.

Børn mellem 6 og 12 år, der vejer over 30 kg

Den normale dosis er én tablet én gang dagligt eller én halv tablet to gange dagligt (morgen og aften).

Børn mellem 6 og 12 år, der vejer under 30 kg

Den normale dosis er én halv tablet én gang dagligt.

Disse tabletter anbefales ikke til brug hos børn under 6 år."

 

:-)

 

---Vores dyrlæge er hud- og allergispecialist. Så det er jo nok derfor hun har erfaring for, at hunde skal have højere dosis end mennesker.

 

Den indlægsseddel, jeg sidder med her, --fra den æske, jeg lige har købt, er fra 7 september 2010. Og der står det, jeg har citeret i mit tidligere indlæg. Og der står IKKE noget med vægt. Prøv at finde datoen på bagsiden af din indlægsseddel. Sedlerne bliver jo jævnligt skrevet om, ud fra de erfaringer man gør sig.

 

På min indlægsseddel står der ordret:

 

Voksne og unge over 12 år:

10 mg én gang daglig som 1 tablet.

 

Børn mellem 6 og 12 år:

5 mg to gange daglig som en halv tablet to gange daglig.

 

Her er en endnu nyere udgave fra 12-12-2011:

 

Alnok®

Link til indlæg
Del på andre sites

Bella er birkepollen allergiker. Det var svært at huske alle fjorten. Vi giver antihistaminer i samråd med dyrlægen, og laboratoriet i Jylland der lavede testen, har også anbefalet at prøve. Om det bare er min fantasi kan jeg ikke svare på, men det virker som om Bella ikke klør sig så meget mere. Hun virker også mere kælen og ligger mere hos os.

 

Vi prøver at fodre med Barf i en periode. Vi tænkte, at det ville være bedst at fjerne alle de ting som kan give en reaktion. Og selvom hun helt sikkert kunne lide Orijen, så er jeg overrasket over hvor mad interesseret hun er blevet. Nu forsøger hun at stjæle mad når vi kommer op af trappen fra kælderen. :)

 

Når vi så er kommet i gang med decencibiliseringen, så kan vi evt. forsøge at give hende de ting som kan give en krydsreaktion.

 

Hvad er det for antihistamin-piller som Bella får? Og hvor mange får hun?

 

Jeg synes det er rigtig godt hvis vi her på siden kan udveksle erfaringer omkring antihistaminer. Det er ikke alle dyrlæger, der ved ret meget om det. De foretrækker tit Medrol eller Atopica.:roll:

 

Når mange oplever, at antihistamin ikke virker på deres hunde, så kunne det være fordi de bruger vejledningen for mennesker til at dosere. Så får hunden for lidt. Og så virker det selvfølgelig ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Bella får nogen som hedder Aerius, som jeg selv havde liggende. De er på 5 mg. og hun får tre piller om dagen. Morgen, middag og aften.

 

Jeg har igennem dagen holdt øje med hende, og hun har endnu ikke kløet sig lige så voldsomt som tidligere, højest nappet sig lidt. Så vi krydser fingre for at det hjælper. Vi havde også håbet på at de kunne sløve hende lidt... :) Men man kan ikke få alt i denne verden. :D

Link til indlæg
Del på andre sites

-Det er jo også noget mere end man bruger til mennesker. :???: Det er nok det, der skal til, hvis antihistamin skal virke for en hund.

 

En af de "meget sjældne" bivirkninger ved Aerius er hyperaktivitet... Men så galt er det ikke med Bella, vel? Hun er bare lige så aktiv som hun plejer at være, ikke? Det er jo bare fordi hun er glad og har det godt :lun:.

 

De er noget dyrere end håndkøbsmedicin.. Men når bare de er effektive, så betaler man jo gerne hvadsomhelst:blink:. Det bliver jo alligevel endnu dyrere med de der evindelige ørebetændelser..

Link til indlæg
Del på andre sites

-Det er jo også noget mere end man bruger til mennesker. :???: Det er nok det, der skal til, hvis antihistamin skal virke for en hund.

 

En af de "meget sjældne" bivirkninger ved Aerius er hyperaktivitet... Men så galt er det ikke med Bella, vel? Hun er bare lige så aktiv som hun plejer at være, ikke? Det er jo bare fordi hun er glad og har det godt :lun:.

 

De er noget dyrere end håndkøbsmedicin.. Men når bare de er effektive, så betaler man jo gerne hvadsomhelst:blink:. Det bliver jo alligevel endnu dyrere med de der evindelige ørebetændelser..

 

Birgitta! jeg kan oplyse dig om, at det er ganske normalt, at give rigtigt meget antihistamin ved kløende/allergi eksem også til mennesker,, jeg får telfast/alterfast indeholder fexofenadinhydrochlorid 180mg, normal dosis er 1 om dagen, men har fået at vide på Marseligsborg hospital hudafdeling at de går op på 4 hvis det er nødvendigt, jeg får 2-3 om dagen året rundt,,, kan nok ikke anbefales til hund???

Link til indlæg
Del på andre sites

Birgitta! jeg kan oplyse dig om, at det er ganske normalt, at give rigtigt meget antihistamin ved kløende/allergi eksem også til mennesker,, jeg får telfast/alterfast indeholder fexofenadinhydrochlorid 180mg, normal dosis er 1 om dagen, men har fået at vide på Marseligsborg hospital hudafdeling at de går op på 4 hvis det er nødvendigt, jeg får 2-3 om dagen året rundt,,, kan nok ikke anbefales til hund???

 

Jeg og mine børn har været lykkelig forskånet for menneskeallergi så jeg ved intet om det, andet end hvad jeg kan google mig til på Nettet.. Min ex var allergiker, men han blev desensibiliseret. Og han brugte ikke antihistamin. Måske fandtes der heller ikke så meget af den slags for 30 år siden?

 

Det beroliger mig, at mennesker til tider kan bruge højere doser. For det kan da tyde på, at antihistaminerne er relativt ugiftige også ved brug gennem længere tid.

 

Det, dyrlægen anbefaler til Silke, er en dosis dobbelt så høj som til et voksent menneske. Som startdosis. Så det er forhåbentlig sådan, at hunde er mindre følsomme overfor både virkninger og bivirkninger af antihistaminerne...

Når Silke nu får 1½ pille daglig, og har det fint, så har jeg mulighed for at gå lidt op i dosis når græspollensæsonen starter.. Og bliver det nødvendigt, så snakker jeg med dyrlægen om at overskride grænsen. Det gør man åbenbart med mennesker. Så kan man vel også med hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg og mine børn har været lykkelig forskånet for menneskeallergi så jeg ved intet om det, andet end hvad jeg kan google mig til på Nettet.. Min ex var allergiker, men han blev desensibiliseret. Og han brugte ikke antihistamin. Måske fandtes der heller ikke så meget af den slags for 30 år siden?

 

Det beroliger mig, at mennesker til tider kan bruge højere doser. For det kan da tyde på, at antihistaminerne er relativt ugiftige også ved brug gennem længere tid.

 

Det, dyrlægen anbefaler til Silke, er en dosis dobbelt så høj som til et voksent menneske. Som startdosis. Så det er forhåbentlig sådan, at hunde er mindre følsomme overfor både virkninger og bivirkninger af antihistaminerne...

Når Silke nu får 1½ pille daglig, og har det fint, så har jeg mulighed for at gå lidt op i dosis når græspollensæsonen starter.. Og bliver det nødvendigt, så snakker jeg med dyrlægen om at overskride grænsen. Det gør man åbenbart med mennesker. Så kan man vel også med hunde.

desensibilisering fandtes også for 45år siden, forhåbentlig er det blevet bedre ;-) for mig var det nærmest en katestrofe, jeg blev allergisk overfor flere ting, medens jeg blev desensibiliseret, og blev syg hver gang så det blev stoppet, og jeg har ikke turet at prøve siden.

Du inponere mig, med din store viden på området.

Link til indlæg
Del på andre sites

Min ex fik en enorm hævelse på armen hver gang han fik en indsprøjtning. Men det hjalp da nogenlunde... I betragtning af at vi havde to store bernersennenhunde, --og exen bl.a. havde hundeallergi.

Da vi blev skilt så han meget gerne, at jeg tog hunden med da jeg flyttede:klap:. Den anden hund var død år forinden.

 

Så Ronja var et ægte skilsmissebarn. Min ex betalte alle faste udgifter, forsikringer, dyrlæge, medicin og lign. Og jeg tog mig af daglig omsorg og de daglige udgifter. En rigtig god løsning, da han tjente mere end dobbelt så meget som jeg gjorde.

 

---Min viden på området? Den har jeg faktisk slet ikke.. Men når der dukker spørgsmål op, -her på HF eller inde i mit hovede, så googler jeg. Især på videnskabelige sider. Man skal passe lidt på ikke at tage alt for gode varer på Nettet. Men artikler fra veterinære tidsskrifter er ret troværdige, synes jeg.

Jeg husker som en si, så jeg må begynde næsten forfra når der dukker noget op, som jeg egentlig har undersøgt før.

Det betyder jo så også, at jeg får opdateret min viden jævnligt:mrgreen:.

 

---Men når der er noget, der virkelig optager mig, så kan jeg godt bruge en del timer ved computeren. Jeg har en rigtig god og hurtig computer. Og en god og stabil netforbindelse. Heldigvis!

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...