Hop til indhold

Ny race under DKK. Unghunde fra kennel søger nye udfordringer hos ansvarsfulde fam.


Gæst Alpha Basen Qimmeq
 Share

Recommended Posts

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hejsa Anne

Jeg har skrevet en smule mere om racen senere, men jeg ville i første omgang bare sætte en føler ud stille og roligt og så se, hvilken respons det fik - hvis folk vil mig noget ang. lyst til evt. at få en hund omplaceret fra mig og ønsker besked om racen, ønskede jeg at de kontakter mig med spørgsmål direkte til mig. Hejsa

Eller også googler man bare racen:-)

 

Når jeg læser første indlæg, læser jeg det som en opdrætter der mangler at komme af med et par hvalpe fra et kuld.

 

Jeg synes måske du skal skrive noget mere om hundene - køn, personlighed, træningsniveau, forældres sundhed osv.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 125
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hejsa Stenshøj

Mine hunde bruges som elskede familiehunde jeg lever sammen med og nyder hvert øjeblik -jeg går til ringtræning med dem, hvilket de elsker - går alle de ture jeg orker samt har dem med alle steder.

Jeg har i sin tid gjort en masse meget mere aktivt med mine polarhunde, men en gigtsygdom satte en grænse for det - nu bruges min ny race til som nævnt familiehund, men også til shows, når jeg orker det. Jeg har ikke noget som helst sted skrevet, at hundene ikke kan bruges til show, tværtimod fremgår det vist af min/ne hjemmesider, at det er de yderst glade for - dog er af gode grunde ikke alle mine hunde kommet lige langt, hverken i træning eller i udstillingsringen, endnu - men alle bliver trænet - Når jeg skriver på min hjemmeside, at hundene kræver mere socialisering end så mange andre hunderacer - betyder det ikke noget negativt, men da racen mere eller mindre kan være reserveret, kræver det ikke en ejer som ikke kan "føle" sin ind på racen.

Da jeg startede var der kun enkelte dommere der havde bedømt og rørt ved en grossspitz her i landet, og nogle tog noget hårdt fat. jeg har heldigvis nu fået mere focus på racen ved shows, så det går meget meget bedre.

De hunde man importerer har levet helt anderledes i f.eks. Tyskland med deres enorme områder, hvor hundene sagtens kan løbe helt frit i hele kobler, men samtidig mange gange så også derfor, mere "vildt". De hunde jeg/vi selv opdrætter, kan vi træne som vi gør i DK.

Mine hunde bor meget ude, det elsker de, da de har en stor pels med megen underuld.De har kæmpe hus med tag og trænigs/løbegårde. De kommer skiftevis ind og bo og alle mine tæver har født i min stue og boet med deres hvalpekuld i 4 mdr. konstant inde - når mine tæver f.eks. er i løbetid kan jeg af gode grunde ikke have mine hanhunde sammen med dem, så skiftes de også. Det fungere glimrende. Alle lære reglerne inde som ude og mine hunde er aldrig syge ejheller bange for hverken torden eller fyrværkeri. Man skal passe på med ikke at forkvakle dem.

Som vagthund/vogter menes i dette tilfælde meldehund, idet hundene ikke må være agressive,men giver lyd, hvis der kommer noget ubudent. jf. DKK`s/SKP`s racestandard.

Uha ang. spørgsmålet, om vi har brug for gross-spitzracen i Danmark - ja så vil jeg mene, at man kan sætte det spørgsmål ved mange racers berettigelse her - men eftersom mange herinde har læst og refereret udfra ikke officielle racebeskrivelser og ikke læst DKK`s/SKP´s, ja så har de fået et forkert indtryk af gross-spitzen.

Hundene er de sødeste og mest charmerende du kan tænke dig. Men igen pas på med hvilken side du/I læser - racebeskrivelser på, idet de ikke er officielle og nogle kenneler er ikke medlem af nogen kennel klub.

Hejsa

Jeg har ALDRIG skrevet, at hundene er generelt dominerende, ejheller at de ikke kan med børn

.

Hejsa

hvad bruger du selv hundene til? familiehunde og show?

du skriver på hjemmesiden at hundene egentlig ikke egner sig til show, fordi de er reserverede og vogtende?

og du skriver at hundene sagtens kan bo ude hele året, men også kan lide at være indenfor.

 

har du dine egne hunde uden for hjemmet hele året? eller hvorfor skrive det? det lyder som en arbejdshund som ikke har brug for kontakt til andre mennesker, men som sagtens kan leve et liv i en hundegård, bare den har et velisoleret hundehus?

 

ikke god til børn og dominerende overfor de fleste hunde.

 

har vi brug for dem i danmark? umiddelbart vil jeg ikke tro at de med deres størrelse vil være dem gårdene vil købe som vagthund?

 

 

beklager jeg reagerer som jeg gør.. det er måske unødvendigt.

men smukke det er de ;-)

Redigeret af Alpha Basen Qimmeq
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Kære Hopse

Som jeg har skrevet til flere, startede jeg med bare at sætte en føler ud og hvis folk vil læse/vide mere om racen kan de gå til min hjemmeside eller DKK`s/SPK`s fordi det er de officielle. Vidste i første omgang ikke, om jeg på omplaceringsiden måtte skrive og annonce med min adresse til min hjemmeside, derfor har folk selv måttet finde den og ikke fordi jeg har noget som helst at skjule, tværtiomd vil jeg jo gerne have kontakt til folk, der måske ville være med i et avlsarbejde.

Min stil er ikke at "overmale" min hunde eller racen, men mere nøgtern - jeg svarer hellere end gerne enhver, hvis I kommer med direkte spørgsmål til mig.[

hejsa QUOTE=Hopsa;1015577]Ja jeg blev sgu nysgerrig efter at se hvad det var med den race der var så eksotisk ;-)

Fatter jo ikke hvorfor man ikke fortæller begejstret om sin race og sit opdræt når nu den fremlægges som noget særligt og der er en lejlighed til at informere andre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hejsa Stenshoej igen

Du har fuldstændig ret, dog havde vi ingen hundeskov her hvor jeg bor før fornyligt samt er det mere generelt ment. Hejsa[

QUOTE=stenshoej;1015578]umiddelbart undrer det mig. har du skrevet beskrivelsen selv?

du skriver også at det er forbudt at have hunden rendende løs ved havet og i skoven?

 

nu er der jo både hundeskove, og mulighed for at være på stranden fra oktober?-marts?

altså ikke ulovligt, bare man forholder sig til reglerne?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hejsa Stenhoej atter Ja nu har jeg jo i lidt kærlig facon beskrevet hver af mine hundes temperament og mine sjove oplevelser med dem ( læs den engelske udg. af hjemmesiden ) og som før nævnt til dig, kommer mine oplysninger når folk henvender sig, idet jeg IKKE skriver som racerepræsentant her - det gør jeg andre steder. Jeg har hverken lyst ejheller er der krav til mig om det. Jeg ønsker personlig kontakt med folk der vil være interesseret i at komme i betragtning til deltagelse i avlsprogram. Forøvrigt bestemmer jeg selv hvad, hvor meget og hvornår jeg beskriver mine hunde/racen. Hvis du så hvor sjove de ser ud, når de hopper - ja så ville du grine..Hej

hvorfor skulle man hvis det kun er udstillingen af racen man interesserer sig for?

og hvor højt den kan hoppe :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hejsa Anne atter og igen. Som du selv har skrevet er du kommet til at gå ud fra en forkert hjemmeside og dermed kommet til at få et forkert indtryk af racens temperament. Den fjer er kommet til at gå videre desværre. Du har forklaret og ok med det nu.

M.h.t. HD: Der er ikke de avlsrestriktioner i DKK/SPK dermed ment: hundene behøver ikke fotograferes inden avl her. Jeg gør det personligt alligevel og får de hunde fra mit eget opdræt, der skal gå videre i avl, fotograferet. Jeg har et helt bestemt avlsprogram jeg kører efter sammen med udenlandske opdrættere/kennel klubber.

Idet det er mig der skriver racens beskrivelse i SPK kan den læses der eller læs i DKK man kan også læse hele den kæmpe store racestandard.

Som jeg har skrevet et sted før, er min stil mere nøgtern og jeg ønsker personlig kontakt med de evt. samarbejdspartnere jeg søger her i forummet.

Jeg har IKKE FÅET et par stykker hunde hjem, men TAGET DEM hjem via kontrakt, p.g.a. at tidl. ejere ikke kunne have hundene mere p.g.a. personlige årsager - hundene har haft det super fint, men skilsmisser og derfor enlige med småbørn, hvor der ikke er tid - er ikke en givtig situation i længden - derfor var det bedre at jeg tog hundene tilbage. Det har været i fuld forståelse med tidl. ejere. Forøvrigt behøver jeg for resten ikke at stå til regnskab overfor andre end de implicerende parter m.h.t hvordan jeg agerer m.h.t. mit kennelarbejde, sålænge det er fuldt ud sobert og ansvarsfuldt. hejsa

Arh, nu flueknepper du vist:hmm:

 

For så vidt synes jeg egentlig at det er god nok stil at gøre opmærksom på, at hunde som udgangspunkt skal føres i snor.

 

Men jeg undrer mig også over racebeskrivelsen?! Jeg har googlet lidt videre, og fundet et par statements fra tyske ejere, som fortæller at det er en venlig og omgængelig hund. Men meget kan jo avles (væk):vedikke:

 

Og så undrer det mig mildt sagt, at TS's hunde ikke er tjekket for HD! Men at TS samtidig opfordrer købere der vil avle til at få hvalpene tjekket....?

 

Men jeg synes det er uendelig vigtigt at der kommer en fuldstændig beskrivelse af hundene og deres sind. Når racen er ny i landet, er det vigtigt at eventuelle købere ved hvad de går ind til. Og måske det ikke er en særlig nem hund? Når nu opdrætter får et par stykker tilbage fra et kuld på 6 hvalpe?!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Kære Buddha - kun lige til oplysning: racen hører under de tyske spidser og kommer i 4 størrelser/varianter: mindste: dværgspitz=pomeranian, næstmindste: kleinspitz, næste igen: mittelspitz, og så: grossspitz ( også kaldet keeshond i Holland ), sidste størrelse: keeshond. Hejsa

Nåååh på den måde, jamen kender godt en smule til dem i forvejen, den findes i 3 størrelser - er vist 'bare' i Danmark at den er ny som med kennel og sådan.
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

JF. Husk ikke at tage fejl af hjemmesider.- bare til orientering

:roll:

 

 

Bag din ryg? Hold nu. Det er et åbent, offentligt tilgængeligt forum.

DU har valgt at være opdrætter, og have et kennelnavn, og endda at sætte indlæg ind på et åbent offentligt forum. Svar der kommer i forum er ikke, og kan aldrig være, bag din ryg.

Og drop nu det injuriefis. En hurtig googling og man finder din hjemmeside, hvorfra alle de ting der er skrevet i tråden indtil videre faktisk står. Det har selv jeg fundet uden at bruge mere end 5-10 minutter på det.

Info der er kommet fra hundeweb er også angivet med kildeangivelse.

 

 

:vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Til Umulia

Jeg ønsker så absolut kommentarer, men sobre og udfra de rigtige facts/hjemmesider.Hejsa

Endnu et godt eksempel på at man skal bruge annoncemarkedet i stedet for forum, hvis man ikke ønsker kommentarer.
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hejsa Anne. Dette er skrevet før, men: jeg er glad for kommentarer, men de skal være skrevet udfra de rette facts, men det er nok forstået af folk nu. Jeg har ikke skrevet at folk er amatører, men nogle er for hurtige i vendingen.

Jeg har forklaret andetsteds, at jeg ikke mente at det er det rette sted ( ved omplacering ) at skrive ens hjemmesideadresse, ejheller for den sags skyld ens mailadresse, ( har spurgt admin - venter svar ) idet jeg ikke selv betragter min første tråd som en salgsannonce - har intet at skjule, tværtimod. Men nu satte jeg ikke min søgning på fordi jeg ville skrive en masse om racen som racerepræsentant i første omgang - det er jo rent privat hejsa

Du er da ikke så lidt fræk, TS?!

 

For det første synes jeg at du skal prøve at læse straffelovens § 267 til en start. Jeg hører gerne din juridiske ekspertise, der åbenbart rækker ud over hvad vi andrer lærer efter en håndfuld år på det der universitet!

 

At du vælger at lægge dine hunde på et debatforum, står for egen regning. Men ikke at forvente kritiske spørgsmål, er bare dumt! Specielt når du henvender dig til et forum hvor der er en ret høj koncentration af erfarne og dygtige hundeejere. Og ikke så lidt frækt af dig at antyde at alle er nogle amatører (men du er vel perfekt?).

 

Hvis du ikke ønsker din hjemmeside frem i lyset, er det vel jævnt fjollet at skrive at du er eneste opdrætter af racen? For selvom du tydeligvis ikke tror det, så er de fleste herinde i stand til at navigere på det der www.

 

Men hvis du søger et forum med en flok lalleglade, naive, ukritiske tumper, har du nok ret i at dette ikke er stedet for dig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Kære Anne Ja, det er ikke fra min hjemmeside. Du /I skal læse min engelske udgave, idet den gamle om polarhunde skal stoppes, når jeg får tid, derfor er der link til den ny. Den er heller ikke færdig idet jeg har mistet to familiemedlemmer i det sidste år og derfor ikke haft tid til at gøre mere ud af siderne. Jeg har brugt megen tid med kennel klub arbejde bag kulissen og kræfter på at få selve racen igennem nåleøjet til DKK og arbejdet meget på love og regler. Med grønne menes mere at det kunne se ud som nogle svar var skrevet at folk med grøn farve i ansigtet. Ment i sjov - måske ikke heldig valgt. Hejsa

Hvis ikke du mener amatører, hvad mener du så med "grønne" folk????

 

Det med børn ved jeg ikke hvor kommer fra. Jeg har (flere gange) kigget på din hjemmeside, og har intet fundet. Tilgengæld kommer der en VIRKELIG ringe racebeskrivelse på denne hjemmeside: Grossspitz, men den går jeg ikke ud fra har noget med dig at gøre?! Jeg tror i øvrigt at det var den jeg havde i baghovedet, da jeg gav en anden bruger ret i at din racebeskrivelse på hjemmesiden ikke er særlig god. Det synes jeg for så vidt stadig ikke den er - men det er mere fordi den eneste man kan finde på dansk, er den jeg har linket til.

 

Igen, hvis du virkelig er så passioneret omkring de hunde, forstår jeg ikke at du ikke beskriver hunden grundigt! At der er begrænset erfaring med racen i Danmark, kan jo ikke forhindre dig i at hente oplysninger i andre lande. Efter det jeg har læst på din hjemmeside, synes jeg ikke at jeg får noget billede at hvad det er for en hund. Derimod er der en bruger der skriver, at det jo bare er en forvokset pomeranier, og så ved jeg godt hvad der kan forventes.

 

Lige så med omplaceringerne - skriv noget om HUNDENE. Køn, alder, personlighed, vaner, træningsniveau.....

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hej Biene NB. det er ikke fra min hjemmeside tingene om "agressive" eller dominerende hunde kommer. Hejsa

Mine schæferhunde er heller ikke til børn eller fremmede mennesker, og de er dominerende over for andre hunde. Sådan er der mange hunde, der er. Man må jo bare passe på dem.
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hej Sagapige igen. Lige engang til: Alt kommer i mit tempo omkring mine hunde og jeg ønsker personlig kontakt m.h.t. mit første indlæg. Jeg har brugt megen tid og kræfter på at arbejde for racen bag kulisserne - alt har sin tid. Hejsa

Jeg skal lige være sikker på jeg forstår det rigtigt. En racerepræsentant må gerne fortælle på et forum at denne har hunde til omplacering, men ikke fortælle om hundenes adfærd, alder, køn osv. og heller ikke sætte billeder ind af hundene der skal omplaceres?
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hej Alle. Håber, at jeg har svaret alle indtil nu - tak til både positive og mindre positive svar på mit indlæg. Alt sammen giver lejlighed til at få en snak om racen ( selvom det nu var en privat sag i første omgang ) Husk, at I skal finde og gå ud fra min engelske udgave af min hjemmeside ( den gamle skal stoppes - derfor ingen synderlige forklaringer på den side om gross-spitzen ) Husk, det er ikke fra mig talen om agressive, dominerende, børnefjendske hunde kommer. Tag ikke fejl af hjemmesider. Læs racestandarden fra DKK/SPK. Racen er sød og yderst charmerende og kærlig, men følsom ( uden agressivitet ) og har ret til at trække sig, hvis den bliver usikker eller af anden grund ikke lige mener, at den ønsker kontakt her og nu. Som katte, eller for den sags skyld som siberian huskyer f.eks. hvilket er et meget karakterisktisk træk hos mange spidshunde. De er jo egentlig urhunde og har haft brug for netop at være selvstændige og selvstændigt tænkende, hvilket jeg elsker og synes er en dejlig og spændende udfordring at arbejde med, men agressive hunde gider jeg ikke selv. M.h.t. de hunde der kan blive tale om herfra som omplacerings/udstationerings hunde: de er af begge køn, fra 18mdr. og lidt opefter, forskellige m.h.t. træningsniveau alle med herligt temperament. Jeg prøver her at give min hjemmesideadresse: www.gross-spitz.dk Min mailadresse kan ses der. Kærlig hilsen til jer alle fra Alpha Basen Qimmeq

Enkelte skønne DKK unghunde med stamtavle mangler nye hjem. Racen er ny i Danmark og kaldes GROSSSPITZ. Første kuld efter første importer til landet. Ensfarvet sort, oprullet flot behåret hale, opretstående ører, semi-langhåret, pels står ud fra kroppen som på en kat, kækt udtryk - spidshund med egensindigt temperament som netop giver racen dens charme. Gårdhund som har passet vinmarker på vinslotte siden tidernes morgen. Smukke smukke hunde. ca. 50cm i stang - handy hunde. Hundene savner plejeforældre, måske køb - der er flere måder hundene kan blive passet på: hos foderværter, udstationeres evt. sælges. alt afhængigt af hunden og de interesserede familier, der ønsker en sådan skønhed.

 

Kun til folk med hundeerfaring, som har min. et stykke have, men helst til folk der bor på gård eller lgn. og gerne til udstilling, hundesport, evt. opdræt eller til familiehund.

 

Kontakt mig og du/I kan komme på besøg og se vidunderne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Biene NB. det er ikke fra min hjemmeside tingene om "agressive" eller dominerende hunde kommer. Hejsa

 

Min kommentar er ikke til dine hunde men generelt. Jeg har læst om grossspitzen på den tyske specialklubs hjemmeside.

 

Desuden er der meget forskel på at være reserveret og aggressiv. Jeg har ikke læst, at grosspitzen er aggressiv, det er mine hunde heller ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nøj... hvor nydeligt.... :klap:

 

Der er faktisk næsten kommet styr på citaterne i løbet af denne tråd...

Det troede jeg ikke var muligt, selv om løsningen er ganske enkel:

Man skal lige klikke på "Avanceret svar" i stedet for "Post et hurtigt svar" under det indlæg man har skrevet.

 

 

For så kan man få sit indlæg at se, som det vil se ud, når man sender det.

Hvis man laver ændringer, så kan man se ændringerne hvis man klikker på "Vis indlæg".

 

Det er afsindigt svært at kommunikere med fremmede pr. tekst. Og endnu sværere hvis man har lidt divergerende meninger.

 

Derfor er meget opnået, hvis man i det mindste kikker sine egne indlæg efter for fejl inden man sender dem..

 

Selve problemstillingen med grosspitz, omplacering, raceegenskaber? Jeg har læst tråden, men er faret vild i de mange misforståelser undervejs. :oops:

 

Nå, men jeg skal heller ikke have nogen ny hund så længe jeg har min Silke. Og hun ser ud til at holde et par år længere:lun:..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Tak for tilliden Ha. Ja det er svært, når man bliver forvekslet m.h.t. ens hjemmeside, så roder det rundt.

Nu prøver jeg "avanceret svar" - spændende

Nøj... hvor nydeligt.... :klap:

 

Der er faktisk næsten kommet styr på citaterne i løbet af denne tråd...

Det troede jeg ikke var muligt, selv om løsningen er ganske enkel:

Man skal lige klikke på "Avanceret svar" i stedet for "Post et hurtigt svar" under det indlæg man har skrevet.

 

 

For så kan man få sit indlæg at se, som det vil se ud, når man sender det.

Hvis man laver ændringer, så kan man se ændringerne hvis man klikker på "Vis indlæg".

 

Det er afsindigt svært at kommunikere med fremmede pr. tekst. Og endnu sværere hvis man har lidt divergerende meninger.

 

Derfor er meget opnået, hvis man i det mindste kikker sine egne indlæg efter for fejl inden man sender dem..

 

Selve problemstillingen med grosspitz, omplacering, raceegenskaber? Jeg har læst tråden, men er faret vild i de mange misforståelser undervejs. :oops:

 

Nå, men jeg skal heller ikke have nogen ny hund så længe jeg har min Silke. Og hun ser ud til at holde et par år længere:lun:..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Nej m.h.t. agressivitet, så står der nemlig intet - det er rigtigt, men der står da ikke at de ikke er gode til børn og andre hunde? nå men bare det er kommet på plads ang. det. Tak for hjælpen med at sende - super

Min kommentar er ikke til dine hunde men generelt. Jeg har læst om grossspitzen på den tyske specialklubs hjemmeside.

 

Desuden er der meget forskel på at være reserveret og aggressiv. Jeg har ikke læst, at grosspitzen er aggressiv, det er mine hunde heller ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hejsa igen. Vil lige afskrive hvad der står i den officielle racestandard: FCI-STANDARD n 97/ 05.03 1998/ skrevet i engelsk udgave.:

 

 

 

Ang. Temperament: " BEHAVIOUR AND CHARACTER: The German Spitz is always attentive, lively and exceptionally devoted to his owner. He is very teachable to train. His distrust to strangers and lack of hunting instinct makes him the ideal watchdog for home and farm. He is neither timid NOR AGRESSIVE. Indifference to weather, robustness and longevity are his most outstanding attributes"

Ang. brugsegenskab: " UTILIZATION: Watch and Companion Dog"

Nu, når man har hunderacen selv, er noget af det jo sandhed med modifikationer, idet enkelte hunde afviger noget fra standarden, men generelt skal man efterstræbe dette temperament ved opdræt veltilpasset det land hunden nu skal virke i. Nej jeg forstår heller ikke, hvor folk har det med det agressivitet fra.

Min kommentar er ikke til dine hunde men generelt. Jeg har læst om grossspitzen på den tyske specialklubs hjemmeside.

 

Desuden er der meget forskel på at være reserveret og aggressiv. Jeg har ikke læst, at grosspitzen er aggressiv, det er mine hunde heller ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst stenshoej

Hej TS.

 

Jeg har såmænd ikke ment noget negativt med mine indlæg.

Jeg stiller mig bare kritisk overfor kenneler som ikke har meget info om egne hunde.

Har læst din hjemmeside, og i mit indlæg skriver jeg også at du på siden skriver det med show.

det andet har jeg ikke sagt kom fra din side.

men stillede mig bare undrende overfor at der stod dine hunde egnede sig godt til show, og elskede det. men at det samtidig kunne være et problem for racen pga. deres reserverthed (hedder?).

Det kunne jeg ikke lige kode sammen på daværende tidspunkt! ;-)

 

men du er jo også kommet med fin begrundelse for hvorfor der ikke står mere info om dine hunde.

om det er korrekt at du ikke må det eller ej, aner jeg så ikke.

 

 

at jeg så stillede mig kritisk overfor om racen hørte til i danmark, var nok pga. et par racebeskrivelser blandet sammen, nogle misforståelser? og lidt træthed.

Det er jo en ufattelig smuk hund, og nok en mange falder for pga. udseende, men så længe du stiller dig kritisk som opdrætter, og ikke sælger til hvem som helst, så ser jeg det heller ikke som et problem.

 

 

og et Velkommen til skal du da have! :D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Husk, at jeg skriver som privatperson her. Oplysninger ang. officielle racestandarder osv. henhører ikke derunder og kritik af hjemmesider et helt andet sted. Dog svarer jeg alligevel, fordi racen grossspitz er ny og det er vigtigt at folk ved rigtig besked om racens temperament og ikke misfortolker -

"Talen" burde gå på mit første private indlæg:"omplacering", hvilket er druknet en del.

Der er forskel på racestandard og racebeskrivelse. Den officielle standard har jeg henvist til mange gange efterhånden. Alle landes kennel klubber som er medlem af FCI, går ud fra den. Den kan bl.a. læses på DKK/SPK`s hjemmesider. Men husk, at det er ikke min pligt som privatperson, ( kun når jeg underskriver mig som racerepræsentant ) at bruge tid på at oplyse alle de ting - jeg har yderst meget at bestille bag kullisserne - gå selv til SPK ( Spidshundeklubben ) eller DKK (Dansk Kennel Klub ).

Udover den officielle standard, har hver private hjemmeside/kennel deres egen racebeskrivelse, som jo bør gå ud fra FCI`s standard. Eftersom den officielle standard altid er meget bred, ( fordi der skal være plads til typeafvigelser dog indenfor racens særpræg ), skriver diverse opdrættere gerne en omskrivning udfra deres egne erfaringer med racen som de nu engang selv opdrætter. Da jeg skriver meget til udlandet er min nye hjemmeside på engelsk samt også denne henvisning til FCI`s standard - den lå lige foran mig og forresten har jeg alle steder skrevet det samme indhold ang. mine hundes temperament.

Hvorfor læse standarden på udenlandsk, når den findes på dansk http://www.dkk.dk/files/pdf/Gross-spitz.PDF
Link til indlæg
Del på andre sites

Husk, at jeg skriver som privatperson her. Oplysninger ang. officielle racestandarder osv. henhører ikke derunder og kritik af hjemmesider et helt andet sted. Dog svarer jeg alligevel, fordi racen grossspitz er ny og det er vigtigt at folk ved rigtig besked om racens temperament og ikke misfortolker -

"Talen" burde gå på mit første private indlæg:"omplacering", hvilket er druknet en del.

Der er forskel på racestandard og racebeskrivelse. Den officielle standard har jeg henvist til mange gange efterhånden. Alle landes kennel klubber som er medlem af FCI, går ud fra den. Den kan bl.a. læses på DKK/SPK`s hjemmesider. Men husk, at det er ikke min pligt som privatperson, ( kun når jeg underskriver mig som racerepræsentant ) at bruge tid på at oplyse alle de ting - jeg har yderst meget at bestille bag kullisserne - gå selv til SPK ( Spidshundeklubben ) eller DKK (Dansk Kennel Klub ).

Udover den officielle standard, har hver private hjemmeside/kennel deres egen racebeskrivelse, som jo bør gå ud fra FCI`s standard. Eftersom den officielle standard altid er meget bred, ( fordi der skal være plads til typeafvigelser dog indenfor racens særpræg ), skriver diverse opdrættere gerne en omskrivning udfra deres egne erfaringer med racen som de nu engang selv opdrætter. Da jeg skriver meget til udlandet er min nye hjemmeside på engelsk samt også denne henvisning til FCI`s standard - den lå lige foran mig og forresten har jeg alle steder skrevet det samme indhold ang. mine hundes temperament.

 

Du har altså en eller to hunde, som du gerne vil finde familier til. Enten som udstationerede hunde eller måske med henblik på at familien køber hunden. Kan det komme på tale straks at købe hunden, altså ikke have den på prøve, og ikke forpligte sig til eventuelle fremtidige parringer, eller hvad der nu kan være forbundet med udstationering af en ny race?

Hvad forpligter man sig til ved at overtage/købe en af dine grossspitzer?

 

OG: så synes jeg du skal fortælle lidt om de helt konkrete hunde, som tråden drejer sig om: Er det hanner eller tæver? Hvor gamle er de? Har de altid været hos opdrætter, eller er de kommer tilbage fra andre familier?

 

Lige nu er jeg ikke interesseret i at få ny hund fordi jeg har Silke. Men hun er 10 år, og jeg har været tæt på at miste hende her i sommer. Hun er i en god periode nu, men tingene kan jo hurtigt skifte.

 

Jeg er generelt interesseret i hunde af alle racer. Så jeg vil rigtig gerne høre om dine egne erfaringer med de hunde af racen Grossspitz, som du har levet sammen med. Både ting, der er typiske for racen, og ting, som er typiske for lige netop den hund, du fortæller om.

 

(---Så er vi tilbage på dit spor, ikke:mrgreen:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alpha Basen Qimmeq

Hejsa Birgitta. Dejligt at være tilbage ved startemnet - Da jeg gerne skulle fortsætte med mit opdræt ( ellers går de gode avlslinier tabt, hvis tiden går ) skal og må jeg desværre, og det er frygteligt, da jeg elsker alle mine hunde, finde nogle gode mennesker, der vil være med om racen - dermed forstået: enten bliver man FODERVÆRT/udstationering: man betaler foder, vaccinationer og alle de udgifter man ellers ville have, hvis man købte en hund til fuld pris og hunden bor livstid hos fodervært. Man får hunden forsikret. Man betaler et meget mindre beløb ved overtagelse end ved et "helkøb". Sælger har måske en eller to parringer som sælger står for betalingsmæssigt ( i en periode man bliver enig om ), men måske også rent praktisk, hvis folk ikke har prøver det før. Efter en bestemt årrække kan fodervært måske overtage den "fulde" hund, men igen - det kommer an på hvilken hund og hvilke betingelser vi kan blive enige om via kontrakt. Eller man kan KØBE: Det siger sig selv, men her kan man også enten købe for fuld pris med eller uden avlsret, og med eller uden accept af avlspartner fra sælger ( dette fordi det er specielle nye blodlinier mine har, som gerne skulle ud til brug for alle de andre linier i udlandet som er ved at være indavlet. Jeg er pisket til at passe på og følge mine linier, ellers er hele avlsprogrammet intet værd. ). Udstationering eller køb kan i princippet dreje sig om alle mine hunde - derfor SKAL folk besøge dem hos mig inden en bestemmelse. Selve kontraktudformning sker i samarbejde mellem de to parter, der indgår forhandlingen, så begge parter bliver tilfredse. Nogle hunde kræver lidt mere træning og videre socialisering end andre, hvilket også udmønter sig i forskel i pris osv. der er f.eks. forskel på at købe en hund der allerede har været fremvist mange gange på udstilling og en der lige er begyndt samt forskel på en der ikke skal indgå i avl, men som er skøn som familiehund osv. igen - der er adskillige muligheder og kombinationer. Det vigtigste for mig er, at hund og ny ejer passer sammen. Nogle ejere vil måske aldrig drømme om at gå på udstilling, andre vil bruge hunden til hundesport eller til opdræt. Det er også ting, der må tages med i betragtning. Det er ikke nemt at være pioner og være den første der importere til første opdræt, det har koster enormt og hvis jeg nogensinde skulle have det dækket ved salgsprisen på bare en hund, ville jeg aldrig få solgt nogle.

Der blev født tre tæver og tre hanhunde i første kuld ( en solgt, en er taget hjem ) og jeg kan af gode grunde ikke beholde alle søskende med samme linie - så er der andre importer som jeg enten skal bruge senere til at krydse tilbage med og hvis de f.eks. blev solgt helt væk uden jeg evt. vil kunne benytte en han blot en gang- ja så kommer vi ikke videre med linierne i DK.

Du kan gå til min hjemmeside og se alle mine hunde, men de fleste billeder er hvalpebilleder og undskyld for det, men jeg har ikke haft tid til at gøre mere ud af min hjemmesider, p.g.a. dødsfald i min familie.

En hund med mine specielle linier med alt hvad det indebærer m.h.t. import osv. ville egentlig koste kr. 15.000, men som nævnt kan det gøres billigere - næste skæringspris er kr. 7.500,00 og nedad til min. 3.500 alt afh. af betingelser hunden skal passes på/sælges. Det har intet at gøre med hundens kvalitet - alle er sunde og raske. M.h.t. HD, så bliver omtalte hund der skal indgå i avl fotograferet.

Kære Birgitta skriv til mig privat på : [email protected], så sender jeg nogle billeder.;-)

Du har altså en eller to hunde, som du gerne vil finde familier til. Enten som udstationerede hunde eller måske med henblik på at familien køber hunden. Kan det komme på tale straks at købe hunden, altså ikke have den på prøve, og ikke forpligte sig til eventuelle fremtidige parringer, eller hvad der nu kan være forbundet med udstationering af en ny race?

Hvad forpligter man sig til ved at overtage/købe en af dine grossspitzer?

 

OG: så synes jeg du skal fortælle lidt om de helt konkrete hunde, som tråden drejer sig om: Er det hanner eller tæver? Hvor gamle er de? Har de altid været hos opdrætter, eller er de kommer tilbage fra andre familier?

 

Lige nu er jeg ikke interesseret i at få ny hund fordi jeg har Silke. Men hun er 10 år, og jeg har været tæt på at miste hende her i sommer. Hun er i en god periode nu, men tingene kan jo hurtigt skifte.

 

Jeg er generelt interesseret i hunde af alle racer. Så jeg vil rigtig gerne høre om dine egne erfaringer med de hunde af racen Grossspitz, som du har levet sammen med. Både ting, der er typiske for racen, og ting, som er typiske for lige netop den hund, du fortæller om.

 

(---Så er vi tilbage på dit spor, ikke:mrgreen:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...