Hop til indhold

Kan ikke hilse på hunde hun ikke kender! Hjælp!


Gæst Chelseaa
 Share

Recommended Posts

Gæst Chelseaa

Hej alle.

 

Jeg har i længere tid haft et stort problem med min malteser chelsea, som er lidt over 1 år. Hun har de sidste 6 måneders tid fået flere og flere problemer med at hilse på fremmede hunde, også når hun ikke er i snor, dog er det lidt bedre uden. Møder hun flere hunde på en gang, så er der ingen ting. Vi har gået til træning med hende siden hun var 12 uger, og der har aldrig været problemer med social adfærd til træning og hun er en af de bedste på holdet til at holde fokus på mig under øvelser, der er heller ikke nogen problemer sammen flere hunde i hundeskov.

 

Problemer opstår, når vi er ude at gå tur i byen. Det øjeblik hun får øje på en anden hund fiksere hun 100 % kun på hunden. hvis hunden kommer tættere på hende, begynder hun at gø og nærmest hyle lidt. I starten når hun fik lov til at hilse, så var hun ofte meget nysgerrig og legene når hun skulle hilse, men det har i den grad ændret sig med tiden.

 

Møder vi en hund nu, så bider hun ud efter den(dog kun markere, hun har aldrig bidt igennem!) og går i cirkler omkring den indtil hunden er ude af syne igen, trækker jeg hende væk, så går hun endnu mere amok og skriger og knurre. Det skal også lige siges, at jeg ikke siger andet end nej til hende, da jeg har fået at vide, at skæld ud, kun gør, at hun gør endnu mere. Jeg bliver efter hver episode så ked af det, jeg ved jo godt, at det uden tvivl er mig, der har gjort noget forkert, og det gør bare, at jeg får helt ondt i maven, da mit største ønske er, at hun skal kunne lege med i hvert fald de fleste hunde.

 

Jeg har fået hjælp af en adfærdsbehandler, så jeg har i flere måneder øvet med at give en lækker godbid, hver gang hun kigger på en fremmed hund, og det virker også, så længe hunden er på rimelig afstand, men hun ændre sig bare ikke. Har også prøvet, at vende hendes bagende til, når hun møder en anden hund, da dette også skulle hjælpe, men det gør hende bare endnu mere utryg! Problemet er også værst, når andre hundeejere ikke har deres køter i snor, og deres hund så løber lige over i hovedet af hende, så føler jeg, at vi starter fra 0 igen, da hun efter sådan en episode reagere endnu mere voldsomt på andre hunde...

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre, det skær i mit hjerte, hver gang andre hundeejere spørger om hundene ikke skal hilse, da jeg ved, at hun ikke kan håndtere det. Hun er en velfungerende hund på næsten alle andre punkter, nysgerrig og kærlig overfor alle mennesker.

 

Er der nogen af jer, der har en ide til hvad jeg kan gøre, eller kender en der kan hjælpe, eller som måske har samme problem? Så skriv endelig, jeg er klar på at gøre alt, for at hun skal blive rolig omkring fremmede hunde. Håber at I kan hjælpe!

 

Med venlig hilsen en meget bedrøvet hundeejer.

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg kan følge at man gerne vil kunne passere andre hunde med en nogenlunde rolig hund, men hvorfor skal hun hilse på andre hunde? det er da tydeligt ikke et behov hunden har.

med hensyn til at passere så start på god afstand, klik og beløn din hund for bare at se på den anden hund gentagende gange arbejd dig langsomt tættere på overskrid ikke grænsen for hvornår din hund "skaber sig" men arbejd på så god afstand at hunden klarer at se på den anden hund og samtidig forholde sig i ro beløn for det, efter mange timers træning vil du kunne passere en anden hund og din hund vil tage kontakt med dig for at få sin belønning:) jeg mener ikke hunde skal hilse på fremmede hunde så det ville jeg på ingen måde lade hunden gøre:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Min egen hund har lige haft en periode hvor hun efter at have mødt lidt for mange store voldsomme hunde, var begyndt at gø af store sorte hunde, især labradors... (og dem møder man jo ret mange af på en gåtur, så det var pænt irriterende)

Vi løste det ved at kræve kontakt INDEN hun fik kørt sig selv op. Hvis hun gik løs, kom hun i snor.

 

Det har virket rigtig godt, nok mest fordi det sender et klart signal til den anden hunds ejer om at hundene ikke skal hilse, eller de spørger i det mindste først.

 

Nu er vi ved at komme så langt at jeg kan lade hende hilse på store rolige hunde, hvis hun altså selv vil.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er årsagen til adfærden, man skal have fat i. Jeg har lidt svært at se hun udelukkende er utryg overfor fremmede hunde grundet disse udsagn:

 

 

Møder hun flere hunde på en gang, så er der ingen ting.

der er heller ikke nogen problemer sammen flere hunde i hundeskov

 

Hvilke andre ting har du haft gjort efter adfærdsbehandlerens anbefaling?

 

Når du ikke har foretaget dig andet end at sige "nej" og dette ikke er blevet respekteret, er dit nej blevet udvandet.

Selvom man ikke skal skælde ud for dermed ikke at forstærke en hunds adfærd, betyder det ikke, at man ikke skal sætte grænser for hunden. Dette kan du gøre ved at vende om straks Chelsea begynder at køre op eller du kan løfte hende op og fjerne hende fra situationen. Roligt og konsekvent.

 

Da det kun sker på bytur, kan man konkludere at Chelsea enten har oplevet noget meget grimt på en bytur eller at hun ikke har generaliseret sin adfærd fra træningsplads og hundeskov ud til også at gælde i byen.

 

Når folks løse hunde kommer for tæt på ville jeg fjerne min hund evt. ved at løfte den op på armen. Nogle hævder hårdnakket at gør en hund mere aggressiv/frygtsom, hvilket imidlertid slet ikke er min erfaring. Det afgørende er hvordan løftet sker, at det ikke er i en panisk stemning med roligt og gerne før hunden har opdaget det man vil skåne den for.

 

Og så et lille pip: At du er træt af løse hunde gør dem vel ikke til "køtere", de kan jo ikke gøre for de ejes af mennesker uden overblik eller sans for at tage hensyn ;-)

 

Hvordan reagerer de hunde Chelsea snapper ud efter?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Chelseaa

Jeg har ikke gjort så meget andet.. Altså ud over at træne netop det med at belønne, når hun ser en hund, uden at hun reagere negativt. Jeg går altid væk med hende, hvis hun begynder at vise negative tegn, men det gør hende bare endnu mere gal. Jeg har som flere andre, altid fået at vide, at det er helt ulovligt at løfte hende op i andre hundes selskab, men jeg gør det dog, hvis der ikke er nogen anden udvej. Der bliver sat grænser for hende ved flere andre ting, og der hører hun også efter.. Hun lukker dog bare 100% af, når hun ser andre hunde.

 

Hvis Chelsea møder én hund i hundeskoven/skoven bliver hun lige så vild, det er kun hvis der er to hunde eller flere, hun ikke reagere voldsomt. Det er altså Kun når der er flere hunde, hun socialisere sig, og selvfølgelig med de hunde hun kender, der er der heller ikke nogen problemer. Dvs. at hvis vi møder en hund fra hundetræning lige inden vi kommer ind til de andre, så reagere hun voldsomt, men så snart hun er derinde med alle de andre, så er der ingen problemer. Jeg tror, at hendes grænser er blevet overskrevet nogen gange, da hun var hvalp(det gætter jeg på), men hun er aldrig blevet bidt eller lign. Men det psykiske kan også være lige så slemt jo.

 

Jeg er bare så frustreret over, at jeg ikke ser nogen ændring i hendes adfærd. Vil bare så gerne kunne gå en tur, uden at hun går amok. Jeg ved godt, at jeg nok ikke skal forvente, at hun ville kunne snakke med alle andre hunde, men bare det at hun kunne gå forbi ville være en fantastisk.

 

De hunde vi har mødt, har ofte ignoreret hende, når hun snapper, dog er der en hund der engang har "holdt hende nede" ude i hundeskoven, hvilket rystede mig, og det gjorde hende nok endnu mere bange... Det skal også siges, at min største frygt er, at hun gør andre hunde ligesom hende selv, derfor får hun ikke lov til at hilse, hvis jeg ikke er tryk ved det, og ejeren til den anden hund er.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...