Hop til indhold

Morgenfrisk


Gæst Any
 Share

Recommended Posts

Er der andre der har supermorgenfriske hvalpe? Min border blanding er overdrevet frisk fra klokken 6 om morgenen og den er umulig at gøre træt. Jeg begynder med at smide dens morgenmad ud over hele gulvet i stuen, så den bruger lidt tid på at finde det. Dernæst går vi en tur eller træner lidt. Men den er helt umulig at trætte og går så i gang med at hente wc-børster, toiletpapirsruller, genere katten eller børnene osv.

 

Hvad gør I andre med jeres morgenfriske hunde?

 

Noget helt andet! Min hvalp, 11 uger, har nu lært sit, dæk, på plads, går zigzag mellem ting på kommando, gå pænt ved mit ben på gåture, spring på kommando (et 5 cm høj spring). Hvad kunne være næste skridt i træningen? Forslag?

 

Any

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst T_Martinsen

Velkommen herind og tillykke med hvalpen :vinke:

 

Hvalpe ER friske, du er slet slet ikke alene om "problemet". ;-)

 

Af en hvalp på 11 uger, så kan den allerede mange ting.

Mens den er så lille og ung, så er det vigtigere, at den kommer ud og oplever, end at du bruger tiden på decideret træning. Der bliver tid nok at træne i, når den bliver lidt ældre, dog kan du sagtens træne kontaktøvelser, rosebetingning (lære at dygtig er noget positivt), navnebetingning (lære dens navn), indkald (ved at rose og belønne når den af sig selv kommer) og lign.

 

Du har en aktiv race, det skal man også tænke på, så aktivitetsniveauet vil nok fortsætte med at ligge i den høje del af skalaen, når den også bliver ældre. :-)

 

Lige nu er den inde i socialiseringsfasen, og her er det vigtigt, at den kommer ud og oplever og ser så mange ting som muligt, lyde, steder, mennesker osv.. dog uden at det bliver for meget, for en lille hvalp har brug for hvile, meget hvile.

 

Socialiseringen er vigtigere end træningen, da en god socialisering er (næsten) altafgørende for hvordan den fremover kommer til at opfatte verdenen og hvordan den vil kunne gebærde sig i denne.

 

Husk at hvis du skal træne med sådan en lille hvalp, så er det i meget korte intervaller, ellers kan det hurtigt blive for meget, og de kan stresse op, hvilket kan resultere i, at de ikke kan falde til ro igen.

 

Så mit råd tålmodighed, tålmodighed. :-D

Det svare til at du har en lille baby, så lad hvalp være hvalp lige nu, og så må træningen komme senere. Oplevelser kan trætne lige så meget som træning, så en lille gåtur med nye oplevelser er hvad den har brug for, men igen husk ikke for lange gåture.

 

Hov glemte lige at skrive, at med hensyn til at springe, hvis du ville bygge videre på dette, så bør du også vente med dette. Hunde bør ikke springe før de er mindst et år, jeg siger gerne 1½ år.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg blev helt forpustet over alt det din hvalp havde lært på så kort tid .... måske skulle du slappe lidt af med træningen og bruge mere tid på at socialisere og bare være hvalp....

 

Træne kan man jo altid...

 

Har i en fast rutine? Vores hvalp er meget rutinepræget, hun kan godt lide når hverdagen følger en fast plan.... Det betyder at vi står op halv 6 / 6 og går ud og tisser... så slapper vi af med henholdsvis kaffe og tyggepind, derefter hviler hun en halv times tid mens jeg går i bad osv. så går vi morgentur og hun får derefter sin morgenmad som søg i haven....

 

Når hun er færdig med morgenmaden leger hun lidt med sit legetøj indtil det er tid til at vi skal på arbejde... så ligger hun sig ned og sover...

 

Hvalpe er jo fulde af krudt, men Karla har ihvertfald lært at sådan her er rutinen og den følger hun gladeligt... Hun er mixet af d/s gårdhund, cocker og lab, så det er ikke fordi hun ikke er aktiveringskrævende... Hun følger blot rutinen...

 

Det betyder så også at man ikke kan tillade sig at stå for sent op, for hun kan slet ikke hitte ud af det hvis dagen starter med at man går tur pga. manglende tid til morgenhygge....

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej med jer

 

Tak for råd og vejledning.

 

Vi følger også faste rutiner her og de ligner meget Amokkas. Træning foregår kun i få minutter, men min lille hund er åbenbart meget lærenem. Indkald har jeg ingen problemer med og vi går ture 2 gange hver dag. 1 om morgenen i byen og 1 om eftermiddagen i skoven eller ved stranden.

Bagefter sover lille Jodie en times tid og så er hun klar igen.

 

Jeg ved godt at Border Collien er en meget meget aktiv hund og det var også præcis hvad jeg ønskede, da jeg gerne vil træne agility og lydighed på sigt. Har bare læst så mange steder at de skal stimuleres mentalt og undrer mig lidt over hvad, der menes med dette. Derfor efterspørger jeg ideer til den slags mental træning. Jeg fornemmer da også at det er det min lille hvalp ønsker. Hun bliver ikke særlig træt af en gåtur, men trættes vist mest af at 'træne' (jeg leger træningen med hende) og af at få sin mad ud af en flaske eller en bøtte med låg etc. Det keder hende bare hurtigt. Nu hvor hun kan få maden ud af flasken tager det få minutter og så leder hun efter noget nyt at lave. Jeg er ikke så kreativ at jeg kan følge med i det tempo, så gode råd kan bruges. Hvad leger jeres hunde med?

Link til indlæg
Del på andre sites

du kan købe eller låne på biblioteket en rigtig god bog der hedder "Leg med din hund" mener hun hedder CHristina Sodermann hende der har skrevet den... der er rigtigt mange gode ideer til lege der også stimulerer de små grå...

 

Ellers er vores Karla rigtig glad for hundespil, som dem fra Nina Ottesen.... så dem vil jeg også gerne anbefale...

 

Har i en Kong? eller en Bustercube? Bustercube fungerer på samme måde som flasken, men den er noget sværere at få ting ud af....

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej alle

Jeg har også en hvalp på 5 mdr, det er næsten umulig at køre en hvalp træt for det mere man leger med den det mere kondition får de,men man kan gå spor med dem, det gør jeg, men det er også godt at smide mad på græsset, for så bliver de trætte i hovedet af at gå spor og så er det rigtig hyggelig stille og rolig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...