Hop til indhold

Overvejelser angående race


Gæst Amandaa
 Share

Recommended Posts

Hej alle.

Jeg er en pige på 18, der bor alene hjemme sammen med med far. Vi har igennem lang tid snakket om at anskaffe os en hund herhjemme og efter grundige overvejelser mener vi begge, at vi ville kunne give en hund et godt liv sammen med os.

Men trods alt vores research for at finde den perfekte hunderace til os, ville det være super dejligt at høre jeres meninger herinde. Derfor skriver jeg nu lidt om os og vores liv og håber så at der er nogle søde, hjælpsomme mennesker herinde, der lige vil bruge et par minutter på hjælpe os.

Vi bor i en lille by i Midtjylland, men det skal nævnes at vi bor i en andelsbolig på omkring 80 kvm. hvor der kun fører en lille have med til, men ellers er der rigeligt af grønne områder omkring os og en stor dejlig park. Jeg går i tiden ikke i skole, men arbejder i stedet fire timer i ugen spredt ud på to dage. Og planen er at jeg engang efterfølgende har tænkt mig at tage den 3 årige HF. Min far arbejder som folkeskolelære og er en meget aktiv mand.

Vi forestiller os lidt at det gerne må være en mellemstørrelse hund, men vigtigst er bare at finde racen som passer ind hos os. Da det er første gang vi skal have hund, skal det selvfølgelig helst ikke lige være den sværeste af alle racerne. Det må gerne være en rolig og mild hund, men som stadig er aktiv. Det skal siges at vi begge er udmærket klar over at det selvfølgelig kræver arbejde fra vores side af også :-)

Jeg håber i kunne bruge informationen til noget og at i måske har nogle gode forslag til, hvilken hunderace i mener kunne passe ind i vores liv og hjem. I er velkomne til at stille alle de spørgsmål i vil og jeg vil besvare dem så godt som jeg nu kan. Tager også gerne imod råd.

Tak på forhånd!

/Amanda

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er ikke lige så god til at foreslå racer for andre - det er der nogle, der er meget bedre til end mig :-D Men jeg vil godt lige bede dig uddybe een ting, for det bliver du sikkert spurgt om alligevel :blink:

 

Du er 18 år, så du flytter nok hjemmefra indenfor få år. Har I tænkt på, hvad der så skal ske med hunden? Skal den flytte med dig? Det er nok ikke helt nemt at finde en lejlighed, hvor man må have hund. Eller skal den blive ved din far? Og vil han tage sig af den alene, når du er flyttet - og har han tid til det? Hvis han er aktiv som du skriver, er han nok ikke altid så meget hjemme efter arbejdstid, og så kan det ende med (for) mange timer, hvor hunde skal være alene hjemme.

 

Man kan ikke forudsige alt i fremtiden, så selvfølgelig kan man ikke forudsige alle ændringer i ens liv indenfor hundens levetid, men fordi du er 18 år, så det er meget sandsynligt at jeres liv og boligsituation snart ser helt anderledes ud, og derfor skal der også tages højde for det :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har godt haft emnet oppe og vende, men som du selv skriver, så er det meget svært at tage højde for nu. Især fordi at jeg af nogle psykiske årsager slet ikke ville kunne flytte hjemmefra, som det ser ud lige nu. Men det er klart, at det selvfølgelig er noget som vi skal blive enige om. Jeg tror ikke at det vil komme til at blive noget problem for min far eller hunden, hvis det blev sådan at jeg ikke havde mulighed for at få den med mig, når jeg engang i fremtiden flytter.

Det er selvfølgelig noget der skal være styr på før vi anskaffer os en hund, så forstår udmærket hvorfor du spørg :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Det er altid svært at råde andre til hvilken hund de skal have. Der er mange ting man skal tænke igennem og så handler en stor del om hvordan hverdagene med hunden vil blive.

 

Du har allerede skrevet, at det ikke gør noget der er noget pelspleje - men hvad med aktivering/træning/socialisering - har du/I da overvejet hvordan I vil gå frem?

 

Jeg tænker jo lidt på selskabs hundene i denne her sammenhæng. En cavalier kunne også være et bud på en nem hund. Dog skal man være opmærksom på at arbejde med at finde de sunde linjer, da cavalier godt kan være disponeret for hjerteproblemer. Vi har nogle cavalier ejere herinde - så håber de ser denne tråd.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes også, det er svært at anbefale en bestemt race. Jeg selv drømte om en coton de tulear - satte mig helt vildt meget ind i racen. Fik en coton:hjerte: Hun havde et vanskeligt sind og døde ret ungt. Fik næsten kastet en chihuahua i armene (trods jeg har tre børn). Nu har vi tre og kan ikke se mig med andet end chihuahuaer:lun: Ifl bøgerne var det ikke denoptimale race for os, men det var det altså alligevel.

Link til indlæg
Del på andre sites

Disse ting skal i også tænke over:

- reserveret/imødekommende

- selvstændig/samarbejdende

- rolig/energizer bunny

- træningsvillighed

- hvordan skal den have det med andre hunde/hunde af samme køn

- hvilke typer træning/hundesport skal den bruges til

- aktivitetsnievau

- størrelse

- pelspleje (husk at langhårshunde måske kræver mere pelspleje, men til gengæld er der nogle af dem, der ikke fælder - og så kan mange af dem jo også klippes korthårede ;-))

- osv.

 

Og lav så samtidig en list over, hvad du/I kan tilbyde den, bl.a.:

 

- hvor mange og hvor lange ture

- hvor meget træning

- anden aktivering - hvor meget og hvilken type

- alenetid

- hvor meget/hvor lidt vil den skulle deltage i familiens aktiviteter

- samværd med andre hunde

- hvilken type familie er I - er der hele tiden knald på, hygger I meget derhjemme, har I ofte gæster, er I meget væk fra hjemmet osv.

- osv.

 

Så bliver det lidt nemmere at rådegive jer:blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Billede 004.jpgde fleste terriere kræver en del pelspleje ( trimning eller klipning ) men det kan man lære at gøre selv , det er livlige glade hunde , der som oftest er meget selvstændige og fås i næsten alle størelser , hvis I fks tænker på at dyrke agility vil en terrier elske det, så det er bestemt nogle aktive racer.
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...