Hop til indhold

Brobasse til os, hvordan?


Gæst NannaNord
 Share

Recommended Posts

Gæst NannaNord

Jeg håber på lidt assistance fra Broholmer folket.

Vi har i en længere periode diskuteret frem og tilbage omkring en forøgelse af familien her hjemme.

Vi har læst hunde bøger, søgt på nettet og set dokumentare osv. omkring forskellige racer. Vi var meget inde omkring Berner Sennen, og kom derefter over på Schweizer Sennen for til sidst at ramme plet på en Broholmer.

 

Vi ønsker os en hund som kan passe på os og være vagtsom uden at være aggresiv. Den skal være rolig og god til børn og det skal være en stor hund. Nu har vi simpelthen, føler vi - ikke mere at lære om en Broholmer. Alt rammer bare plet, og man sidder med en følelse af at det her skulle vi have fundet ud af for lang tid siden. Nu vil vi selvfølgelig gerne have en Brobasse, og så kommer vi ikke uden om Broholmerselskabet. Jeg har absolut intet i mod de strikse krav der er mht. avl osv. - Jeg vil vide hvad jeg køber, og derfor skal den være med DKK stamtavle og den skal selvfølgelig også gennemgå de 3 obligatoriske tests for at evaluere om den er godkendt til avl. Jeg skal ærligt indrømme at avl ikke ligefrem var på programmet da vi startede med at snakke hund, men af respekt for racen og dens udbredelse kunne det godt komme på tale - det kan jo være man også bliver så glad at det skal være en Broholmer for livet og selv beholder en af hvalpene.

 

Nå - til sagen.

Vi har nu meldt os ind i Broholmerselskabet via den formular der er på hjemmesiden. Vi forventede lidt af få en e-mail, men tænker også der kunne gå hen og komme et brev med de oplysninger der nu skulle være og evt. det seneste udgivet blad. Vi vil i hvertfald gerne melde os ind til hvalpeanvisningen, men mangler selvfølgelig lige medlemsgodkendelse. Hvordan forgår det i øvrigt? Kommer der et spørgeskema omkring os som familie eller bliver man bare automatisk godkendt?

 

Hertil kommer det magiske spørgsmål

Hvor lang er ventetiden ca. fra skrevet op til man får af vide at der er drægtig tæve med en hvalp i maven til vores familie?

Har man mulighed for selv at bestemme farve og køn?

 

Vi er et ungt par i midten af 20'erne. Vi bor uden for byen i vores dejlige store hus med meget meget kort afstand til både marker, skov og strand. Vi har desuden en skøn indhegnet have. Derudover har vi en dejlig datter på 2 år.

Vi mener bestemt en Broholmer vil kunne få glæde af os som familie, og omvendt. :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Med så konkrete spørgsmål, ville det så ikke give mest mening at kontakte selskabet og derved få svar fra hestens egen mund, frem for gisninger?

 

Bestyrelse og udvalg: Broholmerselskabet

 

Hvalpeanvisningen for DK træffes bedst på hverdage kl. 17-21.

Conni Bodholdt

+45 27 11 16 44

Kirsten Mundbjerg

+45 25 11 72 21

[email protected]

Link til indlæg
Del på andre sites

Jo i kan godt komme uden om selskabet, men nu har i jo det krav at der skal være tavle på, så i er sikre på diverse ting :5up:

 

Der er ikke avlspligt længere, men det er lidt min fornemmelse at hvis ender med at have en dejlig broholmer - så ender man også med at avle, men pligten er væk.

 

Jeg mener jeg endte med at skrive og spørge kasseren hvor mit medlemsnr blev af, hvor efter hun sendte det.

PT sker der ret meget med nogle forhandlinger mellem DKK og selskabet, så tror der er pænt meget stress på.

 

Men ring til hvalpeanvisningen, Conni er rigtig flink, og så stil de spørgsmål du har ang ventetid.

 

Som jeg lidt kan forstå det er der ikke kommet helt så mange hvalpe i år, som man gik og troede.

 

 

 

Jeg kan se du bor i nordjylland,så Kennel Gamle Danere - Broholmer og Dansk Spids Susan og Christian er rigtig flinke mennesker.

Men ellers så kender Conni sikkert andre der oppe i det nordlige som kan hjælpe dig :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst NannaNord

Jeg har planlagt at kontakte selskabet, hvis ikke jeg høre fra dem inden en uge. Det skulle vidst have været med i mit første indlæg. Jeg skriver fordi jeg er opdraget til at være bedst mulig forberedt. Jeg havde lidt forventet et automatisk svar pr. mail - bare med "Vi har nu modtaget din anmodning og behandler sagen agtigt", derfor jeg blev nysgerrig omkring det, da der ikke kom noget ind i indbakken de efterfølgende dage :)

 

Aslan, og i særdeleshed Aslans mor.

Gennemgik du et spørgeskema for at blive medlem?

Nu ved jeg at Aslan ikke er "ægte" til trods for han ligner den perfekte Brobasse - men det skal være med DKK stamtavle. Har haft en del hunde fra dårlige opdrættere uden tavle, og det var ikke en succes - desværre, for det har afskrækket mine forældre til at få hund igen. Men nu har man jo stiftet sin egen familie og liv, så nu prøver vi på den rigtige måde.

 

Aslan, håber du kan svare mig på følgende. Jeg har læst op til flere steder at en Broholmer er en fortrinlig familiehund og 1. gangs hund. Vi har her i familien haft hund siden vi selv kunne gå og frem, men vi har ikke haft en hund selv herhjemme - derfor leder vi efter en rolig og sindig hund der ikke kræver 30 års erfaring. Jeg læser dog ogå andre steder at den ikke anbefales som 1. gangs hund. Kan du tale lidt for og i mod?

 

Angående børn, hvordan har du oplevet Broholmeren når der er børn til stede?

 

Jeg forstiller mig at den er 100% lige så hengiven over for børn som resten i familien, og ikke blive aggressiv? Hunden skal naturligvis have it "helle" sted, og der er det jo op til os at opdrage vores datter til at hunden også skal slappe af.

 

Håber du kan udvide min viden om det hele.

 

Angående avl

Som skrevet før, så var det slet ikke inde i overvejelserne at avle på hunden. Jeg har meget stor respekt for den rekonstruktion der er igang, men man kan jo overtales hvis man ender ud med en hund der er perfekt hele vejen rundt. Bare lige give sit bidrag med til racen :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Nej mener bare jeg udfyldte en formular inde på deres hjemmeside.

 

Jeg tror det kommer an på hvem man spørger :hmm:

Jeg elsker Aslan, og jeg elsker hans sind, men træningsmæssigt er han ikke en førstegangs hund.

 

Den hund er simpelthen så ttttttttttttttung!!!

 

Jeg kender en som ha haft broholmer i 15 år, og de har i tiden haft rigtig mange broholmere, hun har kunnet føre to op på B-niveau :mrgreen:

Som unghund har mange af dem krudt i måsen, men når de rammer 3 års alderen så falder de til ro, men så igen.... det kommer jo også an på hvad du lærer din hund :-D

 

Men sindet er som beskrevet på nettet, godmodig og venlig, men passer på sine egne.

 

Der findes broholmere som er nervøse, og dumper mentaltesten før den næsten er begyndt, og disse er jo ikke optimale i en familie. Men jeg har aldrig hørt om andet end det er en god hund også når det kommer til børn, specielt hvis børnene er der imens den vokser op.

 

Aslan som altid har (og stadig er) været vores hundebarn, fik i 4 år ALT opmærksomheden.

Så i Maj, kom Sofie, med kolik, og hun skreg - Aslan foretrak sig ud i udestuen, og kl 23-2 stykker når Sofie faldt i søvn, kom han ind, forlangte 5 min opmærksomhed og gik så selv i seng. Og i de 5-6 uger det stod på accepterede Aslan at sådan var det.

Så stoppede skrigerriet, og så var der igen plads til Aslan. Jeg tror i bund og grund at ASlan nyder at have en baby - når passer ind i hans plan :mrgreen:

 

Han opsøger hende ved at ligge sig ved siden af og passe på. Når hun er sur, kommer han med muh-koen som er hans bedste legetøj.

Så jow, herhjemme er ASlan ligeså hengiven over for Sofie, som han er for os andre :lun:

 

Men når du får dit medlemsnummer, så log ind på siden, og så find særudgaven af medlemsbladet, for der sker en masse i forhold til avlen nu.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst NannaNord

Det er lige netop det jeg havde brug for at vide. Jeg er smask hamrende forelsket i størrelsen, sindet og udsendet. Den passer på alle punkter, udover at det nu er 3. gang jeg høre det ikke er en 1. gangs hund. Og så er gode råd dyre, når man har set sig forelsket i en hund, som ellers opfylder alle krav, og jeg kan leve med avls restriktionerne - men som måske er lidt tung i opdragelse.

 

Det skal siges at hunden på ingen måde er tiltænkt som brugshund. Den skal hverken gå til rally eller agillity. Den skal gå nogle ture med familien og lege med ude i haven og så skal den nusses ved sofaen om aftenen, når alle dagens pligter er tilendebragt. Vi er i den gunstige position at vi har en have på 1000kvm den kan boltre sig på i løbet af dagen - hvor der ikke er nogen fine dyre blomster bede der er fredet. Skoven og marker har vi under 200m væk og vi har havudsigten og mulighed for at tage nogle ture i strand kanten inden for en km. Endnu dejligere er det selvfølgelig at der også findes hundetræning blot 2 km væk, hvor der skulle være rig mulighed for at socialisere hunden og få den til at lære de vigtige ting - hvis den da selvfølgelig vil.

 

Hunden vil ikke opleve mange dage hvor den skal være alene hjemme, da der stort set altid er en myndig person til stede her i villaen.

 

Vi trænger bare sådan til et ny familie medlem der ubetinget giver os alt den kærlighed den kan, og så vil det være dejligt at vores datter kan få lov at vokse op sammen med en hund.

 

Ekstra bonus er det jo at hunden gerne lige giver en rungende vov, hvis der skulle være nogen der kommer på besøg - ikke at en vagthund er det vi har brug for.

 

Der er jo ikke andet for end at gå i tænkeboks. Vi har haft 3 racer i sigte. Berner Sennen, Grosser Schweizer Sennen og så selvfølgelig en dejlig Broholmer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...