Hop til indhold

Den fælles HTM (dogdancing) tråd - 2013


sonja77
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Svar 322
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jeg har haft en super travl, men spændende uge. :-) Fire dages kursus med Heather Smith (som jeg er vild med, hun er altid en af mine storfavoritter på Crufts) - tilskuer på de to FS-dage man-tirs og deltager med hund på de to HTM-dage tors-fre. Heather var super inspirerende, så jeg fik rigtig meget ud af det. Hun er også et rart menneske. I søndags viste Johanna, Anja og jeg hende rundt i København, og i tirsdags var vi ude at spise med hende og et par andre (bl.a. Lina og Erika fra Sverige, der var med på kurset), og hun er virkelig bare sød og hjertevarm. Jeg elsker, når dygtige mennesker, man ser op til, også er viser sig at være rare personer. :-)

 

Onsdag aften var der konkurrence.

 

Jeg har jo det sidste stykke tid haft problemer med, at Tyson bliver trykket, når vi går ind i ringen. Han har også overført det til AG, hvor jeg til de sidste stævner har haft problemer med vores starter, selvom han ligesom i HTM'en er glad og på, når vi først kommer i gang. Johanna har lagt hovedet i blød og er kommet frem til, at det sandsynligvis stadig skyldes de konflikter og frustrationer, vi i så lang tid havde i ringen, da vi trænede anti-gø i Freestylen kombineret med, at jeg som en del af anti-gøtræningen altid afstandsbelønnede, når vi lavede program, dvs. at det sjove skete uden for ringen (det gør jeg ikke længere, nu har jeg belønningen på mig, når vi træner program, men til konkurrencer har det jo så igen været uden for ringen).

 

Så nu træner jeg "at gå ind i ringen" (efter et helt bestemt mønster), når jeg kan sætte en situation op, der minder om konkurrence, og belønner kun "i ringen" - jeg tror, at vi har fundet den rigtige metode, men jeg havde jo kun nået at træne det i cirka halvanden uge inden konkurrencen i onsdags, så jeg vidste ikke, hvordan han ville reagere.

 

Træningen havde helt sikkert haft effekt, vi kom super ind i ringen og hen til der, hvor vi skulle i startposition. Så blev han dog lidt trykket der, og jeg havde svært ved at få ham til at indtage startpositionen, så det var som om, at han havde flyttet sit problem en tand længere frem så at sige. Men da vi så gik i gang, var han bare PÅ fra første skridt i pladsen, så jeg tænkte "YES"! Hmm, det tænkte jeg så lidt for tidligt, for pludselig fik han det der vilde, stressede udtryk i ansigtet, jeg husker fra når han kørte op i Freestylen, og begyndte at gø. Jeg satte mig ned og prøvede at berolige ham, men det tog noget tid. Jeg prøvede at rejse mig et par gange, men han begyndte at gø igen. Til sidst fik jeg dog ro på ham, og vi gik i gang med at arbejde (på det tidspunkt var jeg selvfølgelig disket). Han var igen helt på og så super glad ud og arbejdede meget præcist.... men efter kort tid begyndte han at gø igen. Jeg måtte igen sætte mig ned og berolige ham, det tog igen ret lang tid, og til sidst sprang han nærmest op i armene på mig. Da han lige havde siddet på armen og var blevet nusset lidt, faldt han dog til ro, og så nåede vi at lave det allersidste af programmet, hvor han igen arbejdede super fint, hvilket jo var godt nok, for så kunne jeg slutte af med at få smidt bold ind og belønne i ringen.

 

Bagefter var jeg ked af det, jeg havde det rigtig svært med, at han var kørt sådan op med gøen, for det har jo ellers ikke været et problem i HTM'en, og jeg kunne bare ikke overskue, hvis det nu også skulle være et problem her. Men Johanna kom hen og snakkede med mig, og hun mener, at det igen er hans gamle frustrationer, der nu, hvor vi arbejder med indgangen i ringen, bare flytter sig længere frem. Så hun tror, at det vil blive ved med at blive skubbet fremad i programmet, indtil det er helt væk. Hun vil skyde på, at jeg nok skal regne med, at der vil gå nogle konkurrencer, før det er løst. Men hvis bare jeg kan se, at det bliver ved med at flytte sig fremad, er det ok.

 

Nu må vi se, næste konkurrence er i Norge i slutningen af juli.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 1 month later...

Nu er det langt fra sikkert vi kommer videre... Men er der nogle der har videoer af htm1 og fs1, så man ved nogenlunde hvor niveauet skal være...

 

efter at have været i Sorø er jeg inspireret, og da vi(jeg og to der dyrker det på hobbyplan) blev enige om at Cassi har mange tricks i rygsækken, der kunne bruges.

 

Lige nu er hun ved at lære at gå rundt om en pind(det har krævet lidt, da hun i en periode har været overbevist om at jeg bare vil slå hende i hovedet med den, men efter igår overkom hun den hurdle:roll::genert:) og så er jeg ved at lære hende at løbe hen på et tæppe der ligge på græsset og dække af. Og en vi har meget sjov med, er at jeg knæler på et ben og hun så går rundt om det andet...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har oversteget mit maksimale internetforbrug i denne måned, så min forbindelse er ekstremt langsom og ikke til at se videoer med... men mind mig om det igen på søndag, så skal jeg se, om jeg kan finde nogle. ;-)

 

Bare rolig, det skal jeg nok huske... Jeg har allerede fundet et stykke musik jeg kunne finde på at lave htm til... Og Cassi er i en alder af to år ved at lære at give pote(to klik og så kunne hun både give pote og High five:roll: mad er bare top motivation for trunten) og så er hun kommet sig helt over skrækken for mig når jeg har en stav/pind i hånden og vi er ved at lære at gå omkring den.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg fik det trådløse bredbånd til at virke, som jeg har fået gennem arbejde - har ellers bøvlet med det. Men nu fandt jeg lige et par videoer.

 

I klasse 1 er kravene ikke så høje. Du må gerne bruge tydeligt håndtegn (selvom det selvfølgelig trækker op i udførselspointene, hvis du ikke gør), og du behøver ikke så mange øvelser. I Freestyle er det ok, hvis hunden f.eks. kan gå slalom mellem dine ben, dreje rundt om sig selv og et par tricks til. I HTM er det fint med 2-3 pæne positioner, og der er ingen forventning om forskellige retninger (nu taler jeg om programmer, der lige præcis består kategorien indhold & sværhedsgrad - hvis man vil have højere point, skal der selvfølgelig mere til). Det vigtigste er, at hunden bliver hos fører og arbejder og ser glad ud - samarbejdet mellem hund og fører vægtes højt. Det er ok med et par kiks, men det skal selvfølgelig ikke være alt for mange. Hellere vise et simpelt, men veludført program, end at lægge en masse svære ting ind, der ikke rigtigt fungerer.

 

Videoerne har varierende sværhedsgrad og udførelse. Jeg deler dem lige op over to indlæg, da jeg åbenbart ikke må poste så mange videoer i ét indlæg.

 

FS1-programmer:

 

[video=youtube_share;60qy7YUjsZo]

 

[video=youtube_share;zqS8aUaXew4]

 

[video=youtube_share;9jSyaHwJ-gk]

 

[video=youtube_share;GJMvA_YCuAo]

Link til indlæg
Del på andre sites

Camilse her kan du se vores programmer koda til pipi

 

og kaos som cowboy hest

 

der en del fejl i men begge de programmer gav vidst 2 plads og med flotte point , og jeg er altid rystende nervøs og det ses eller jeg kan ihvertfald se det :-)

 

Nå, der ER på youtube, dine programmer! Jeg prøvede ellers at finde dem ved at søge på "Linda Koda" og "Linda Kaos" uden held. Synes det er sådan nogle fine HTM1-programmer. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst snuseren
Nå, der ER på youtube, dine programmer! Jeg prøvede ellers at finde dem ved at søge på "Linda Koda" og "Linda Kaos" uden held. Synes det er sådan nogle fine HTM1-programmer. :-)

 

:-D Nu ved alle hvor Linda's Kaos mm. er gemt :slem:....lille Lise med stjernen og Ronja, var der også :banan::mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Er godt i gang med at lægge hovedet i blød i forhold til en freestyle. Jeg har fundet musikken(Elisabeth med Heksemutter, synes den er herlig, fortæller en god historie og så er der nogle temposkift, tænker det er godt, og så kender folk den, om ikke andet når de hører den). Der er lige en enkelt ting mere jeg gerne vil have at Cassi lærer inden jeg begynder at sætte sammen. Hun skal lærer at gå/løbe i en cirkel rundt om mig, både mens jeg drejer den modsatte vej(og det er vist den lette) og så mens jeg står stille og laver noget andet.

 

HTM'en har jeg ikke helt styr på hvad skal blive til endnu, der træner vil lidt forskellige positioner. Fx at hun kan gå foran mig mens, jeg løber sidelæns. Det er egentlig ret skægt. Det er bare lidt svært at træne hjemme på stuegulvet *gg*

Link til indlæg
Del på andre sites

Forresten, hunden må gerne apportere i freestylen, ikke:hmm: For har planlagt at købe en bamsefrø som hun skal hente i den store gryde. Og hvor stor bør sådan en rekvisit være? Måske jeg kan få en kaj-frø til hende *gg*

 

Jo, det må hun gerne. Hvis du bruger en bamse, skal du bare være sikker på, at hun ikke kan finde på at ruske i den, og at hun slipper den med det samme på cue, så du ikke risikerer at blive disket for legetøj i ringen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nå, og for dem, der ikke læser alt i aoi, kan jeg fortælle, at det, vi først troede var en fibersprængning, er en løs knæskal i højre bagben. Så Tyson skal opereres på torsdag og derefter igennem otte ugers genoptræning. Så vi kunne ikke stille op i Sorø i sidste weekend, i Malmø i dag eller i Ringsted om 14 dage som planlagt - og vi har desværre også måttet springe fra reservepladsen til OEC. :cry:

 

Det vigtigste er jo, at han bliver god igen. Men ærgerlig er det.

 

Til gengæld fik jeg lov til at låne Johannas Soda i vores 6+ i Sorø (Johanna tog så Trouble med i stedet - som ganske vist ikke lavede så meget :lol:), og i dag i Malmø lånte jeg hende og stillede op i HTM1, hvor hun blev nr. 2. Så helt konkurrencefri er jeg ikke, selvom det kun er for sjovs skyld. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Nå, og for dem, der ikke læser alt i aoi, kan jeg fortælle, at det, vi først troede var en fibersprængning, er en løs knæskal i højre bagben. Så Tyson skal opereres på torsdag og derefter igennem otte ugers genoptræning. Så vi kunne ikke stille op i Sorø i sidste weekend, i Malmø i dag eller i Ringsted om 14 dage som planlagt - og vi har desværre også måttet springe fra reservepladsen til OEC. :cry:

 

Det vigtigste er jo, at han bliver god igen. Men ærgerlig er det.

 

Til gengæld fik jeg lov til at låne Johannas Soda i vores 6+ i Sorø (Johanna tog så Trouble med i stedet - som ganske vist ikke lavede så meget :lol:), og i dag i Malmø lånte jeg hende og stillede op i HTM1, hvor hun blev nr. 2. Så helt konkurrencefri er jeg ikke, selvom det kun er for sjovs skyld. :-)

 

Han skal nok blive helt i orden igen...

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 3 weeks later...

Haha... Ja, det er sjældent jeg er så glad efter at have leget lidt med Cassi. Prinsessen kører udelukkende på mig som belønning her. Et klap i hænderne eller et juhu, så er hun jublende lykkelig. Aldrig før har jeg oplevet hende at gø fordi hun har været så opstemt over det hun lavede. Det er jo så ikke lige helt meningen, men hun var bare så lykkelig.

 

Jeg glemte helt tiden og vi fik trænet i en god halv time, hvor hun bare arbejdede for mig, det var bare fedt.

 

Det kan godt være at intet af det vi lavede var perfekt, men hvad gør det, når hunden bare er stjerne lykkelig.

 

Og noget fik jeg da ud af det. Vi har da styr på de første 40 sekunder af vores freestyle :slem: Måske Sonja ved om der kommer HTM til konkurrencen i Sorø i december eller ej?

Link til indlæg
Del på andre sites

Haha... Ja, det er sjældent jeg er så glad efter at have leget lidt med Cassi. Prinsessen kører udelukkende på mig som belønning her. Et klap i hænderne eller et juhu, så er hun jublende lykkelig. Aldrig før har jeg oplevet hende at gø fordi hun har været så opstemt over det hun lavede. Det er jo så ikke lige helt meningen, men hun var bare så lykkelig.

 

Jeg glemte helt tiden og vi fik trænet i en god halv time, hvor hun bare arbejdede for mig, det var bare fedt.

 

Det kan godt være at intet af det vi lavede var perfekt, men hvad gør det, når hunden bare er stjerne lykkelig.

 

Og noget fik jeg da ud af det. Vi har da styr på de første 40 sekunder af vores freestyle :slem: Måske Sonja ved om der kommer HTM til konkurrencen i Sorø i december eller ej?

 

Fedt :5up:

 

Sorø - jeg går ud fra, at du mener den 30. november? Det kommer ikke en officiel konkurrence, men sandsynligvis en uofficiel konkurrence af en slags. Det er dog ikke meldt ud endnu. Næste officielle konkurrence bliver nok til BCK's arrangement i Sorø i februar.

 

I den kommende weekend er der jo OEC i Holland - man kan følge med via gratis live streaming her: http://www.omroplive.nl/tv (der kommer til at være en knap, der hedder "DOG DANCE"). Streamingen starter kl. 8.30 begge dage. Tidsplanen ser sådan her ud:

 

Saturday

8:30 Opening ceremony

9:00 The White Dog performs

9:05 HTM competition

(with some short breaks in between)

14:00 Drawing of running orders for the HTM finals

14:15 Lunch Break (+ demo performances)

15:00 HTM finals

16:30 HTM award ceremony

 

Sunday

8:30 The White Dog performs

8:35 Freestyle competition (with some short breaks in between)

14:00 Drawing of running orders for the Freestyle finals

14:15 Lunch Break (+ demo performances)

15:00 Freestyle finals

16:30 Freestyle award ceremony and closing

 

Jeg vil klart anbefale at se med, hvis man har interesse i sporten. :5up:

 

Når Danmark er vært for NM den første weekend i november, vil der også være live streaming.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...