Hop til indhold

Hunden vil ikke ud om aftenen


Gæst
 Share

Recommended Posts

Ja efter nytår har vi fået os et rimelig stort og meget irriterende problem.

Vores kære hund gider simpelthen ikke ud og gå tur så snart det er blevet mørkt om aftenen, og en sjælden gang imellem heller ikke om morgenen, og vi aner simpelthen ikke hvad vi skal gøre for at få det til at blive bedre.

Thor er kun lige 11 måneder gammel, så det er jo ikke fordi han er for svag til at gå, og han vil skam også gerne være ude i haven (både alene og med selskab) ligemeget om det er lyst eller buldermørkt kl 23 om aftnene. Han kan glædeligt hoppe rundt i haven og skabe sig tosset, men så snart det bliver mørkt, så nægten han simpelthen at gå tur.

En normal aftentur kommer allerhøjst til stien ved naboens hus, hvor han tisser, og så hiver og flår og vrider han sig for at slippe ud af halsbånd og snor og komme hjem igen.

Men det er jo på ingen måde ideelt da han jo som sagt, er 11 måneder og har r*ven fuld af energi, så vi ender med en hund der ikke har fået brugt sin energi, og derfor vågner i tide og utide om natten og gør og skaber sig..

Så derfor spørger vi nu jer herinde ad, om nogen af jer har oplevet noget lignende, og hvad i har gjort for at få det til at blive bedre?

Vi regner selv stærkt med at det skyldes diverse chok han har fået over fyrværkeri når vi har gået tur i løbet af december, hvor han tydeligt har været skræmt fra vid og sans. Men hvad hylen vi skal gøre ved det, det ved vi ikke..

Skal så siges at morgenturene går nogenlunde, og der er han gerne ude og gå i 20-40 minutter ad gangen, (eksempelvis i dag var vi ude og gå i en time næsten) og han har tidligere ingen problemer haft med at gå tur.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi regner med at gå i gang med lydtræning i næste måned, for der kan vi få købt lydcd'en og sådan :)

Vi har desværre ikke bil, så det er ikke en mulighed.. Ellers havde vi skam også gjort det, men så skal vi med bussen og det er simpelthen umuligt at få ham hele vejen ud til stoppestedet om aftenen..

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad med en god hundeven som kommer og henter jer, og følges på aftenturen? Eller noget andet spændende - tænker at han 'bare lige' skal over tanken om at der kan blive noget skudt af?

 

Ellers synes jeg i skal gå ud og BLIVE der til han er faldet til ro, måske ikke engang gå særligt langt, men hvis hunden får lov at småløbe hjem hver gang, så kommer han ikke rigtigt over tanken at han skal skynde sig hjem ellers sker der noget farligt.

Tage godt med tøj på og så ud og sid med ham og tilbyd ham godbidder/godbidssøg. Han vil muligvis ikke spise det første stykke tid, hvis han er oppe og køre.

 

Lege med ham så han får stressen ud af kroppen, kan også være godt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har også snakket om at få fat i en hundeven til ham, for han er nemlig meet nysgerrig når vi står ude ved stien og han kan se andre hunde, men han tør tilsyneladende ikke gå videre for at komme hen til dem.

Kunne også være vi skulle forsøge bare at blive udenfor ved naboen, for han har kun problem når vi er ude på gåtur. Han har ingen problemer hvis vi leger i for eller baghave om aftenen

Link til indlæg
Del på andre sites

Åh det er så kedeligt, når hunden bliver bange pga nytåret. :cry:

Vores blev det også, han stak over hegnet nytårsaften og løb bort. (han blev gudskelov fundet hurtigt igen, og inden vi havde fundet ud af han var blevet borte)

Han var også bange i starten bagefter, han plejer at selv løbe ud og ind gennem kattelemmen, men turde nu ikke når det var mørkt. Når vi skulle gå tur (når det var mørkt), ville han kun med ud af døren hvis han havde fået snor på. Om dagen var der heller ikke noget.

Hvad vi har gjort, ved jeg egentlig ikke, men han har ikke problemer med det mere. Han farer ud og ind igen som han plejer, mørke eller ej.

 

Håber at jeres vil komme sig over det snart igen, eller I kan få hjælp til hvordan I kan hjælpe ham over det.

Ellers går vi den lyse tid i møde, hvor han forhåbentlig kan glemme sin skræk, inden det igen bliver vinter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Er da godt at han blev fundet igen hurtigt, og at han er kommet sig over chokket hurtigt.. Heldigvis forløb selve nytårsaften roligt for os, han lå bare under spisebordet og hyggede med et stort ben han havde fået tidligere på dagen :)

 

Vi kom dog endelig ud igår aftes, da vi fik en af vennerne til at komme op med deres hund :)

Da Thor så hvem der ringede på, og at legekammeraten stod og ventede foran lågen for han glædeligt afsted, og havde glemt alt om at være bange for mørke. Havde en dejlig træt hund da vi kom hjem, som for første gang i 2 måneder har sovet en hel nat :klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Dejligt at han er kommet over det. :banan:og skønt at han har kunne sove godt.

Jeg tror at hvis de formår lige at glemme det, feks ved at hans legekammerat kommer, så kommer de ud over det at være bange, fordi de så kan "se" at der jo ikke er noget at være bange for.

Det var simpelthen fantastisk at han gad gå med, så nu krydser vi nærmest alt som kan krydses for at det bare var det der skulle til for at han kom ud og så at ''hey, verden er faktisk ikke farlig selvom det er mørkt''. Ellers har vi halvt aftalt at vi ringer efter vennen igen..

Vi har også snakket en del om, at det jo mest bare galdt om at få ham til at glemme de dårlige oplevelser, så han kan få nydt sine aftenture, og få brugt noget energi på andet end jage fugle i haven og gø som en tosse indenfor :roll:

Så selvom vi ikke rigtig regner med at have skabt det store gennembrud, så var det nu utrolig rart at han bare kom ud og gå i det hele taget

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...