Hop til indhold

Vil en BC kunne passe ind i mit liv?


Carina
 Share

Recommended Posts

Ja, som nogle af jer nok ved, har jeg i en længere periode overvejet at anskaffe mig en Border Collie i løbet af næste år - gerne inden sommer, hvis det hele flasker sig. :-)

 

Jeg har læst nettet tyndt, snakket med og besøgt border-ejere samt opdrættere. BC'en virker umiddelbart som racen for mig, jeg kan ikke sidde en finger på noget - endnu! ;-) I næste måned får jeg æren af, at passe to bordere i 10 dage, :banan: hvilket jeg ser meget frem til, det kan kun give mig mere viden om racen!

 

Men nu vil jeg lige høre jer ad, om I mener racen vil passe ind hos mig..

 

Jeg bliver 23 til november. Pt. er jeg hjemmegående af forskellige årsager. Jeg kommer højst sandsynligt ikke i gang (på fuld tid) før tidligst sidst på foråret.

Jeg bor sammen med min kæreste gennem 2.5 år, vores to hunde; en Lab. og en FT cocker på hhv. 6.5 og 1.5 år i et lille hus med have i en lille, og meget stille by i det Sønderjyske. Jeg ved altså hvad det vil sige at eje aktive hunde, da vores er meget aktive og elsker at arbejde!

Min største interesse er, og har altid været hunde. Jeg fik min første hund som 16-årig, jeg er vokset op med jagthunde, som jeg fra barns ben brugte megen tid på. Jeg har altid elsket lydighedstræning, men kom ved et tilfælde til at prøve agility, det skulle jeg måske ikke have gjort, for nu er jeg dybt afhængig :lol:Det bliver hovedsagligt agility den næste skal bruges til, når den er gammel nok. Ved siden af - og i hvalpetiden - bliver det lydighedstræning, (men i mindre grad end ag) måske med lidt spor. Det er pt. planen, så hunden skal være til lidt forskelligt, kan man godt sige. Jeg har det bedst med at være omgivet af mine hunde hele tiden, (eller.. bare hunde generelt :lol:), og har dem gerne med rundt hos familie og venner, både begge to eller hver for sig Jeg nyder at bruge tid på mine hunde, og ser ikke gåture og aktivering som surt, men som sjov - og jeg elsker at finde på nye udfordringer i form af aktivering og træning.

Jeg går dagligt ture på minimum 30-45 min. oftest længere selvfølgelig. De får mental aktivering dagligt, da der herhjemme ikke er noget der hedder madskåle. Udover det kommer selvfølgelig træning, leg osv. Dog er, og vil der fremover være dage hvor der ikke sker så meget, men sådan er det vel i de fleste hunde-hjem.

 

Min kæreste deler min store interesse for hunde. Han er, som jeg, vokset op med hunde. Han er jæger, men går også til agility med Lab'en, og han elsker det :-) Så han vil uden tvivl altid være med inde over hundenes liv, når det gælder træning, gåture osv.

 

Mine krav/forventninger til en næste hund:

 

Den skal ikke være jagthund, ikke en terrier, den skal være stor (BC, Lab-str.), arbejdsivrig, lærenem, hurtig, venlig overfor andre hunde samt mennesker (det afhænger naturligvis af socialisering, men jeg mener her det skal ikke ligge til racen) være social, være nem at have med rundt, ikke-gøende og helst ikke have et for højt stressniveau. Det var lige hvad jeg kan komme på for nu. Mere kommer muligvis.

 

Er jeg helt ved siden af til at blive en god ejer af en BC - eller hvad mener I?

 

Håber nogle har tid og lyst til at give nogle brugbare svar, og komme med jeres mening, hvis I mener noget bør gøres anderledes eller hvis der er ting man bør tænke over inden køb af en BC.

 

Tak på forhånd :-) :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Og forresten; kan I anbefale at købe hund hos Lene Simonsen?

Hende har jeg fået anbefalet af flere, og har haft snakket med hende om hendes hunde og opdræt. Hendes hunde er jo super dygtige, og hun virker til at være en seriøs og dygtig opdrætter, men jeg vil gerne have så mange meninger og erfaringer med opdrætter, inden jeg beslutter mig :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Eftersom jeg primært bruger mine BC til agility skal de være over 50 cm synes jeg, som minimum. Joey og Boss er ca. 53 og det er meget passende, ellers bliver der langt op til 65 cm, som de skal spring.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Du kan sagtens have en bc ud fra det du beskriver :5up:

 

Mht. valg af kennel så er det bare om at komme ud og møde hundene BÅDE i hjemmet og på konkurrencebanerne.

Begge dele er imo vigtigt for at vurdere om det er den type hund man kan lide.

 

Anbefalinger er gode, men smag og behag er utrolig forskellig og jeg kan anbefale 1-2 kenneler hvor jeg ville elske at få hund fra, men de ville måske ikke passe til din smag. ;-)

Så det er bare om at komme ud og kigge på de hunde de forskellige opdrættere har lavet og se hvilke der tiltaler dig og som du føler du kunne dele hjem med.

Det er dig der skal leve med hunden og der er meget få kenneler i DK hvor jeg direkte vil fraråde at købe hund - I hvertfald ikke af dem man sådan kan finde som ny bc køber.

Så kan du lide Lenes hunde så er det bare om at komme ud og kigge og se om de (og især deres afkom) er det du vil have.

Link til indlæg
Del på andre sites

En BC vil passe super til dig!

Kenneler er smag og behag. Personligt er jeg til arbejdslinjerne og vil ikke have andet. Men det er virkelig en personlig smagssag.

 

Tak for dit svar :-) Hvad er arbejdslinjer for dig? Og har du en opdrætter i tankerne, som din næste BC skal være fra?

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for dit svar :-) Hvad er arbejdslinjer for dig? Og har du en opdrætter i tankerne, som din næste BC skal være fra?

 

Ja, jeg har fundet min den næste - den kommer fra Sverige. Arbejdslinjer for mig er hunde som kan arbejde på får og som er avlet med arbejdsegenskaberne for øje. Hunde der har en naturlig balance og fornemmelse for fårene og som kan hyrde (ikke jage - som mange forveksler med hyrdning).

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...