Hop til indhold

Bange og ophidset hund


Gæst Lanther/gismo
 Share

Recommended Posts

Gæst Lanther/gismo

Hej..

Jeg har en Pekingeser han på 5 år.

Han blev for 2 år siden angrebet af to muskel hunde.. De fik heldigvis kun nippet i ham, men frygten sidder godt fast i ham endnu :-(

Han vil overhovedet ikk i nærheden af andre hunde store som små uden at vise tænder...

Han reagere ved lyde og "puster" sig op for at gøre sig kampklar..

Og her på det sidste er det også begyndt at gå ud over vores kat.. De er vokset op sammen.

Hunden kan ligge i fx. Døråbningen og katten kan gå stille og roligt forbi og pludselig tager fanden ved hunden og inden jeg ser mig om har han munden fyldt med kattehår.. (perserkat)

Jeg har et gult bånd på hans snor, jeg har snakket med nogen der har mindre hunde for at kunne mødes..

For når først min begynder at skabe sig tosse, trækker de jo deres hund væk og tænker "hidsigprop"..

Har i forslag til hvad jeg kan gøre...

For han er jo slet ikk min søde hund som han var inden mødet med de to muskel hunde...

 

Mvh Lanther & Gismo

Link til indlæg
Del på andre sites

Normalt, når en hund (eller et menneske for den sags skyld) kommer ud for en traumatiserende begivenhed, er det vigtigt at man sætter ind med det samme med behandling, hvilket i dette tilfælde ville sige socialisering, og masser af gode oplevelser i det offentlige rum.

Din hund behøver ikke nødvendigvis at kunne hilse på og omgås andre hunde, men passere dem i fred og ro.

 

Når der er gået så lang tid siden den ubehagelige oplevelse, kan du - selvfølgelig uden at ville det - have kommet til at opdyrke nogle negative adfærdsmønstre hos din hund, og det kræver derfor en ekstra indsats at få vendt skuden, og komme tilbage i et positivt spor.

Der findes ingen nem løsning. Tag godbidder eller legetøj med på hver tur, og afled din hund inden han begynder at reagere. Lad være med at tvinge ham ud i møder med andre hunde, men start med at sætte rolig passage som succeskriterium. Hvis det går godt, kan du altid prøve hundemøder igen. Men din hund er jo ved at være i den alder, hvor mange ikke længere har nogen fornøjelse af at lege med fremmede hunde, så det er ikke sikkert at det nogensinde bliver aktuelt igen.

 

Animal Behaviorist | Dr. Sophia Yin har en masse gode træningsvideoer (under "Resources"), bl.a. om hunde, der reagerer agressivt i snor.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Lanther/gismo

Hej umulia..

Tak for dit svar.

Ja 2 år er lang tid, og jeg har prøvet meget forskelligt i de år.

Jeg tvinger ham ikk til at møde andre hunde, han ser dem på afstand, de kommer omkring hjørnet, ud fra en af vores opgange... Og han er hele tiden på vagt..

Jeg vil prøve godbider og legetøjet når vi går ud..

 

Knuz

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Lanther/gismo

 

Jeg har ikke de gyldne løsninger til dit problem med din pekingeser. Jeg har bare lidt svært ved at holde mig fra tasterne, da jeg selv har været ejer af en stolt pekingeser :-D Når jeg læser dit indlæg, tænker jeg umiddelbart på om din hund kan have smerter? Racen har blandt andet tendens til rygproblemer...og de 2 muskelhunde kan måske have forvoldt indre skade på din hund ?

Jeg kan nikke genkendende til det, som du skriver omkring din hunds opførsel overfor din kat. Min pekingeser gjorde præcist det samme overfor mine katte.

Han var også opvokset med kattene, og de var bedste venner. Han var i det hele taget sådan lidt oppe på tasterne, men grunden til det, skyldes svigtende helbred. Det er ikke for at male fanden på væggen, men mere for at høre om smerter kan være en mulighed.

Min dyrlæge anbefalede iøvrigt Adaptil eller Zylkene til hunde med stress/angst. Min pekingeser kunne ikke lide besøg hos dyrlægen, men det kom først til udtryk, når han kom hjem. Her gik det så udover kattene. Jeg nåede dog ikke at teste de nævnte produkter, så jeg kender ikke til effekten af dem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...