Hop til indhold

Råd og hjælp søges hurtigst muligt /


Høne
 Share

Recommended Posts

Jeg har i dag fået min nye hund hjem - en voksen Clumber Spaniel tæve på 3 år.

 

I forvejen bor min kat her i huset, og da min nye hund Høne ikke er vant til kat - er jeg naturligvis beredt med tid og tålmodig, og havde forinden forsøgt at sætte mig grundigt ind i sagerne. Desuden er vi to - en til at belønne hund og en til at belønne katten. Jeg har sørget for at motionere og stimulere hende grundigt, inden vi tog hjem, så hunden ikke havde en masse overskudsenergi til første møde med min kat. Desuden har jeg den sidste måned op til afhentning, kommet og luftet hende hver anden dag i hendes oprindelige hjem, og hun er derfor meget glad for og tryg ved mig.

 

Tanken var at belønne begge dyr for at være rolige, i hinandens nærvær. Katten er fint rolig, men hunden reagerer meget voldsomt ved synet af katten - nærmest skriger og vil desperat hen til den! Er i stress mode og kan ikke spise/høre ros/have kontakt, etc. Katten er heldigvis hundevant og er efter omstændighederne rimelig cool - men gider dog ikke snakke med en skrigende, larmende og voldsom hund.

 

Jeg har forsøgt at gå længere væk med hunden, hver gang hun bliver ophidset, men intet punkt synes at være langt nok væk - før vi ikke længere kan se katten, og selv der kan hun heller ikke falde ned.

 

Jeg vil lige nævne at, jeg under ingen omstændigheder forventer at hund og kat skulle være bedste venner første dag - men jeg er grundet min hunds reaktion, blevet i tvivl om jeg gør det rigtige - og vil nødig introducere på en forkert måde. Jeg vil SÅ gerne have at det skal lykkes.

 

Hvad gør jeg? Hvordan kan jeg hjælpe Høne? Hvordan kan jeg lære hende en ny måde at gebærde sig på, når hun er så oppe at køre, at hun slet ikke kan opnå indlæring?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jep har lige gjort det samme fik max sidste lørdag, han er 1 år gammel border collie og havde aldrig mødt en kat før...

vi satte børnegitter op så kattene kunne komme i sikkerhed for han var voldsom og gøede som en sindsyg og tonsede efter dem....

 

vi startede med at fokusere på hans gøen, og sagde nej til ham, og belønnede når han var rolig... Det hjælper når katten er bag gitteret så hunden ikke kan komme til katten og har derfor nemmere ved at falde til ro... Da dette var på plads to en lille dags tid før han ikke gøede af dem mere... Så begyndte vi at fokusere på at han skulle være rolig i sit kropssprog foran gitteret, han stoppede nemlig med at gø for så i stedet at lave sådan et lege hop agtigt han mod gitteret så mine katte fløj rundt vi fik ham Til at være nogenlunde rolig resten klarede min hankat da han pustede sig op og hvæset af ham så han blev bange.... Og nu er han så rolig omkring kattene at de allerede er ved at blive gode venner...

image.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Krøllebølle
Er der mon ingen der har erfaringer med sammenføring af hund og kat?

Eller erfaringer med en hund der har svært ved ikke at sætte efter katte?

 

Synes du skal have stor ros for dit forarbejde med hunden. At du har besøgt ham og luftet ham, så han var tryg ved dig :5up: I øvrigt spændene med en clumber spaniel, dem ser man ikke mange af.

 

Med hensyn til sammenførsel af hund og kat, har jeg desværre kun ringe erfaring. Min egen hund, jeg hentede som 4 års, ville flænse hele kaninburet og æde dem, hvis han kunne. I dag kan han gå i haven når de render frit rundt og sidde med dem i sofaen. Men kat derimod har ikke været muligt at lære ham at omgås. Han dræber dem hvis han kan komme til det, hvilket han ikke kan, men en dag kom der en herreløs killing ind i gården og den fik han fat i, desværre ( fik dog vristet den fra ham, fik den kørt på et internat, hvor den fik behandling og senere nyt hjem, så historien endte lykkeligt ). Ser vi katte på gåture, skriger og hyler han og er helt oppe at ringe og han kan ikke være med på besøg hos nogen som har kat.

 

 

Men jeg synes simas råd er rigtig gode. og jeg håber meget for dig at det lykkes, så de kan være i samme rum uden ballade.

Link til indlæg
Del på andre sites

Enig med krøllebølle det er aldrig sikkert det lykkedes, håber det bedste for dig hunden og katten og krydser fingre for at det flasker sig, håber du kan bruge mine råd...

 

her er er det gået godt, lidt over en uge nu med min metode og nu hygger de sover sammen og vasker hinanden .. Så det kan godt lade sig gøre trods hunden kegler helt af over katten til at starte med...

image.jpg

image.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for råd, og undskyld jeg ikke har fået svaret - har været konstant beskæftiget siden Høne kom til huse.

 

Det her er hvad der skete: Først sømmede jeg et stærkt og stabilt net fast til væggen, så de kunne leve adskilt mens hunden tilvænnede sig katten. Men hun (hunden) stormede lige igennem nettet, og rev søm osv. ud i samme øjeblik som jeg satte det op. Babygitteret blev også nedlagt - og jeg kunne simpelthen ikke tage hende af snoren indendørs på NOGET tidspunkt. Det skal nævnes at hun slet ikke kunne høre mig, se mig - eller overhovedet have kontakt. Tog snoren af hende, da katten var udenfor og alt var lukket ud til. Men hunden kunne åbne døre, og forsøgte straks selv at bryde udenfor til katten. På trods af den ikke var i syne. Efter jeg låste alle døre, så hun ikke kunne springe op og åbne dem, begyndte hun at hoppe op i vindueskarmene og skrabe vildt på vinduerne. Hun nærmest skreg af ophidselse.

 

Hun trak vejret hurtigt og overfladisk fra det øjeblik hun først mødte katten og konstant siden hen. Hun lukkede ikke øjnene en eneste gang, fik altså ikke sovet - kunne og ville ikke spise eller drikke, eller have menneskeligt selskab. KUN efter katten.

Efter to dage i tydelig pinsel, blev opdrætter og jeg enige om, at det var for en stor en udfordring for Høne at skulle tilvænnes katten.

 

Jeg blev naturligvis meget ked af det at måtte give op - da Høne er en fantastisk hund (uden katte, that is) og jeg har lagt meget arbejde i dette, også inden hunden ankom.

 

ÆV. Men måske nogle hunde bare ikke er kompatible til et liv med kat, når ikke de er socialiseret med dem i en tidlig alder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...