Hop til indhold

Normalt med ændret adfærd i hvalpetiden?


esmadsen
 Share

Recommended Posts

Hej :vinken:

 

Vi vi har fået den dejligste lille bomuldshvalp Fie, som nu er 14 uger. Generelt synes vi det går rigtig godt med de fleste ting. Hun har været frisk og åben over for det meste - men den sidste uges tid har hun været lidt mere forskrækket og mere opmærksom på os. Er det normalt at man har en tid, hvor det hele er lidt mere farligt?

Det er så gået meget ud over alene-hjemme træningen, hvor vi endte med at gå fra tyve minutter til, at hun kun kan klare 5 minutter. Vi har hele tiden forsøgt at være meget strukturerede og ikke gå for langt frem. Hver gang vi går fra hende, får hun et frossent marvben med vådkost i, som hun elsker, og det er hun ca. Beskæftiget med i 10 min, og efter det kan hun ikke finde ro.

Kan det være en fase, hvor vi bare skal fortsætte med små intervaller? Eller skal vi gribe det anderledes an?

 

Hundehilsner fra den lige nu lidt frustrerede.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er efter bogen. Hvalpen er i socialiseringsfasen til ca 12 leveuge (lidt afhængig af race). I denne periode er hvalpen meget åben over for alt nyt. Herefter kommer rangorgningsfasen påp ca 4 uger, en periode hvor hvalpen med fordel kan holdes til det mere kendte. Jeg udnytter faktisk netop den periode til at træne hvalpen i at blive tæt på mig uden line, når vi er ude i terrænet. Det er en optimal periode til netop den træning :-)

 

Mht alene hjemme er jeg nok lidt mindre følsom end de fleste herinde. Jeg træner dette ved at lukke hvalpen i hunderummet, hvor hun er sammen med den gamle hund. Jeg holder mig i nærheden, men usynlig og taler lidt beroligende til hvalpen, men hun kommer ikke ud før hun er blevet rolig og har været det i et kvarter til 20 minutter. Hun er 9 uger og 4 dage nu. Vi startede træningen da hun var 9 uger (en uge efter vi fik hende) og jeg øger med 10-15 minutter pr dag. I morges var hun alene sammen med Bonnie 45 minutter. Og der var ro i de sidste 30 minutter. De føærste 15 minutter, fortalte jeg hende at klynk er noget pjat - ikke noget for barske jagthunde. Stemmen skal være som nåår man fortææer børn der har slået sig lidt at det er ikke noget at tale om.

 

Der kommer også en tid hvir hun skal lære at være alene uden Bonnie - måske starter den træning når hun bliver 10 uger, hvis det stadig går godt, som nu.

Link til indlæg
Del på andre sites

Normalt de ændre sig lidt.Jeg plejer at anbefale hundeejere hvis hund har lidt svært ved det, først at lære at være alene bag et børnegitter. Altså så hvaæpen stadig kan se dig, men ikke komme til dig. Det øves bare som almindelig rutine. Sæt dig og læs en bog på den anden side af gitteret og når hvalpen er rolig og slapper helt af så åbner du bare igen men uden at gøre noget ud af det. Du har jo hele tiden været tæt på. Når hvalpen efter nogle dage med det, slapper af med det samme så kan du sidde på afstand af gitteret og når hun også klarer det kan du gå ud af syne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...