Hop til indhold

Laverock feriehytter, Teesdale, County Durham


PinPoynter
 Share

Recommended Posts

Var afsted for et par uger siden sammen med en veninde, i en hundevenlig feriehytte i den smukkeste del af England. Hvis man er interesseret i vandring eller fotografering kan jeg kun voldsomt anbefale dette smukke område!

 

Hun havde sine tre hunde med, og jeg havde Dexter med. De har lavet en mini-ridehal som er udstyret med agilityforhindringer, så selv hvis vejret ikke er godt, er der noget for hundene at lave. (eller som vi gjorde det, selv efter 2-3 timers gå-ture, er der noget at lave :lol: ).

 

Laverock er en fårefarm, så der er dyr over det hele, men de holder en fold dyrefri, og man må bruge den til at lufte hunde i. Den var dog ikke Dexter-sikret, han er MEGET obs på især fugle og kaniner, men jeg skulle ikke

Hytterne er en gammel staldbygning som er lavet til to seperate boliger, en i et plan og en i to plan. Vi boede i den i et plan, og der var en dame med en flok border collier i den anden. Hver hytte har en "forhave" med stenunderlag, hvor man parkerer sin bil og kan lukke hundene ud, da der er lukket helt af med hegn/låge.

 

Morgenudsigten fra foran hytten

IMG_0050.jpg

 

...og man kan godt lege derude! (her er Dexter og Gus godt igang med at "myrde" Loke, garanteret på den lille fandens egen opfordring :lol:)

IMG_0056.jpg

 

inde i stue/køkken. Der er stengulv over det hele, praktisk og hunde venligt! De skrider ikke på det, og kan ikke ødelægge det. Hunde er velkomne i møblerne så længe vi smed tæpper over først. Dog må de ikke komme i soveværelserne.

IMG_0048.jpg

 

Den nærmeste by af lidt (meget lidt) størrelse er Barnard Castle, og lige op ad dem ligger der en lille skov med bække og bakker og smukt efterårsløv. Det ligger også lige ned til floden og ruinerne af det gamle slot (deraf navnet).

IMG_0058.jpg

 

IMG_0060.jpg

 

IMG_0260.jpg

 

de havde hundehvalpe mens vi var der! Otte styks 6 uger gamle border collier :hjerte: Vi hjalp selvfølgelig med lidt socialisering :mrgreen:

IMG_0113.jpg

 

IMG_0117.jpg

 

Her er så agilityhallen, hvor vi tilbragte en del tid. Vi kunne bruge den som vi ville, så længe den selvfølgelig ikke allerede var i brug eller booket. Hun tog £14 i timen, og vi regnede bare selv tiden sammen den sidste dag, så vi kunne altså træne 15/20/30 minutter som vi lystede, og lagde bare det hele sammen til slut. Bunden er fibersand, som en rigtig ridehusbund. Dexter løb fint i det, men det generede hans poter lidt bagefter, og det var bedre lige at skylle det af.

IMG_0130.jpg

 

Martis mor boede jo heroppe indtil for 2 mdr siden, og vi kørte over til hendes gamle nabolag for at gå ture, og for at hente et af hendes billeder som en af naboerne havde opbevaret for hende. Virkelig surrealistisk at køre 4-5 timer hjemmefra, gå en tur med hunden, og rende ind i svigermors gamle nabo :lol:

Hun boede i denne række huse.

IMG_0132.jpg

 

Nede ved foden af bakken løber der en lille flod, super til hunde at lege i da den er flad og bred. Janice skulle ind til London om mandagen til et møde, så jeg kørte herned med hundene og luftede dem to ad gangen ved floden (skulle ikke nyde noget af at gå med alle 4 i snor i "sheep country"!!)

IMG_0135.jpg

 

 

fortsættelse følger.....

IMG_0074.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

mere fra floden

IMG_0138.jpg

 

IMG_0147.jpg

 

Et par stykker fra turen hjem igen til hytten. Fårene græsser frit på de kæmpestore arealer deroppe.

IMG_0153.jpg

 

Stoppede flere gange bilen, for at hoppe ud og tage billeder

IMG_0160.jpg

 

Der var også tid til at putte i sofaen...

IMG_0174.jpg

 

Dexter i dette bur om natten, men Bertie var voldsomt forelsket i Dexters nye pude, og gik derind hver gang han havde muligheden for det

IMG_0189.jpg

 

IMG_0180.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Søde drenge :hjerte:..... men lad jer ikke narre af bettefisens yndige ydre, han er VIRKELIG streng nogle gange, mest hvis der er mad omkring ham (ikke nødvendigvis hans egen :rolleyes: )

IMG_0186.jpg

 

en morgen da jeg stod op og lukkede hundene ud, kunne jeg se et par hyrder på quad bikes og med 3-4 hunde, drive får sammen.. billederne er taget med zoomen helt i bund på

IMG_0203.jpg

 

IMG_0209.jpg

 

IMG_0214.jpg

 

IMG_0217.jpg

 

En af dagene gik vi en tur kun med Dexter og Loke. Vi trængte til en tur hvor vi ikke skulle høre på gøen og larm (Bertie) eller have trukket armene af (Gus, når man går midt mellem små flokke af får der lever "frit" deroppe). Her sidder Dex og kigger lidt på får.

IMG_0220.jpg

 

Der var voldsomt smukt deroppe, men det er jo nærmest umuligt at fange på et billede. Janice gad ikke gå mere efter en time, ellers kunne vi have nået helt over til skoven. Men det havde nok gjort det til en 4 timers tur (gad jeg godt! -men ikke alene).

 

IMG_0229.jpg

 

IMG_0239.jpg

 

IMG_0249.jpg

 

IMG_0255.jpg

 

farmen hvor vi boede, her med stuehuset synligt, set nede fra vejen

IMG_0258.jpg

IMG_0198.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi var der fra fredag til fredag, og var voldsomt heldige med vejret. Det var først torsdag vi fik lidt regn! Om formiddagen gik vi 2 timer i skoven med alle hudene, her bad de om gruppebillede :mrgreen:

IMG_0276.jpg

 

om eftermiddagen tog vi Dex og Gus med til et vandfald som hedder Low Force. Det var en smuk tur langs floden, men det regnede lidt, så ikke optimalt til billeder. (ved ikke hvorfor den vender forkert.. vender ok på laptop)

IMG_0282.jpg

 

IMG_0280.jpg

 

vi bestemte os for at gamble med dagslyset, og gå op mod strømmen til High Force, som Janice aldrig havde set. Jeg var der i marts med Martin og Agnes. Vi var ikke sikre på om vi kunne nå det (og tilbage igen) inden det blev mørkt, men det var vores sidste rigtige dag deroppe, så afsted vi gik. Vi nåede derop, men før vi var tilbage ved bilen igen var det blevet bælgravendes mørkt. Det var ok, der var en sti at følge osv, vi kunne iklke fare vild.

 

stien derop

IMG_0283.jpg

 

IMG_0287.jpg

 

High Force

IMG_0290.jpg

 

..og det var så de sidste. Helt sikkert ikke sidste gang jeg har været deroppe!

Redigeret af PinPoynter
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...