Hop til indhold

hund har ændret adfærd


christinam92
 Share

Recommended Posts

Vores chihuahua på knap 4 år er blevet en del mere aggressiv efter vi har fået en hvalp ind i vores hjem for små 4 mdr siden.

Vores chihuahua er normalt en stille og rolig hund som hverken har bidt eller for den sag skyld gø'et af andre hunde før. Han har fint kunne trives med andre hunde før og eller altid været en meget trofast og familie orienteret hund.

 

Han er nu begyndt at gø af vores hvalp, især hvis hvalpen leger med en af os, vi har en ide om at han ikke kan lide at skulle dele opmærksomheden med vores anden hund, men det kan han jo altså blive nødt til.

 

Han har 2 gange inden for et par mdr bidt os i hænderne, dog ikke bidt hul på os, derudover hopper han ofte i hovedet på vores hvalp helt umotiveret og det virker ret voldsomt da han går efter halsen på hende. Vores hvalp er en newfoundlænder tæve.

De enes fint hvis det foregår udendørs eller ude på vores badeværelse. Vi er flyttet til en større bolig, efter vi har fået hvalpen for at give begge hunde bedre plads og gode natur forhold da de begge elsker at være ude.

 

Vi ved ikke hvad vi skal stille op med vores lille chihuahua, vi er ikke interesseret i at gå af med nogle af dem. Vi søger gode råd til at afhjælpe problemet eller som minimum dæmpe det, så det ikke ender med at han bider hul på enten vores hvalp eller en af os eller i værste fald en fremmed person.

 

Vi har snakket om aflivning, da vi er bange for at han ikke bliver sig selv igen, men det er absolut sidste mulighed, så vi håber meget at nogle er jer måske har et råd eller to som kan hjælpe os.

Vi har ligeledes overvejet at gå af med hvalpen, men da hvalpen egentlig er meget stille og rolig syntes vi heller ikke at det er en mulighed. Vi har overvejet en hunde adfærdsterapeut, har i nogle råd eller andet som måske kan hjælpe os.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan er hvalpens adfærd over for ham? Bliver hans grænser respekteret af hende? Kan han komme i fred for hende, når han vil have ro? Hvordan oplever i generelt deres relation? Jeg synes absolut ikke, at det lyder til, at i behøver begynde at spekulere i aflivning! Jeg håber, at nogle af de erfarne adfærdsfolk ser din tråd og kommer med inputs.

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg tænker at konstellationen med en så stor hvalp i forhold til meget lille voksen hund er ret problematisk...

 

Hvalpen skal ikke gøre ret meget "forkert" i hans øjne, før det bliver opfattet som en meget større trussel. ene og alene på grund af størrelsesforskellen.

 

derudover er mange chihuahuas vogtende omkring deres mennesker og hvem de giver opmærksomhed.

 

Jeg synes for det første i skal få jeres chi undersøgt for smerter. Og så skal vil det være en rigtig god ide hvis en træner kom hjem til jer og så hvad der foregik.

Link til indlæg
Del på andre sites

En stor hvalp kan jo sagtens nå op i sofa osv det ved den lille hund godt. Så chihuahuaen kan jo ikke føle sig rigtig sikker nogen steder. Det er en meget stor stressfaktor. En stresset og presset hund forsvare sig bl.a ved knurren og markering eller direkte bid.

Hvad med at sætte et gitter op som chi'en kan komme igennem men hvalpen kan ikke. Så chihuahuaen kan føle at den har en safezone i hjemmet. Evt flere safezoner og helst permanente. Safezonen skal være rimelig stor så chi'en ikke kommer i forsvarshumør. Men kan slappe rigtig af og komme ud af stressen igen.

Med tiden kan chi'en muligvis lære at stole på hvalpen ( muligvis først når den er voksen)

men med store forskel vil dine hunde nok aldrig blive bedste venner. Men blot lære at leve sammen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...