Hop til indhold

Besat af andre hunde - og enten glad eller bange?


mixpuppy
 Share

Recommended Posts

Hej alle :-)

 

Lille Molly er altid blevet helt vild, hver gang vi støder på andre hunde på vores gåture. Vi har formået at få et enormt stabilt indkald, når hun går løs (hun er nu 10 måneder), men hvis hun ser en anden hund spæner hun hen til den, og så kan vi ellers kalde ligeså tosset vi vil. Det var faktisk blevet bedre for et par måneder siden, hvor vi nok kunne kalde hende til os ca 70 % af gangene når hun så en anden hund på afstand. Men nu er det blevet helt umuligt igen, og jeg tror muligvis det er nogle hormoner, der spiller ind, da hun også har meget svært ved at koncentrere sig når jeg beder hende gå fri ved fod og er blevet lidt rigeligt selvstændig :roll::lol:

 

Jeg tænker jeg skal arbejde på det mens hun er i snor, men det kan jeg godt bruge nogle råd til. Vil helst gerne have hende forbi i bevægelse, så hun ikke skal sættes af hver gang der kommer en anden hund, men går forbi med kontakt til mig. Det er bare SÅ svært at træne i vores kvarter, da vi møder enormt mange hunde og velmenende ejere, der kommer hen til én selvom man beder dem lade være fordi "de skal jo socialiseres" eller "den vil jo så gerne hilse" :???:

Hvis jeg stopper op, bliver Molly endnu mere spændt og vild. Hvis jeg vender om, trækker hun bagud og fokuserer på hunden, til hun ikke kan se den mere. Det samme hvis jeg går baglæns hver gang hun trækker - hun kigger ikke på mig, men holder øje med hunden. Så hvad er det smarte at gøre?

 

Jeg er også i tvivl om hun egentlig er glad eller frygtsom sammen med andre hunde. Hun virker jo umiddelbart overbegejstret, men jeg er ikke sikker på om det er en kombination med frygt eller hun decideret er bange.

Hun er EKSTREMT underdanig, også overfor små hvalpe. Unge hvalpe på 12 uger, der er mindre end hende, tryner hende under leg - hun lægger sig på ryggen og blotter maven overfor alle hunde og hvalpe, vi møder. Hun løber altid hen og slikker andre hunde i mundvigen. Da vi lige havde fået hende som 8-ugers udviste hun præcis samme adfærd, men af og til kunne hun finde på at gemme sig og hyle/skrige/bjæffe fuldstændig vildt, hvis hun fik øje på en anden hund. I sådanne situationer har vi altid talt beroligende og stille og roligt ført hende hen til den anden (rolige og søde) hund, så hun endte med at få en god oplevelse.

Link til indlæg
Del på andre sites

Træning.

Går du til noget med hende? Ellers se at komme i gang med noget for unge hunde..

 

Silke var lidt på samme måde. Dels var hun enormt usikker og underkastede sig overfor alt og alle.

Og som de fleste hvalpe og unghunde var hun samtidig nærmest besat af at skulle hen til andre hunde.

 

Masser af god træning hjalp Silke. Hun mærkede at jeg var SÅ stolt af hende, når hun så hurtigt blev meget bedre end de andre på holdet.

Hun var nemlig meget opmærksom på, hvordan de andre gjorde, og ikke gjorde.. Og så kunne hun bare lynhurtigt lære at gøre som jeg ønskede. Hun var en drøm at træne med.

Og vi "lavede lektier" hver dag hjemme. Det var vores måde at lege sammen på. Og hun elskede det.

 

I dag er hun meget respekteret af de andre hunde. og hun underkaster sig ikke for nogen..

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...