Hop til indhold

Gør af hunde


thewhiteefox
 Share

Recommended Posts

Kort fortalt: Min pige, (Spids blanding fra Bosnien, i dag 17 måneder gammel, blev ikke socialiseret som hvalp inden jeg fik hende) gør af andre hunde på gåtur. Jeg har kæmpet meget med det, og i dag kom jeg til at tænke på noget - Indra er ikke bange for biler, nok nærmere usikker. Hver gang der kommer en bil susende mod os ude på vejen med høj fart, så kigger hun op på mig, lidt som "Er det ok mor?" - Hvad hvis man kunne få det, at hun kigger op på mig, når vi møder hunde på tur, til at være hendes foretrukne reaktion?

Og hvordan mon man kunne lære hende det bedst? Jeg havde lidt tænkt, at jeg kunne sige hendes navn - godbid hver gang hun så kiggede på mig.

 

Hvad tænker i?

Link til indlæg
Del på andre sites

God ide

 

Faktisk skal du bare begynde at stop fodre hende med godbidder så snart der er en hund i syne. Og helt til den er væk igen

 

Efter et stykke tid. Omkring 20 hunde møder, så hvor lang tid afhænger af hvor mange hunde i møder. Så vil hun helt af sig selv forvente godbidder når hun ser en hund og kigger hun ikke på dig af sig selv, så kan du lettere få hende til det ved at kalde på hende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Altså, nu fx en situation på vores eftermiddagsgåtur:

Vi kommer gående og skal ned af en smallere sti, som fører ned til vores bolig område. Jeg ser en hund komme gående på stien bag os, og en hund komme gående op imod os på stien. Så jeg sætter mig ned ved Indra, beder hende sætte sig og have kontakt til mig - Hvilket hun klarer fantastisk! Hunden når forbi, men den render så ind i en anden hund lige bag os, som kommer med en dame op af en skråning til stien, og de to hunde gør så lidt af hinanden. Vi sidder stadig ned. Damen med hunden kommer så hen til os, stopper op, spørger ind til Indra, da hun ligner hendes hund lidt. Da Indra så skal hilse på den, gør hun som hun tit går - går ret hurtigt frem og lige imod den anden hund, som så knurrer og vist nok gør - Så Indra går totalt agurk og gør igen, og springer mod den, gør og gør og gør. Og det gør hun så resten af de 5-7 min vi står og snakker.

 

Damen og mig er enige om, at det er ren usikkerhed - Hellere vise man er "stor og stærk", ved at gø og springe frem mod den anden hund.

Men i de situationer hvor hun gør det - for det er det samme hun gør ved store hunde, eller hunde som er dominerende. Hun gør det sjældent ved små hunde eller hunde på hendes størrelse, men ved store hunde er det med sikkerhed hendes måde at reagere på.

 

I går var vi også i en dyrebutik, og da vi gik ud kom der en stor golden. Indra farer direkte "i flæsket på den" (Som i ikke bider eller noget, men går direkte mod den, hopper frem, gør hidsigt og helt vidlt), og igen tænker jeg, at det er ren usikkerhed, og hun går i forsvar.

 

 

HVAD GØR JEG I SÅDANNE SITUATIONER?

Jeg syntes jo, at jeg prøver at vise, at hey, jeg har styr på det her, men hvad kan jeg gøre? Skal jeg lade hende være foran mig, bag mig, skælde ud, rose, godbid - hvaaaad? :hmm:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det er usikkerhed og hun forsøger at få den anden hund på afstand.

 

Så du skal trække hende væk til du har en afstand hvor du igen kan få kontakt til hende og så belønner du hende for at være rolig igen. Og bliver på stedet til hun er helt rolig. Dette for at undgå at hun tager oplevelsen med sig til næste møde.

 

Og så skal du være klar over at ovenstående er brand slukning. Det er ikke der et lærer hende ikke at gø af andre. Du stopper bare adfærden på en måde der ikke gør det værre til en anden gang

 

Og så er det tidligere nævnte træning og socialisering med kendte hunde der gør hende mere tryg og mindre tilbøjelig til at gø.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så når hun begynder at gø (Eller også hvis hun begynder at nedstirre den anden hund?) så skal jeg tage afstand til den anden hund, gå væk, og når hun er rolig, så belønner jeg. Eller er det, at jeg tager afstand, og når jeg så er gået lidt væk, og jeg kan få kontakt til hende, så belønner jeg?

 

Og er det samme metode jeg skal bruge, hvis vi går direkte forbi en anden hund? Og jeg ved, at hun vil reagere - skal jeg bare gå videre? Indtil hun er rolig igen og så belønne?

 

Jeg prøver altid at have god afstand til hundene, men nogle gange kan jeg ikke undgå at gå næsten direkte ind i en anden hund, hvor jeg ikke har mulighed for at vende den anden vej. Nogle gange, som fx i dag, reagerer hun også, selvom hun er langt væk. Hvad så der?

Link til indlæg
Del på andre sites

D belønner når du kan få kontakt til hende. Og bliver på stedet til hun har afreageret . Altså er rolig.

 

 

Hvis du skal direkte forbi en hund og ikke kan komme på afstand, så prøv om du kan aflede hende forbi og ellers stå stille til et kan få kontakt.

 

 

Hun lyder helt normal. Hun holder sikkert snart op med at begynde at gø af hunde på afstand når i har trænet lidt

 

Og igen, det er IKKE når hun er begyndt at gø og du skal brandslukke at du har den bedste træning

 

Det er når du kan forebygge at hun overhovedet begynder

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...