Hop til indhold

Hjælp! - 2 unge hanner fra samme kul på 2 år, adfærdsproblemer


Recommended Posts

Hej alle 

Jeg har brug for hjælp og vejledning i forbindelse med en uheldig situation her, som tynger os meget. 

Det drejer sig om 2 unge blandingshunde (bordercollie, formel 1) som er kuldbrødre på ca. 2 år. De er på det sidste begyndt at blive agressive overfor andre hunde og hinanden. Der har desværre været nogle lidt heftige slåskampe imellem dem og episoder med aggressiv adfærd overfor andre hunde de seneste måneder på gå ture. De fungerer rigtigt godt med andre hunde når de er hver for sig men ikke sammen.

Vi har rådført os hos 2 dyrlæger og har fundet ud af, at det er en skidt idé at tage 2 hanner fra samme kuld grundet forvirring omkring det naturlige hierarki - det vidste vi ikke da vi købte dem af opdrætter. Den ene dyrlæge anbefaler kastrering af den ene hund eller begge og den anden anbefaler ikke at kastrere, da det kan gøre dem nervøse og give andre udfordringer. Vi har derudover overvejet at finde et andet hjem til den ene af hundene. 

Er der nogen med erfaring fra lignende eller samme scenarie, som jeg beskriver her? Vi vil meget gerne beholde begge hunde men er i vildrede omkring, hvad vi skal gøre og om det er bedst at finde et nyt hjem til den ene eller om vi skal prøve en kemisk kastrering på den ene eller begge?

Tak for jeres svar, det er værdsat. 

Bh.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er helt enig med dyrlægerne, det er noget bras - men nu står I jo i situationen.
Jeg ville få fat i en adfærdsterapeaut til de hunde og så ville jeg holde dem adskilt eller i det mindste aldrig alene sammen.
Stop konflikterne inden de starter.

Men få hjælp, hjælp af nogen der kommer hjem til jer og hjælper jer. Går I til noget træning? Både labrador (f1 betyder det er rene markprøve linjer, så det kan I ikke kalde jeres hunde) og border collie er hunde der skal bruge hovedet, ikke ud og tonse ukontroleret, men hjernegymnastik.  Det er SÅ vigtigt.
Det er to racer der er krydset hvor man risikerer deres instinkter ved labrador og bordercollien simpelthen kæmper mod hinanden inden i hunden - det de er skabt til er så forskelligt og kan give hunde med nogle trælse sind.
Men dch har nogle folk man kan købe timer og hjælp ved og det vil jeg anbefale jer - det her kan I ikke klare uden nogle professionelles hjælp.

 

Jeg håber det hele løser sig.

Held og lykke

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Tilføj...