Hop til indhold

Bella


Gæst anonym82
 Share

Recommended Posts

Gæst anonym82

Hej igen allesammen..

Bella er vejer nu 7,7 kg, og er ca 13 uger gammel. Men her på det seneste bliver hun SÅ vild når vi er ude og gå tur, hun hopper op på mig og bider mig i benene. Jeg har måtte smide jeg ved ikke hvor mange strømpebukser ud :) men det er ikke sjovt mere, hun har to gange bidt så det blødte. jeg ved ikke hvordan jeg skal tackle hende når hun bliver sådan, så det er noget med at trække hende væk fra mig og få hende til at sitte, og når hun så sitter får hun self en godbid, men så snart den er tygget færdig gør hun det igen.

vi starter til hundetræning med hende i starten af mats, og om 14 dage flytter vi i hus med stor lukket have til så hun får mere plads. jeg bange for hun keder sig, og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal aktivere hende vi leger med hende på gulvet med hende, gemmer godbidder i lejligheden, osv, vi har købt legetøj og tyggeben i massevis, da jeg er studerende og gerne skal have tid til at læse, men hvergang jeg sætter mig med en bog går hun amok.

hjælp er virkelig fortvivlet :(

Link til indlæg
Del på andre sites

hvor lange er turene:?:

For på mig lyder det til hun stresser altså ikke kan overskue turen.

Har i lavet "slap af øvelser" altså, hvor hun bliver ignoret og få af vide at nu er der ro på og man skal slappe af? måske det kunne være godt at træne det med hende...

hvorfor begynder i først til marts til træning:?:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anonym82

de er ikke mere en fem minutter, en gang rundt om blokken, bare så hun kan få tisset af og ligende.

nej ikke decideret øvelse, men har faktisk brugt hele dagen igår på at ignorere hendes gøen, og hen af aftenen synes jeg at hun faldt helt til ro og puttede rigtigt længe i sofaen, og skabte sig heller ikke da vi skulle spise.

Vi starter først til marts, da det er der holdet har opstart så der er ikke så meget at gøre :(

Tusind tak for svaret..

knus og god weekend :D

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes du skal prøve at aflede hende, når hun gøer. Det lyder lidt som om at hun synes det er sjovt at høre sig selv gø og derfor får noget ud af at stå og gå. Så stopper hun først, når hun bliver træt :-)

 

Hvis jeg var dig, ville jeg lære hende et signal, der betyder, at hun skal stoppe med at gø. Du kan starte med at kaste nogle godbidder på gulvet, give hende signalet med høj, klar stemme og vise hende gufferne, når opmærksomheden er på dig. Det skal være nogle guffer hun elsker, så hun vil vælge dem til i stedet for at gø videre. Du skal bare være påpasselig med at hun ikke får dem, mens hun gøer, men at hun får dem for at tie stille :-)

 

En anden ting jeg vil nævne er prægning og socialisering. Det er super vigtigt at hun ser en masse ting og får en masse positive oplevelser, mens hun er hvalp. Man kan sige, at det hun skal kunne håndtere som voksen, skal hun have vænnet sig til, mens hun er hvalp, groft sagt :-)

Det betyder selvfølgelig ikke at hun ikke kan vænne sig til nye ting, selvom hun er voksen, men det er bare vigtigt at hun får en masse positive oplevelser som hvalp, så hun er bedre rustet til at håndtere nye ting som voksen. Jeg ved ikke hvor meget du gør i det, men jeg synes ikke en tur rundt om blokken er nok prægning og socialisering.

Link til indlæg
Del på andre sites

Halløj, tillykke ved hvalpen!

Jeg kan se at her allerede er blevet svaret fornuftigt, men nu prøver jeg også lige :cool:

 

Min hund er godt nok 7 måneder, men har haft samme problem da han var lille. Af og til kommer det igen, men jeg er ved at lære at håndtere det.

Jeg er kommet frem til, at det bedste at gøre for mig, hvis han bliver vild på en gåtur, er at hurtigt og bestemt vende mig med ryggen til ham, og sige "NEJ" til ham, så snart han begynder bare en lille smule på noget. Hvis jeg begynder at prøve at hive ham væk eller snakke til ham, bliver det bare meget værre. Nu ved jeg ikke om din hund har lært betydningen af nej, men det er en god ting at kunne.

Når hun får anfaldene derhjemme, prøv at gå ud på badeværelset (eller et andet rum hvor du kan lukke døren) og bliv der i et par sekunder. Når hun er faldet lidt ned uden for døren, kan du gå ud til hende igen.

Hvis du begynder at skælde hende ud, evt. slås med hende eller lign. får hun det hun vil, nemlig opmærksomhed. Så prøv at så vidt muligt ignorere eller aflede hende.

Sådan trænede jeg med min hund, og nu skal jeg for det meste bare vende mig om, hvis han blive for vild. (altså, ignorere ham)

 

Held og lykke! Og husk nu, din hund er stadig hvalp, og sådan opførsel hører til det stadie. Håber at du kunne bruge min smøre til noget ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...