Hop til indhold

Bør jeg finde et nyt hjem til min husky?


Gæst Sus87
 Share

Recommended Posts

Gæst lady6000

Hejsa

Jeg har først nu set dit brev med dit husky problem. Jeg har selv en husky.

 

Det kan lade sig gøre at få en husky til at gå uden snor. Men det kræver hårdt arbejde af dig. En stærk leder skal der til. Du skal stå fast, meget fast. Aldrig give efter :? . En husky er et flokdyr og har instiktivt brug for en stærk leder. Ellers bliver den utryg og gør hvad den kan for selv at få lederskabet .

Gå til dressur med ham, men motioner ham godt inden. For at få det bedste ud af dressuren skal den have sit motionsbehov stillet først. Ellers "hører" den ikke efter, den er alt for ivrig. Jeg cykler 10-12 km hver dag. Og jo, det er for motionens skyld, derudover får den almindelige lufteture på ca. 20 3 gange om dagen. Jeg bruger en del tid på at lære hende nye ting , men altid ting som virker normalt for et trækddyr. Spring, løb, stop. gå, højreom, venstreom, tilbage, dæk og plads. Ikke alt det der pjat ( ja undskyld) som at danse og den slags. Du skal huske at det er et dyr du har og som har krav på at få en værdig behandlig.

Min har lært at bære varer hjem fra købmanden. :D Hun trækker min lille vogn som jeg buger til at hente hendes foder i o.l. Og altid md rygsele.

Gå til agillity med ham , han vil elske det.

Han skal ha masser af opmærksomhed , men ikke for meget tumlen og voldsom leg. Min forstår det ikke , tror det er alvor.

 

Jeg fik min da hun var et år gammel - fra et internat. Det var en stor mundfuld dengang. Og havde jeg vidst hvad jeg fik ind til havde jeg ikke gjort det :? . Men nu har jeg den dejligste hund, man kan tænke sig. Med de smukkeste øjne man kan forstille sig. :roll:

 

Jeg har så desværre haft foderproblemer med hende. :( Det har været en dyr post hos dyrlægen, Hun får nu kun hjemmelavet fiskefoder med forskellige grøntsager og korn. Tilsat de nødvendige vitaminer og mineraler. Og hun er en rigtig flot hund idag.

Ønsker det bedste for dig og din husky :lol:

 

Hilsen Liva og lady

 

2279_img039_1.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Liva og Lady :D Tak for dit svar...det er min plan at jeg vil begynde at lære ham at cykle nu ...og så lyder det som en vildt smart ide med sådan en lille vogn han kan trække....tror jeg vil få min far til at bygge en sådan....

 

Vi har 5-6 km til den lokale købmand...så der var det jo helt sikkert en god ide at lade bilen stå en gang i mellem :wink:

 

Min bærer også altid sele......

 

Der hvor jeg fik ham fra var der heller aldrig blevet trænet med ham...han var en rigtig spilop mager der var vandt til at gøre lige hvad der passede ham...det var i hvertfald det indtryk man fik...det fik dog hurtig ende...

 

I starten havde han kun respekt for min far...og var lidt ligeglad med os andre...faktisk kunne han finde på at "angribe" mig bag fra i et forsøg på at vise at det var ham der bestemte...

 

Men der gik ikke lang før han vandt ud af at det var mig der var leder....og jeg kunne få ham til alt...

 

Men så opstod problemet med depression...og der var perioder hvor jeg ikke var så konsekvent...og det mærker hunden jo med det samme....og så er det forfra igen

 

Men det problem har jeg slet ikke nu...jeg er faktisk midt i en depression lige nu, men Kenai har ikke forsøgt at overtage på noget tidspunkt....

 

Jeg er den eneste i familen der ikke råber ad ham, tværtimod taler jeg altid meget roligt til ham og roser ham hele tiden (når han ikke laver ulykker) og nu er han virkelig super loyal overfor mig ...

 

Nu glæder jeg mig bare til at vi får indhegnet grunden, så han kan komme ud at løbe frit sammen med Lexi...og så har vi besluttet at plane gulvet i stalden, og lave en stor del af den om til en sal hvor hundene kan boltre sig... :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst maria2aaen

Hejsa

 

Jeg er selv den heldige ejer af en korthåret slædehund, en Scandinavian Hound, som bl.a. er halv Alaskan Husky. Racen er utrolig aktiv - faktisk ret hyper! Vi kalder vore hvalp på 6 mdr. for "damp-barnet" !

 

Hvis man vælger at have husky, så skal man virkelig være forbedredt på at kunne give ens hund MASSER af motion! Desuden så er det helt korrekt at racen nyder at trække. Når vores hvalp bliver 11 mdr. så skal hun i "trænings-lejr" der hvor vi har købt hende, så hun kan lære princippet i at trække, hvorefter vi har tænkt os at bruge hende som trækhund foran en mountainbike.

 

Inden for slædehundebranchen har man nemlig udviklet flere forskellige typer at sportstrækhunde, hvor man bl.a. afholder konkurrencer "på hjul" : både løb med slædehund (det ser helt vildt ud når sådan en hund kommer galoperende med sin ejer på slæb bagefter!), for slædehund (1 eller 2) foran mountainbike, foran ligge-cykler og foran slæder med hjul. Man begynder at træne hunden i ca 11 mdr. alderen, men inden da kan man sagtens træne "højre", "venstre" kommandoer, vende dem til cyklen osv.

 

Det lyder i mine øre, som at det er lige det du mangler. At finde en sportsgren til din hund som den er bygget til. Du kan gå ind på hjemmesiden http://www.sleddogs.dk/ som er "dansk trækhunde klubs" hjemmeside, her kan du finde masser af info, søde mennesker som jeg er sikker på vil hjælpe dig og henvisninger til næste/nærmeste løb mv, så kan du jo tage ud og se hvad det er for noget.

 

Held og lykke med "udyret" ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ellers læst rigtig mange steder at man overhovedet ikke behøver bruge en slædehund som trækdyr. Jeg har læst den bog der hedder Siberian Husky helt igennem (på engelsk) og der gør de meget ud af at fortælle at man overhovedet ikke behøver tænke i de baner.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst maria2aaen

Desværre så betyder én forfatters mening jo ikke at sådan er det for alle hunde af netop den race. hunde har jo forskellge personligheder fuldstændig ligesom os. Og da du tydeligvis har problemer med din hund, så kan jeg ikke se noget mere optimalt end at bruge den til det oprindeligt er avlet til.

 

Jeg kan da ikke forstille mig andet end i begge vil nyde det. Det kan jo også være at collien kan lide det? Der er faktisk flere som bruger hønsehunde som slædehunde.

 

Her kan du se et billede af alaskan husky som trækker en mountainbiker (fra http://www.sleddogs.dk)

 

2516_husky_og_mountainbike_1.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Men nu er Alaskan husky jo også den man kalder sprinter racen...jeg har hørt at den er mere udpræget konkurrance racer hund end de andre slædehunde...

 

Men jeg har besluttet at få lavet en lille vogn til ham så vi kan gå på indkøb :)

 

Ellers er jeg ved at lære ham højre og venstre ... Er de nogen der evt har et link til et sted hvor det står beskrevet trin for trin hvordan man lærer sin hun at blive slædehund/foran cykel hund? Jeg vil gerne købe en hundeslæde (med hjul) til ham, men ved ikke om jeg kan finde ud af at lære ham det ....han nægter at være i nærheden af cyklen...tror han har haft en dårlig oplevelse med en sådan ...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst mollie-vuffer

Hvad jeg kender til husky'en lyder det som du selv siger. Mangel på motion, og gårturerne er langt fra nok. Huskyen er selv min drømmehund, men skal aldrig ha' en..

De er et flokdyr i meget højere grad end andre hunde. Det betyder at jeg skal have mere end én.

 

De kan sagtens løbe 10-15 km, de bliver jo brugt til "dansk slædeløb på hjul"

 

Min livsstil passer slet ikke til det. Og en hund der ikke får opfyldt sine behov, finder selv en måde at gøre det på.

 

Nu har jeg kigget i et blad og der står:

Huskey er til dig:

* vil have en aktiv hund at motionere og dyrke sport sammen med.

*har god udenomsplads, hvor hunden kan få en god,stor løbegård.

*gerne vil have mere end én hund. Huskies trives bedst i flok.

 

Ikke til dig, der:

vil have en vagthund

*vil have en stille rolig familiehund

* ikke har tid til lange ture og masser af motion.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det er jeg udemærket klar over ;-) Har selv studeret racen i flere år inden jeg købte ham. Problemet der opstod her var så at der kom en depression på tværs. Men vi er nu igang med at indhegne det meste af grunden, for så kan han bare løbe alt det han vil sammen med Lexi:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu er jeg endnu engang gået imod en mur i forhold til Kenai :cry: Han bliver ved med at stikke af ...i hans hundegår springer han over hegnet, gnaver det i stykker eller graver sig ud....

 

Når vi er ude at gå kan jeg ikke holde ham hvis der fx kommer en hare forbi...og det store problem nu er så at han ikke kommer tilbage igen...

 

Han giver mig simpelthen så dårlige nerver, fordi jeg konstant er bange for at han vil løbe væk ....

 

Jeg dyrker ellers masser af motion med ham for tiden, men det fratager ham jo ikke trangen til at løbe ...

 

Flere gange har jeg måtte gå/køre i timevis for at finde ham igen....

 

Det er ved at give mig mavesår...Men hvor skal jeg finde det rigtige hjem til ham....der er en familie der har været interesseret i ham..de har i forvejen en hvid shcæfer og et lille barn...men ved bare ikke om de kan give ham det han har brug for...

 

Og hvad så med Lexi...jeg kan jo se hvor meget de holder af hinanden...og hvor meget mere det giver hver hund at have en artsfælle....bør jeg måske finde en lille tæve til Lexi (han er kastreret) ...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Mette Nielsen

Sus, hvis du føler du ikke kan overskue Kenai, kan du jo være nødsaget til at give ham fra dig. Også selvom Lexi er meget glad for ham. Måske skal du bare koncentrere dig lidt om Lexi inden du anskaffer en hund mere?

 

Og jeg er sikker på du kan finde nogen, der meget gerne vil have Kenai og tage sig godt af ham. Jeg ved det er en stor klump at sluge, men måske letter der en sten fra dit hjerte i det lange løb?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst topsytop

Hej Sus, jeg tror det ville være bedst for både dig og din Husky hvis du fandt et andet hjem til ham, hvor de har kendskab til Huskier. Jeg har selv Huskier og ved at det er altså ikke en hund for enhver, og jeg synes det lyder som om han er mere end du magter.

Så kan du få en anden hund af en nemmere race til selskab for Lexi. Prøv at kontakte Dansk Siberian Husky Klub (de har en hjemmeside hvor de finder nyt hjem til Huskier som må omplaceres). Prøv at google på Dansk Siberian Husky klub, jeg tror de kan hjælpe dig, med at finde et nyt hjem til ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det er helt sikkert svært...men denne gang har jeg en helt klar fornemmelse af at det er det rigtige....men jeg kan mærke at jeg forsøger at undgå ham for ikke at fortryde...men guderne skal vide hvornår det rigtige hjem dukker op...nu har jeg også sat ham til salg på hundegaleriet.dk ...

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Sus.

 

Jeg ville prøve som Topsytop foreslår, at sætte ham til salg på sibirien husky klub, så han får chancen for at komme et sted hen hvor de har kendskab til racen.

Det er en meget svær beslutning du har taget, men jeg mener også det er en klog besutning.

Giv dig tid til at finde det rigtige hjem til ham. Det vil både du og hunden have det bedst med.

Det gør ondt og det vil det komme til et langt stykke tid. Men vær stolt af dig selv, fordi du giver Kenai muligheden for at få et bedre hundeliv end du lige nu er i stand til at give ham. Jeg tager hatten af for dig.

 

Køb ikke en hund mere for Lexis skyld. Han vil selvfølgelig savne Kenai. Men hvis du bruger din tid på Lexi og giver ham gode oplevelser i form af motion, gode aktiviteter, som næsearbejde og hjerneaktiviteter, så vil han blive mere knyttet til dig og savnet af Kenai vil fortage sig.

Du skal først have hund nr. 2 den dag du har overskuddet til det.

 

Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så fik Kenai nyt hjem....de er lige kørt med ham...uhh hvor jeg har en klump i halsen...og nu tuder jeg....men det er vel også lovligt situationen taget i betragtning...det er meget værre end jeg have ventet...jeg var stærk lige ind til de var kørt

 

Mens de var her fortalte jeg dem alle de nigative ting, nærmest i håb om at de ikke ville have ham alligevel...men da de var fast besluttede måtte jeg hellere tale rosene om ham også :wink:

 

De har lovet at holde mig opdateret om ham...

 

Han er kommet til at bo et sted hvor han har selskab af en samojede tæve på ca. 6 år (såvidt jeg husker) ....og så har de en lukket gårdhave hvor de kan lege frit :-) ....

 

Puha...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen

Tillykke med at have fundet Kenais nye hjem :)

 

Jeg kan sagtens forestille mig, at det må have været en svær beslutning at tage og at skulle sige farvel til en god ved, men trøst dig med, at han kommer ud et sted, hvor han lettere kan få tilfredsstillet hans behov for aktiviteter.

 

Jeg har selv kun prøvet at stå i den anden ende og tilbudt ældre hunde nye hjem - og hvis det kan trøste dig, så har det alle gangene gået super godt. Zacho som jeg har i dag er også en 'genbrugshund' og jeg er sikker på, at han nyder livet som brugshund her ved mig, hvor han får opfyldt hans behov for fysiske og psykiske aktiviteter.

 

Glæd dig over de glade mails, som ny ejer sikkert vil sende til dig og 'lun' dig ved dem og tanken om, at han er kommet ind på hans rette hylde her i livet. :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Så fik Kenai nyt hjem....de er lige kørt med ham...uhh hvor jeg har en klump i halsen...og nu tuder jeg....men det er vel også lovligt situationen taget i betragtning...det er meget værre end jeg have ventet...jeg var stærk lige ind til de var kørt

 

Mens de var her fortalte jeg dem alle de nigative ting, nærmest i håb om at de ikke ville have ham alligevel...men da de var fast besluttede måtte jeg hellere tale rosene om ham også :wink:

 

De har lovet at holde mig opdateret om ham...

 

Han er kommet til at bo et sted hvor han har selskab af en samojede tæve på ca. 6 år (såvidt jeg husker) ....og så har de en lukket gårdhave hvor de kan lege frit :-) ....

 

Puha...

 

Flot Sus a010.gif

 

Det er det bedste for ham og dig tror jeg.

Så kan du koncentrere dig om den lille bløde hund du har, det har han også brug for, men det er et projekt som er mere roligt og kærligt og ikke så frustrerende og fuld af skyld som det andet var a010.gif

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...