Hop til indhold

Buddhas miljø- og socialiseringstråd! Wuuhuuu


Gæst Buddha
 Share

Recommended Posts

Gæst Buddha

Tyvstjæler lige Lonny og Lunas glimrende ide, om at lave en tråd hvor både jeg selv og andre kan følge med i, hvad der bliver oplevet, og hvad der mangler.

 

Input modtages med kyshånd og godbidder - og skriv endelig med, hvis i har en hvalp i prægnings sæsonen :engel:

 

(Og bare så i ved det på forhånd, jeg "snakker" meget :oops:)

 

 

:hjerte::hjerte::hjerte:

 

 

I dag er Buddha 10 uger og 3 dage. Vi har lavet meget i dag, faktisk mere end nogensinde..... Jeg starter nu lige med igår, da vi mødte en dum sirene :shock::skraek:

 

Vi var ude for at gå en lille aftentur, den samme tur som vi har gået mange gange efterhånden, og så ville jeg udvide den med et smut ud mod vejen, så vi kunne kigge på lidt biler der kørte forbi.

Buddha står også stolt og glaner på bilerne, ingen fare der - så kommer der en ambulance, og 5 meter fra Buddha sætter den HØJ lyd på!!

Så Buddha flyver (seriøst, flyver!) tilbage mod der hvor vi kom fra. Jeg efter, vi får tempoet lidt ned, og jeg prøver at snakke en masse med ham, i normalt toneleje, giver en godbid osv..

 

En af mine venner kom forbi og hilser selvfølgelig på, her kommer så MIN fejl (som i måske kan bruge til ikke at gøre sådan, øv bøv) - vi bliver omkring 10 meter fra vejen, på en sti, men jeg skulle bare være gået direkte langt væk fra den vej, for Buddha hidser sig helt op og gør og bider i fingre, og er tydeligt helt forskrækket og rundt på gulvet over den sirene der.....

 

Altså, lidt efter går vi selvfølgelig hjem, min umiddelbare bagtanke var, at vi skulle trække et stykke væk fra vejen, og se bilerne på afstand - lige præcis for at han ikke skulle blive bange næste gang han kom derop.

Det har nok heller ikke hjulpet at der så kom en anden han skulle forholde sig til, men sådan kan man være så bagklog :damn:Ja, så væk med sig, ved jeg nu til en anden gang, så må man berolige på lang afstand, og SÅ se om man kan vove sig lidt mod vejen igen. Hvis ikke, så gør det en anden glad dag...

 

 

I dag vågnede den dygtige syvsover først ved 7.30 tiden, og jeg gik en lille tur som han kender, dog med en enkelt omvej, så han fik lugtet til en masse lækkert og leget med et mærkeligt stykke plastic. Vi gik forbi hvor vi kunne se biler - men der skulle vi ikke ud, nej tak.

Det var en perfekt morgentur, for da vi kom hjem spiste han glad sin morgenmad (spredt ud på gulvet) og faldt i søvn, uden nogen flip eller noget! :shock:

 

 

Så gik Buddha med Anders på arbejde, et skønt sted med mange hunde som kommer forbi og hilser på, han har været der en 5 gange før, tror jeg.

 

Han legede omkring en time med en tæve, og hilste både på bulldogs og amstaffs og en anden tæve han har mødt nogle gange før.

Altså - der blev virkelig leget igennem! De andre hunde var skide søde, både til at sige fra når han var for irriterende (på ægte hundemanér), og til egentlig at lege videre, selvom de måske ikke rigtigt gad..

 

Så tog han sig en laaaang sovetur - og hér er skønt at sove, for man kan lige grave lidt og så lægge sig i den kølige jord i skyggen (meget praktisk at samojeder bare smider skidtet igen næste gang de går tur!):

 

f_grpn3hanm_49b36e8.jpg

 

Han vågnede for liiige at snakke lidt mere med en af hundene fra før. Og selvfølgelig lige lege lidt mere, nu hvor hunden jo alligevel var der... :nar:

 

Endnu en lang skraber og mad og drikke, så tog jeg ham med på gåtur ved en sø. ORV det var spændende!! Buddha kastede sig rundt i sivene og pløjede nærmest hele bunden med sin næse - det var virkelig gode sager!

Han stod også i vand til "knæene" og snuste til hvad han lige kunne nå med næsen.

 

f_m1u2jpvm_44748a6.jpg

 

f_m1u2jpxm_59ec07d.jpg

 

Så bar jeg ham op af nogle trapper, og vi gik lidt tur hen af et fortov.

Vi gik forbi en børnehave, hvor han bare gik og kiggede (han er ret fascineret af børn allerede) og nok undrede sig over alt det hegn.

 

Han mødte en trappe som virkede lidt mærkelig (sådan så han i hvert fald ud), så efter vi havde kigget ned en tid og snakket med den, tog friske mig lige trinene ned - så han kunne se det ikke var farligt - aaaad der lå et eller andet totalt klamt i bunden, som var fyldt med spyfluer, årh det var ulækkert!! Så mig op igen, så roligt som jeg kunne, og så fattede jeg pointen i at han stod og gloede ned af den trappe.. Han er nok ikke så blind som mig :blink:

Brugte så et stykke tid på at ligge og spise lidt godbidder på en græsplæne :mums:

 

Vi gik lidt længere, og kom op mod en vej, hvor der for enden kørte både busser og rimelig mange biler.

Her satte vi os og kiggede, og han virkede ikke som om han havde lyst til at gå tættere, så han fik nogle godbidder og dygtig, og så gik vi hjem.

 

 

Det sjove er, at der kørte et par biler forbi os på da vi gik på fortovet, han kiggede på dem, men var ikke bange. En kvinde drejede også ind 2 meter fra os, for at vende sin bil, og det var helt fint for Buddha.

Men vejen med mange biler og sådan, den skal vi nok lige tage lidt langsomt..

 

Dumme sirene.... Den larmede ikke engang videre efter den omgang! Det var kun for at markere - garanteret der gik nogen over vejen eller fodgængerovergangen eller sådan noget. Grr :evil:

 

Nu sover hajen sødt, også lige før at jeg burde have en skraber..... :sove:

I aften står den bare på de sædvanlige lille tisse/gåture, og så måske lidt kysselege herhjemme :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 64
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Sommer! Vi har været ude hele dagen, good times :cool:

 

Vi gik en lang morgentur (dvs den er ikke lang, men med en hvalp tager det jo lige 5 gange så lang tid :-)), og altså, jeg troede han var blevet bange for biler og der hvor han hørte en sirene og alt muligt... Næhh.. :mrgreen:

Vi bevægede os ud mod "sirene-stedet", og mødte lige en grønlænder på vejen som vi legede i lang tid med, og så gik vi bare ud på vejen :confused:

Buddha virkede ikke som om han huskede noget som helst..

Det var jo glædeligt.. Så gik tur på fortov og ned til græsset bagefter.

Øvede lidt gå uden snor (hvor der ikke må køre biler selvfølgelig) - det gik sååå godt :lun:

1 time og 15 min var vi ude!! :shock: Det var så inklusiv flere legepauser og sådan, men normalt ville jeg kunne gå den tur på 15-20 min, men ja - med en hvalp tager hver ting sin tid!

 

Hjem og sove, og så gik han med Anders på arbejde. Legede med hunde igen dernede, jeg kom senere og legede med bold med ham og en voksen hund (som jeg prøvede at lære at aflevere :rolleyes: - det gik, så længe jeg havde godbidder). Buddha fjollede mest bare rundt.

 

Sove igen, og så tog jeg ham med op på mit arbejde, skulle lige gøre lidt klar inden koncert på lørdag.

Han har ikke virket glad for at være der før, så i dag tog vi bagindgangen (så vi slap for en mærkelig udendørs trappe) og det gik super!

Vi snuste rundt derinde i lang tid, og endte med at lege med viskestykker og nogle andre folk deroppe. Og så sove lidt.

 

Må så sige, det kommer lidt bag på mig hvor meget man skal opdrage på andre folk når man har fået hundehvalp :confused: Jeg vil fx ikke lege vilde brydekampe med Buddha, det kan han gøre med de hunde han møder (som nok skal lære ham hvordan man gør og ikke gør), jeg vil nemlig gerne have, at min hund fra starten lærer, at mennesker - og især børn - er man sød ved, ikke for vild - man kan sagtens lege uden at det skal være helt vildt. Synes jeg i hvert fald.. Men dét har jeg forklaret meget til folk!

Ligeledes gør han så ret meget (for opmærksomhed helst, og nogle gange tror jeg det er når han bliver forvirret - fx over en øvelse eller noget han ikke må), men vi ignorerer ham når han gør, og det skal andre folk selvfølgelig også helst gøre - men det skulle jeg så lige huske at jeg jo også skulle forklare til alle de som gerne ville lege med ham..

 

Og så ned til Anders' arbejde igen, og sooooove... Så gik jeg til en tidlig koncert, og Anders tog Buddha med hjem.

De har været ude på tissetur, og leget lidt rolig søge i græsset, og nu mangler vi bare godnat-tisseturen (og måske et lille bide-i-alt flip?)

 

Jeg er i hvert fald træt nu... at stå op kl. 7:30 flere dage i træk er et helt nyt syn på livet for mig :oops: Men åååh, en morgentur i fred og ro med en lille helt glad hund er virkelig det værd!

Link til indlæg
Del på andre sites

Igår var vi så med på arbejde igen, efter morgenturen. Buddha legede med et par af de samme hunde han har mødt før, og på et tidspunkt var vi ude og gå tur, og mødte ejeren af en helt vildt smuk alaskan malamute tæve :lun:

Hunden var der ikke, men Buddha charmede sig hurtigt ind på ham - ja, jeg drømmer allerede om at de kunne få hvalpe sammen, hun er SÅ smuk og helt rolig, på den der meget specielle måde...

Buddha fik verdens bedste godbid af manden, så ham skal vi nok få mødt igen (dygtig hund!!) Så noget sove og noget snuse til hunde, og så tog jeg ham i cykelkurven og cyklede til Islands Brygge.

 

Skulle se ubådsballet med nogle venner, men chok der var mange mennesker derude!! Så jeg fandt så afsides en krog jeg kunne, for folk vil virkelig gerne røre meget ved Buddha, men han skulle lige have lov at være i fred, mens han sugede indtryk.

Der kom en 14 ugers hvalp forbi - og SÅ blev der leget igennem! Det var så søøøødt, de legede i ret lang tid, indtil hun blev træt og lagde sig i hendes "seng", så sagde vi farvel, og Buddha begyndte også at falde i søvn.

 

f_m1u2jqvm_4b20c79.jpg

 

Buddha ville så ikke ligge under vennernes cykelvogn (til trods for at han altid ligger under seng/sofa/skab herhjemme), nej nej han lå så langt ud han på stien som han kunne komme til for snoren :rolleyes:

Men hvor er folk dog mærkelige?! For det første spurgte halvdelen ikke om lov til at kæle for ham, for det andet - hvis jeg så sagde ja, men ligeså stille til én, så pludselig sad der 6 mennesker? (Jeg bad dem så om at stoppe igen). Og for det tredje - da han SOV var der stadig folk som gik hen for at kæle for ham :confused::confused::confused: Hva' er den af?! Det gør man da ikke.

Så jeg sad hele tiden på spring, for at stoppe folk inden de nåede at komme for tæt på :mrgreen: Kan godt ske de synes jeg var stram, det er jeg heldigvis ligeglad med :engel:

 

Han sov i lang tid, og så cyklede vi hjem da han var vågnet ordentligt igen. Hvor han sov videre efter en luftetur..

 

Så tjek til cykle i byen blandt biler (han synes forresten at scootere/knallerter/motorcykler er lidt skumle), tjek til at være under en bro, tjek til mange :!: mennesker samlet på et sted, tjek til lege med hundehvalp!

 

:sove:snooork snork...

 

 

I morges vækkede han os kl 06! :shock: Puuh det er tidligt.... :oops:

Men godt det samme, for vores bofæller kom hjem i dag med deres hund (de har været på ferie), og havde aftalt at vi mødes udenfor, så deres hunhund lige kunne tjekke Buddha ud.

Hun startede med at være pænt sur, og gø af ham... Buddha gjorde hvad han kunne for at se kær ud, efter en luftetur (Buddha ænsede ikke andet end hende) legede de endelig en smule.

Da vi kom hjem, blev hun liiige lidt sur igen.. Så vi gik ind og sov.

 

Manden vågnede af en helt masse larm på altanen - Skipper (hankatten) havde fanget en due og sad bare og gav den tæsk, på sådan en "hva gør jeg??" måde. Årrrrgh... manden vækkede mig, den lille due bløder under vingen, og er lige pt i chok, så har sat den i en kasse med et tæppe over, med vand. Ville lige vente til Buddha sover, så kan jeg kigge ordentligt på den, håber det bare er et overfladisk sår :ae:

Ved godt at duer bliver kaldt flyvende rotter..... men jeg kan ikke lide dyr som lider.

 

Var nede i stuen lidt, og succes!! Da jeg kom tilbage sad manden og hunhundens hundemor inde ved os - og hundene legede helt vildt!! Juhuuuu :ivrig::banan:De blev venner! :5up:

 

Hun blev så lige lidt sur igen da Buddha var for tæt på hendes ejer, hun er meget meget glad for sin familie, så de må pænt vente med at klappe og kysse Buddha... Men det skal nok gå - vi er bare rigtig glade for at de allerede har leget.

 

Det var vist det for det sidste døgns tid.. Nu sover Buddha, så jeg vil gå ud og kigge på duen :syg:

Link til indlæg
Del på andre sites

I dag er Buddha 11 uger! Vi har glemt at veje ham (og lige nu sover han) men gætter på at han igen har taget 1 kilo på, på en uge. Mhh hvalpefedt :-)

 

Har endelig fået fjernet en ulækker flåt fra hans kind - det var godt nok svært at få ham til at ligge stille nok!! Vi har prøvet flere gange i dag, endte med at gøre det da han var faldet i søvn, jeg sad og aede ham på maven mens manden klarede det ubehagelige job. Eeeew hvor er de ulækre, sådan nogle flåter! :evil: Men der skulle efter sigende være rigtig mange i år. Ad.

 

 

Hm, siden igår har vi leget med en islandsk fårehund på 8 måneder, nææh hvor var den flot! De havde det ret sjovt - bortset fra at den stakkels hund også så helt lidende ud, når Buddha insisterende gøede den lige op i hovedet :rolleyes:

 

Så har vi været på Christianshavns Torv - dvs. tjek til at gå hvor der kører mange biler og tjek til at gå over fodgængerovergange. Fodgænger overgangene tog et par forsøg, det er vel også mærkeligt for en hund lige pludselig at skulle gå ud, hvor den lige har set biler køre.. Så et par gange gik vi 5-6 skridt ud, og måtte så gå tilbage igen, for der var allerede rødt igen.

Han var nu ikke bange, nok mere optaget af alt det andet der skete.

Til sidst viste jeg ham bare en godbid, så fulgte han efter den :mums:

 

Så kørte vi også i elevator, jeg holdt ham i armene, og det gik fint. Vi tog kun 1 stop ned, heller ikke nogen grund til at overdrive.

Metro og rulletrapper må komme en anden dag..

 

Buddha synes helt klart at torvet var fedt, der var ikke så mange mennesker da vi var der, til gengæld blæste det lidt så der var uendelige mængder af papir og plastic og blade han lige kunne jage.

 

Ellers ikke det store. Vi var ude og soppe i søen igen i går (i heden), bagefter havde han det så ufatteligt morsomt med at kure ned af en bakke af jord :mrgreen: Hermed billeder:

 

f_m1u2jt5m_2d49e3c.jpg

 

f_m1u2jtym_9eaf21e.jpg

 

Manden fik ham i bad senere, så han er stort set hvid igen (for så selvfølgelig at gå ud og snuse til cykler, så nu har han cykelkæde olie på øret).

 

 

Jo, duen er fløjet! Den stoppede rimelig hurtigt med at bløde igår, jeg havde sat den i en kasse med vand og brød, men den kom sig åbenbart hurtigt.

Hehe, manden smed så kassen ud, for tænk nu hvis den havde fugle influenza... :blink:

 

Vil ud og kigge på andre godbidder i morgen, pt har vi frolic :oops: - ikke med min gode vilje, men i mangel på bedre. Vi spiser ikke kød, men har købt en lækker pølse til vovse, vil meget gerne begynde at øve "bliv" med ham..

Jeg ville have købt levergodbidder, men har hørt rygter om at nogle hunde bliver lidt skøre af det :confused:

Måske jeg lige skulle spørge om det i et indlæg om godbidder..

 

Kan være det er det samme som at nogle hunde bliver lidt damp-agtige af majs i foderet, hvilket jeg heller aldrig havde hørt før.

 

 

 

Vi mangler helt klart at prøve noget offentlig traffik, busser - tog - metro.

Han har kørt i bil en 5 gange, den sidste gang gik det rigtig godt, de første gange kagede han ret meget rundt og kunne ikke helt finde ud af hvor han skulle lægge sig.

Mangler rulletrapper, mere elevator, strøget, banegården, at besøge venner, gå under en rigtig tunnel, sejle i båden.

Hmm hvad mere?

Link til indlæg
Del på andre sites

Morgentur i regnvejr - enhver hundeejers drøm! :blink: Mig med gummistøvler, banan og søvn i øjnene, for at møde folk på vej hjem fra byen?!

Hehe, følte mig helt gammel...

 

I dag har vi kørt i bil igen, og været på stranden, Buddha badede ikke men der var også rimelig blæsende. Han synes det var fedt - grave (og spise) sand, yay!

 

Så har jeg forsøgt at opdrage på en mand som helt vildt gerne vil snakke med Buddha hver gang vi mødes - hvilket han selvfølgelig gerne må - men når Buddha så gør, gejler manden ham op :evil: Jeg sagde at det skulle han ikke, og prøvede at dysse hunden lidt ned, manden siger så at det må han da gerne, og gejler ham op igen.

Så blev jeg nødt til at blive halv sur, så han kunne forstå det. Han syntes vist jeg var lidt irriterende :engel: Men hallo, få din egen gøende hund, hvis du synes det er så fedt :blink:

 

Fik en kæmpe sæk mad fra Olivers i dag, mmh gode sager! Buddha spiste det fornøjet, så nu prøver vi det i et stykke tid.

 

Oh ja, alt hans roden i jord og skidt og siv og så videre har vist givet ham starten på lidt øjenbetændelse, eller noget lignende. Sådan lækker grøn juice i det ene øje :badr:

Vi prøver at rense det med kamille the i nogle dage, håber det hjælper.

 

Jeg er træt..... godt at den anden hund er hjemme igen, så kan de lege sammen i aften :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mig med gummistøvler, banan og søvn i øjnene, for at møde folk på vej hjem fra byen?!

 

Mmm.. gummistøvler og banan i øjet er aldrig godt :oops:

 

Ved præcis hvad du mener med at møde folk på vej hjem fra byen. Fuck hvor følte jeg mig gammel de første weekendmorgener, da jeg lige havde fået hvalp. Så stod man der på gaden og sagde hej til den ene fulde efter den anden. Overvejede at gå op og iføre mig slåbrok og pappelotter, for at matche det ydre med det indre...

 

Det lyder som om I rigtig hygger jer med socialiseringen, Buddha og dig.

Men husk ikke at overdriv, du har ham jo længe endnu, og jeg ved godt at man siger indenfor de første 16 uger er de mest modtagelige osv., men det kan jo også blive for meget for den lille fyr med alt det nye der sker næsten hver dag.

Tænk på hvor mange nye dufte, hunde og mennesker der er at forholde sig til, bare man går tur et nyt sted. Og så hvis der oveni kommer en masse biler, heste, barnevogne eller lign.

 

Selvom de virker modige og tager alt i stiv arm, kan det stadig godt være for meget for dem. Jeg oplevede i hvert fald at Louie faldt lidt mere til ro, da jeg begyndte at holde lidt igen med alt det vi 'skulle nå' og bare tog ham hen i løbegården og tonse rundt med en masse hunde, de fleste nogle han har mødt mange gange.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Lille Louie, ja jeg har tænkt over det - men da vi prøvede at tage det ret roligt med Buddha, var han vild herhjemme, hele bide scenariet var 10 gange vildere, nu hvor vi tager ham med ud og se på ting, ligger han herhjemme og hygger sig med at tygge ben osv., og virker meget gladere.

Han GÅR efter katten i stedet for at spæne! For det meste i hvert fald..

 

Tror han har ret meget krudt i røven..

Men ja, jeg ved godt at det ikke skal blive for meget, var også meningen at vi skulle holde kysse-dag i dag (som om :mrgreen:), men måske lykkes det i morgen.

 

 

Slåbrok og pappelotter? Ooooh det var en god ide! :cool:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan slet ikke huske hvad vi har lavet de sidste par dage?! :rolleyes:

 

Han tager med Anders på arbejde hver formiddag, jeg var ude og gå tur med ham på voldene igår (hvilket var et stort hit) og så har vi leget med Selma herhjemme. De leger vildt godt - det er så fedt at se!

Hver gang Buddha så begynder at gø, trækker vi ham til siden og siger shyyy, Selma sætter sig pænt og venter til vi er færdige, dyyygtig hund :engel:

 

Jeg var til infomøde angående hvalpetræning igår, det virker som et godt sted. Det eneste der undrede mig, er at man skal træne med halsbånd.

Han sagde vist noget med, at man kunne lade hundene trække sig i sele, når man gik tur?

Trækker en hund nemmere hvis den har sele på?? Eller lærer den at gå pænt både med sele og halsbånd - altså, er det på sigt lige meget hvilken en man bruger, når bare hunden har lært at gå pænt? (Vi vil nemlig helst bruge sele, når han bliver så stor..)

Manden gjorde meget ud af, at forklare os at vi skulle bruge ordentlige godbidder, det er vel også hele hemmeligheden i træning af hvalpe :mrgreen:

 

Jeg har øvet med Buddha herhjemme, gået væk fra ham og sat mig med ryggen til, sagt hans navn 1 gang, og når han så stod foran mig, fik han et pølsestykke. Det tog ikke mange gange før den sad, hehe.

 

Vi var så nede ved Anders' arbejde igår, og gik lidt rundt og skulle tisse (uden snor), Buddha så en anden hund han meget gerne vil snakke med og gik efter ham. Jeg prøvede at sætte mig med ryggen til og sige hans navn - altså, det virkede ikke, men han satte sig ned og man kunne nærmest se at han spekulerede over hvad der var bedst - komme til mig eller efter hunden.

Han valgte hunden efter et lille minuts tid, men der var den jo allerede væk, så jeg kunne nemt få fat i ham :5up:

Et par gange mere med de pølsestykker skal nok gøre tricket!

 

Har også fået manden til at begynde at gå tur uden snor om morgenen (for kl. 6 er der kun et par fulde folk her), og han er blevet rigtig god til at spæne efter os når vi går væk fra ham. Fedt!!

 

Øjenbetændelsen er væk igen, kamille the'en gjorde hvad den skulle.

 

 

Ja, ikke så meget andet. Hunden er gået med på arbejde nu, efter en legetur med Selma, så han sover sikkert om lidt. Så lige nu har jeg friii :-)

Håber at vores pakke med tørrede fisk og den nye y-sele kommer i dag, er spændt på om den passer.

Link til indlæg
Del på andre sites

 

Jeg var til infomøde angående hvalpetræning igår, det virker som et godt sted. Det eneste der undrede mig, er at man skal træne med halsbånd.

Han sagde vist noget med, at man kunne lade hundene trække sig i sele, når man gik tur?

Trækker en hund nemmere hvis den har sele på?? Eller lærer den at gå pænt både med sele og halsbånd - altså, er det på sigt lige meget hvilken en man bruger, når bare hunden har lært at gå pænt? (Vi vil nemlig helst bruge sele, når han bliver så stor..)

Manden gjorde meget ud af, at forklare os at vi skulle bruge ordentlige godbidder, det er vel også hele hemmeligheden i træning af hvalpe :mrgreen:

ja når hund går pænt kan du bruge hvad du vil.

 

Nej mener ikek en hund trækker nemmere med sele end halsbånd, folk bruger det de mener er bedst.

 

nogle bruger halsbånd til træning, fordi effekten i at hive/rykke i snoren når hund skal gå pænt har en større effekt. /siger ikke det er derfor i dit tilfælde :-D

 

Ulempen ved halsbånd til træning, efter min mening er at hvalpe og andre hunde :engel: tit kan være meget ivrige efter at komme hen og hilse på andre, så du kan risikere at din hund får "kvælnings" følelse af halsbånd der trykker ect.

Evt. skader på nakkehvirvler.

 

det er kun mine tanker, har altid brugt sele og trænet med sele, da det var det vores træner foretrak. Så har ikke erfaring med træning af halsbånd på.

Link til indlæg
Del på andre sites

ja når hund går pænt kan du bruge hvad du vil.

 

Nej mener ikek en hund trækker nemmere med sele end halsbånd, folk bruger det de mener er bedst.

 

nogle bruger halsbånd til træning, fordi effekten i at hive/rykke i snoren når hund skal gå pænt har en større effekt. /siger ikke det er derfor i dit tilfælde :-D

 

Ulempen ved halsbånd til træning, efter min mening er at hvalpe og andre hunde :engel: tit kan være meget ivrige efter at komme hen og hilse på andre, så du kan risikere at din hund får "kvælnings" følelse af halsbånd der trykker ect.

Evt. skader på nakkehvirvler.

 

det er kun mine tanker, har altid brugt sele og trænet med sele, da det var det vores træner foretrak. Så har ikke erfaring med træning af halsbånd på.

 

Ja, det er også det min bekymring går på, jeg nægter at rykke i min hund, hvis han har halsbånd på! Det er SÅ ubehageligt, bare at se på :megaked: og jeg ved godt alle de forfærdelige konsekvenser det kan have.

 

Træneren sagde, at første gang vi mødes skal alle hundene jo lige lugte til hinanden - dette foregår uden snor på (sikkert fordi det ellers bliver et værre rykkeri).

 

Senere sagde han, at vi nok skulle få en slap sele at se - hvalpene lærte meget hurtigt at godbidderne fulgte med ejeren.

Jeg tror bestemt ikke at de træner gå pænt med at hive i selen - hvis de gør, skal jeg i hvert fald nok få sagt min mening ;-) Og gå i en fart - råbende hehe.

 

Men tak for svaret - jeg satser på at Buddha lærer at gå pænt, både med halsbånd, sele og uden noget :engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst jeanett25

Dejligt at høre om "jeres" socialisering :-D

 

Angående halsbånd eller sele, så vil jeg lige nævne at mange seler faktisk også lægger pres på skulderblade og nederste del af nakken, såfremt der trækkes til i selen.

 

Vi har brugt halsbånd til Emil, og har lært ham at gå pænt med det.

 

Sele gad vi ikke, hovedsagligt, fordi han ville skulle skifte hver anden måned hele hvalpetiden, grundet hans størrelse.

 

Man kan sagtens bruge et halsbånd med succes, og hunden dør altså ikke af at man bliver nødsaget til trække (kontrolleret dog) i halsbåndet under enkelte episoder.

 

Man skal altså huske på at hunden trækker med hele kroppen, primært bringen, men det kan føles som om det kun er halsen. Det er netop også derfor grimer kan være gavnlige, idet man "blokerer" for hundens kræfter når man kontrollen over hovedet.

 

Det samme som man gør med heste :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Dejligt at høre om "jeres" socialisering :-D

 

Angående halsbånd eller sele, så vil jeg lige nævne at mange seler faktisk også lægger pres på skulderblade og nederste del af nakken, såfremt der trækkes til i selen.

 

Vi har brugt halsbånd til Emil, og har lært ham at gå pænt med det.

 

Sele gad vi ikke, hovedsagligt, fordi han ville skulle skifte hver anden måned hele hvalpetiden, grundet hans størrelse.

 

Man kan sagtens bruge et halsbånd med succes, og hunden dør altså ikke af at man bliver nødsaget til trække (kontrolleret dog) i halsbåndet under enkelte episoder.

 

Man skal altså huske på at hunden trækker med hele kroppen, primært bringen, men det kan føles som om det kun er halsen. Det er netop også derfor grimer kan være gavnlige, idet man "blokerer" for hundens kræfter når man kontrollen over hovedet.

 

Det samme som man gør med heste :blink:

 

Bryder mig bare ikke om at høre en hund sige den der harke lyd, når de ikke kan få luft, og Buddha har det med pludselig at blive interesseret i noget, så lidt hiv bliver det stadig til.. Men klart, når de har lært at gå pænt bør det jo være lige meget om de bruger det ene eller det andet.

 

Vi bygger en slæde (med hjul) til Buddha når han bliver større, der er mange samojeder som elsker at trække, der bruger man også en sele, så han kan ligeså godt bare elske at gå med sådan en fra starten.

Link til indlæg
Del på andre sites

I morgen fylder Buddha 12 uger - hurraaaa! :mrgreen:

 

Igår var han med manden i en park, han spiste en del pølse og så lagde han sig til at sove under en cykelvogn :-D Men det var også en halvlang cykeltur derud (han sad i cykelkurven).

 

I dag var så første dag til hundetræning!! Succes? Det regnede. Det regnede meget!

Vi cyklede friske derud (i regnvejr), så var allerede helt gennemblødte da vi ankom. Måske troede vi lidt naivt at det ville stoppe undervejs?

 

Buddha så meget overrasket ud, over alle de hvalpe der pludselig var - 32 styks!! Og så en eller flere ejere dertil.

Vi blev lidt oppe i den ene ende, han fik hilst på en 10 stykker tror jeg, det var rigtig fint at se hvordan han reagerede med så mange.

Nogle af dem løb allerede rundt og legede, og Buddha fulgte meget interesseret efter, sådan lidt "orv, hvad skal i, hvad laver i??" :engel:

Han var ikke "in-your-face" med de andre hvalpe, men bestemt interesseret og kontakt søgende, han hilste også på et par mennesker.

 

Han var SÅ dygtig til at komme hen da trænerne sagde at nu var det sele på tid, og var også vildt god til ikke at hive og trække for at komme hen til de andre hvalpe omkring os.

En lille mops synes vist han var ret dejlig, den snuste til ham i meget lang tid hehe.

 

Så skulle vi træne lidt, sæt dig og det med at gå pænt, hvilket gik fint, vi havde ret god kontakt med ham. Selvfølgelig var alt det andet også spændende, men øko pølse er nu heller ikke det værste.

Da pølsen ikke var det mest spændende mere, hev vi kyllingestykker op - så var der fuld opmærksomhed igen.

 

Vi skulle så træne lidt bliv, men nu var Buddha så træt at han ikke gad rejse sig op mere, så vi trænede bare bliv med ham siddende - kunne vi jo lige så godt (og trætte hunde er meget nemme at træne hehe).

 

Lidt efter var der pause, hvor hundene måtte løbe frit, men Buddha lagde sig bare med snuden på min sko :engel: Vi havde håndklæde med til at tørre ham, men det regnede og regnede og regnede, så det hjalp ikke særlig meget. Han frøs nu heller ikke, han rystede i hvert fald ikke.

Så havde bare håndklædet over ham mens han lå mellem mine ben, så han ikke konstant fik regn i hovedet. Så lå han bare og kiggede på det hele.. søøøøde hund.

 

Vi skulle være fortsat med træningen en halv times tid endnu, men alle var gennemblødte og flere af hundene frøs, så vi fik "fri" og får bare den halve time lagt på en anden gang.. Det var vist meget godt.

 

Anders synes det var for meget at skulle cykle hjem med vovse, og desuden regnede det jo stadigt, så vi ringede efter en taxa. Jeg havde båret Buddha ud, for han var ved at falde i søvn, så stod med en sovende hund i armene (8 kilo tror jeg) i omkring et kvarter, for at vi så så taxaen - køre forbi :shock: Og ikke komme igen :megaked:

Ringe og bestille en ny, vente på den - med en sovende hund i armene. Begyndte at blive rigtig tungt! Buddha snorkede bare.

 

Endelig kom taxaen og vi kørte hjem, Buddha sov gladeligt videre :kys:

 

Herhjemme fik vi tørret ham grundigt og han fik noget mad, og så har han bare sovet og sovet. Har lige været ude på en lille tissetur med ham, vi mødte en alderssvarende hvalp, og de legede lidt - men den var lidt sur og rimelig trodsig, så vi stoppede dem og jeg gik videre. Det var en hyggelig tur - han var rigtig god til at komme med når jeg fløjtede, selvom han var på vej en anden vej :engel::engel::engel:

 

Nu putter han igen, har lige tygget i en kong med lidt peanut butter i, ihh han har været så sød i dag, jeg kan næsten ikke vente til krudtuglen vågner igen...

 

Han er også begyndt at sove i nærheden af os, altså foran sofaen eller under sengen / ved siden af sengen. Det lyder måske ikke af meget, men i forhold til i starten da vi fik ham, hvor han bare sov hvor han nu lige var - og gerne hen under sengen hvis vi sad i sofaen, eller helt ud på altanen.

Altså, det virker bare på mig som om han gerne vil være i nærheden af os.. Også det, at han kommer ind mellem benene på os når tingene bliver lidt for meget. Det gjorde han ikke i starten.

Og hele det med (som så mange mennesker også hele tiden siger til mig) at han er en spidshund og de er så selvstændige, ja så er jeg bare glad for at han virker mere og mere glad for os, stoler på os, kommer til os...

 

Små ting i hundelivet gør store ting i mit hjerte :hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

I går skete der ikke det vilde her, bare små ture ind og ud, Buddha har været helt træt efter alle de hvalpe til træning :mrgreen: Ok, selvfølgelig er han lidt vild engang i mellem, men han har godt nok også fået sovet igennem!

Jeg var på arbejde igår, så ham og manden har bare hygget herhjemme..

 

I dag skulle vi så til Dr. Dyrlæge. Det er virkelig en god dyrlæge vi har!! Det er dejligt..

Hun kendte fint til racen, og spurgte selv ind til hvordan det gik med kontakten - og det var rigtig rart at tale med en, som har forstand på lige præcis denne slags hund. For som jeg måske har nævnt før, jeg har været lidt forvirret over at alle andre havde en hvalp som af sig selv og med det samme sad på skødet, der har Buddha opført sig helt anderledes fra starten af - men som jeg også skrev i sidste indlæg, han har ændret sig ualmindelig meget de sidste par uger, til det bedre :hjerte: Eller, ikke at han ikke var god fra starten....

 

Nå men, han blev tjekket i hoved og røv - ja, termometer op i numsen, jo tak. Han klarede det så fint, ikke et eneste piv. Dyrlægen sagde at chippen plejede at give et par av-av-av, men med en tørret fisk i munden var det lige før at Buddha overhovedet ikke opdagede det :-D Han spiste bare.

 

Vi talte også med hende om det med at være konsekvent og hvordan man siger nej til en hundehvalp - for ingen af os har lyst til at være for hårde, men samtidigt er det jo også vigtigt at sige fra, når hvalpen går over nogle grænser. Og han er meget grænsesøgende, vores lille isbjørn :mrgreen:

Vi har fundet ud af, at nogle gange (helst udenfor på gåtur), hvis vi giver ham en kommando, sæt dig fx, og han så sætter sig OG giver pote, er det jo forkert.

Så plejer jeg at få ham til at gå et par skridt, for så at sige sæt dig igen - altså, han får ikke godbidden før han sætter sig uden at give pote.

Hehe - dét kan få Buddhas pis i kog! Så begynder han gerne at gø, min mand fik så mine øjne op for, at Buddha gerne begynder at gø når HAN synes han har fortjent godbidden.

Sådan lidt "hallo - nu har jeg sat mig, aflever så den godbid!!" Hahaha det synes jeg er sjovt :blink: Stædige lille hund.

 

Vi talte om "blød opdragelse", nogle ting som man lige så godt kan gøre til vane med det samme, som af sig selv giver hunden en bedre forståelse af, at vi er "de voksne" / lederne i flokken. Prøver lige at skrive de ting vi prøver at gøre herhjemme, måske andre kan have glæde af dem:

* Buddha skal sætte sig (indtil vi lærer stå kommandoen) før døren bliver åbnet, og går ind og ud efter os (hvis vi er 2, går den uden snor allerførst ud).

 

* Han skal også inviteres ind i bilen, og hoppe sidst ud af den (hvilket også kun er logisk, det mindsker risikoen for at blive kørt ned af en cykel væsentligt!)

 

* Når han skal løbe uden snor, skal han sætte sig før snoren bliver taget af, og vi siger "fri". En snor der hænger løst efter en hund er ikke fri - nogle hunde mener så bare at nu fører de turen.

 

* Hvis han spiser før os, bør der gå 1 - 1 1/2 time før vi spiser, dermed tror han ikke at vi spiser hans rester.

 

* Vi serverer altid maden, om det så er søge eller i madskål.

 

* Sengen må han ikke komme i - det er lige meget om det er seng, sofa, toilet - pointen er bare, at næsten alle hunde har meget godt af, at der er et sted menneskerne må komme, og ikke hunden. Han bør også blive inviteret når han skal op i sofaen.. det gør jeg vist ikke så meget i endnu :-)

 

* Han bliver bedt om at flytte sig hvis han lægger sig til at sove i døråbninger.

 

* Buddha hopper heldigvis ikke op af mennesker (endnu) for at sige hej, hvis han begynder på det, vil vi lære ham at sætte sig, før der bliver sagt goddag. Ligeledes skal man altså gerne huske at sige hej til ens kæreste / ven / hvad end først - vovse næst.

 

Tilbage til dyrlægen.. Vi fik også at vide, at vi hellere skal lade ham ligge på den slanke side, end på den tykke (ikke at han er for tyk nu), men dyrlægen forklarede at hans krop har meget bedre af, at vokse langsomt når nu han bliver en 25+ kilos hund. Som det er nu, tager han et kilo på om ugen, og følger fint den vægtkurve vi fik sidst vi var ved dyrlægen. Så det er jo godt :5up:

Håber det bliver ved at være så nemt.

 

Vi skal til dyrlæge igen om en måned, så får vovse den sidste vaccine + rabies og et pas, så vi kan tage på ferie i Tyskland med ham.

 

 

Ohh, og så fik vi ros over at vi havde sat os så godt ind i det med at have hund (må lige blære mig lidt :oops:) :mrgreen:

 

Det var vist det. Desværre har jeg glemt at få taget billeder på det sidste, må jeg vist lige komme i gang med igen! Han bliver jo ikke mindre fotogen..

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu er det fredag og Buddha fylder 13 uger på søndag! Og han fylder 3 hele måneder på tirsdag :hjerte:

 

Vi har ikke lavet de vilde ting, han har været med på arbejde og leget med en masse hunde, og vi har været en tur oppe på torvet igen, og han har været rigtig rigtig god til at sætte sig ved fodgængerovergang og gå over når han skulle (nogle af gangene med hjælp af en godbid).

 

Vi har mødt en del scootere, han kigger stadig på dem, de larmer også ret meget, men er slet ikke nervøs over dem, det er godt. Den sidste bus som kørte forbi og sagde PPPSSSHYYYTT (i ved) lyden, reagerede han også på, men ikke sådan så han blev bange.

 

Han har også været med mig på arbejde, der er godt nok stadig en del mennesker som jeg skal have opdraget på - især det med at ignorere når han gør, så den ene dag gik vi igen, da jeg godt kunne se at det bare blev værre.

I forgårs da vi var deroppe igen gik det rigtig godt. Han synes det er sjovt at lege med et viskestykke med en knude på, og man får (eller finder) jo altid lige en godbid i køkkenet :engel:

 

Han er blevet ret god til at ligge foran vores butik og tygge i ting, selvfølgelig løber han stadig efter andre hunde som kommer forbi, men den ene gang kom han faktisk også stæsende tilbage efter et par fløjt!

Han leger rigtig godt med en islandsk fårehund på 8 måneder, hans ejer fortalte at den cirka var 6 måneder da den havde forstået (og overholdte) at den skulle blive i nærheden af hans butik. Så lige 3 måneder endnu :-D

 

Hehe igår lå han og spiste en tyggebold, da der kom en lille hvalp og ville sige hej - hvilket Buddha jo gerne ville. Hvalpen stjal så hans tyggebold og stak af :rolleyes: Nååårh Buddha gik bare rundt og ledte efter bolden.. Vi gav ham et tyggeben i stedet, det var da også meget godt men ikke helt det samme. Det var lidt synd :ae: Ejeren kom aldrig tilbage med bolden, eller vi gik hjem 10 min efter, måske havde han lidt svært ved at få fat i sin hvalp.

 

Naboen ved Anders butik har også en hund, men årrrgh hvor Buddha gør af den. Vi tager ham til siden når han går i gang, og hvis det ikke virker efter et par gange, tager vi ham væk. Det skal nok hjælpe, så længe vi bare gør det hver gang.

 

I morgen skal vi til hundetræning igen, så han sover sikkert resten af dagen :engel: Glæder mig! Især hvis det ikke bliver det samme sindssyge regnvejr.

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige en hurtig opdatering. Buddha er nu fulde 3 måneder og 1 dag!

 

Vi var til hundetræning igen i lørdags, det gik super godt. Stik mod vores forventninger holdt han sig vågen hele sessionen (og legede endda videre i pausen) - til gengæld sov han også næsten resten af dagen, søde pus.

 

Så har han været med mig på arbejde i Fælledparken, hvor der var koncerter - jeg kan konstatere at musik omkring 60-70 decibel er fint, det reagerede han ikke på, da der så kom en lydmand som kørte den op på 80-90 ville han væk!! I en fart! Så Anders kørte selvfølgelig hjem med ham.

Var såååå hyggeligt at have ham med på arbejde. Vi stod i et stort halv åbent telt, så han havde både fred fra de mange mennesker og skygge, tror han nød det, både at lege med mig og at kigge på mennesker.

Til gengæld flippede han lidt da han skulle skide, han har kun prøvet at gøre det i græs og omkring fælledparken er det faktisk kun blade i "skov" bunden, så tog lige et kvarter før han fik sat sig og fik det ordnet.......

 

 

Ellers har der bare været det sædvanlige, lege med hunde, være med Anders på arbejde og sådan. Han er ufattelig sød..... Og der har kun været 2 tissetåre indenfor på det sidste, midt i leg med en anden hund, men det er jo forståeligt nok.

 

Igår skulle Anders og jeg så til koncert, og Buddha skulle være alene hjemme!! Han legede en times tid med hunden vi bor med, så ud og tisse og så lagde han sig til at sove.

Vi smurte en rugbrød med leverpostej, men duften vækkede ham (sikke en lugtesans!), så jeg måtte underholde ham mens Anders gemte stykkerne rundt omkring.

Foran døren lagde vi hans yndlingslegetøj (en gris) og en kong med foder og lidt tun i.... og så gik vi :megaked::-D

 

Vi havde aftalt med naboen at han gik herind hvis Buddha begyndte at pive eller gø - men der har ikke været en lyd herinde fra!! Er det ikke vildt? Naboen sagde at han lyttede ved døren på et tidspunkt, hvor han kunne høre hunden lege med grisen.

Vi gik omkring kl. 20 og var hjemme igen klokken midnat - hvor Buddha bare kom luntende da jeg kom ind, jeg lavede ingen stor hej-scene, og hunden ville bare gerne ud og tisse og lave stort......

Jeg er meget imponeret. Han er dygtig :engel:

 

Vi har gået meget ind og ud af døren, men slet ikke været væk i flere timer, dyyyygtig hund! :-D :-D :-D

 

Og nu skal vi ned til Anders :vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige en hurtig opdatering. Buddha er nu fulde 3 måneder og 1 dag!

 

Vi var til hundetræning igen i lørdags, det gik super godt. Stik mod vores forventninger holdt han sig vågen hele sessionen (og legede endda videre i pausen) - til gengæld sov han også næsten resten af dagen, søde pus.

 

Så har han været med mig på arbejde i Fælledparken, hvor der var koncerter - jeg kan konstatere at musik omkring 60-70 decibel er fint, det reagerede han ikke på, da der så kom en lydmand som kørte den op på 80-90 ville han væk!! I en fart! Så Anders kørte selvfølgelig hjem med ham.

Var såååå hyggeligt at have ham med på arbejde. Vi stod i et stort halv åbent telt, så han havde både fred fra de mange mennesker og skygge, tror han nød det, både at lege med mig og at kigge på mennesker.

Til gengæld flippede han lidt da han skulle skide, han har kun prøvet at gøre det i græs og omkring fælledparken er det faktisk kun blade i "skov" bunden, så tog lige et kvarter før han fik sat sig og fik det ordnet.......

 

 

Ellers har der bare været det sædvanlige, lege med hunde, være med Anders på arbejde og sådan. Han er ufattelig sød..... Og der har kun været 2 tissetåre indenfor på det sidste, midt i leg med en anden hund, men det er jo forståeligt nok.

 

Igår skulle Anders og jeg så til koncert, og Buddha skulle være alene hjemme!! Han legede en times tid med hunden vi bor med, så ud og tisse og så lagde han sig til at sove.

Vi smurte en rugbrød med leverpostej, men duften vækkede ham (sikke en lugtesans!), så jeg måtte underholde ham mens Anders gemte stykkerne rundt omkring.

Foran døren lagde vi hans yndlingslegetøj (en gris) og en kong med foder og lidt tun i.... og så gik vi :megaked::-D

 

Vi havde aftalt med naboen at han gik herind hvis Buddha begyndte at pive eller gø - men der har ikke været en lyd herinde fra!! Er det ikke vildt? Naboen sagde at han lyttede ved døren på et tidspunkt, hvor han kunne høre hunden lege med grisen.

Vi gik omkring kl. 20 og var hjemme igen klokken midnat - hvor Buddha bare kom luntende da jeg kom ind, jeg lavede ingen stor hej-scene, og hunden ville bare gerne ud og tisse og lave stort......

Jeg er meget imponeret. Han er dygtig :engel:

 

Vi har gået meget ind og ud af døren, men slet ikke været væk i flere timer, dyyyygtig hund! :-D :-D :-D

 

Og nu skal vi ned til Anders :vinken:

 

Dejligt at det går så godt - husk endelig at sige til hvis han skal socialiseres med en anden samojede:blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst jeanett25
I går skete der ikke det vilde her, bare små ture ind og ud, Buddha har været helt træt efter alle de hvalpe til træning :mrgreen: Ok, selvfølgelig er han lidt vild engang i mellem, men han har godt nok også fået sovet igennem!

Jeg var på arbejde igår, så ham og manden har bare hygget herhjemme..

 

I dag skulle vi så til Dr. Dyrlæge. Det er virkelig en god dyrlæge vi har!! Det er dejligt..

Hun kendte fint til racen, og spurgte selv ind til hvordan det gik med kontakten - og det var rigtig rart at tale med en, som har forstand på lige præcis denne slags hund. For som jeg måske har nævnt før, jeg har været lidt forvirret over at alle andre havde en hvalp som af sig selv og med det samme sad på skødet, der har Buddha opført sig helt anderledes fra starten af - men som jeg også skrev i sidste indlæg, han har ændret sig ualmindelig meget de sidste par uger, til det bedre :hjerte: Eller, ikke at han ikke var god fra starten....

 

Nå men, han blev tjekket i hoved og røv - ja, termometer op i numsen, jo tak. Han klarede det så fint, ikke et eneste piv. Dyrlægen sagde at chippen plejede at give et par av-av-av, men med en tørret fisk i munden var det lige før at Buddha overhovedet ikke opdagede det :-D Han spiste bare.

 

Vi talte også med hende om det med at være konsekvent og hvordan man siger nej til en hundehvalp - for ingen af os har lyst til at være for hårde, men samtidigt er det jo også vigtigt at sige fra, når hvalpen går over nogle grænser. Og han er meget grænsesøgende, vores lille isbjørn :mrgreen:

Vi har fundet ud af, at nogle gange (helst udenfor på gåtur), hvis vi giver ham en kommando, sæt dig fx, og han så sætter sig OG giver pote, er det jo forkert.

Så plejer jeg at få ham til at gå et par skridt, for så at sige sæt dig igen - altså, han får ikke godbidden før han sætter sig uden at give pote.

Hehe - dét kan få Buddhas pis i kog! Så begynder han gerne at gø, min mand fik så mine øjne op for, at Buddha gerne begynder at gø når HAN synes han har fortjent godbidden.

Sådan lidt "hallo - nu har jeg sat mig, aflever så den godbid!!" Hahaha det synes jeg er sjovt :blink: Stædige lille hund.

 

Vi talte om "blød opdragelse", nogle ting som man lige så godt kan gøre til vane med det samme, som af sig selv giver hunden en bedre forståelse af, at vi er "de voksne" / lederne i flokken. Prøver lige at skrive de ting vi prøver at gøre herhjemme, måske andre kan have glæde af dem:

 

* Buddha skal sætte sig (indtil vi lærer stå kommandoen) før døren bliver åbnet, og går ind og ud efter os (hvis vi er 2, går den uden snor allerførst ud).

 

* Han skal også inviteres ind i bilen, og hoppe sidst ud af den (hvilket også kun er logisk, det mindsker risikoen for at blive kørt ned af en cykel væsentligt!)

 

* Når han skal løbe uden snor, skal han sætte sig før snoren bliver taget af, og vi siger "fri". En snor der hænger løst efter en hund er ikke fri - nogle hunde mener så bare at nu fører de turen.

 

* Hvis han spiser før os, bør der gå 1 - 1 1/2 time før vi spiser, dermed tror han ikke at vi spiser hans rester.

 

* Vi serverer altid maden, om det så er søge eller i madskål.

 

* Sengen må han ikke komme i - det er lige meget om det er seng, sofa, toilet - pointen er bare, at næsten alle hunde har meget godt af, at der er et sted menneskerne må komme, og ikke hunden. Han bør også blive inviteret når han skal op i sofaen.. det gør jeg vist ikke så meget i endnu :-)

 

* Han bliver bedt om at flytte sig hvis han lægger sig til at sove i døråbninger.

 

* Buddha hopper heldigvis ikke op af mennesker (endnu) for at sige hej, hvis han begynder på det, vil vi lære ham at sætte sig, før der bliver sagt goddag. Ligeledes skal man altså gerne huske at sige hej til ens kæreste / ven / hvad end først - vovse næst.

 

Tilbage til dyrlægen.. Vi fik også at vide, at vi hellere skal lade ham ligge på den slanke side, end på den tykke (ikke at han er for tyk nu), men dyrlægen forklarede at hans krop har meget bedre af, at vokse langsomt når nu han bliver en 25+ kilos hund. Som det er nu, tager han et kilo på om ugen, og følger fint den vægtkurve vi fik sidst vi var ved dyrlægen. Så det er jo godt :5up:

Håber det bliver ved at være så nemt.

 

Vi skal til dyrlæge igen om en måned, så får vovse den sidste vaccine + rabies og et pas, så vi kan tage på ferie i Tyskland med ham.

 

 

Ohh, og så fik vi ros over at vi havde sat os så godt ind i det med at have hund (må lige blære mig lidt :oops:) :mrgreen:

 

Det var vist det. Desværre har jeg glemt at få taget billeder på det sidste, må jeg vist lige komme i gang med igen! Han bliver jo ikke mindre fotogen..

 

Har lige lidt til det med lilla. :blink:

 

Det er en ret udbredt misforståelse at hunden skal gøre alt EFTER os, for at få opfattelsen af at vi er ledere og derfor indordner sig.

 

Ordet "leder" kan jo forstås på mange måder. men i mine øjne vil jeg hellere virke som en samarbejdspartner for min hund, hvor vi respekterer hinanden og lytter til hinandens sporg. Selvfølgelig vil jeg jo gerne at han følger de fleste af vores anvsininger, men det ved man jo allerede udelukkende sker på den gode måde - netop ved samarbejde.

 

Nu siger jeg selvfølgelig ikke at i ikke vil samarbejde med jeres hund :blink:, men regler som at dyrene skal gå ud af døren efter mennesket, ikke må færdes de steder mennesket færdes, ikke må spise først osv, er meget gammelsdags. Der er ingen beviser for, at hunden så føler sig længere nede i hierakiet af disse grunde og man derved skulle opnå en lydigere og mere tilpas hund. Omvendt er der dog utallige beviser for at hunde der får en "lige" plads i hjemmet fungerer som en udemærket del af "flokken", og som samarbejder med deres ejer som et team.

 

Der skal selvfølgelig være grænser for hvad hunden må og ikke må. Din grænse kan så selvfølgelig godtr være at han ikke må være i sofaen. Fin nok, men det er ikke noget der somsådan gavner samarbejdet.

 

Generelt synes jeg man skal tage meget hensyn til hvalpens alder vs de krav man stiller overfor den.

 

Jeg ville fx. give godbid når hunden "sitter" på kommando uanset om poten så også røg op.

 

Det man risikerer, ved og være FOR perfektionistisk FOR hurtigt, er at hvalpen bliver forvirret og tilsidst modsætter sig træningen fuldstændig.

 

Det at han gør, ville jeg tage som et tegn på frustration og ikke pga stædighed.

 

Det er jo nok meget et holdningsspørgsmål :-D- og det kommer også lidt an på racen. Men helt generelt har hvalpe bare ikke særlig høj koncentrationsevne, så hvis det bliver for svært, bliver de frustrede og tilsidst ugidelige (Hvilket de i bund og grund egentlig ikke er , der blev bare forventet for meget af dem for hurtigt)

 

Når hunden bliver ældre kan man bygge videre på de basale kommandoer. Der kan den koncentere sig bedre, såfremt man har givet hunden en chance for at lære det man beder den om.

 

Nå men det var bare lige mine tanker....:blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror nu heller ikke på at hunde ser mennesker som ledere men som de mennesker vi er :blink:, men flere af ovenstående ting ser jeg ikke som noget slemt over for min hund.

Vi bor som du måske ved også med en anden hund, og det medfører stor rabalder når vi skal ind og ud af døren (de vil jo gerne lege) + vi deler opgang med andre mennesker, af ren respekt for dem skal min hund ikke fare som skudt ud af en kanon i hovedet på dem, jeg mener at ved at give min hund godbidder nu når han sætter sig inden vi åbner døren, så lærer han det på en rar måde i stedet for at det bliver til skæld ud når han er stor.

 

Sofaen kommer han nu også i som det passer ham, men sengen er min og min mands, ellers får vi da aldrig noget samvær....... :shock:

 

Angående regler og grænser, vores hund er en spidshund med kæmpestort S, og vi bliver nødt til at sætte grænser for ham nu, for han kommer til at gå frit rundt mellem mennesker, børn og hunde hele sit liv, så det er usandsynligt vigtigt at han er opdraget - på en god måde selvfølgelig.

 

Buddha kender udmærket forskellen på giv pote og sæt dig, så det var sådan set bare trods - og trods HAR vores hund fundet ud af hvad er. Det gør nu ikke noget, synes det er sødt og lidt fascinerende.

Vi har talt med flere spidshunde ejere, en rar mand som har opdrættet mange af dem samt vores dyrlæge, og alle siger vi skal sørge for at stå fast på nogle ting, aka være konsekvente. Med godbidder selvfølgelig, men er der nogle ting vi gerne vil have (som så er hvad, 4 i alt måske) skal vi også selv overholde dem, ellers har Buddha da ikke en jordisk chance for at forstå hvad vi vil.

 

Træneren sagde nu også at det kun gør hunden forvirret at den den ene gang skal sidde for at få godbid, den anden gang godt må sidde + give pote.

Lidt som hvis vi lærte at stave, og nogle gange måtte 'ske' staves 'sky'.......

 

Og det med mad, som regel spiser han før os, jeg skrev bare hvad jeg fik af vide omkring "blød opdragelse", folk må jo vælge hvad de synes passer til dem.

 

 

 

Vil gerne lige sige at jeg kun gør hvad jeg finder bedst for min hund, jeg kunne ikke finde på at bede ham sætte sig 10 gange (eller bare 3 faktisk) og ikke give ham en godbid bare for at prøve, jeg opdrager ham faktisk med så meget kærlighed jeg overhovedet kan.

Men selvom han kun er en lille hvalp, er han stædig og med en stor egen vilje - hvilket også var det vi gerne ville have, det nytter bare ikke noget at ende med en 25 kilos hund som har lært at han først behøves at komme 8. gang vi kalder. Nægter også at være en af dem der står og BRØLER af sin hund (no wonder hunden ikke gider komme!)

Synes heller ikke at det vil være optimalt at Buddha nogen gange godt må fare ind og ud af døren, hunde forstår ikke "nogen gange" som mennesker forstår det.

 

Det er nu også lige så meget for hans egen skyld, om et halvt års tid skulle han gerne kunne løbe rundt og lege frit det meste af dagen, jeg ville være rigtig ked af hvis han skulle have snor på hver gang vi skulle udenfor døren..

 

Og nu må i endelig ikke misforstå mig, men han er altså en hund..... Han går ikke rundt og er gnaven i en halv time over at han ikke fik godbid for at sætte sig, jeg giver jo bare et andet signal som han så får godbid og ros for.

Men klart det er en hund jeg allerede elsker overalt på jorden, jeg er ked af hvis i læser mine indlæg som om jeg har en kalender jeg nøje følger, for det gør jeg ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Dejligt at det går så godt - husk endelig at sige til hvis han skal socialiseres med en anden samojede:blink:

 

Ihh Buju, vi vil meget gerne mødes med jer! Jeg ved ikke hvilke dage passer dig bedst, weekend er ikke så god for os da der er hvalpetræning lørdag, så resten af weekenden tager vi det helst lidt roligt.

Jeg kan oftest onsdage og torsdage.

Eller tirsdag, skal bare være hjemme kl. 15 der.

 

Vil så gerne møde din smukke hund! Og selvfølgelig også dig :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Ihh Buju, vi vil meget gerne mødes med jer! Jeg ved ikke hvilke dage passer dig bedst, weekend er ikke så god for os da der er hvalpetræning lørdag, så resten af weekenden tager vi det helst lidt roligt.

Jeg kan oftest onsdage og torsdage.

Eller tirsdag, skal bare være hjemme kl. 15 der.

 

Vil så gerne møde din smukke hund! Og selvfølgelig også dig :-D

 

Onsdage passer mig bedst så - jeg skriver lige en pb senere.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst jeanett25
Jeg tror nu heller ikke på at hunde ser mennesker som ledere men som de mennesker vi er :blink:, men flere af ovenstående ting ser jeg ikke som noget slemt over for min hund.

Vi bor som du måske ved også med en anden hund, og det medfører stor rabalder når vi skal ind og ud af døren (de vil jo gerne lege) + vi deler opgang med andre mennesker, af ren respekt for dem skal min hund ikke fare som skudt ud af en kanon i hovedet på dem, jeg mener at ved at give min hund godbidder nu når han sætter sig inden vi åbner døren, så lærer han det på en rar måde i stedet for at det bliver til skæld ud når han er stor.

 

Sofaen kommer han nu også i som det passer ham, men sengen er min og min mands, ellers får vi da aldrig noget samvær....... :shock:

 

Angående regler og grænser, vores hund er en spidshund med kæmpestort S, og vi bliver nødt til at sætte grænser for ham nu, for han kommer til at gå frit rundt mellem mennesker, børn og hunde hele sit liv, så det er usandsynligt vigtigt at han er opdraget - på en god måde selvfølgelig.

 

Buddha kender udmærket forskellen på giv pote og sæt dig, så det var sådan set bare trods - og trods HAR vores hund fundet ud af hvad er. Det gør nu ikke noget, synes det er sødt og lidt fascinerende.

Vi har talt med flere spidshunde ejere, en rar mand som har opdrættet mange af dem samt vores dyrlæge, og alle siger vi skal sørge for at stå fast på nogle ting, aka være konsekvente. Med godbidder selvfølgelig, men er der nogle ting vi gerne vil have (som så er hvad, 4 i alt måske) skal vi også selv overholde dem, ellers har Buddha da ikke en jordisk chance for at forstå hvad vi vil.

 

Træneren sagde nu også at det kun gør hunden forvirret at den den ene gang skal sidde for at få godbid, den anden gang godt må sidde + give pote.

Lidt som hvis vi lærte at stave, og nogle gange måtte 'ske' staves 'sky'.......

 

Og det med mad, som regel spiser han før os, jeg skrev bare hvad jeg fik af vide omkring "blød opdragelse", folk må jo vælge hvad de synes passer til dem.

 

 

 

Vil gerne lige sige at jeg kun gør hvad jeg finder bedst for min hund, jeg kunne ikke finde på at bede ham sætte sig 10 gange (eller bare 3 faktisk) og ikke give ham en godbid bare for at prøve, jeg opdrager ham faktisk med så meget kærlighed jeg overhovedet kan.

Men selvom han kun er en lille hvalp, er han stædig og med en stor egen vilje - hvilket også var det vi gerne ville have, det nytter bare ikke noget at ende med en 25 kilos hund som har lært at han først behøves at komme 8. gang vi kalder. Nægter også at være en af dem der står og BRØLER af sin hund (no wonder hunden ikke gider komme!)

Synes heller ikke at det vil være optimalt at Buddha nogen gange godt må fare ind og ud af døren, hunde forstår ikke "nogen gange" som mennesker forstår det.

 

Det er nu også lige så meget for hans egen skyld, om et halvt års tid skulle han gerne kunne løbe rundt og lege frit det meste af dagen, jeg ville være rigtig ked af hvis han skulle have snor på hver gang vi skulle udenfor døren..

 

Og nu må i endelig ikke misforstå mig, men han er altså en hund..... Han går ikke rundt og er gnaven i en halv time over at han ikke fik godbid for at sætte sig, jeg giver jo bare et andet signal som han så får godbid og ros for.

Men klart det er en hund jeg allerede elsker overalt på jorden, jeg er ked af hvis i læser mine indlæg som om jeg har en kalender jeg nøje følger, for det gør jeg ikke.

 

Okay, jeg ved ikke om jeg har forstået det helt korrekt - men bor i sammen (altså som i samme hus) med en anden hund:confused:

 

Men uanset så er det jo ikke et spørgsmål om, om hunden går sidst eller først ud, men et spørgsmål om, hvorvidt hunden lydigt lystrer ejeren idet den går ud af døren.

 

Det er jo heller ikke fordi jeg har noget imod at din hund går sidst ud af døren eller får sidst mad - det er bare ærgeligt hvis du på en eller anden måde tror, at du får en mere lydig hund af disse regler.

 

Jeg synes jo en hund skal have lov og komme i de rum hvor ejeren/erne er. Det ved jeg godt der er nogle der er dybt uenige i, og så er den ko vist barberet :mrgreen: - Sålænge min hund må være sammen med mig.

 

Men nok om det med de regler.

 

Jeg hæfter mig dog stadig ved at nogle ting du fortæller omkring din træning.

 

For enhver hund er det jo vigtigt at være opdraget godt. :blink: Vi bor midt i centrum, så vores hund skal da også være "gennemsocialiseret", men betyder det så at hans træning skal være sværere og mere konsekvent - efter min mening...så nej.

 

Uanset om du ønsker, han skal være mutilydig, så kommer det ikke hurtigere end hunden er udviklet. En hund på 13 uger ER virkelig en baby og det kræver træning derefter. Og nu taler jeg primært udenom socialisering (selvom det selvfølgelig også går ind under her.)

 

En ting er at Budda kender forskel på kommandoen "sit" og på kommandoen "pote", men det betyder ikke nødvendigvis at de selv kan skelne dem fra hinanden, når de ikke får kommandoerne. Det er altså helt forkert at tro at hvalpen trodser kommandoen, fordi han også giver sin pote i "sit". Tværtimod er det meget normalt at tingene pludselig flyder sammen og hvalpen gør faktisk alt hvad den kan for at please dig:blink:

 

 

Det handler jo heller ikke om at hvalpen bliver "gnaven", hvilket jeg ikke tror den bliver....men hunden bliver ugidelig. Hvis den prøver og ender med at gø, jamen så vil jeg vove den påstand at hunden er frustreret. Og frustration fører over længere sigt til at hunden lukker af under træning. Og specielt en race som jeres.

 

Jeg ved da udemærket at du elsker din hund og vil den det bedste :-D, ingen tvivl om det! Jeg kan fortælle dig, at jeg har erfaring med huskys, som nok anses for at være en af de mest egenrådige racer der findes. Og jeg kan fortælle dig at pres på denne typer racer ofte resulterer i, at hunden lukker af. De har ikke noget "pleasergen" - ser ikke nogen videre mening med at "behage ejeren", udover at være sød og rar :blink: - og de modsat andre racer, lukker fuldstændig af, hvis træningen ikke giver meget opmuntring eller ros...hvis det endda kan gøre det.:lol: Derfor er jeg nok tilbøjelig til at mene modsat dine bekendte.

 

De skal have meget nemme opgaver i starten og masser af ros - og jeg mener virkelig masser. De skal virkelig have øjnene op for hvor fedt det er at yde noget.

 

Og nu til det aller aller vigtigste :-D - Jeg siger ikke du er en dårlig hundemor og at du ikke elsker din hund. I sidste ende er det DIG der følger ham hver dag og jeg er sikker på at Budda også elsker dig.

 

Jeg kommer bare med et par indspark og råd, som du kan tage til dig eller smide væk:-D Og så siger jeg det med "dominansreglerne" fordi det virkelig ER en gammeldags holdning. :mrgreen:

 

HIlsen een der får en 70 kg tung møgforkælet - "sit" og "pote" hund i eet :mrgreen::mrgreen::lol::cool:

Link til indlæg
Del på andre sites

Okay, jeg ved ikke om jeg har forstået det helt korrekt - men bor i sammen (altså som i samme hus) med en anden hund

Ja :-) Og i opgangen bor der flere andre hunde, som næsten alle render uden snor.

 

Jeg synes jo en hund skal have lov og komme i de rum hvor ejeren/erne er. Det ved jeg godt der er nogle der er dybt uenige i, og så er den ko vist barberet - Sålænge min hund må være sammen med mig.

Ja da, det må vores hund da også....?

 

For enhver hund er det jo vigtigt at være opdraget godt. Vi bor midt i centrum, så vores hund skal da også være "gennemsocialiseret", men betyder det så at hans træning skal være sværere og mere konsekvent - efter min mening...så nej.

 

Uanset om du ønsker, han skal være mutilydig, så kommer det ikke hurtigere end hunden er udviklet. En hund på 13 uger ER virkelig en baby og det kræver træning derefter. Og nu taler jeg primært udenom socialisering (selvom det selvfølgelig også går ind under her.)

Jeg har på fornemmelsen at jeg formulerer mig lidt dårligt, der har lige været nogle lange dage med alt muligt andet, men jeg ved godt at Buddha ikke bliver lydig af at han sidder når jeg åbner døren...

Jeg synes heller ikke at sit er en svær kommando for en hvalp? De sætter sig sådan set af sig selv hvis man giver det rigtige håndtegn, at give pote er også noget de lærer af deres mor..

Når jeg skriver om konsekvens (ved godt at ordet lyder hårdt, men det er ikke hårdt ment), har det at gøre med at i de bøger og rundt på internettet hvor jeg har læst om spidshunde og samojeder, lægger de vægt på at opdragelsen / træningen skal være konsekvent.. altså klar. Jeg skal være opmærksom på ikke at væve rundt i hvad jeg vil og ikke vil..

Som jeg har skrevet tidligere har vi været i tvivl om hvordan vi siger nej til Buddha, for ingen af os bryder os om at være hårde, men nej skal stadig læres og forstås, også for at vi kan forhindre ham i at komme til skade.

 

En ting er at Budda kender forskel på kommandoen "sit" og på kommandoen "pote", men det betyder ikke nødvendigvis at de selv kan skelne dem fra hinanden, når de ikke får kommandoerne. Det er altså helt forkert at tro at hvalpen trodser kommandoen, fordi han også giver sin pote i "sit". Tværtimod er det meget normalt at tingene pludselig flyder sammen og hvalpen gør faktisk alt hvad den kan for at please dig

 

Det handler jo heller ikke om at hvalpen bliver "gnaven", hvilket jeg ikke tror den bliver....men hunden bliver ugidelig. Hvis den prøver og ender med at gø, jamen så vil jeg vove den påstand at hunden er frustreret. Og frustration fører over længere sigt til at hunden lukker af under træning. Og specielt en race som jeres.

Det er altså kun 2-3 gange det er sket, jeg har som skrevet også bare givet et andet signal - eller kommando - og dermed gjort som jeg syntes var bedst for at afslutte træning med succes, for Buddha.

Hvis han har glemt hvordan man sætter sig, går jeg 4 skridt væk og så får han en godbid for at komme i stedet - det kan da ikke være hård træning??

Træneren på hvalpeholdet talte allerede første gang om, at det i sidste ende bare ville forvirre hunden hvis det der skulle udføres ikke var det samme, det syntes jeg lød logisk. Kan godt ske at det ikke er det..

 

Jeg ved da udemærket at du elsker din hund og vil den det bedste , ingen tvivl om det! Jeg kan fortælle dig, at jeg har erfaring med huskys, som nok anses for at være en af de mest egenrådige racer der findes. Og jeg kan fortælle dig at pres på denne typer racer ofte resulterer i, at hunden lukker af. De har ikke noget "pleasergen" - ser ikke nogen videre mening med at "behage ejeren", udover at være sød og rar - og de modsat andre racer, lukker fuldstændig af, hvis træningen ikke giver meget opmuntring eller ros...hvis det endda kan gøre det. Derfor er jeg nok tilbøjelig til at mene modsat dine bekendte.

 

De skal have meget nemme opgaver i starten og masser af ros - og jeg mener virkelig masser. De skal virkelig have øjnene op for hvor fedt det er at yde noget.

Har du haft husky?

Vi har diskuteret meget om, hvorvidt vi fx skulle gå til hvalpetræning nu eller til oktober, da jeg ikke har lyst til at have en hund som gror op og har lært for meget for hurtigt, men alle - inklusiv folk herinde - har anbefalet os at vi startede for 2 uger siden. Det er også skide sjovt, og Buddha har det fedt der, så det har nok været en rigtig god ide, men hermed øver vi så også de ting vi har lært der i løbet af ugen.

Det bliver ikke til 3*15 min hver dag, men lidt hist og lidt her, og jeg prøver så vidt muligt at forudse at han skal til at gøre noget han ikke bør, og bruger øvelserne til at aflede ham.... dermed godbidder og ros i stedet for nej og øv.

 

Og nu til det aller aller vigtigste - Jeg siger ikke du er en dårlig hundemor og at du ikke elsker din hund. I sidste ende er det DIG der følger ham hver dag og jeg er sikker på at Budda også elsker dig.

 

Jeg kommer bare med et par indspark og råd, som du kan tage til dig eller smide væk Og så siger jeg det med "dominansreglerne" fordi det virkelig ER en gammeldags holdning.

 

HIlsen een der får en 70 kg tung møgforkælet - "sit" og "pote" hund i eet

Tak....... og i lige måde.. Og jeg er slet ikke sur over at du skriver, men er bange for at du læser mine indlæg forkert, jeg skriver vel nok en helt masse, men for det meste er det også skrevet lige efter at jeg har "lært" noget, måske lyder det bare for diktat agtigt.

 

Hilsen en som nok får en voksen hund der elsker at kysse :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Tilføj...