Hop til indhold

lidt forbauset plus spørgsmål


Gæst sandi
 Share

Recommended Posts

hej.

Den anden dag er jeg ude og gå tur med vores hund. Den har haft nogle problemer med at sitte så vi snakker "gå lidt" "sit" "gå lidt".

Det går osse meget godt... dixie er koncentræret om mig og hvordan jeg holder min stok. Pludselig kommer der en fuld mand mod os hen af fortovet. Jeg har hørt manden da han er en 40 meter væk så jeg beder dixie om at "sitte" hvilket han gør fint til manden er en 10 meter fra os så begynder han at knurre. Manden stopper op og siger..."sikke en sød vovse du har der må jeg klappe den?" jeg siger blidt og roligt, "nej han er bange for dig bare gå videre" alt ammen sagt med rolig stemme føring for ikke at gøre dixie mere nervøs end han tydeligt vis er i forvejen. Manden må være meget meget beruset for han går 2 meter tættere på og dixie rejer samtlige børster som han er i stand til. jeg spørger nu... da dansk ikke er mit første sprog..." do ya speak 'merican" han svare "i do yes " jeg foresætter" please change sitewalk or i may not be able to hold the dog and it might hurt you" han svare mens jeg går tilbage med dixie væk fra ham... "but ma'am you are holding him and i just wanna pet him" heldigvis for mig stopper der en bilist op på siden af mig og spørger ...

har du brug for hjælp?" jeg svare "ja kan do få manden til at gå videre?" manden i bilen går over til den fulde mand og får ham roligt over på den anden side af vejen og jeg går hjem.

Jeg er ikke i tvilv om jeg kunne kontrollere dixie han havde enda meget god kontakt under hele forløbet... først kiggede han på mig og pev så tilbage på manden og knurrede meget, MEGET dybt.derefter tilbage på mig og pev.

Jeg har ikke læst voldsomt meget om rottweileren som vagthund så mit spørgsmål går på... ville den have hoppet hvis han havde kommet tættere på? og hvad fanden siger man til en fuld mand der ikke forstår simpel fornuft? Under normale omstændigheder ville jeg havde skiftet side selv, men der var meget trafik på vejen så det var ikke rigtigt en mulighed.

hvad ville andre have gjort i samme situation?

Da jeg fortæller min kæreste om det fortæller hun at hun har set en rottweiler få fat i en mand på en byggeplads, mander hopper over nogle paller ca en 2 meter. Hunden er totalt ligeglad og kaster sig mod dem til de falder ned og den kan komme til manden. Det synes jeg lyder lidt overdrevet, men vil godt høre andres kommentarer.

Nu skal det siges at jeg undgår fulde folk så meget som muligt. De er for nu at sige det blidt... spild af min tid, vil hunden reagere på min frygt ?

forsat god weekend:)

/sandi

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst NinaLab

Jeg vil ikke kommentere på racen, men nu spørger du hvad andre ville have gjort i samme situation. Jeg havde nok gjort præcis som du gjorde, måske ville jeg også have vendt mig om og gået væk fra manden hvis det havde været en mulighed.

 

Hvis han ikke forstår at du siger til ham at han skal gå væk fra jer, så ville jeg have ignoreret ham efter det og så være gået den anden vej. Folk der er så fulde at de ikke fatter hvad man siger til dem, dem har jeg altså ikke ret meget til overs for.. :neutral:

 

Det var da heldigt der lige kom en forbi der kunne hjælpe..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Lige med hensyn til om det er en typisk rotte adfærd aner jeg ikke.

 

Men hunde reagere volsomt på menneskers signaler - Og virker du utryg, vil Dixie sikkert også blive utryg og vil måske/måske ikke, prøve at beskytte jer.

Og det uanset race - Dog virker mini pudler ikke helt så skræmmende når de gør det :mrgreen:

 

Om Dixie rent faktisk ville være gået til angreb, er svært at sige, men risikoen er der, hvis folk ikke trækker sig tilbage når han advare.

Men det skal selv de mest tumpede, og fulde folk nok gøre - Helt ærligt så tror jeg ikke der er nogen der har mod på, at lægge sig ud med en gal rottweiler!!

 

Kan dog ikke se du kunne have gjort meget anderledes - Du advare manden om at din hund måske bider, du går den anden vej - Måske skal du være direkte grov og sige at din hund helt sikkert bider ham, og han skal skride ad H**** til hvis han har sit liv kært! :evil:

 

Det er bare træls for både dig og Dixie, og en ubehagelig oplevelse sidder jo i kroppen lidt tid efter - Den tanke, Hvad nu hvis, er svær at slippe!

 

Den anden historie er muligvis sand, men tyder på det har været en voldsomt forstyrret hund, der muligvis er trænet som vagthund. Og det er ikke normal adfærd for nogen hunderacer, der ikke direkte er trænet til det!

 

En lille historie fra os:

Vi havde en ligende episode med en fuld mand, som synes jeg var frygtelig dejlig, og ville have mig med hjem.

Bamse reagere som Dixie i første omgang, da manden stod et par meter væk og begyndte at råbe til mig.

Da manden så ikke forstod min afvisning og kom hen mod os, med kommentaren, at ville jeg ikke gå med frivilligt, så skulle ham fandeme slæbe mig - Så flippede Bamse!

 

Han stillede sig foran mig, og begyndte at gø/snerre rigtig dybt, med rejste børster og viste hele tandsættet.

Da det ikke afskrækkede manden, og han kom tættere på, så gjorde Bamse et udfald mod ham, med savlet i mundvigende og en rigtig volsom snerren - Det var et held jeg kunne holde ham, og Bamse faldt ned da jeg bad ham om det! (YaY for kontakt træning)

 

Dog tror jeg ikke Bamse selv ville være løbet mod manden, hvis han havde været løs, han markerede bare en grænse, for hvor tæt på manden måtte komme - Og hvis han overskred den - Såååå..... :shock:

 

Og det er slet ikke en typisk adfærd for Bamse - Har kun oplevet det den ene gang. Men det viser bare at hunde virkelig reagere på vores angst!

Link til indlæg
Del på andre sites

hej. Well... Jeg ved ikke om han ville være kommet tættere på, man ved sku aldrig. Det var helt tydeligt at han ikke troede på mig.

Der sidder som sådan ikke nogen frygt i kroppen på mig. Jeg ved jeg bad ham om at stoppe, og han gjore det ikke. Skulle Dixie have gået til angreb havde jeg min båndoptager med. Jeg bruger den som regel for at analysere træningen bagefter.

Jeg tror nok det der skræmmer mig er... en mand står foran en hund der er en 65 cm høj... den har rejste børster... og lyder meget... ond. Men idioten stopper ikke...

Jeg vil ikke sige jeg var skræmt som sådan...utryg er nok mere det. Jeg kunne nok godt være gået den modsatte vej.... men det er jo ikke til at vide hvor langt hen af vejen han skulle. Mis M... tak for rådet med at være mere direkte næste gang. Det er her med noteret. Faktisk var det det manden i bilen gjore... han sagde "hvis du gerne vil på skade stuen skal du bare gå tættere på pigen. Jeg fatter simpelhen ikke folk ikke har mere respekt for når man siger stop. Manden diskoterede det med ham på den anden side af vejen... hans svar var... hun er jo blind så hun kan jo ikke se hvor tæt jeg er på. Hvad tror han jeg bruger min zonar til?:)

Historien min kæreste for talte var hvis jeg forstår det rigtigt med en trænet vagthund... noget dixie aldrig vil blive trænet til.

Jeg sidder og tænker lidt mens jeg skriver... Hvis man kan bevise at man har prøvet at stoppe manden i en sådan situation ville det mon så få nogen betydning hvis han havde bidt og der kom efterforskning på?

Jeg er sikker på han ikke vile gøre det han kiggede meget på mig skiftede frem og tilbage... Men... tanken sidder der nok lidt stadig... hvad nu hvis...

Jeg kan godt forestille mig overskriften..."blind piges hund bed mand på vej" Jeg har selvfølgelig selv tænkt lidt... kunne jeg have gjort noget andet? set i bakspejlet... ja... 1 gået modsatte vej. 2 Jeg kunne nok godt være kommet forbi ham... men skutte med en sur vovse.

/sandi

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Nøj, en klaphat! Nogen gange så fatter folk bare ikke man mener det alvorligt, når man advarer dem.

Det gælder både fulde folk, og folk der ikke har styr på deres løse hunde.

Nogen gange bliver man bare nød til at skrue bissen på, før de fatter det.

Og at han tror, at du ikke ved hvor han er, gør da ikke ligefrem situationen bedre!

 

Aner faktisk heller ikke hvem der står med ansvaret hvis ens hund bider, når man har prøvet at afværge situationen.

Vi har diskuteret det herhjemme - Jeg tror helt ærligt Bamse ville bide en der gjorde mig noget, eller en indbrudstyv.

 

Men synes jeg hørte noget om en indbrudstyv der var blevet bidt af hunden i hjemmet.

Og han søgte erstatning og fik det - Men det er gennem mund til mund, så aner ikke om det har noget på sig.

Men det ville da være frygteligt at ens hund ikke har lov at forsvare sig selv, eller ejeren overfor en voldsmand, eller ved indbrud, uden at blive aflivet bagefter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu skal jeg lige først høre om hvor meget af dit syn der er påvirket. Ikke fordi det har noget med sagen at gøre, men fordi min lillebror selv har nedsat syn. 30% på højre øje og 35-40% på venstre øje, og ser verden i en konstent tåge, jeg mener at det kaldes tunnelsyn...

 

Nå men til situationen, Dixie kan sagtens mærke om du er nervøs eller ophiset, da mennesker udskiller bestemte lugte og vores svedkirtler begynder at arbejde, så han kan lugte og føle det på dig selvom du forsøger at skjule det overfor ham. Mandes adfærd påvirker ham også, da han er fuld og ikke opfører sig som enhver anden mand ville have gjort som i ville have mødt på vejen...

 

Jeg har selv en vattet labrador der reagerer på samme måde overfor fulde fremmede mennesker, der kommer over og søger kontakt til hende eller mig...

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige med hensyn til om det er en typisk rotte adfærd aner jeg ikke.

 

Men hunde reagere volsomt på menneskers signaler - Og virker du utryg, vil Dixie sikkert også blive utryg og vil måske/måske ikke, prøve at beskytte jer.

Og det uanset race - Dog virker mini pudler ikke helt så skræmmende når de gør det :mrgreen:

 

Om Dixie rent faktisk ville være gået til angreb, er svært at sige, men risikoen er der, hvis folk ikke trækker sig tilbage når han advare.

Men det skal selv de mest tumpede, og fulde folk nok gøre - Helt ærligt så tror jeg ikke der er nogen der har mod på, at lægge sig ud med en gal rottweiler!!

 

Kan dog ikke se du kunne have gjort meget anderledes - Du advare manden om at din hund måske bider, du går den anden vej - Måske skal du være direkte grov og sige at din hund helt sikkert bider ham, og han skal skride ad H**** til hvis han har sit liv kært! :evil:

 

Det er bare træls for både dig og Dixie, og en ubehagelig oplevelse sidder jo i kroppen lidt tid efter - Den tanke, Hvad nu hvis, er svær at slippe!

 

Den anden historie er muligvis sand, men tyder på det har været en voldsomt forstyrret hund, der muligvis er trænet som vagthund. Og det er ikke normal adfærd for nogen hunderacer, der ikke direkte er trænet til det!

 

En lille historie fra os:

Vi havde en ligende episode med en fuld mand, som synes jeg var frygtelig dejlig, og ville have mig med hjem.

Bamse reagere som Dixie i første omgang, da manden stod et par meter væk og begyndte at råbe til mig.

Da manden så ikke forstod min afvisning og kom hen mod os, med kommentaren, at ville jeg ikke gå med frivilligt, så skulle ham fandeme slæbe mig - Så flippede Bamse!

 

Han stillede sig foran mig, og begyndte at gø/snerre rigtig dybt, med rejste børster og viste hele tandsættet.

Da det ikke afskrækkede manden, og han kom tættere på, så gjorde Bamse et udfald mod ham, med savlet i mundvigende og en rigtig volsom snerren - Det var et held jeg kunne holde ham, og Bamse faldt ned da jeg bad ham om det! (YaY for kontakt træning)

 

Dog tror jeg ikke Bamse selv ville være løbet mod manden, hvis han havde været løs, han markerede bare en grænse, for hvor tæt på manden måtte komme - Og hvis han overskred den - Såååå..... :shock:

 

Og det er slet ikke en typisk adfærd for Bamse - Har kun oplevet det den ene gang. Men det viser bare at hunde virkelig reagere på vores angst!

 

Dygtig beskytter hund du har :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

først til MM. præcis. Hvis de ikke må forsvare sig mod farer virker det lidt vildt. Jeg ved ikke ... næste gang vil jeg nok bruge lidt andre ord skulle jeg stå i situationen.

agnete... jeg er ikke klar over hvor meget jeg ser.men jeg ser pisse godt ud ... gælder det?:)

IOvrigt... tak for alle dvarene :) dejligt man ikke er den eneste vis hund reagere sådan.

sandi

Link til indlæg
Del på andre sites

først til MM. præcis. Hvis de ikke må forsvare sig mod farer virker det lidt vildt. Jeg ved ikke ... næste gang vil jeg nok bruge lidt andre ord skulle jeg stå i situationen.

agnete... jeg er ikke klar over hvor meget jeg ser.men jeg ser pisse godt ud ... gælder det?:)

IOvrigt... tak for alle dvarene :) dejligt man ikke er den eneste vis hund reagere sådan.

sandi

Helt sikkert:5up::mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Min gamle hund har også reageret sådan før (dog ikke så "slemt").

 

Det skyldets ikke frygt fra min side, men fordi manden var fuld. Fulde mennesker ser underlige ud og snakker underligt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Min gamle hund har også reageret sådan før (dog ikke så "slemt").

 

Det skyldets ikke frygt fra min side, men fordi manden var fuld. Fulde mennesker ser underlige ud og snakker underligt.

 

Det tror jeg godt der kunne være noget om!

 

Bamse er godt nok vant til at vi har fulde folk i huset i ny og næ, men det er jo nogen han kender og de nusser jo med ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

hej. Et meget hurdigt google kig siger at ejeren er ansvarlig for hunden what so ever. Det er sku da et held der er video cam og mic på min kommende iphone skulle det komme der til. konklutionen må være... hunden må godt forsvare sig... den den forsvare sig mod må bare ikke lide overlast:) Samme ser ud til at gælde for indbrudstyve. Det virker lidt underligt på mig men hvad. Så sætter jeg mig da bare ned og spørger om han vil have en kop kaffe mens vi venter på politiet *roll eyes sarcastic*

sandi

Link til indlæg
Del på andre sites

Synes du går meget op i hvad der sker hvis din hund angriber...

 

Forstå mig ret, det er godt at være på forkant med det absolutte "worst case scenario" - men jeg ville nok hellere nyde min dejlige nussehund og sørge for at socialisere ham bedst muligt således at uheldige situationer forhåbentlig ikke opstår, end at tænke for meget i bevis/kamera-baner.

 

Hvis din vuf angriber, så er jeg ked af det - men så bør du altså have mere travlt med at få den under kontrol end med at se passivt til gennem din iphone.

 

Oh well. Jeg synes at det lyder til at du har en sød hund, som har reageret med almindelig utryghed ved en mand der har været brovtende og lugtende af alkohol. Det er ikke unaturligt og heldigvis sker det sjældent at folk ikke fatter et "nej".

Link til indlæg
Del på andre sites

hej. Tro mig... skulle det ske... Vil dokumentation være sidst på min gøre liste. Skulle jeg gøre noget ville jeg bruge cammet som jeg bruger mp3 optageren nu...

1start den 2 gå tur og nyd det... 3 kom hjem og lyt hvad der var godt og hvad der måske ikke så godt.

Jeg ved ikkehvor mange der er rundt om kring der ikke fatter et "nej" det undre mig bare at folk ikke fatter det første gang fuld eller ej.:)

men... men... jeg skal ikke forstå alting i denne forunderlige verden

sandi

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Sandi,

 

Det kan umuligt være rigtigt at man som hundeejer skal rende rundt og optage sine ture på "bånd".

 

Nyd du hellere din dejlige vuffer og tænk ikke alt for meget over den slags øv-oplevelse. Det tager bare glæden af at have hund at skulle gå og være nervøs og mistroisk hele tiden... ;)

 

Det er kun godt at du er opmærksom på din hunds reaktioner i den slags situationer, men der er heller ingen grund til at tage sorgerne på forskud.

 

Min Hektor passer skam også på mig, når jeg går om aftenen - men det tror jeg typisk er fordi jeg automatisk lige strammer linen en anelse hvis jeg går forbi en gruppe brovtende unge mænd der måske lige er lovligt "farverige" i deres sprog pga en hyggelig alkoholisk fredag i byen ;) Det opfanger Hektor prompte og reagerer med at rejse børster hvis man kommer for tæt på mig og i øvrigt stille sig ind foran mig med oppustet bryst og "tændte" ører.

 

Mange af de gange hvor vores hunde reagerer vagtsomt, er når vi selv føler os en aaaanelse utrygge ved situationen tror jeg. Hundene opfanger vores reaktion prompte og deres egen reaktion afspejler sig oftes i vores.

 

Jeg tror ikke at du behøver at tænke for meget over at lave optagelser af alle Jeres ture. Det er da bare til at blive skør og paranoid i bolden af på sigt ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...