Hop til indhold

Halter/ halter ikke?


FrkSmilla
 Share

Recommended Posts

Eller om det mon er fordi hun har ondt i forbenet at hun ikke længere vil dække direkte fra stå (sætter sig først og det går ret trægt)??

 

Er der andre ting jeg kan 'teste'? Jeg er ved at blive skør... :rolleyes:

 

 

Vi render jo en del til dyrlæge med øjnene (hver 14 dag) så dyrlægen kigger for det meste også på hendes ben, men han kan ikke rigtigt konstatere noget (det er svært at løbe ret meget frem og tilbage i klinikken) og hun er ikke øm, når man rører hende nogen steder (dyrlægen siger at det er de oftest ikke, når de kun er halt en lille-bitte smule som hun er).

 

Hun startede med at halte for omkring 5 uger siden, men de sidste 2 uger har jeg haft svært ved at sige om hun halter eller ej.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Jeg har lidt samme problem med min lille Sophus på 13 uger. :cry: Han begyndte pludselig i sidste uge at halte på det ene forben. Det kommer når han har løbet/hoppet/leget og kan også ses, når han vågner efter at have sovet længe. :???: Vi er som førstegangs-ejere meget bekymrede og har talt med dyrlægen i telefonen, som mener, vi lige skal se tiden an.

Der er ingenting at se eller mærke og han reagerer ikke på, at vi mærker på benet og poten.

Jeg læste et andet sted, at det kan være vokseværk. Er der nogen, der har erfaring med/forstand på det? :hmm:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ved on/off halten kan jeg kun anbefale at få fat i en specialist, som så går hunden igennem.

 

Det kan være vokseværk,ledmus, brusk og en del andet.

 

Desværre skal der rigtig meget til før mange racer viser smerte tegn.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvilken slags specialist skal man så have fat i?

 

Jeg ville få en henvisning til enten Claus Sloth (skovshoved dyreklinik) eller Ken Lindeblad (faxe dyrehospital), hvis jeg var det mindste i tvivl, eller føler dyrlægen er det.

 

Hunde kan jo ligesom os, få et slag der gør de halter en kort periode, men forsætter det over længere tid og ingen behandlinger hjælper, så ville jeg få en henvisning.

 

Men det er skide svært med de kære dyr, for de kan trække i hoften og så sidder problemet i hasen, eller trække poten og så sidder det i albue eller skulder....

 

vokseværk har jeg desværre ingen erfaringer med, men der kommer nok andre på banen

Link til indlæg
Del på andre sites

Min dejlige lab har lidt af vokseværk i lang tid. Nu er dte heldigvis 5 uger siden han har haltet :-D

 

Det startede med halten på det højre forben, og dte kom og gik. Ofte når han havde gået tur. Var ved dyrlægen, som trykkede og hev i alle hans ben og strakte dem i alverdens mrækelige vinkler, og han ømmede sig lidt ved det højre forben, når hun trykkede på rørknoglen. Vokseværk var diagnosen, og han skulle have ro, ingen gåture leg og lignende.

 

Efter et par uger, hvor han fatsat haltede ind i mellem, var der en der gjorde mig opmærksom på, at han burde få smertestillende, for det var meget smertefuldt for en hvalp at døje med vokseværk, i sær når de haltede.

 

Jeg ringede til min dyrlæge, som ikke ville give smertestillende, da det helst skulle undgåes ved hvalpe.

 

Hvad gør man så. Ja jeg ringede til den dyrlæge hele familien har brugt, i den by jeg er født og opvokset, da jeg stoler på ham. Han ville se ham, så en kørertur derned (1,5 time) og han mente han skulle have taget røngent - heldigvis uden narkose.

 

Kort fortalt, så viste røntgent fine ben og led, og vi tog også af hofterne for en sikkerheds skyld, og alt var fint. Han fik flexvital og smertestillende til når han haltede. Stadig masser af ro, og langsomt blev det bedre, og nu, ja han har ikkehaltet i som sagt 5 uger. Det er så fedt!!!!

 

Vokseværk er forfærdeligt for man kan ikke tage hunden med ud på eventyr, da man helst skal skåne hunden hele tiden. - derudover så gør det rigtig ondt på den.

 

Så hvis hvalpen halten ville jeg også få taget røntgen, selvom mange mener det er tåbeligt at bruge penge på. Det er rart at få at vide om der er noget, og hvis der er ,s å er dte vigtigt, at få opdaget i tide.

 

Håber jeres hvalpe, snart får det bedre :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for svar. I denne uge har vi været til ringtræning tirsdag, unghundetræning onsdag, pre-agility torsdag. Vi har også gået en time i skoven hver dag, så synes jo det er gået rimeligt i en periode. MEN da vi lavede en fremadsendelse til pre-agility igår synes jeg bestemt, at jeg så en snert af halthed umiddelbart bagefter i et par minutter. Blev meget bekymret for har jo ellers ikke set noget i 14 dage-3 uger. Nogle gange tror jeg næsten jeg ser spøgelser, for når det er så lidt er det faktisk kun mig, der kan se det fordi jeg kender hendes gang.

 

Så jeg er meget i tvivl om hvad vi skal og om hun burde komme i røntgen eller til specialist som Rene foreslår (er der nogle steder i Jylland?). (Jeg er sikker på at havde hun f.eks været mine forældres hund, så ville man ikke have noteret det for det er som sagt så lidt så lidt. (Ringe trøst..) Men det hæmmer os jo meget fordi vi ikke tør give los og være for vilde/ lege.

 

Jeg vil ikke mene hun viser tegn på smerte, men hun er blevet mere rolig især udenfor, hvor hun tit står og skutter sig og er lidt pyldret (kulde?). Når hun så kommer ind i stuen/ varmen flyver hun tit rundt og er vild. Jeg synes virkelig det er svært som første hundegangs-ejer.

 

Er glad for vores dyrlæge i Højbjerg (synes han er dygtig), men han har ikke gjort meget for at undersøge hende. Har ikke engang kunne bekræfte at hun var halt, da det var værst. Men der gik hun også rundt i ring (og trak vildt) i et lille lokale. Men han 'stoler' på mig og har også givet hende smertestillende i 10 dage dengang. (kunne ikke se nogen forskel) Men er ved at blive lidt skroller oveni efterhånden, synes vi har en del problemer,.

 

 

Idag skal vi til øjenspecialist på dyrehospitalet, (hendes øjensalve har kune effekt på det ene øje :() så det fylder også en del os. Måske vil jeg sørge ham om benet også... kunne jo være han ved noget.

Link til indlæg
Del på andre sites

Pyha, ja min kæreste synes også jeg var frygtelig. Cooper kunne også have pause på 2 og 3 uger hvor han var haltfri. Til gengæld var man ikke i tvivl når han haltede meget. Når han haltede lidt, var det også kun mig, der kunne se det.

 

Man kunne heller ikke se, at det gjorde ondt på Cooper. Han spændende rundt i haven, hvis han fik lov, og kunne næsten ikke gå på benet bagefter.

 

Pøj pøj med hende :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er altid svært med denne on/off halten, men følg din mavefornemmelse for om du mener hun halter/trækker på benet.

 

Hvilken type smertestillende fik hun ?

 

Fie reagere ikke på metacam, men previcox kunne ses med det samme

Link til indlæg
Del på andre sites

Zantos, haltede også meget på det ene forben, på grund af vokseværk.

Det regulerede vi ved at give den lidt mindre en den anbefalede fodermængde.

Det forhindrede dog ikke at den stadig tager ca. 1 kg. på om ugen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er altid svært med denne on/off halten, men følg din mavefornemmelse for om du mener hun halter/trækker på benet.

 

Hvilken type smertestillende fik hun ?

 

Fie reagere ikke på metacam, men previcox kunne ses med det samme

 

Rimadyl vet 20 mg

 

Øjenspecialisten vi var hos idag mærkede hende godt og grundigt igennem bøjede, strakte osv. Der kom en lille reaktion i skulderen i første omgang, men så bagefter var hun ligeglad da han gjorde det, så det var måske et tilfælde.:confused: hans råd var også at hun skulle en tur i røntgen næste gang hun begynder at halte, hvis hun gør. Han mente ikke det var vokseværk ved så lille en hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, så må du holde øje med om hun forsætter med at halte.

 

Meget tit er det jo ganske små signaler man ser.

 

Når hendes ryg "sætter" sig, så kan det klares med en tur til kiropraktor, går ind med en hund og går ud med en, der svinger i hele kroppen igen

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for de gode svar :5up:

Vi har skåret lidt ned på fodermængden og holder Sophus lidt i ro (så meget, som man nu kan med sådan en krudtugle ;-)) og det ser allerede ud til at have hjulpet. Nu giver vi den lige et par uger og så må vi se, om han begynder at halte igen, når vi sætter lidt fut i aktivitetsniveauet igen :x::x::x: Ellers må vi have lavet en større undersøgelse. Men pyh, det er ikke nemt at skulle sige nej til, at han må lege og løbe :neutral: Må jo bare huske, at det er til hans eget bedste :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 1 month later...

Vil da lige berette, at Sophus er i super duper top form igen :banan: Dyrlægen sagde dog efterfølgende, at det ikke har noget med vokseværk at gøre, når en hvalp har de symptomer, men at han må have slået eller overanstrengt sig. Under alle omstændigheder hjalp det i hvert fald at holde ham lidt i ro og give en anelse mindre mad. Og han er vokset fint alligevel :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...