Hop til indhold

Desting

Members
 • Antal indlæg

  61
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

0 Neutral

Om Desting

 • Rang
  Grøn debattør

Personal Information

 • Køn
  Mand
 1. Desting

  Hvilken race passer?

  Jeg ved godt, at temperament og personlighed skal matche med mig, men det er klart lettere for mig først at vurdere, om hundens udseende tiltaler mig, og hvis det gør, så bagefter dykke ned i temperament og personlighed for at se, om det passer med hvad jeg søger. Og det tror jeg egentlig alle gør til en hvis grad. Mht. udseendet, så kan jeg ikke sætte konkrete beskrivelser på det udseende jeg godt kan lide, da det varierer. Nogle retrievere siger mig noget udseendesmæssigt, andre gør det. Det samme med slædehunde. Jeg kan sige, at jeg ikke er så glad for pudler, meget spinkle hunde og mindre hunde. Jeg er generelt til lidt større hunde. Edit: Glemte lige at svare på det med køn. Jeg er stadig usikker på hvilken forskel der generelt ser er i hundes personlighed, når det kommer til køn. Og igen, så er det fordi jeg hører meget forskellige ting fra folk, så jeg ved ikke hvor meget man egentlig kan sige om det. Men mit indtryk er, at hanhunde er mere stabile følelsesmæssigt, knytter sig lidt mere til ejer og kan godt lide at være meget sammen med ejer, kan være lidt mere dominerende og aggressive og er større/tungere. Tæver er lidt mere ustabile følelsesmæssigt, især under løbetid, lidt mere selvstændige og er ikke ligeså vild med at være sammen med ejer hele tiden som hanhunde, og så er de generelt lidt mindre tunge og lidt mere spinkelt bygget. Ud fra det kan jeg bedst lide hanhunde. Men hvis størrelsen kan være et problem pga. jeg bor i lejlighed, så vil en tæve jo passe bedre.
 2. Desting

  Hvilken race passer?

  Nogle racer siger mig bare mere end andre racer. Og hvis jeg skal have en hund, skal det være en hund jeg vil brænde for. Jeg kan kommentere på hvad det er jeg kan lide/ikke kan lide, hvis de racer I foreslår. God idé PBC. En irsk terrier er umiddelbart langt fra hvad jeg kan lide ved en hunds udseende (det samme gælder pudler). Og ja, temperament og egenskaber skal passe overens med hvad jeg søger og hvad jeg kan tilbyde, men det skal udseendet også. Mht. labrador, så synes jeg de er en fin race. De er lidt store, og så kan jeg være i tvivl om hvor meget aktivitet de kræver. Men som jeg har sagt et par gange, så er der ligeså mange holdninger til hunde og hvad de kræver som der er hundeejere. Andre retrievere siger golden retriever mig også en del. Den har også været oppe og vende meget, men den er også måske en tand for stor. Eller egentlig er de kun for store, fordi jeg bor i lejlighed og skal kunne bære dem op, hvis der sker dem noget. Egentlig synes jeg en golden retriever (og en labrador) har den perfekte størrelse. En toller er også fin, men der kan jeg dog bedre lide golden og lab. En corgi falder ligesom den irske terrier og puddel ikke i min smag. Og hvis det er en hund som gør meget, skal det også lige overvejes. @Anne Det er jo ikke fordi jeg bevidst leder efter en hund med udseende og egenskaber, som du mener er svære at kombinere. Airedale terrier bryder jeg mig heller ikke om udseendesmæssigt. Den minder meget om den irske terrier. Collie har jeg kigget lidt på, men de falder heller ikke i min smag. Der er nogle hunde, som jeg synes er flottere end andre, og jeg har prøvet at danne mig et overblik over hvilke hunde, jeg synes er flotte. Derefter handler det så om temperament, aktivitetsniveau, størrelse osv. for at se om det matcher. De hunde jeg har kigget meget på er bl.a. schæfer, labrador, golden retriever, chodsky pes, alaskan malamute og en smule siberian husky.
 3. Desting

  Hvilken race passer?

  Jeg har talt med tre forskellige kenneler, som har givet mig et indtryk af hunden. Jeg kan rigtig godt lide racen. Den eneste bekymring er om den kræver for meget aktivering. Ellers er det en rigtig fin hund. Jeg bor i Storkbh. og den eneste kennel i Danmark befinder sig i Nordjylland. Derudover er der ikke ret mange, som ejer en chodsky pes, så jeg har ikke haft chancen for at se en i virkeligheden endnu (eller tror faktisk jeg så en for 2 uger siden, men jeg spurgte ikke ejeren). Ellers skal jeg til Tyskland eller Sverige, men turen er det samme eller endnu længere end til Jylland.
 4. Desting

  Hvilken race passer?

  Jeg har pt ingen planer om at skulle gå til agility med den. Jeg vil meget gerne træne lydighed med min hund, men tænker jeg kan gøre det selv. Jeg vil tage hunden med til hvalpetræning, mest grundet socialiseringen. Jeg har ingen intentioner om at konkurrere med hunden. Jeg søger en god ven i en hund, som jeg kan gå ture med, lege med (kast-og-hent fx), måske have med på løbeture, når hunden er blevet ældre, og en hund som elsker at tilbringe tid sammen med mig, og som er kærlig og hengiven. Jeg ved godt mange mindre hunde passer meget godt til den beskrivelse, bortset fra måske løbeturene, men jeg er mest til lidt større hunde Jeg er desværre ikke så stor fan af pudler Jeg har kigget lidt på labrador og golden retriever bl.a., men jeg er i tvivl om de er for store til mig og/eller de kræver for meget aktivering og motion. Jeg bor i lejlighed, så hunden skal gå op og ned ad trapper hver dag, og jeg skal helst kunne bære den i tilfælde af der sker den noget, når den bliver ældre.
 5. Jamen hvad vil du have jeg skal skrive, kære ven? Jeg læste indlæg #178 og syntes du skrev på en pæn måde, så jeg tænkte faktisk jeg ville skrive pænt tilbage til dig i stedet for denne her mudderkastning. Du skriver, at du nogle gange føler dine beskeder ligeså godt kunne være sendt ud i det ydre rum. Og det er dét jeg forholder mig til. Jeg skriver, at dit indlæg om CM ikke var forgæves, og jeg beklager jeg ikke fik svaret dig. Og så tolker du det jeg skriver som værende provokerende, når det faktisk ikke kunne være længere fra sandheden. Og så er det dig som er gået galt i byen, kære ven. Fordi jeg havde ingen intention om at provokere med noget af det jeg skrev. Jeg har forholdt mig til det du skrev. Jeg ved hvordan tingene ser ud fra 'jeres' synsvinkel. Du er ikke den første til at forklare det. Men derfor kan jeg stadigvæk have lov til at være uenig. Jeg har givet udtryk for, hvordan jeg synes tonen er. Du kan gå tilbage i trådene og se, hvad jeg har skrevet. På det punkt er vi uenige. Og jeg har skrevet jeg ikke vil argumentere mere for mit synspunkt, da det bliver en endeløs frem-og-tilbage. Det handler ikke om spørgsmålene; det handler om måden, der bliver skrevet på eller tonen. Så lad være med at fortæl mig jeg skal hidse mig ned, når du skriver sådan en arrogant og nedladende besked tilbage til mig, når det eneste jeg prøvede var at være venlig. Det er dig, der er en idiot her, ikke mig.
 6. Se, det er sådan nogle indlæg, der pisser mig af. Jeg bruger tid på at sætte mig ned og skrive et venligt og empatisk indlæg til dig, hvor jeg fortæller dig, at jeg HAR læst dit indlæg, og at jeg er KED AF jeg ikke fik svaret dig, og at jeg synes du har nogle GODE POINTER med i det du skrev, og jeg bruger tid på at forklare dig, HVORFOR jeg valgte at lukke samtalen der, og så skriver du sådan til mig. Men fred være med det. Så er det bare ikke dét værd at bruge mere tid herinde.
 7. Forstår ikke hvad du mener. Men hvis I har forholdt jer til hvordan I har lyst til at kommunikere herinde, så ser jeg ikke længere en grund til at holde denne tråd kørende @Ascha Jeg er ked af jeg ikke fik svaret dig direkte på dit indlæg omkring CM, men jeg har godt læst det, og jeg synes du havde nogle gode pointer. Grunden til jeg skrev, at jeg syntes vi skulle lukke CM samtalen har intet at gøre med, at jeg ikke har læst hvad du har skrevet, eller at jeg er ligeglad. For det første begyndte det at blive OT, og eftersom det var min tråd, tænkte jeg det passende, at jeg prøvede at guide samtaleemnet tilbage til det tråden egentlig var lavet til at snakke om. For det andet blev mange stødt over PBC's sammenligning med fanatiske muslimer, og så kørte den ellers bare derudaf. Håber det kan være en trøst for dig.
 8. Nu skriver du, at jeg har indrømmet, at jeg dummede mig. Altså, jeg står stadig ved hvad jeg har sagt 2 gange og nu 3 gange, når jeg siger, at du er mester til at fordreje ting. Du får det til at lyde som om jeg tager ansvar for at hele tråden gik, som den gjorde, og det gør jeg bestemt ikke. Træls at skulle skrive med dig, når du bliver ved med det. Du kunne selv være langt bedre i din måde at kommunikere på, også i pågældende tråd, men det har jeg allerede givet udtryk for inde i tråden, og jeg orker ikke at diskutere med dig igen. Det er en spild af min tid. Det kan godt være du mener det er indlysende, men folk bliver stadigvæk ved med at terpe rundt i det samme stof, indlæg efter indlæg, side efter side, så jeg tænkte det ville være mere overskueligt for jer, når I bare skal tage stilling til overstående to valgmuligheder, som jeg grundlæggende mener der er. @Hofferen Jeg synes du overkomplicerer problematikken. Det eneste DU kan forholde dig til er hvad DU gør med dig selv i det. Ja, det kan godt være man kan inddele de nye brugere i to grupper; eller fire; eller ti. Det fjerner ikke problemet. Det eneste du (og alle andre) skal forholde sig til er, om I har lyst til at ændre den måde I kommunikerer på, sådan at nye på forummet føler sig bedre mødt og bliver hængende.
 9. Og jeg skrev det bare for at fortælle dig, at jeg ikke vil argumentere mere for mit synspunkt, da det bliver en endeløs udveksling af holdninger
 10. Jeg vil ikke diskutere synspunkter mere i denne sag. Der har allerede været flere sider om det. Vi har alle ret til at have vores eget synspunkt. Man kan tage responsen til efterretning og derefter beslutte sig for, om man har lyst til at give det et forsøg eller lade være. Resten er op til den enkelte.
 11. Mit indtryk af dette forum (som nytilkommer) er, at mange af de aktive debattører består af en flok garvede brugere af hunde-forum.dk, som har gjort brug af det i lang tid - muligvis flere år. Folk kender hinanden på kryds og tværs, og størstedelen giver på overfladen udtryk for samme holdning til, hvordan de synes tonen skal være på forummet. Grundlæggende tror jeg man kan koge det ned til det her: Jeg kan forstå jeg ikke er den første, og jeg kommer nok heller ikke til at være den sidste, nytilkommer, som efter at have oprettet en tråd om fx valg af hunderace, føler sig stødt over måden, der bliver givet svar tilbage på. Lad os ikke gøre det til et spørgsmål om rigtigt eller forkert - lad os bare konstatere at ja, det forekommer at nytilkommer føler sig forurettet. Så er der to muligheder at håndtere problemet på: 1) Hvis man har til interesse at udvide kredsen af aktive brugere og få nye debattører med ind på HF, så kan man vælge at lytte til noget af den respons, der bliver serveret af nytilkommere (og enkelte 'gamle' debattører) om hvordan man eventuelt kunne ændre sin måde at kommunikere på, så nytilkommer ikke får en oplevelse af at blive mødt skævt/med mistillid etc. eller 2) Hvis man ikke har lyst til at ændre den måde man kommunikerer - og det er også fair nok, hvis man ikke vil det - så må man indstille sig på, at en procentdel af de nye på forummet føler sig, lad os bare sige forkert behandlet, efter deres første besøg på HF og derfor vælger ikke at vende tilbage og blive en del af HF fællesskabet. Længere synes jeg egentlig ikke den er
 12. Jeg synes vi skal lukke snakken om CM her. Mht. Chodsky Pes; er der nogen som kan fortælle mere om den? Jeg har selvfølgelig læst hvad jeg lige kan finde på diverse hjemmesider, men er der nogen som har personlige erfaringer med hunden? Måske er der nogen som kender en kennel, som opdrætter dem (hvis ikke i Danmark, så i Sverige/Tyskland fx)? Eller bare hvad jeres indtryk er af dem ud fra det I selv ved/har læst om dem?
 13. Igen fordrejer du ord - nu dine egne. Du skriver: Min tanke er at det også er der du vil være bundet til for evigt at bærer den op og ned, med tanke på at der er lidt problemer med hofterne indenfor højavlen. Dusiger her, at jeg skal bære den op og ned ad trapper i al den tid jeg har hunden, fordi racen har problemer med hoften. Du siger IKKE, at jeg skal bære den op og ned ad trapper I TILFÆLDE AF den får dårlige hofter. Der kan ikke være nogen tvivl om, at da du skrev det indlæg, så mente du fuldt og fast, at jeg skal bære den op hver dag i hele dens liv. Hvis du har ment andet, så har du formuleret dig på en måde, så budskabet er et andet, end det du ville have frem. Men det har intet med mig at gøre. Og ja, igen synes jeg det bærer præg af, at du besværliggør det. Så vidt jeg kan huske, var der en i tråden, som skrev, at h*n har levet med to schæfere på 4. sal uden problemer. "Jeg synes du har kig på det helt forkerte" - hvad end du så måtte skrive - er da en indikator for, at du synes schæferen er et helt forkert match. Dog synes jeg, at overordnet set synes jeg du har kommet med nogle okay råd hist og her. Men blandingen af de ting jeg har nævnt her og i mine forrige indlæg gør, at jeg har siddet med en følelse af, at du "besværliggør" det for mig. Altså, helt ærligt. Du kan umuligt mene, at den mest dovne hund har brug for 3*40 minutter daglig motion - det holder simpelthen ikke stik. Du snakker om 2 timers motion hver dag eksklusiv leg og underholdning som et minimum, uanset race. Det synes jeg simpelthen er en gang fis, undskyld mig. SÅ mange mennesker får det til at fungere helt fint med mindre (for ikke at sige meget mindre), end det scenarie du opsætter der. Men lad mig et øjeblik lege med. Hvis den mest dovne hund kræver 2 timers motion eksklusiv leg og underholdning, så vil en med meget energi kræve, hvad, 4 timer? 5 timer? Og så leg oveni? Jeg mener jeg fik skrevet i det indlæg jeg skrev, da jeg vendte tilbage til tråden efter nogle dage, at jeg synes folk overdriver kravene til hvad det vil sige at have en hund. Og det er netop indlæg som den du lige har skrevet, som får mig til at tænke det. Jeg synes ikke du forholder dig til hvad jeg skriver. Jeg siger, at du lægger ord i munden på mig, og jeg har lige givet dig et eksempel. Og så forholder du dig ikke til det. Du glider bare let udenom. Jeg kan sagtens se pointen med det du skriver nu, men det ændrer ikke på det faktum, at du ikke forholder dig til hvad jeg skrev - og hvad du bad mig om at give dig - nemlig eksempler, hvor du modsiger dig selv, lægger ord i munden på mig osv. Og så lige en opdatering her til sidst: Jeg så lige i slutningen af dit sidste indlæg, at du godt havde fanget den med trapperne. Men så kan du vel også forstå, hvorfor jeg synes du overdrev med hvad det kræver?
 14. Og ja, så er der generelt mange steder, hvor du enten misforstår hvad jeg siger eller bevidst fordrejer hvad jeg siger. Fx skriver jeg, at jeg har det okay med, at min hund er reserveret ift. andre, men den må gerne kunne med andre hunde. Det jeg mente med det var egentlig bare, at hunden ikke skal være aggressiv eller nervøs i samvær med andre hunde; reserveret eller opsøgende er ligegyldigt. Og du skriver så efterfølgende, at jeg søger en hund som både er reserveret og samtidig elsker andre hunde, og "det kan ikke kombineres". Der fordrejer du hvad jeg skrev, synes jeg. Her henvises der til indlæg #76, men der er flere af denne slags. Derudover synes jeg, efter at have gennemlæst #76, at du stiller for høje krav til, hvad det kræver at have en hund med medium til højt energiniveau. Jeg skriver, at jeg gerne vil have en hund, som godt vil ud i luften, og som gerne vil luftes, og at jeg gerne vil gå til hundetræning med den og lege med den. Og det tolker du som at det jeg søger passer til en hund med et lavt energiniveau. Og det synes jeg ikke giver mening, hverken da jeg læste det første gang eller nu. Og sådan nogle beskeder får mig til at tænke, at nogle mennesker (dig inklusiv) bare prøver, ja, at ødelægge det for mig.
×
×
 • Tilføj...