Hop til indhold

korvis

Members
 • Antal indlæg

  23.526
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  9

korvis last won the day on Marts 8 2019

korvis had the most liked content!

Om korvis

 • Fødselsdag 14-10-1963

Personal Information

 • Lokation
  nordfyn
 • Interesser
  agility-tosse!
 • Hundenavn
  Iso
 • Køn
  Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

korvis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1,6k

Community omdømme

 1. Jeg er faktisk ganske sikker på at det også passer Terkel bedre. For jeg er ganske sikker på at han ikke synes det er så sjovt igen at gå rundt og pive og ikke helt vide hvor han skal gøre af sig selv. Og det er ikke fordi der er tæver i nærheden - den eneste er Iso, og hun er som sagt steriliseret. Han er ganske enkelt bare dybt forstyrret af de hormoner, som ikke gør ham damefikseret, men bare snotforvirret...
 2. Interessant diskussion. Jeg går ikke som sådan ind for neutralisering af hunde - som jeg til gengæld gør for katte, i hvert fald hvis de skal være udekatte. Men alligevel er jeg sgu endt op med at neutralisere alle mine hunde undtaget en enkelt... Den første blev steriliseret fordi hun led temmelig meget af indbilsk drægtighed. Næste var Iso, som blev steriliseret da jeg fik Terkel, da jeg ikke ville ha' to intakte af hver sit køn. Og nu er Terkel kemisk kastreret, fordi han havde så meget uro i sit hoved og ikke kunne koncentrere sig om andet end at snuse. Ikke efter damer, som sådan! Næ, han gik bare med snuden i bakken ALTID! På den måde fik han ikke noget ud af f.eks. agility, for han var så optaget af at snuse til underlaget at han ikke havde en chance for at opdage at det var sjovt at løbe. Og der var meget andet han gik glip af, fordi al vågen tid gik med at snuse. Efter at han blev kemisk kastreret er han faktisk lidt som en anden hund, han har langt mere ro i hovedet, og hviler i sig selv på en helt anden måde. Og han har opdaget at agility er dødsens sjovt! Jeg tror at det har været virkelig frustrerende for ham at være så "styret" af de hormoner. Jeg oplever ham i hvert fald som langt mere tilfreds og happy. Nu er den kemiske ved at aftage, og jeg kan allerede nu se at han indimellem har det der totalt blanke udtryk i øjnene, hvor han ikke helt ved hvor han skal gøre af sig selv. Og jeg er glad for at jeg har bestilt tid til en rigtig kastration her i starten af december. Jeg tror også Terkel bli'r glad for det, helt ærligt...
 3. Så har jeg da fået lagt lidt op på YT - faktisk havde jeg allerede lagt en feltvideo op, opdagede jeg! Felterne har vi jo som sagt terpet meeeeget med! Det var en ret stor hurdle vi skulle over, men nu er de der sgu! Der skal dog ikke voldsomt meget til for at forstyrre ham, så jeg er ikke sikker på at de holder til stævne endnu. Men indtil videre holder de i hvert fald ret godt til træning. En dag lejede jeg hallen sammen med Trixie og hende der har Terkels bror, og så fik vi provokeret de felter rigtig meget... I de sidste par klip står Coda og leger med bold lige foran feltet, jeg glemte bare at dreje kameraet så man kan ikke rigtig se det... Vi får regelmæssig undervisning af Ann-Britt, og det er jo bare supergodt! Her er et eksempel på hvad vi nørkler med, det er ca. en måned siden, og siden da har han lært at ikke tøve når menneskemoren prøver at smide ham bag ryggen over et spring! Jeg synes det skrider fremad, Terkel er ikke lynende hurtig, til gengæld har han lært rigtig mange ting som Iso aldrig har lært. Jeg kan løbe baner med Terkel som slet ikke går med Iso. Og det er jo lidt nice til en omveksling! Men Iso er stadig supersjov at løbe med - og Terkel bli'r sjovere og sjovere! Han har sat lidt fart allerede, og når han på et tidspunkt forhåbentlig slipper mig lidt mere, så skal der nok komme endnu mere fart.
 4. Terkel og jeg træner jo på, og det skrider sgu fremad! Vi er hos AB nok et par gange om måneden, da vi er med i to "grupper". Forleden var vi også af sted sammen med min søster og hendes lille ny, så indimellem bli'r det til rigtig meget AB - som jeg er suuuuuperglad for! Nu kan jeg jo ikke huske hvad jeg har skrevet om senest, men vi har jo bøvlet med felterne ret lang tid. Til sidst kom vi over hurdlen, og nu har han rigtigt fine felter. Meeen, han er ung, så indimellem glemmer han jo ting. Gerne én ting hver uge! Så kan han f.eks. glemme alt om sin "ud/bagom"-kommando den ene uge, næste uge kan han den til perfektion... De sidste par gange har vi slåsset rigtig meget med hans start, hvilket er virkelig irriterende! Men det skal nok også komme, selv om jeg tvivler på at den nogensinde bli'r lige så stabil som Iso's. Jeg har videofilmet ret meget, men har ikke klippet sammen og lagt på YT, så kan ikke lægge noget op lige nu. Skal nok få det gjort.
 5. Ej, hvor dejligt!! Hvad er det for en konkurrence i februar, kan man håbe på at det er Højmes..? Fedt at det begynder at køre for jer!
 6. Helt enig med PinPoynter. Det er godt nok en hel del år siden jeg hørte det "argument" her i DK. Jeg har trænet både LP og agility med alle mine hunde, undtaget Terkel som ikke rigtig gad LP... Har en veninde hvis hund har været på eliteplan indenfor både LP og agility i mange år - samtidigt. Bl.a. har den været på agilitylandsholdet. Så jeg er helt overbevist om at hundene sagtens kan kende forskel, som du også selv er inde på, Dober. Derudover så skal hunden jo faktisk ikke kigge på føreren i alle LP-øvelser...
 7. fakeprofil og spam. Jeg har anmeldt det...
 8. Nej, jeg synes ikke jeg hjælper ham. Felterne er jo også shapet fra start af, så der er ikke ret meget at hjælpe med. Kriterierne er også klare, eller rettere sagt er der kun ét kriterie - han skal blive på feltet indtil han får frikommando. Han søger 2o2o-positionen fint, og stopper også op, men lige så snart jeg passerer ham er det viiiiiirkelig svært for ham at ikke bare gå med mig... Det jeg gør nu er, at jeg ikke presser ham, dvs. at jeg ikke passerer ham og stopper op sammen med ham. Belønner på feltet, be'r ham om at blive der medens jeg går ud, går tilbage og belønner x antal gange (varierer), og gi'r ham så frikommando når jeg står et godt stykke foran. Tænker lidt at det måske kan få indprentet billedet af at han ikke får fri før jeg er "derude". Men ved ikke om det hjælper. Det går en liiiiille smule fremad - men så pludselig glemmer han alt og bare går af feltet. Vi bøvler også lidt med slalommen lige pt., og det er faktisk lidt af det samme - han kan ikke klare at jeg passerer ham. Og så har han brug for at få genopfrisket det med at man må sætte farten ned og samle sig, når man kommer i fuld fart mod slalommen. Han har jo sat fart den lille dreng! ------------------------------------ Vi var til træning hos AB i går, og det var bare virkelig godt! Iso var pænt vild efter at ha' ligget stille så længe, men ikke vildere end at hun faktisk gjorde det rigtig godt. Det var en svær bane, og et par steder havde vi store problemer. Men til sidst fik vi det løst. Terkel fik noget lidt anderledes end vi plejer, når vi er der sammen med hans to søskende. Først startede vi med lidt basic, bl.a. slalommen. Og så løb vi en bane hvor der var fokus på at kunne sende ham, og lade ham arbejde selv, hvilket aldrig har været hans stærke side. Men søreme om ikke han pludselig kunne! Shitmanner, jeg kunne endda afstandshandle ham, og løbe med forhindringer mellem os! Til sidst afsluttede vi med et længere forløb med masser af fart, som afsluttedes med A'et... Og lille Terle stoppede sgu fint på feltet. Det var godt nok uden pres, men alligevel, han kunne lige så godt bare ha' gået af det. Mht. mig selv så begynder jeg at kunne mærke at jeg får medicin nu, jeg orkede at løbe med begge hunde, uden problemer. Nu er det "kun" kondien der gi'r mig problemer! Normalt halter jeg efter at ha' løbet lidt, fordi jeg får ondt i ryggen, og det breder sig ned igennem hofter og ben - ikke mere! Og min hjerne er jo meget mere med, det er virkelig stor forskel fra før. Så der er sgu håb forude!
 9. Nej, jeg har brug for ståfelter, for at kunne placere mig. Det fungerer virkelig skidt at handle Terkel bagfra, så vender han op mod mig.
 10. Den kemiske fungerer super! Så han bli'r helt klart kastreret til vinter. Han snuser nu som en normal hanhund, har meget mere ro i hovedet - og har tændt mere på agility som følge af det. Men jo, lidt baby er han altså stadig... Han er virkelig umoden. Og hans hjerne ta'r simpelthen slut til agility. Sjovt nok, for da vi var til hyrdecamp her i sommer var opdrætter/instruktør virkelig imponeret af hans kapacitet på fårene, han blev ved med at knokle i en halv time selv om han er pænt uerfaren og meget utrænet! Men det med felterne frustrerer mig virkelig, fordi jeg ikke ved hvordan pokker jeg skal tackle det... Alt andet skal nok komme, det er jeg ikke så bekymret for.
 11. Og så var vi til fællestræning. Og det gik da ok. Men Terkel og hans felter altså... Han stoppede da ok op på dem - men lige vippen, som vi har trænet på herhjemme, den gik han bare af. Han springer ikke felterne, men han går lige så stille bare af dem. Jeg ved virkelig ikke hvad fanden jeg skal gøre ved dem. Det dér med at den ene dag gå det fremad, den anden dag fatter han nada, det er ved at tage pippet fra mig!
 12. Noget af det vigtige ved karma var også at man kunne skrive en besked til vedkommende. Som kun modtageren kunne se. Så man vidste hvad man fik karma for.
 13. Så kom jeg søreme lidt ud i dag igen! Kørte bare på den samme opstilling, men med lidt nye varianter. Iso er jo mest for sjov, men med Terkel fik jeg kørt lidt videre på felterne, så jeg tror faktisk vi rykkede endnu lidt mere i dag. I morgen er der fællestræning i træningsklubben, jeg tror jeg nøjes med at tage Terkel med, så må vi se hvor meget de felter sidder i andet miljø. Onsdag skal jeg til AB med begge hunde, og så holder vi pause i hvert fald torsdag.
 14. Efter en sommerpause er vi så småt ved at komme i gang med træningen igen! Holdtræningen startede i sidste uge, men da jeg stadig var pænt syg tog jeg kun Terkel med og trænede ganske lidt. Selvfølgelig drattede Terkel af balancen efter ganske få forhindringer, og slog sig pænt meget, så han haltede. Heldigvis gik det over hurtigt igen, så det var nok kun slaget der gjorde det, og han kunne få løbet lidt igen til aller sidst. Vi var også hos AB i lørdags, der havde jeg det bedre og kunne løbe mere, og det gik ok. Terkels felter var sjovt nok en smule bedre end før, og hans tyvstarter var bedre, til gengæld gik han helt i sort ved slalommen. Det var også en svær indgang, og jeg kunne se på ham at hans hjerne var helt færdig. Han var faktisk også rigtigt dygtig til at søge fremad, selv om han stadig skal ha' besked på at gøre det. Så noget selvstændig fremadsøgning er noget vi skal træne her i efterårs/vintersæsonen. Vi har jo været ramt af virkelig dårlig vejr i lang tid, så jeg har ikke trænet hjemme siden jeg ved ikke hvornår. Men i går var jeg endelig lidt frisk, og vi havde fint vejr - så skulle der trænes! Jeg fik købt en helt ny vippe her i sommer, og har stillet balancen til side, det gi'r altså lidt flere muligheder i min lille agilityhave. Den er jo desværre vildt undermineret af mosegrise, så jeg tør ikke bruge ret mange spring, men vippe, slalom og tunnel er ok. Jeg ville gerne træne de ting vi bøvler med for tiden: tyvstart, felt og slalomindgange. Samtidigt ville jeg også vedligeholde hans to kommandoer på spring - "tag spring og kom tilbage til mig", og "tag spring bagfra og kom tilbage til mig". Og det lykkedes faktisk ret godt med denne lille opstilling! Jeg har sat nogle numre på, men jeg lavede mange andre varianter. De to røde spring betyder bare at jeg flyttede det ene spring, for de forskellige moduler. Jeg valgte at kun bruge 6 pinde i slalommen, da jeg regnede med at vi skulle ha' den pænt mange gange. Iso fik først en tur, med virkelig svære slalomindgange. Og det var søreme svært at ikke ta' tunnellen!!! Men efter et par forsøg var hun faktisk supersej. Terkel var rigtigt dygtig, faktisk! Vi fik virkelig trænet godt på feltet, byggede det stille og roligt op med mere fart, både på ham og på mig. Slalomindgangen helt vinkelret på fra højre er svær, men i det mindste røg han ikke ind i tunnellen. Hans tyvstarter fik vi også terpet lidt, han bli'r simpelthen så ivrig at han ikke kan styre sig, men han tyvstartede kun ganske få gange. Jeg håber virkelig der er ved at komme styr på dem, for det kan virkelig ødelægge meget... Nå, men min lille opstilling, håber den kan inspirere nogen!
 15. Yeeess, smileys!! Tak, vagabond!
×
×
 • Tilføj...