Hop til indhold

Hoppebolden

Members
  • Antal indlæg

    1.811
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Hoppebolden

  1. Jeg taler på baggrund af min egen race :)

    Hvis godt eksteriør var ensbetydende med sund og god bygning ville jeg være enig, men sådan er det jo altså overhovedet ikke på hundeudstillinger.

     

    Ikke engang for racer, som skal kunne arbejde meget. Fx labrador. Dem der vinder udstillinger, kunne ikke klare halvt så meget arbejde, som en god F1 Labrador, som ikke ville have en chance på udstilling. Så jeg tror du lever i en fiktion (en forestilling om hvordan det burde være) - realiteten er at udstillinger trækker ned, når det kommer til hundenes mentale og fysiske sundhed.

  2. Enig :) Min race som fx så lille er der især fokus på temperament. Desværre så oplever jeg tit på udstillinger at dommeren netop ikke kender racen, så at de ikke kommenterer på en sky/bange Mudi (hvilket vi ikke vil have) og netop alligevel giver den en høj præmiering som du selv nævner. Men der er dog nogle "krav" til typen (som spænder bredt) og det synes jeg nu alligvel at er vigtigt at få bedømt især da racen ikke er opdelt i udstillings og brugslinjer, men nok mere i linjer af hunde med godt sind kontra dårligt sind.

    Enig, dog er godt temperament/god psyke og arbejds egenskaber min 1. Prioritet. Jeg har set hunde med adfærdsproblemer få super bedømmelse med cert (tror jeg det hed) det samme med hunde der havde fået fikset ørestilling mm. Jeg må indrømme at jeg giver ikke ret meget for dommernes bedømmelse, har endda hørt fra udstiller at det handler om at være den bedste til at snyde dommeren.
  3. Godt eksteriør, godt temperament/god psyke, kan arbejde, sundhed som er i orden. Det er for mig alle vigtige faktorer når man diskuterer avl :) Jeg har allerede sagt nej til en tæve som ikke havde sundheden i orden i linjerne og hvor der kunne sættes spg-tegn ved temperamentet.

    Hvorfor dælan skulle man dog det? Er seriøs opdræt nødvendigvis tæt knyttet til eksteriør? Ville der ikke være langt merecrelevant at kræve alle hunde der indgår i opdræt mentaltestet?
  4. Helt enig at hunden også skal bruges til noget! Nu skrev TS bare at det med udstilling.

    Jeg synes selv at det er dødssygt at udstille og har kun gjort det fordi at jeg har en hanhund som er rigtig godt skruet sammen og som er af en race som ikke findes mange af, så derfor er det vigtigt at vise dem frem som har kvaliteteten, især når det er planen at han skal indgå i avl. At den hiver præmier hjem på udstillingerne er kun en lille del af hvad som gør den egnet til avl, men det er ikke desto mindre en uvæsentlig del.

     

    Når man tænker på hvordan der bliver bedømt på udstillinger, så vil jeg ikke ha noget problem med en tæve der ikke var udstillet, synes ikke rigtig udstilling siger noget om en given hund, til gengæld ville jeg blive være glad hvis tæven blev brugt til noget.
  5. Det siger jeg heller ikke, men er man seriøs omkring opdræt, så bør man minimum udstille sin hund en gang med et tilfredsstillende resultat. Der er jo egentlig ikke nogen ko på isen, hvis man har en hund som er af en god kvalitet?

     

    .

    at man ikke gider udstille behøver jo ikke at betyde, at hunden ikke er af "passende eksteriørmæssig kvalitet".

  6. Jeg ville som hanhunde-ejer nok også vælge dig fra. Ikke fordi at du har fra en bestemt opdrætter, men fordi du ikke vil udstille din tæve og dermed ikke umiddelbart har en hund af en passende eksteriørmæssig kvalitet. Det giver i min verden ikke nogen mening at bruge en ikke-præmieret tæve på en hanhund som fx er eksteriør champion.

    Hvis du valgte at udstille din tæve og/eller brugte din tæve i en hundesport eller ligende, så ville det nok være lettere at finde en hanhund.

  7. Men jeg spørger jo - netop fordi jeg synes at Ida spørger til hvilke hunde der potentielt kan bruges som rednings- eller lavinehunde i Norge/Sverige, på trods af at hun samtidig spørger lidt generelt.

     

    At nogle hunde bruges til AG, kan næppe kaldes "job". Lidt som redningshundetræning heller ikke er. Det er træning og konkurrencer. Men skal den arbejde som redningshund efter et jordskælv i Haiti, så kræver det noget helt andet end fx en västgöta der har hyggetrænet i Sverige:blink:

    Jeg fremhævede også bare min egen race for at nævne et eksempel på at der findes mange racer som er lidt overset mht. forskellige former for træning/job, da man netop også godt kan have tildens til at holde sig til de racer som man "altid har brugt". Tror netop man skal passe på med at være for snæversynet :)

     

    Altså for mig er det lidt lige meget on hunden trænes i agility, LP, rally eller noget helt andet. Det viser jo om hunden kan arbejde eller ej?

     

    For mit vedkommende taler jeg om (hunde som kan klare) redningshundeuddannelsen og ikke "bare" træning :)

  8. Mener du i træning eller arbejde? Og i hvilket land? Alle hunde kan trænes, men om de kan bruges i hhv. Norge eller Sydfrankrig er der jo stor forskel på.

    Der er vel også stor forskel på folks præferencer og om man kender/opdager en race? Herhjemme er det (groft sagt) mest schæferen man ser i politiarbejdet, hvor man ser maller info Belgien, og hollandsk hyrdehund i Holland osv?

     

    Mudien er fx en lille race indenfor agility, hvor det var tyskerne og finnerne som startede med at importere hjem fra Ungarn og nu er resten af agilityverdenen ved at få øjne op for den. I dk har der været enorm fokus på det kuld som jeg har fra.

  9. Det vel alternativt hvis det ikke er der vi normalt ser dem i Danmark

     

    Ellers ville flere af dem jeg nævnte heler ikke være alternative, da de relative normale i andre lande.

    Der er faktisk mange maller i dk som bruges til ovenstående, men ved ikke om Tervueren er den af belgierne som der flest af herhjemme?

  10. Spændende. Hvad har fået dig til at vælge en Mudi og ville træne redning med ham?

    Hov, og så var det fordi at jeg altid har haft lidt interesse i den slags arbejde med hunde og her har jeg en hund som virkelig vil passe ind :) (men agility på eliteplan er min primære fokus :) )

  11. Spændende. Hvad har fået dig til at vælge en Mudi og ville træne redning med ham?

    Jeg blev totalt forelsket i racen da jeg så en på et agilitykursus for lidt over 3 år siden. (Det endte som med at være min hunds mor ;) ) Den har et fantastisk drive og power, arbejdsnarkoman, altid glad, kører højt men med tænd/sluk knap, stresser ikke som en border kan, lidt terrier-agtig, god størrelse, der er ikke noget som de ikke kan lære og så er det en hund som ingen andre har... Så det skulle være min næste hund!

  12. Jeg har netop meldt min unghund til redningshundeuddannelsen i Beredskabsstyrelsen. Herhjemme er han den eneste hanhund af racen (tror vi er oppe på 9 totalt nu) og vil derfor være - hvis han kommer igennem - den første Mudi nogensinde i DK som er en redningshund. Racen er brugt meget i Norge og Sverige til eftersøgningsarbejde men er ikke en race man ellers umiddelbart forbinder med det. At den så er yderst velegnet er en anden ting :)

  13. Æv for pokker da, det kunne ellers have været hyggeligt! Hvordan gik det for jer? :-D

    Det gik rigtig godt! 2 x excellent med CK, 2 x cert, 2 x CACIB og 2 x BIR. Fik nogle fantastiske kritikker. Nu var vi så kun os i racen, så BIR lå lige til højrebenet ;)

     

    Er i øvrigt rigtig ked af at læse om Zaro's anfald, krydser alt for at der kommer styr på det! :bighug:

  14. Tak :kys: Jamen det gik godt :banan:Han fik følgende kritik:

     

    Tiltalende unghan med herligt temperament, meget smukt hoved og udtryk med mandelformet øjne og små helt perfekte ører. Skallen skal blive fladere med alderen. Ganske stejl fortil, passende vinklet bag, dog noget høje haser. Passende krop, bevæger sig stabilt. Krydset lidt for affaldene.

     

    Han fik excellent, blev 1. vinder (men det er også svært at blive nr. 2 når man er den eneste :mrgreen:) men ikke noget CK (det var der af mærkværdige årsager ikke nogen groenendaeler der fik, ikke engang hans far som ellers er ret godt præmieret :vedikke:) så vi gik ikke videre, men det gjorde heller ikke noget, det gav mig ro i maven og tid til at gå rundt og købe tonsvis af hundeguf... :klap:Vi havde haft lidt udfordringer op til udstillingen ved at Zaro jo den dag han fik sit anfald pludselig blev bange for når han skulle løbe ved siden af mig i snor :cry: Han kastede sig ud til siden, missede med øjnene, krøb sammen og lignede en der var vant til at få prygl i den situation :megaked: Så det har jeg trænet på skulle komme tilbage til normalt niveau og jeg var faktisk op til dagen før i tvivl om jeg overhovedet skulle stille ham (det ser ikke skide godt ud i en udstillingsring med en hund der ser sådan ud... :genert:) Men lørdag var vi til afsluttende prøve på vores lydighedshold og jeg satte lineføringen som en indikator for om han skulle udstilles søndag og det gik bare super fint :banan: (han blev nr. 1 med 136 ud af 150 points :banan::hjerte:) så jeg tænkte at jeg godt kunne stille ham søndag og det fortrød jeg bestemt ikke. Zaro havde en god oplevelse i ringen med en god dommer som endda selv så tænder på ham, det har vi overhovedet ikke øvet :shock: man må gerne vise dem selv, men det nåede jeg overhovedet ikke før hun bukkede sig ned over ham og kiggede ham i munden :lol: På videoen (som jeg forsøger at sende dig et link til i pb) kan man se at han står og logrer imens :lun:

    Men selv om selve udstillingen gik rigtig fint, så var det som jeg nærmest ikke kunne få armene ned over efterfølgende, at han bare gik rundt mellem hunde og mennesker og hyggede sig i stor stil :hjerte: Det er ret godt klaret for en ung belgier :hjerte: Så jeg er en meget stolt hundemor lige p.t. :lun:

    Tillykke med det fine resultat! Ærgerligt at jeg ikke vidste at I var derude, jeg udstillede den lille djævel begge dage.

  15. Som bliver brugt som hyrdehund, ligesom PBC bruger sine brugshunde til jagt?

     

     

     

    Enig med PBC.

     

     

     

    Jeg har endnu ikke mødt en hund der er solgt med nedslag pga. fejl, som lever et langt og sundt liv. En var født med navlebrok, og fejler ALT! PL, allergi, måtte have fjernet tænder der ikke faldt ud, har revet et korsbånd over, haft livmoderbetændelse osv. En rigtig mandagshund! En anden var kryptorchid. Har allergi, adfærdsproblemer, stofskifteproblemer og får underlige tumorer og sår over hele kroppen. En anden igen får voldsomme infektioner af ALT.

     

    Jeg har intet belæg for at sige det, men i min hjerne hænger nedslag pga. sådanne ting sammen med usunde hunde. Jeg ville ikke risikere det!

    Jeg er ikke helt med?

  16. Min mavefornemmelse falder sammen med nøgterne, objektive og rationelle kritterier ifht at det jo er en brugshund jeg køber:engel:

     

    Jeg tror man skal kende sig selv ret godt hvis man vil bruge mavefornemmelsen til at vælge. Er man en person med at stort gen for at beskytte de svage eller har man et stort omsorgsgen, skal man måske være opmærksom på at det måske ikke er det helt rigtige at vælge hvalp udfra. Med mindre man bevidst søger en hund som netop trænger til hjælp og omsorg.

    Jeg har da også en brugshund - kan ikke se hvordan det skulle påvirke om man kan vælge sin hund på mavefornemmelse eller ej?

     

    Forstår jeg det korrekt, at du sætter lighedstegn mellem at vælge på sin mavefornemmelse og at man så vælger den svageste hvalp?

     

    Jeg læser måske dit indlæg forkert, men synes nok lidt, at det er fjollet det som du skriver.

     

    Jeg tænker tænker at mavefornemmelser er et enormt vigtigt parametre når du netop skal vælge en hund som du i fremtiden skal arbejde tæt sammen med og, evt som jeg, skal bruge til konkurrencer på eliteplan. Her er navlebrok totalt uvæsentligt i min verden, men at du i stedet finder "din sjæleven"? Hvis du fx vil udstille er der naturligvis nogle andre faktorer, men hvis man som du og jeg skal beuge hunden til noget konkret, så er kontakten og "mavefornemmelsen" da det vigtigste.

  17. Tak for svar alle :) , Nina hvordan kommer jeg i kontakt med dig?

     

    Han har altid været meget vild og ustyrlig fra da jeg fik ham, det er blevet bedre, han kommer også til mig og vil kæles og elsker opmærksomhed. Af motion/træning går vi lange ture, agility om sommeren, og gemmer teposer han så skal finde. Han har nogle gange med at poten/benet låser, og har været til Dyrelæge, på Dyrehospitalet i Vordingborg, de har ikke kunne finde noget.

    Har han patella luxation? (Løse knæskaller)... For så det kan være/er yderst smertefuldt for hunden og indtil du har fået tjekket ham bør du ikke løbe agility eller lave andre ting med ham, hvor han skal hoppe/springe op og ned af ting. Nu når du bor på de kanter, så kan jeg anbefale Ken Lindeblad fra Fakse Dyrehospital, han er en af de bedste på det område.

  18. Hvilken opdrætter?

     

    Jeg stemmer også på at gå efter din mavefornemmelse, evt kombineret med hvad opdrætter har at sige om hvalpene.

     

    Jeg er muligvis bindegal, men begge mine hund har jeg valgt inden de var 1 uge og jeg har aldrig fortrudt et sekund! Med Taz var jeg rent faktisk skrevet op til en tæve som 3. vælger, men endte med at vælge som nr. 1 på de to hanner. Kunne mærke at det skulle være ham, og jeg har helt 100 valgt rigtigt. Taz er ligesom jeg ønskede det med massere af drive og et super temperament. Tæven er til sammenligning endt med at ikke at have det samme drive og er meget forsigtig og lidt reserveret.

  19. Hej,

     

    Hvad er jeres input til en han, der skal udstationeres, så opdrætter beholder avls-rettigheder, men hvor der ikke laves en udstationeringsaftale, men derimod en DKK salgsaftale med en pris på 8000,- for hunden, selvom opdrætter er underskriftberettigede og har avlsrettigheder?

     

    Jeg kan ikke længere finde hoved og hale i det. Når jeg googler ligner det ikke, at det er normalt at man skal betale for det? Det er ikke fordi, vi ikke vil betale for at få en hund, men vi vil jo heller ikke snydes :???:

    Jeg ville ikke sige ja til sådan en aftale - især ikke på de vilkår - men i stedet finde en anden passende hvalp/voksen hund som vil være helt jeres egen. Jeg tror at det ender med en masse bøvl og besvær for jeres vedkommende og det kan slet ikke "betale sig". Min opdrætter foreslog også en kort overgang nedslag mod avlsrettighederne på min hanhund. Jeg valgte at sige nej tak, da jeg ønsker hunden skal være helt min egen, men vil da tage opdrætter på råd, hvis han eventuelt skal bruges i avlen. Held og lykke med det.

×
×
  • Tilføj...