Hop til indhold

Hoppebolden

Members
 • Antal indlæg

  1.811
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

44 Excellent

Om Hoppebolden

 • Rang
  Kongelig
 • Fødselsdag Januar 15

Personal Information

 • Lokation
  Helt ude i skoven
 • Interesser
  Agilty
 • Job
  Marketing Coordinator
 • Køn
  Kvinde
 1. Jeg taler på baggrund af min egen race
 2. Enig Min race som fx så lille er der især fokus på temperament. Desværre så oplever jeg tit på udstillinger at dommeren netop ikke kender racen, så at de ikke kommenterer på en sky/bange Mudi (hvilket vi ikke vil have) og netop alligevel giver den en høj præmiering som du selv nævner. Men der er dog nogle "krav" til typen (som spænder bredt) og det synes jeg nu alligvel at er vigtigt at få bedømt især da racen ikke er opdelt i udstillings og brugslinjer, men nok mere i linjer af hunde med godt sind kontra dårligt sind.
 3. Godt eksteriør, godt temperament/god psyke, kan arbejde, sundhed som er i orden. Det er for mig alle vigtige faktorer når man diskuterer avl Jeg har allerede sagt nej til en tæve som ikke havde sundheden i orden i linjerne og hvor der kunne sættes spg-tegn ved temperamentet.
 4. Helt enig at hunden også skal bruges til noget! Nu skrev TS bare at det med udstilling. Jeg synes selv at det er dødssygt at udstille og har kun gjort det fordi at jeg har en hanhund som er rigtig godt skruet sammen og som er af en race som ikke findes mange af, så derfor er det vigtigt at vise dem frem som har kvaliteteten, især når det er planen at han skal indgå i avl. At den hiver præmier hjem på udstillingerne er kun en lille del af hvad som gør den egnet til avl, men det er ikke desto mindre en uvæsentlig del.
 5. Det siger jeg heller ikke, men er man seriøs omkring opdræt, så bør man minimum udstille sin hund en gang med et tilfredsstillende resultat. Der er jo egentlig ikke nogen ko på isen, hvis man har en hund som er af en god kvalitet?
 6. Jeg ville som hanhunde-ejer nok også vælge dig fra. Ikke fordi at du har fra en bestemt opdrætter, men fordi du ikke vil udstille din tæve og dermed ikke umiddelbart har en hund af en passende eksteriørmæssig kvalitet. Det giver i min verden ikke nogen mening at bruge en ikke-præmieret tæve på en hanhund som fx er eksteriør champion. Hvis du valgte at udstille din tæve og/eller brugte din tæve i en hundesport eller ligende, så ville det nok være lettere at finde en hanhund.
 7. En opdrætter jeg kender fortalte mig at hun valgte et kennelnavn som startede med A for at være en af de første som dukkede op på kennel oversigten for racen. Måske noget at overveje?
 8. Jeg fremhævede også bare min egen race for at nævne et eksempel på at der findes mange racer som er lidt overset mht. forskellige former for træning/job, da man netop også godt kan have tildens til at holde sig til de racer som man "altid har brugt". Tror netop man skal passe på med at være for snæversynet Altså for mig er det lidt lige meget on hunden trænes i agility, LP, rally eller noget helt andet. Det viser jo om hunden kan arbejde eller ej? For mit vedkommende taler jeg om (hunde som kan klare) redningshundeuddannelsen og ikke "bare" træning
 9. Der er vel også stor forskel på folks præferencer og om man kender/opdager en race? Herhjemme er det (groft sagt) mest schæferen man ser i politiarbejdet, hvor man ser maller info Belgien, og hollandsk hyrdehund i Holland osv? Mudien er fx en lille race indenfor agility, hvor det var tyskerne og finnerne som startede med at importere hjem fra Ungarn og nu er resten af agilityverdenen ved at få øjne op for den. I dk har der været enorm fokus på det kuld som jeg har fra.
 10. Det samme kan man vel sige om schæferen tænker jeg?
 11. Der er faktisk mange maller i dk som bruges til ovenstående, men ved ikke om Tervueren er den af belgierne som der flest af herhjemme?
 12. Hov, og så var det fordi at jeg altid har haft lidt interesse i den slags arbejde med hunde og her har jeg en hund som virkelig vil passe ind (men agility på eliteplan er min primære fokus )
 13. Jeg blev totalt forelsket i racen da jeg så en på et agilitykursus for lidt over 3 år siden. (Det endte som med at være min hunds mor ) Den har et fantastisk drive og power, arbejdsnarkoman, altid glad, kører højt men med tænd/sluk knap, stresser ikke som en border kan, lidt terrier-agtig, god størrelse, der er ikke noget som de ikke kan lære og så er det en hund som ingen andre har... Så det skulle være min næste hund!
 14. Tak for feedback. Har faktisk bestilt tid hos dem i Taastrup i dag. Fik den anbefalet andre steder fra og de er yderst fair i deres priser!
 15. Jeg har netop meldt min unghund til redningshundeuddannelsen i Beredskabsstyrelsen. Herhjemme er han den eneste hanhund af racen (tror vi er oppe på 9 totalt nu) og vil derfor være - hvis han kommer igennem - den første Mudi nogensinde i DK som er en redningshund. Racen er brugt meget i Norge og Sverige til eftersøgningsarbejde men er ikke en race man ellers umiddelbart forbinder med det. At den så er yderst velegnet er en anden ting
×
×
 • Tilføj...