Hop til indhold

Nollike

Members
  • Antal indlæg

    12.647
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Nollike

  1. 10 timer siden, Doberfan skrev:

    OK, det lyder da fint, så turde jeg godt prøve det, også med en epilepsihund. 

    Mht notifikationer, så tror jeg der er nogle indstillinger et sted, men skal blankt indrømme at jeg ikke rigtig er inde i det.  

    Held og lykke med det, og du må lige videregive noget nus til det sorte guld. 

    Ja det lyder da som noget der var værd at forsøge synes jeg  :thumbup:

    Jeg nusser gerne videre :x

    • Like 1
  2. 1 time siden, Doberfan skrev:

     

    Jeg kender ikke det præparat, men stort set alt hvad man bruger mod flåter er jo gift af en art, så jeg ville også være mega forsigtig.

    Jeg kan ikke huske om du var aktiv herinde da Scoop havde en reaktion til et Seresto halsbånd? Han har ikke epilepsi, men efter at have haft det halsbånd på en dags tid fik han et anfald af "idiopathic head tremors".  Det er ganske harmløst, men det er jo en neurologisk betinget reaktion, og jeg er også holdt op med at give ham noget som helst. Nu er flåter heller ikke et problem her hvor vi bor.

    Er flåter et stort problem hos jer? 

    :vinken:

    Får man ikke længere mail når der er svar på ens tråd? 

    Du har fortalt om det, så Seresto skal jeg ikke nyde noget af. Heller ikke Nextgard eller hvad det hedder og slet ikke Bravecto :-( Men det er en i en epilepsigruppe der har anbefalet det og umiddelbart når man læser, så er der ikke noget gift i (men jeg har ikke nærstuderet må jeg indrømme). På naturguide.dk skriver de: 

    På NaturGuide.dk har os med både hund og kat prøvet at skifte til et naturligt produkt uden kemikaler og gift. Og det ser foreløbigt ud til at tegne godt. Produktet hedder VetIQ® Flea Guard og er prismæssigt ganske overkommeligt.

    Du skal således ikke længere dryppe giftige dråber på dyrets hals og/eller tilføre ikke nedbrydelige kemikalier videre i hundens eller kattens blodbaner. VetIQ® Flea Guard er et naturlig afskrækkende middel for flåter og lopper med indhold af gærekstrakt (B-vitaminer) og lugtfri hvidløgs ekstrakt.

    Gode anmeldelser.
    Herfra har vi selv kastet os ud i cyberspace og søgt at google erfaringer fra ind- og udland. Og ud fra de resultater vi har fundet er brugerne langt overvejende tilfredse – og anbefaler selv produktet. Produkterne kan købes i den danskejede online butik Petiq. På siden kan ses en video, hvor også en dansk dyrlæge anbefaler produkterne.

     

     

    Så jeg ved ikke, umiddelbart ser det jo rimelig harmløst ud? :-)

     

  3. Hej, long time no see ;-)

    Jeg har jo en epilepsihund og er derfor blevet meget påpasselig med hvad jeg giver ham af behandling med flåter (læs: P.t. ingen behandling overhovedet og det er jo heller ikke særlig betryggende :-/ ) da flere flåtmidler kan give anfald :-( 

    På en epilepsi-side er der en som anbefaler Vetiq Flea Guard og jeg vil derfor høre om nogen af jer herinde har erfaringer med dette produkt? Virker det mod flåter?

     Undgå FLÅTER og LOPPER på den naturlige måde uden kemikalier/ gift 90 tabletter

  4. .

    Har ellers også hørt at kastration i flere tilfælde stopper epileptiske anfald.[/quote

     

    Nja, det kan det godt gøre, men oftest gør det ingen forskel, så jeg vil ikke gøre forsøget, jeg tror at det vil være meget mere fatalt for ham end at få anfald (de er vist værre for mig :megaked:)

  5. I starten af dette år flyttede der en kastreret hanhund ind her. Det skule mine intakte hanhunde da lige vænne sig til, men hverdagen har indfundet sig, og der er slet ingen problemer. Det tog vel en måned eller to at få de thelt finpudset. Men jeg kan mærke på den kastrerede hanhund at han åbenbart er blevet "humpet sønder og samen der hvor han var før.

    Hvad der forbliver er, synes jeg, en slags skepsis mellem intakte tæver og kastrerede hanhunde, og til dels også mellem intakte hanner og kastrerede tæver. De eksisterer i samme verden, men har bare ikke noget videre fællesskab.

     

    Noomi er steriliseret pga. underlivsbetændelse og for hende har det kun været en fordel, hun slipper for alle de "voldtægtsforsøg" hun var udsat for da hun var intakt :(

    Min gamle hanhund fik jeg til gengæld kastreret pga. egetkønsaggression og det gør jeg ALDRIG igen!!! For inden kastraktionen var det kun hanhunde han ikke kunne sammen med, efter kastraktionen var der også tæver han kom op at slås med :cry: I det hele taget gik jeg fra asken til ilden ved at kastrere ham, så Zaro bliver kun kastreret hvis det er en absolut nødvendighed, ellers ikke! (I øvrigt er han en blid hanhund, så han har brug for sin testosteron efter min bedste overbevisning ;-))

  6. ja. Jeg er også glad for den mulighed for Silke.. Det ville være ærgerligt at skulle forpeste og forkorte hendes sidste tid med nye udbrud af hendes allergi.

     

    Men titertesten er så ny endnu, så ring og snak med din dyrlæge om de bruger den. Det ER et specielt sæt med elisaplader og specielle pipetter, der skal bruges.. Den er noget mere indviklet end den test man bruger for at teste om hunden har hjerteorm eller sådan noget..

     

    Den nye test skal ikke bare måle om der er antistoffer i blodet, men også om der er antistoffer nok....

     

    DKK bekendtgjorde for bare et eller to numre siden, at man ville ligestille en positiv titertest med en vaccinationsattest.

     

    Silke er jo langhåret, men hendes pels er heldigvis ikke tæt og filtet som man ellers tit ser det på steriliserede langhårede tæver..

    Ellers ved jeg ikke, hvad jeg skulle have gjort..:hmm:.

     

    Jeg prøver at høre dem ad om de har muligheden :5up:

     

    Du har været heldig med Silke :-D Det er nu ikke fordi Zaros pels er filtret (han er heller ikke kastreret), der er bare RIGTIG meget af den :hjerte:

  7. Tror bestemt ikke at vacciner kan udløse ep. Har aldrig hørt om det før! Men altså i teorien kan alt jo udløse et anfald. Det kan være stress over dyrlægen, eller noget helt andet.

     

    Der er flere på den amerikanske side som siger at deres hunde får anfald når de er blevet vaccineret. Om det så skyldes dyrlægebesøget (men det komme de vel også på andre tidspunkter) eller om det skyldes noget helt andet (nogle er også overbeviste om at der kommer flere anfald ved fuldmåne :mrgreen:) er jo ikke godt at vide :vedikke:

  8. Nollike, det kommer an på årsagen til epilepsien...

    ...men jow.. Vacciner vil nok kunne udløse anfald hos nogle hunde, der allerede har epilepsi...

     

    Hunde er bare lige så forskellige som mennesker og alle andre pattedyr.. Så man ved ikke, hvad der vil udløse anfald, før man har afprøvet det.

    Hvis man kender årsagen til hundens epilepsi, og man kender indholdsstofferne i vaccinen og deres mulige virkning generelt, så kan man måske lave et kvalificeret gæt... Men man skal næsten være dyrlæge med speciel interesse i problematikken, og adgang til statistikker og forskningsresultater.

     

    ....som almindeligt menneske må man bare prøve sig frem. Men så vidt muligt undgå de ting, man har mistanke til..

    Mange naturprodukter kan jo være nok til at forebygge flåter og lopper.. Jeg behandler ikke Silke mod flåter. Men går hende meget grundigt igennem hver dag med en kam. Også udenfor sæsonen...

    og med hensyn til vaccinationer, så kan man jo nu få undersøgt i en blodprøve, om hunden har brug for revaccination, inden man beslutter om den skal vaccineres. -En titertest.

     

    Nogle hunde har slet ikke brug for de mange gentagne vaccinationer, fordi deres immunsystem selv opretholder en vedvarende beskyttelse. Og mange dyrlæger har i dag den test, der skal til for at analysere om hunden stadig er dækket af antistoffer mod sygdommene. Hvis antistof-niveauet er meget lavt, så må man nok vaccinere og håbe på det bedste... Men hvis antistofniveauet er ok, så ER der ingen grund til at revaccinere hvert år, hvert andet år eller nogensinde efter de grundlæggende vacciner af hvalpen..

     

    En positiv titertest er i dag mange steder lige så gældende som et bevis for vaccinationer, hvad angår deltagelse i udstillinger og hundesport.

     

    Genialt med den titer-test, den får vi da lavet så :5up: Han skal jo alligevel have taget blodprøver pga. Phenoleptilen, så det må være en smal sag for dem at lave titeren også :-D Tak for hjælpen Birgitta, det var virkelig nyttig info :-D

     

    Jeg kommer ikke til at gå Zaro grundigt igennem med en kam hver dag, han har en kæmpe pels :oops: Jeg må lige overveje nærmere. Han har fået Bravecto før, så måske skal jeg bare give den igen :genert: Jeg er ikke så vild med de udvortes produkter, for hundene leger jo og så kommer det indenbords + at vi jo også rører ret meget ved dem (især mig ved Zaro :lun:)

  9. Jeg tror man skal betragte EP som mange andres sygdomme. Sygdommen kan udløses af mange forskellige faktorer (alt fra trauma til medicin), men hunden skal have en genetisk prædisponering for at sygdommen udløses. Præcis ligesom med HD, AD, OCD og mange andre sygdomme. Det skal altså ligge latent i hunden for at den udløses af en udefrakommende faktor.

    Epilepsi eller HD kan også forekomme hos hunde der ikke har den genetiske prædisponering, men så skal påvirkningen være meget stor ift. hvad den skal på de hunde, der er prædisponerede. Altså eksempelvis med EP ved alvorlig sygdom, meningitis osv.

    Giver det mening?

     

    Ja på en måde, men nu HAR han jo epilepsi, så mit spørgsmål går mere på om vacciner kan udløse anfald hos hunde som allerede har det (måske har jeg ikke forstået svaret alligevel? :genert:)

  10. Jeg bruger dette her:

     

    https://www.amazon.com/Flea-Tick-Mosquito-Control-Spray/dp/B01M8GFPXG/ref=sr_1_34?ie=UTF8&qid=1480812261&sr=8-34-spons&keywords=natural+flea+spray&psc=1

     

    Jeg ved ikke om det fås derhjemme? Ellers ville jeg google hjemmelavet, naturligt loppe/flåtmiddel.

     

    Mht vacciner, der har Scoop (eller nogen af de andre for den sags skyld) aldrig haft en reaktion.

     

    Den vil jeg lige prøve at kigge på, tak :5up:

     

    Jeg har vist egentlig heller ikke hørt om hunde som reagerer på vacciner, men det kan jo nemt være anderledes med epi-hunde :cry: Der er mange ting at tage hensyn til når man har sådan en... :???: Men han er deeeejlig :hjerte:

  11. Jeg bruger æble cider eddike - kan købes i supermarkeder og koster omkring 40 kr - den der fra urtekram. Jeg blander halv vand og eddike sammen samt tilsætter ca 20 dråber lavendel olie - det der aroma duft - man kan også tilsætte 10 dråber ceder træ olie.

    Blandingen sprøjtes/gnides ind i pelsen - pas på det må ikke komme i øjnene - derefter kan man bruge en tættekam eller lignede til at fordele det i pelsen. Det skal kun lige ligge i overfladen. Når man har gået tur i flåt rige områder kan man bruge tættekammen eller en loppe kam til at gå pelsen efter med. På den måde kan man fjerne flåterne hvis der skulle være nogen. Men duften af lavendel - æble eddike og ceder træ får flåter og lopper til at holde sig langt væk.

     

    Man kan også sprøjte en halsklud og binde om hundens hals hvis man syntes - for hundens pels vil naturligvis komme til at dufte lidt af lavendler. En anden ting flåter/lopper ikke kan lide er citron - det kan man også komme i i stedet for ceder træ f.eks.

     

    Hæhæ, jeg ved ikke rigtig med det der lavendel, for jeg har planer om at gå til Nosework med ham og der bruger man lavendel. Jeg risikerer jo at han bare markerer på sig selv :mrgreen: (men godt bud, tak for det :5up:)

  12. Jeg har ikke erfaring med Bravecto, men Scoop har en tilstand der hedder Idiopathic Head Shake, der gør at han ind imellem ligner en parkinson patient. Det er aldeles ufarligt, og det kan som regel stoppes ved at kaste ham en godbid.

     

    Men sidste år prøvede jeg at give hundene et Seresto halsbånd, og da startede han med den der hovedrysten, og det var ikke til at stoppe. Indtil jeg tog halsbåndet af og vaskede hans hals, så gik det væk.

     

    Både Bravecto og Seresto halsbåndet indeholder jo en form for gift, og jeg er overbevist om at det kan påvirke centralnervesystemet, som jo er forbundet med begge hundes tilstande.

     

    Ja det er jo det der er min bekymring, for hvad pokker gør jeg så? Det er jo ikke super smart at hunden ikke er dækket mod flåter osv. eller med vacciner, men omvendt så er det godt nok ikke særlig betryggende at skulle give det... :???: Hvad gør du?

  13. Skal det forstås som, at de mener bravecto kan fremkalde epilepsi?

     

    Jeg ved faktisk ikke om de mener at det kan fremkalde epilepsi, men epileptiske anfald for de hunde som allerede har det (så vidt jeg har forstået) Men hvis du spørger dem i Bravecto-gruppen, så er svaret uden tvivl ja :mrgreen: Der er ikke de ubehageligheder det produkt ikke kan fremkalde og endda læææænge efter indtagelsen :slem:

  14. Lige et kort oprids for dem som jeg ikke er ven med på Facebook :mrgreen:

    Min 1,5 år gamle Groenendael, har epilepsi. Vi har i går kastet håndklædet i ringen og har startet ham op på Phenoletil, så nu håber vi at det kan gøre ham anfaldsfri i bedste fald og ellers at der bliver længere imellem.

    Jeg er på en amerikansk side vedr. hunde med epilepsi og der er nogle der som mener at vaccinationer kan udløse epilepsi (men den del er jo ligesom for sent nu, hvis det er tilfældet), men også at epilepsihunde kan få anfald efter en revaccination. Det samme gælder for Bravecto :???: Så nu er mit spørgsmål, er der nogen herinde som ved om der er hold i de påstande?

    Jeg har meldt mig ind i en gruppe på Facebook som hedder Does Bravecto Kill Dogs?, men den har jeg givet lidt op overfor, for det virker egentlig til at Bravecto får skyld for alle de ubehageligheder medlemmernes hunde kommer ud for og det er jo ikke særlig brugbart :genert: Så tænkte jeg at jeg ville spørge herinde, her plejer at være en mere objektiv tilgang til tingene :-D

  15. Næh... Det var sådan set spildte penge.

     

    Den anden nyhed er sådan set ubrugelig i hundesammenhæng: Det kød som indeholder mest tryptofan (samarbejder med serotoninoptaget) er søløvekød! Nå fint nok, men hvem fodrer hunde med søløvekød? :-P

     

    Nu syntes jeg at det var helt vildt sjovt at skrive "grønlænderne", men så så jeg at det var søløve og ikke sæl og så røg den vittighed ligesom til jorden... :vuf:

  16. Jup...

     

    :drille:

     

     

     

     

    Jeg ville altså mægtig gerne have en logbog.

     

    Men der går bare typisk flere uger mellem hans anfald, så det bliver et digert værk... :???:

     

     

     

    OK, nu skriver du, at Zaro "naturligvis" kører op i starten, hvad mener du med det altså hvorfor er det naturligt?

    Når du skriver at han kører op, hvad ser du så hos ham?

     

    Alt efter hvor vi træner henne, så er det mere eller mindre. "Naturligvis" er fordi det jo er spændende at komme til træning, der er andre hunde inkl. hans søster og han ved godt hvad der skal ske (og han ELSKER at træne sammen med moar :hjerte:) Så på den måde du skriver nedenunder, kan jeg godt se at han måske nærmere er opkørt end stresset, men det er afgjort en del af problemstillingen, at jeg har svært ved at skelne mellem opkørthed, god og dårlig stress :???:

     

    Sidste gang vi var ude at træne var det på et nyt sted. Zaro kørte vildt op (her vil jeg mene at han var stresset, for han spyttede sine hundeguffer ud og det er det jeg bl.a. bruger som retningslinje for om det er godt eller skidt). Han tissede op af ALLE buske og hvad han ellers kunne komme i nærheden af og var bare "på". Da vi så kom rigtigt i gang med træningen var det fint, det var som det plejer. Vi blev færdige før tid og blev enige om at gå en tur hen på en naturlegeplads, hvor hundene kunne hoppe op på tingene osv. Jeg havde Noomi i bilen fordi Heino var på jagt med de to andre, så jeg fik lokket træneren til at tage hende og så gik vi alle derudaf. Men det var ikke godt for Zaro :cry: Det skal siges at ALLE hundene var opkørte, men det gik desværre ikke op for mig hvor galt det var, før vi havde gået et stykke, hvor Zaro igen ikke ville tage hundeguffer. Jeg forsøgte med Gudruns tricks, men med totalt svigtende held og valgte så at sige at jeg var nødt til at gå tilbage til bilen med Zaro. De andre valgte også at gå tilbage, så vi fulgtes nærmest ad (med Zaro og mig forrest) og det var ikke nogen sjov tur, jeg stressede, hunden stressede og jeg havde mest af alt lyst til at slå mig selv oven i hovedet med en våd søndagsberlinger :megaked: Heldigvis udløste det ikke noget, men det lægger jo oveni... Jeg har talt med Gudrun om det og hun siger at Zaro læser stemninger rigtig meget og bliver "smittet", så min stress har afgjort ikke gjort det bedre i situationen.

     

    Jeg skal lige være sikker på at vi har samme definition af stress her.

    Det du beskriver lyder for mig som en opkørt hund, men ikke nødvendigvis stresset. Han kan dog sagtens være stresset alligevel, jeg så ham jo ikke.

     

    Når jeg skriver stress, taler jeg om den negative side af øget stresshormonproduktion og definerer stress som det fysiske og mentale resultat af at være i en situation man ikke kan håndtere.

    Hvis det ikke er det samme du mener, kan vi kalde det opkørthed, arousal eller andet bare vi taler om det samme.

     

    Det er nok nærmere mig vi skal træne? Jeg kan ikke se forskel, tror jeg :oops:

     

     

    Psssstt.. Logbog

     

    Hvis du fører logbog over aktiviteter, oplevelser og uforudsete hændelser samt hans reaktion på disse vil du højst sandsynligt kunne opdage hvad der er for meget for ham.

    For eksempel kan en (fiktiv) hund måske håndtere at gå i snor sammen med andre, men blive noget brugt af det uden det ses, få besøg af bambislagteren uden det kan ses på den, men på næste gåtur "flippe" helt ud over en person som vil hilse. De to første oplevelser har sammenlagt været lige til randen og den tredje oplevelse får bægeret til at løbe over. var den tredje hændelse ikke sket havde ejeren ikke mulighed for at finde ud af at det var hændelse et og to, som i virkeligheden var de "farlige".

    Hunde er nogle skiderikker til at bygge op, ja, vi gør det jo også selv, og derfor skal vi have fat i hvilke oplevelser Zaro bygger op på.

     

    Bambislagteren er Heino, det var Dennis der ikke havde prøvet det før :mrgreen: Jeg kan godt se hvad du mener, men der går bare mange uger imellem anfaldene (heldigvis!!) så det kan jo være svært at se hvad det lige er, når ikke jeg er så god til at kende forskel på det ene og det andet. Ud over at da han havde været på Belgiertræf fik han alligevel et anfald selv om han holdt hviledag om lørdagen = det var for meget for ham osv. Men den der stress han opbygger stille og roligt, den har jeg altså virkelig svært ved.

     

     

     

    Det kunne det godt, det er en gulvlampe så den er lidt lang i det..

     

    Jeg har også en lang bil, men ellers må vi få Heino til at tage med så han måske kan ordne den på stedet :-)

     

     

    Undgå stress helt tror jeg ikke på, men han bør kunne lære at håndtere situationer, så han ikke behøver blive stresset.

     

    Det er det jeg håber på :5up:

     

     

     

     

    Den grå stress er den nagende følelse af ikke at have kontrolover hvad der sker. Livstidsfanger har ofte denne type stress.

     

    Denne stress får ikke individet til at fare og være i alarmberedskab som akut stress gør. Den grå stress kommer med lang tids stress og fasen kaldes også "depressionsfasen".

    Det vil typisk være den hund som har opgivet at få sine behov dækket og tilsyneladende tilpasser sig. Det er den tillært hjælpeløse hund, som har erfaret at den ingen indflydelse har på sin tilværelse.

     

    Når en hund stresser akut, er der en overvægt af adrenalin i blodet. Adrenalin tilskynder til handling.

    Ved den grå stress (langtidsstress) er der en overvægt af cortisol i blodet og det er ikke den samme adfærd man ser. Her ser man typisk ikke handling bare opgivenhed.

     

    Det Zaro oplever er akut stress.

     

    B Mega Stress (Solaray) er godt, ved stress. Tidligere troede jeg, at disse vitaminer udelukkende sikrede, at man ikke fik for lidt vitaminer (da den stressede krop ikke altid kan optage næringen godt nok) men jeg har nu lært at B vitamin faktisk afhjælper stress. Det var den ene af de to eneste nye ting jeg fik med fra Anders Hallgrens stress seminar i september :-)

     

    Ok, tak :kys:

     

    Det var ikke meget du fik med af Anders... :???: Hvad var den anden? :-)

  17. Det var ellers noget af et spørgsmål :-)

     

    Jeps! Men sådan er jeg jo :mrgreen:

     

    Jeg mener, vi har talt om, at du kunne føre logbog over hans rutiner/oplevelser for der at kunne se hvilke rutiner/oplevelser der fører til stress? Husker jeg korrekt?

     

    Jeg har ikke ført en decideret logbog, men har nogenlunde styr på det alligevel bilder jeg mig ind :-D

     

    Hvis hans stresstærskel skal blive højere er vi nødt til at kunne identificere stresstriggerne. Vi skal vide, hvorfor han stresser op.

     

    Vi kan sagtens lave en masse øvelser, som højner Zaros selvtillid, men skal selvtilliden højnes ift. en situation, dig, andre sociale situationer som involverer kendte og /eller fremmede hunde, transport eller andre situationer igen? Dette er vigtigt at vide, for det er ikke det samme arbejde der skal laves hvis en hund føler sig presset af sin ejer eller den føler sig presset af ikke at kunne overskue en situation. Den selvtillid man bygger op ved øvelser er specifikt rettede til den enkelte situation.

    Muligheden for at han godt kan håndtere 2 - 3 af de nævnte (eller andre) situationer efter hinanden, men når at fylde bægeret så du ser hans stressadfærd ved den 4. situation er til stede. Han kan gå og akkumulere stress til han pludselig og nærmest ude af det blå viser stress.

    Så der er noget at gå i gang med.

     

    Det er hovedsageligt nye situationer han stresser over. Og så er han ikke god til at gå tur i snor sammen med andre :( Vi kan sagtens gå til hundetræning. Han kører naturligvis lidt op i starten, men så bruger jeg Gudruns teknikker til at få ro på og når først vi går i gang med at træne, så er der ikke mere, så træner han og har det dejligt :hjerte: Men et eksempel på stress er f.eks. sidste søndag: Heino havde en Bambi med hjem fra jagt, som en jeg kender skulle have. Han har aldrig prøvet at ordne en Bambi, så det skulle Heino hjælpe ham med. Det foregik ude i værkstedet og alle hundene kom ud for at se på (de skulle have mad og løb ud i værkstedet for at se hvad der foregik). Zaro kom helt op at køre over den Bambi :-( Han var meget nysgerrig på den, men også lidt bange for den, så han snusede meget til den, men med "lange bagben" forstået på den måde, at han var klar til at stikke af. Han kørte så meget op over den, at han ikke ville spise sin aftensmad (det er første gang det nogensinde er sket) og forsøgte på alle måder at komme ud og kigge på dyret igen. Jeg tog så alle hundene og satte dem ind i stuen/gangen (i den anden ende af huset). Jeg kunne godt høre at han skrabede på døren og peb lidt, men fangede desværre ikke hvor galt det var :damn:Da vi var færdige med dyret og Dennis var kørt hjem (ham som skulle have dyret) gik vi ind til hundene og da var Zaro helt oppe i det røde felt :cry: Peb og gik hvileløst rundt og halsede... Jeg tog ham ud for at se at dyret var væk og gav ham derefter hans mad (som han så spiste, så lidt hjalp det dog), men han var stadig stresset. Så måtte jeg lave øvelser med ham og et søg (som var lidt ukoncentreret, men fungerede dog) og til sidst faldt han til ro.

    Så ud over at jeg skal arbejde med Zaro skal jeg også arbejde med mig selv, så jeg bliver bedre til at se "faresignalerne". Jeg har klokket i den nogle gange efterhånden og jeg bliver så ked af det bagefter og bruger de næste to døgn på at være skide bange for, om det udløser et anfald :(

     

    Jeg vil gerne kikke på det live, det er uoverskueligt at lave en plan uden at se ham og gerne se ham i en stresssituation.

     

    Skønt! :klap: Det kan evt. være i kombination med at jeg snupper din lampe med hjem til Heino så han kan fikse den? :-D

     

    De fif du har fået af Gudrun er fine i situationen, hvis de virker på Zaro, men det er brandslukning og noget som ikke får ham styrket videre, idet han jo har stresset op, når du opdager det, så der skal noget dybere arbejde til.

     

    Ja det ved jeg, det er også derfor jeg forsøger at finde ud af hvordan jeg kan styrke ham (ud over med Gudruns urtemedicin og hans olier) så vi kan undgå stress :-)

     

    Artiklen lå på den pc som brændte sammen, så jeg kan ikke lægge den op igen, men den skal sikkert også opdateres.

     

    Ok :-) Men der har åbenbart stået noget om "grå stress", hvad er det? :-)

  18. Long time no see ;-) Jeg sad og googlede stress hos hunde og så dukkede denne tråd op i min søgning og så var det jo nærliggende lige at skrive her og håbe at du ser det Ninjamor (jeg kan ikke huske hvad dit brugernavn er nu hvis ikke det er Ninjamor? :-D)

     

    Linket til din artikel virker ikke længere, så har du mulighed for at sende den eller lægge den herind?

     

    Zaros epilepsi viser sig jo ved stressanfald og jeg er derfor i gang med at finde ud af hvordan jeg kan minimere hans stress. Jeg har fået nogle tips og tricks af Gudrun (holde ham i halsbåndet og ae ham blidt når han kører op over noget, lave små øvelser med ham hvis han magter det og den slags), men jeg kunne godt tænke mig nogle tricks til at højne hans selvtillid så han bedre kan håndtere nye situationer. P.t. har vi lagt agilityen på hylden (det kom af sig selv, sæsonen sluttede og det er uvist om vi starter op igen næste år :cry:) og har et nosework kursus i støbeskeen fordi jeg tænker at hjernearbejde må være godt for ham :-) Lydighedstræning går fint, det kan han sagtens koncentrere sig om og har det dejligt uden at køre for meget op og gør han det alligevel, trækker jeg lidt væk og får ro på og det går som regel fint. Eneste undtagelse var da vi gik fællestur en dag, det kunne han ikke håndtere, men heldigvis udløste det ikke et anfald :-)

     

    Men altså, hvordan ruster jeg ham til at håndtere nye situationer? :-)

×
×
  • Tilføj...