Hop til indhold

Bankov

Members
  • Antal indlæg

    609
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Bankov

  1. Hvis man ser bort fra lidt sproglige ups'ere og halvdårlige formuleringer, så er det slet ikke så tosset. Omend tankerne nok ikke er helt nye for de fleste herinde :-)

     

     

    Teksten fra www.hundevisker.dk er "lånt" fra http://www.hundeskolentrofast.dk/ (med eller uden tilladelse)

     

    Se f.eks. her:

    http://www.hundevisker.dk/hundesprog-1-7

     

    Og her den oprindelige forfatter:

    http://www.hundeskolentrofast.dk/artikler/hundefakta/adfaerd.htm

     

     

    Så vidt jeg husker, så er teksterne skrevet for sådan ca. 10 års siden...

  2. Men når først produktet er i produktion, så er man afhængig af forbrugernes feedback.

    Det kan være lopperne er resistente i netop dit område, og derfor skal der videre udvikling til.

    Det er ikke nok bare at sætte sig ned og syntes noget er dumt. Man bliver nødt til at hjælpe det videre, og søge en forklaring.

    Og er man fortsat utilfreds, så er det heldigvis derfor der er et åbent marked. :mrgreen:

     

    Det er da rigtig nok, at man kan klage til producenten.

     

    Men en producent har også mulighed for - og bør efter min mening - selv teste og følge op på sit produkt. Her er jo ikke tale om lille hr. Jensen som sidder ved køkkenbordet og producere et eller andet. Der er tale om et meget stort firma, som har markedsføringsafd., produktudviklingsafd. osv. De har med andre ord både mulighed for og pligt til selv at komme ind i kampen efter min mening.

     

    Sjovt nok har jeg slet ikke hørt de samme dårlige erfaringer om de andre mærker - måske fordi de er bedre til at videreudvikle og teste?

  3. Min opdrætter har da også en hjemmeside. Det eneste der fremgår af den er at hun har beagler!!

    Jeg er "bare" en almindelig hundeejer og grunden til at valget faldt på lige netop hende, var at jeg tog telefonen og ringende hende op og straks havde vi snakket 1 times tid. Jeg besluttede at besøge hende - at se stedet - at mærke atmosfæren - at følge min mave fornemmelse. Det tror jeg i sidste ende man kommer længst med.

    Sådan en "Vores hunde er HD fotograferet" er ikke garanti nok for mig - der skal en masse andet til.

     

    Dejligt at I fandt hinanden over telefonen :-)

     

    Mit gæt er, at mange andre ville have "skøjtet over" denne gode opdrætter pga. det manglende indhold på hjemmesiden.

  4. Jeg er sådan set ligeglad med hvad de skriver om sundhed (men kan sagtens forstå hvorfor de bliver nødt til at berøre emnet på en hjemmeside) men kigger altid efter hvis de har en "hunde vi mindes" side. Personligt synes jeg alt for få opdrættere skilter med hvor gamle deres avlsdyr bliver og det kan jeg godt opfatte meget negativt.

     

    Jeg irriteres også over hvis der ligesom står imellem linierne at opdrætteren hellere vil svare på en mail end at tale med mig i telefonen, for som jeg skrev før, ringer jeg hellere så jeg kan få en mere reel opfattelse af vedkommende.

     

    Billeder af hundene er også vigtige for mig for baggrunden siger ofte en hel del om opdrættet.

     

    Hmmm, måske kommer jeg i tanke om mere senere.

     

    Tak for et godt svar :5up:

     

    Jeg havde ikke selv tænkt på, at det kunne tolkes negativt hvis der ikke er en "vi mindes"-side. Jeg kan også godt selv li' når de er der. Men jeg har f.eks. ikke en selv, for jeg har endnu ikke nogen hunde at mindes (de lever alle stadig)

     

    Det med avlsdyrenes alder er et godt tip. Jeg tror ikke, at ret mange opdrættere tænker over at det kan være godt at skrive, så nu er ideen givet videre.

     

    Jeg skriver selv, at det er bedst at kontakte mig pr mail - simpelthen af den grund at vi har skifteholdsarbejde. Men hvis det kan opfattes negativt, vil jeg nok overveje at skrive årsagen, så man kan se, at det ikke er fordi vi ikke vil tale med folk :-)

  5. Jeg vil rigtig gerne læse om deres mål med opdrættet som helhed. I hvilken retning ser de gerne avlen gå og hvad det er for nogle typer de vælger at avle med. Og hvorfor de vælger en bestemt kombination. Det synes jeg virkelig er noget der mangler på rigtig mange hjemmesider.

     

    Og jeg ved godt, at jeg kan spørge om de ting, men det ville bare spare en masse tid, både for dem og for mig, hvis sådan noget stod der :genert:

     

    Men man kan selvfølgelig ikke gøre alle tilfredse og de skriver vel det de synes er relevant at nævne for hvalpekøberen på forhånd :-)

     

    Mange tak for godt indlæg :5up:

  6. Jeg er fuldt ud enig.

     

    Jeg er opdrætter, jeg har en hjemmeside. Når jeg skriver på min hjemmeside at hunden er fri for HD og øjenlyst fri, så betyder det IKKE at mine hunde har allergi, patella, nedgroede negle og haleknæk bare fordi jeg ikke nævner det.

     

    Jeg er SÅ træt af alle dem der skriver i detaljer hvor meget de gør ud af socialisering og udvælgelse af deres avlsdyr, når jeg ved det er en fis i en hornlygte.

     

    Hjemmesider er taknemmelige nogen gange, men lad nu være med at tage alt til kurs 100 eller lave egne tolkninger af det skrevne.. Ring og spørg direkte. Det er virkelig meget nemmere....

     

    Du oplyser på din hjemmeside, at hunden er fri. Det er noget helt andet end blot at skrive at den er undersøgt, synes jeg. Du har vel også selv gjort dig nogle tanker om hvorfor du skriver det, hvordan du formulerer det, og hvordan det bliver opfattet af andre.

     

    Det er godt, at du kan gennemskue andres hjemmesider, men det tror jeg bare ikke at ret mange helt almindelige nye hvalpekøbere kan. Det er det problem, som jeg gerne vil debattere. Jeg ved jo også godt selv hvad jeg ville kigge efter hvis jeg skulle købe hvalp, men synes at det er interessant, at tænke på hvordan andre vil tænke og opfatte det, som står.

     

    Når du skriver, at du er træt at af læse om socialisering osv. Er det mest fordi du ikke tror at det er rigtigt eller mener du ikke at det er vigtigt for købere at kunne læse? Jeg synes, at jeg andre steder har set at hvalpekøberne ikke synes at der står nok om den slags. Det er interessant at det kan opfattes så forskelligt, så tak for at du også giver den vinkel på det (og det mener jeg virkelig)

  7. Jeg synes det er forfriskende dejligt at møde mennesker som dig, der kan tænke selv, og tror at andre også kan det.

    Men faktum er at man aldrig nogensinde skal undervurdere folks dumhed. Den gennemsnitlige hundekøber vil tage citatet fra startindlægget som en guldrandet statsgaranti for at her sælges kun sunde hvalpe.

     

    Jeg har researchet dette emne ganske grundigt i de sidste par år, jvf. bogen der aldrig blev til noget, så jeg bilder mig ind at jeg ved hvad jeg taler om.

     

    Hurra, præcis der hvor jeg vil hen :5up:

     

    Derfor kan det være vigtigt at man tænker over og forstår, hvordan mange hvalpekøbere tænker. Ikke fordi de er dumme eller ikke tænker sig om, men bare er helt almindelige mennesker som gerne vil have en hund. Hvordan opfatter de det, som man som opdrætter skriver? Misforstår de noget eller kan man skrive noget bedre så budskabet kommer mere tydelig ud?

     

    Som tidligere skrevet tror jeg selv, at rigtig mange helt almindelige hvalpekøbere vil opfatte sætningen fra første indlæg som tegn på sund avl - hvilket du, umulia, også kan bekræfte via din research.

  8. Jeg tænker at internettet er et særdeles godt værktøj til rigtig mange ting, men lige når det drejer sig om hvalpekøb,... så mener jeg klart at telefonen er bedre.

     

     

    .... bare lige en sidebemærkning. :genert:

     

    Selvfølgelig :-)

     

    Men som mange opdrættere har jo hjemmesider - og deres intention med det er vel bl.a. at "reklamere" med deres opdræt. Det gøres ofte med billeder, om os-sider osv.

     

    Og mange hvalpekøbere tror jeg også bruger disse sider til en slags grovsortering - og så kan det jo være godt hvis siden rent faktisk giver et nogenlunde rigtig indtryk af opdrætteren - også som opdrætteren selv ønsker at fremstå.

     

    Jeg havde håbet på en interessant debat omkring hvad og hvordan opdrættere skriver, og om hvordan hvalpekøbere opfatter dette. Men det er indtil nu desværre ikke rigtig lykkedes.

     

    Men jeg vil da gerne prøve igen: Hvad (og hvordan) synes du som opdrætter er godt at fortælle på din hjemmeside, og hvad synes du som køber at det er rart at kunne læse?

  9. Jeg syntes helt ærligt at det er for meget! Hvad er grænsen for hvad opdrætter skal oplyse på hjemmesiden? Hvad er der galt med at lade folk bruge hovedet? Det gælder her og ved køb af loppemidel, eller fx mikroovn, i USA skal der stå på mikroovnen at man ikke må tørre hunde i den, skal det også stå herhjemme syntes du? Hvad med snoren til hunden, den kan børn jo blive kvalt i hvis de snor den rundt om halsen, skal det også stå? Eller hvalpen den kan sluge sten og blive dyr at helbrede, skal opdrætteren skrive det på hjemmesiden, min Pjevs gør meget i det der med sten, det oplyste opdrætter mig ikke om, måske jeg kan sagsøge dem? :) helt ærligt, slap nu af og brug hovedet;)

     

    Nu stoppper du med de slet skjulte antydninger om at jeg er dum og ikke bruger hovedet!

    Hvordan hulen skal en hvalpekøber kunne vurdere en opdrætterens syn på sundhed, hvis opdrætteren ikke skriver om det på sin hjemmeside? Jeg siger jo ikke (se indlæg længere oppe), at det som sådan er forkert at skrive sådan, men at det ville være bedre hvis man skrev det mere uddybende for netop at undgå at misforstå, som jeg tror at mange gør. Jeg skriver jo ikke, at noget SKAL skrive noget - blot at det kunne være mere formålstjenesteligt at skrive det tydligere.

     

    Ja, ja, jeg ved da godt, at man bare kan spørge hvis man vil vide noget, men man kan jo også oplyse hvis der er noget som man gerne vil fortælle, f.eks. om sin holdning til sund avl.

     

    De eksempler du giver, kan jeg ikke se har meget med sund avl at gøre...

  10. Jeg ville som pruducent blive glad for alt feedback. Såvel positivt som negativt.

    Der kunne være en fejl i produktionen, eller måske har de skiftet leverandør til ringene.

    Så længe de ikke får besked, så kan de jo ikke rette op på noget.

    Det gælder også frontline.

     

    Igen kan man her sige, at producenten da også har et mega-ansvar for at teste om produktet virker som forventet / ikke er skadeligt. Det er jo tilladt at lave kvalitetskontrol af sine varer inden de forlader fabrikken.

  11. Måske vi bare alle sammen skulle tænke selv i stedet for at give producenterne skylden for "fejl" hvis ikke du er tilfreds med virkningen så skift mærke, husk på at reklamen fritaget ikke forbrugere for at bruge hovedet;) og ja helt enig med Anne her, jeg ønsker afgjort ikke amerikanske tilstande hvor alt kan bebrejdes producenten og forbrugeren ikke behøves at tænke!

     

    Det er jo helt fantastisk så dygtige folk er til at vide alt om alt! - jeg bøjer mig i støvet og må med skam erkende at jeg ikke er lige så perfekte som I andre :stupid:

  12. Faktisk, så er tommelfingerreglen at man skal behandle i 6 mdr for at være sikker på at få alle lopper i omgivelserne med :-( De er nogle seje små bæster. At et produkt forebygger angreb kan jo ikke hindre lopperne i at springe på - så går der noget tid derfra og til giften når at virke og de dør, så man kan sagtens finde levende lopper på en behandlet hund uden det betyder at midlet ikke virker. Derudover så stopper virkningen ikke lige på dagen "4 uger" den klinger lidt af til sidst og derfor er sandsynligheden for at der går længere tid inden giften får effekt større sidst i perioden. Ved allergi er der mange, der vælger at kombinere hurtigvirkende produkter med pipetter for at øge effekten.

     

    Det er jeg med på. Men hvor lang tid er acceptabelt før lopperne dør, hvis man vil kalde produktet forebyggende? Hvis de når at formere sig i stor stil og sprede sig både til andre hunde og resten af omgivelserne, så er der jo ikke meget fidus i det. De skal dø forholdvis hurtigt (altså inden de kan nå at formere sig)

    Det samme må også gælde for flåter (som midlet også skulle forebygge). Hvis flåten stadig sidder sprællevende tilbage i hunden efter flere dage, så har den sandsynlig allerede nået at sprede evt. sygdomme til hunden - den bør også dø ret hurtigt efter at have bidt sig fast for at man kan påstå, at midlet har gjort en forskel.

  13. Man skal læse det med småt, f.eks. på indlægssedlen.

     

    Kiggede på dit link, på den ene side står dette: Hvis du har fulgt rådene og efter 3 måneder stadig finder lopper på din hund/kat, er du velkommen til at kontakte os på 4454 0040 eller [email protected] - så vil vi prøve at hjælpe dig.

     

     

    Man kan altså ikke bare ved at skrive ovenstående med småt, og så slippe for sit ansvar for at lave et velfungerende produkt - efter at have lovet guld og grønne skove med store bogstaver.

     

    Jeg ville så heller aldrig vente i 3 måneder for at se om mine hunde slap af med lopperne. De ville jo klø sig i smadder inden da...

     

    Desuden henviser teksten med småt igen til behandling - ikke forebyggelse. Der står ikke noget om hvad man skal gøre hvis forebyggelsen ikke har virket.

  14. Jeg kan slet ikke se hvor Frontline eller Bayvantic LOVER noget? Ikke mere end at en tandpasta påstår at give hvide tænder efter 10 dage, eller Cilit Bang kan fjerne alle pletter i verden....?? Det handler om at være kritisk, og at træffe kvalificerede valg.

     

     

    Se her:

    Behandling og forebyggelse | FRONTLINE Combo Vet

     

    Overskriften siger "Frontline Combo både behandler og forebygger"

     

    Kan det misforståes?

     

    Et andet citat fra hjemmesiden:

    "Din hund/kat er kontinuerligt godt beskyttet mod nye loppe- og flåtangreb, når blot du sørger for at behandle den med Frontline Combo regelmæssigt hver 4. uge. Det er effektivt, trygt - og enkelt!"

     

    Det lyder for mig som en lovning på et effektivt middel...

  15. Jeg kan slet ikke se hvor Frontline eller Bayvantic LOVER noget? Ikke mere end at en tandpasta påstår at give hvide tænder efter 10 dage, eller Cilit Bang kan fjerne alle pletter i verden....?? Det handler om at være kritisk, og at træffe kvalificerede valg.

     

    Jeg tror at det vil glæde både forbrugerrådet/forbrugerstyrelsen, at det er så let at undgå dårlige varer, som du der beskriver :damn:

     

    Fint, at du mener at ansvaret ligger helt hos forbrugeren og ikke hos producenten - jeg er bare ikke enig.

     

    Hvorfor tror du, at medicin til mennesker skal testes og dokumenteres i hoved og røv for at blive godkendt?

    Hvorfor tror du, at legetøj/autostole/sutte mm. skal testes og godkendes før det må sælges?

    Det er jo slet ikke nødvendigt efter din tankegang - for forbrugeren skal bare være kritisk...

     

    Og så det der pjat med at bebrejde Hurtta for nikkelallergi og Frontline for loppeallergi. Seriøst???? Hvis man søger det svar, er det nok det svar en dyrlæge vil give. Men faktum er jo, at det ikke udløses udefra, men indefra. Det er altså immunforsvaret der pludselig overreagerer. Helt ligesom mit heftige kageindtag ikke er skyld i min glutenallergi - det er mine geners skyld. Alt det bebrejden er ucharmerende amerikansk, og er en så typisk "jeg er perfekt"-tankegang.

     

    Seriøst? Nu må du altså stoppe dine flabede angreb på både mig og trådstarter! Du får det sgu til at lyde som om vi ligefrem opsøger problemer eller finder på dem selv! MEn du ved selvfølgelig meget mere end en specialist på området...

     

    For mig lyder det mest som om du selv synes du er perfekt - for du træffer jo altid selv så kvalificerede valg - og det er vi andre åbenbart for dumme til...

  16. Jeg ved ikke hvor mange hunde der er disponeret for nikkel allergi, men jeg finder det ret interessant at det vækker harme, at en galvaniseret stålring på en hundesele, indeholder nikkel.

    Jeg har selv nikkelallergi, og jeg kan redde det med et lag neglelak.

    Men hvad med at spørge om hurtta bruger nikkel, inden du råber bål og brand??

    Har lige googlet nikkel og hurtta, og det eneste der kommer frem er denne tråd, samt en anden tråd du har lavet.

    Måske er nikkelallergi ikke så udbredt hos hunde, og derfor vælger man ikke at advare??

     

    Men prøv at kontakte producenten inden du ryger helt i det røde felt.

     

    Men hvorfor skal trådstarter spørge producenten? Hun har jo selv lavet testen og den viste nikkel, så der er vel ikke så meget at være i tvivl om.

  17. Tja, selve sætningen kan jo ikke misforstås - men den siger intet om hvordan de vægter resultaterne af undersøgelserne. Så i min verden er det logisk at stille spørgsmål om hvad deres krav er til hofter og albuer - avler de kun på a og 0, og hvilke overvejelser gør de sig hvis de fx avler på en b-hofte.

     

    Det ville være dejligt hvis alle tænkte som du :5up:

  18. Jeg mener heller ikke, at der nødvendigvis er noget mistænkeligt eller forkert i formuleringen. Jeg tror selv, at rigtig mange "almindelige" hvalpekøbere vil tolke det som et tegn på sund avl.

    Men som flere af jer skriver, så betyder det ikke nødvendigvis andet end at status er kendt, men at opdrætteren alligevel vil avle på hunde med f.eks. stærk HD.

     

    Jeg har set sætningen i forskellige lignende varianter hos forskellige opdrættere - både hos dem som jeg VED kun bruger frie hunde i avlen, og hos dem som uden nærmere omtanke bruger D og E-hofter. Det kan man så diskutere om er ok eller ej (jeg synes det ikke)

    Men måske ville det være mere fair overfor "uerfarne" hvalpekøbere, at bruge en mere uddybende/forklarende formulering, hvis man har holdningen at det er ok at avle på f.eks. stærk HD.

  19. Jeg har kontaktet politiet, og de vil ikke gøre noget ved det. fordi ingen af hundene var i snor, så det så det som selvrisiko.

     

    Det tror jeg ikke, at politiet bare må konkludere. Loven siger så vidt jeg husker ikke noget om selvrisiko i hundeskove og andre steder med løse hunde...

×
×
  • Tilføj...