Hop til indhold

jukl

Members
 • Antal indlæg

  390
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

3 Neutral

Om jukl

 • Rang
  Fast inventar

Personal Information

 • Interesser
  Må sige at min største hobby og livsstil er schæferhunde
 • Køn
  Kvinde
 1. jukl

  At reducere kuld

  Jeg har opdrættet flere kuld på 11 hvalpe. Men her er der så altid en tante og en hanhund med under hele forløbet. Og så sidder jeg 3 gange dagligt og giver flaske til hele kuldet med Tigermælk. Jeg har aldrig fået tilbagemelding fra hvalpekøbere om hvalpe med personligheds forstyrrelser, som I kalder det. Ps. Det er schæferhunde. Men jeg foretrækker kuld på max. 9. Nok også fordi jeg har stueopdræt. 11 hvalpe de efterlader en hulens masse af både stort og småt. Også selv om de voksne hunde samler op.
 2. Børn tænker anderledes og mere håndgribelige end voksne, har jeg lært af personlig erfaring, dels med en pige i familiepleje, hvis mor blev slået ihjel da pigen var 7 år, og dels i mit arbejde med døende, og endelig med de hunde vi her i huset har fået aflivet gennem tiden... Punkt 1. Så siger man ikke noget om at sove ind, fordi det kan gøre børn meget bange for at lægge sig til at sove i lang tid frem over. Det er en god ting at begrave dyret i haven efter en tid i krukken der hjemme. Brug ordet død at dø osv. ikke sove ind eller sove. Mine børn har ikke været med inde når sprøjten blev givet, men inde bag efter når dyret var dødt. Vær håndgribelig, og lad barnet mærke på dyret hvor hjertet plejer at slå, at nu slår det ikke mere, og fordi det ikke slår mere, så er dyret dødt. Snak bagefter om dyret, og sæt ord på det at savne, tilføj at det kan hjælpe at tegne eller snakke om det skete. Og hvis spørgsmålet kommer om hvor man bliver af når man er død, så svar med det I selv tror på.
 3. Jeg har 5 schæferhunde. Den yngste er 10 mdr. den ældste er 4 år...Og min seng er slet ikke stor nok. Det er om jeg må sige det et hundeliv.
 4. Jeg tænker, at det nok er med træningen af hund som andre træninger f.eks. hest. Nogle bliver bidt at at være de bedste, og så er hund eller hest et redskab for at nå¨dette. Jeg tror det altid har været sådan. For 55 år siden var jeg for aller første gang til hunde træning med min farmor som avlede schæferhunde. Det jeg så den gang rystede min barne sjæl godt og grundigt for det var mishandling af nogen dimensioner som vi ikke se på åbne trænings baner i dag. Men nogen gange for lukkede forum. Underligt nok, så var det den mand som havde den mest lydige hund af alle, som ved den mindste lille bitte fejl tæskede hunden god og grundigt..Og træner sagde da også til sidst, at han synes lige han skulle stoppe med det... Der var overhovedet ingen som legede med deres hund, jo jeg legede med vores schæfer, men det var først bag efter. Så er der jo også alle de som har mange hunde som skal igennem systemet..For min race så sendes de så i dag til Tyskland, og det er ikke mange år siden der bag efter kom en del ødelagte hunde hjem der fra..Der sker ikke så ofte mere.
 5. Tak for jeres forslag. For mig er det stress hos ham, og det er hvad enten han er alene eller der er 2 stille og rolige hunde med. Den med noget over hovedet tror jeg jeg vil prøve...Generelt vil jeg sige at han er et af de skræmmende eksemplarer som højavlen har fået ind de sidste par år i opdrætternes iver efter at få mere brugshund ind i højavlen. Hjemme er han rolig nok, med mindre der er mad eller gæster ved døren. Den med at holde med bilen er prøvet. Virker nærmest modsat. Siri hvad gør du????
 6. Jeg er ikke på lige nu, men kommer senere.
 7. Min sidst ankomne schæferhund som nu snart er 9 mdr. har en opførsel som jeg aldrig tidligere har oplevet hos nogle af mine mange hunde. Når han kommer med i bilen, hvilket han gør 2 gange som minimum pr. dag, så skriger han og karter rundt så jeg og de andre medbragte hunde er ved at få en blødning. Jeg har prøvet at have ham først i bur og nu uden bur. Jeg køre i en Passat Van, med en heldækkende rude mellem forsæder og lastrum, hvor hundene jo opholder sig, så jeg kan kun nå ham med min stemme, og det virker ikke efter hensigten..Jeg har jo læst så meget om hysteriske schæferhunde men aldrig tidligere haft een af slagsen. Forslag modtages med taknemmelighed, for det er virkeligt et problem som ødelægger vores ture dagligt.
 8. Helt enig med Ascha..Det er bare blevet vanskeligt de sidste år at være hundeejer, hvis man har stor race og mere end een af slagsen..Folk skal brokke sig...Har i dag lagt bedre forståelse for at rygerne har måtte føle sig forfulgt. Nu er det hunde ejerne...Jeg lukker ørene, gider overhovedet ikke mere at tage en debat med et brokke hovedet mere.. Jeg vil ikke have mine daglige ture ødelagt at disse sure mennesker.
 9. Jeg har haft et par hanhunde af den slags som bare ikke kunne se man lige var i deres løbebane, og da det jo var store tunge drenge så valgte jeg min sikkerhed frem for alt andet efter jeg var braget omkuld et par gange. Jeg brugte simpelthen enten hunde snoren eller en solid kæp som jeg konstant svingede rundt om mig selv. Når drengende et pat gange var løbet ind i sådan en forhindring, ja så kunne de heldigvis godt se hvor jeg var.
 10. Jeg synes det er en skam at folk inden de køber en lille race ikke sætter sig ind i hvad dette kan medføre for dem og deres hunde..
 11. Jeg har den oplevelse med mine schæferhunde, at hanhunde og det er så ikke alle når de bliver kønsmodne som lige skal se hvor meget de kan klarer, og de har det mest i munden, så her klares det som regel med at de lige skal prøve en ældre end dem selv, hvor ejer og jeg er indforstået og simpelthen går videre uden hund, for når de oplever at deres ejer går sin vej så kommer de lynhurtigt efter...Så er det overstået uden drama og råben og skrigen, som i den grad kan hidse hundene op. For tævernes vedkommende er nogen hele livet igennem super dejlige uden at have behov for at slås med andre tæver over hovedet, så er der lige dem som simpelthen bare skal prøve at slå den anden tæve ihjel... Jeg har lige haft 2 af mine tæver i løb på samme tid..Der skulle jeg meget klart kommunikere til dem hver gang de synes de lige skulle prøve hvem der var den stærkeste, at det var altså mig som bestemte hvor skabet skal stå.
 12. jukl

  Tæve der drypper blod

  Det kan måske også være din hanhund som bløder lidt.
 13. jukl

  Hvor bor jeg?

  Jeg er opvokset på den sorte firkant i KBH N..Så hurtigt jeg og gemalen kunne flytte vi på landet...Hvilken overraskelse det var at det var helt mørkt om natten, og sikke flotte stjerne der var når gadelyset mangler..Ja jeg har altid haft med i overvejelserne når jeg købte hus hvordan omgivelserne passede os...Da jeg flytte for 5 gang her op hvor jeg nu bor, havde jeg stadigvæk skolesøgende børn, så der var det et must at der var transportmuligheder så de fortsat kunne gå på den privatskole som var deres valg..
 14. I min schæferflok på 5 er det den ældste tæve som bestemmer sammen med den næst ældste...Hanhundene bestemmer ikke særlig meget, med mindre de har et kuld hvalpe.
 15. Jeg er helt enig i, at der er sket et kulturskift...Folk kan ikke opdrage hverken børn eller hunde i dag. De fleste voksne med job stresser rundt i deres hverdag og overlader deres børn til andre voksne rigtig mange timer hver dag ikke for barnets skyld men fordi det er bare sådan det er i dag... Det er der for meget svært for dem at være tydelige og sikre i deres omgang både med hvalp og barn...Så alle parter ender med at være stressede.. Og samtidig er vi blevet en klager nation...Vi klager som aldrig før...Og det gør vi så selvfølgelig også over for hunde ejere med store hunde, som de altid synes der ikke er styr på, og de er såååå bange for hunde fordi de engang er blevet bidt...Men alligevel står de og fortæller historien men den store hund kigger på dem... Jeg sidder og tænker på hvis jeg skulle være angst for alle de voldsomme oplevelser jeg har haft gennem livet, så ville jeg sgu ikke gå uden for en dør... Enten så lever vi livet eller også gør vi ikke..Og andres angst skal ikke også begrænse mig hvis det kom dertil.- Og underligt nok, så har jeg aldrig problemet med unghunde som kommer tonsende...De kan nemlig lynhurtig se om jeg synes det er ok eller ikke... Endelig, hvis der kommer en 40 kg hanhund løbene rundt om hjørnet uden en ejer som har kontrol, så slipper jeg min på 42 kg. Hanhunde laver aldrig alvorlige skader...Sagen er en anden hvis det er en gal tæve som kommer rundt om hjørnet og jeg selv har en voksen tæve med, det har jeg så heldigvis aldrig oplevet endnu...Men jeg ville formodentlig tage snoren af min tæve, og vise hende bolden gå væk.
×
×
 • Tilføj...