Hop til indhold

Charlotte1970

Members
 • Antal indlæg

  1.556
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  4

Alt der er opslået af Charlotte1970

 1. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Frida behøver ikke spise tørfoder for min skyld. Hele problematikken handler om hun er til den tynde side, og gerne skulle spise lidt mere end hun gør. (Fordi hun stadig er hvalp, og skal have lidt at danne et solidt grundlag på) Om det er tørfoder, barf eller noget helt 3. Er lige meget for mig. Bare hun spiser. Efter mange måneder må jeg bare konstatere at hun er møg kræsen. Hun bliver jævnligt set af dyrlægen, som hver gang konstatere hun er sund og rask, men til den tynde side. Fridas mave er i øvrigt super stræk. Hun reagere aldrig på om hun spiser lidt tørkost den ene dag, eller barf den næste. Udover mængden der kommer ud😉
 2. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Frida er til den slanke side. Dyrlægen har egentlig været tilfreds med hende, men ja hun var noget ranglet. Men vægten er mere eller mindre gået i stå de sidste 14 dage. Hun tager måske 100 gram på om ugen. (Hun er fra den 22/8 / 5 mdr) Hun er ikke specielt interesseret i mad, heller ikke leverpostej/vådfoder og lign. Hun får orijen / arcana pt, da det var det jeg kunne finde med mest fedt. Ellers har hun fået essentials og havde carrrier junior med fra opdrætter. (Plus olie) Jeg bruger lidt vådfoder i en gang imellem, men det er ikke fordi det har den store effekt, heller ikke at vores anden hund spiser samtidigt. Frida er tjekket, og har ikke orm eller andet. Hun gnaver meget gerne i ben, så tænker ikke tænderne er et problem. Nogen råd?
 3. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Hun vil ikke spise de bløde godbidder fra olivers. De er afprøvet. Jeg har forsøgt som du beskriver bare med ziwipeak, ovenpå andet tørfoder, og den hoppede hun ikke på. Hun er bare mest til Barf, hvis hun absolut skal spise.
 4. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Det gør ingen forskel om det er i skål, i foderbold, på gulvet, græsset eller i sofaen. Frida er ikke den store spiser. Hun spiser heller ikke godbidder eller leverpostej mad. Hun spiser til nød sin Barf. Som du kan læse i tråden, er hun tjekket hos dyrlægen, og der er intet fysisk galt, udover hun er meget kræsen. Mere end jeg har oplevet hos mine andre hunde. Jeg håber når hun er færdig med at være hvalp og teenager, det forandre sig lidt. Jeg har, som du kan læse, prøvet forskellige slags tørfoder, vådfoder, hjemmelavet mm. Hun har ingen interesse i mad.
 5. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Altså der er ingen problemer med kattelort. De ryger gerne ned. 😬 Lige nu spiser hun helst om natten, og der bliver serveret frossen barf når vi går i seng, det ryger så inden for 2 timer. Tror det er noget med der er ro. Heldigvis er hun stadig vildt glad for at træne, bare hun får ros.
 6. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Desværre spiser Frida heller ikke rester fra bordet, ej heller godbidder i forskellige former. Det finder hun ikke interessant. Vi kører på barf, med ziwipeak og Royal Canin exigent til små kræsne hunde, ved siden af. Fuldstændig langt ude blanding, men det holder hun vægten på, og jeg har fundet lidt ro i det. desværre reagerende hun med grønt snask i øjnene når hun fik boost, så her holder vi lige en pause.
 7. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Jeg er uforstående overfor din retorik imod mig. Jeg siger det meget gerne igen, der var intet ondt herfra. Og undskylder gerne igen hvis det var følt sådan. Luca havde store problemer med sin mave, som heldigvis blev løst da hun fik medicin til sit stofskifte og kom på acana pork og butternut. Hun levede uden maveproblemer de sidste år af hendes liv. Frida er en helt anden hund, og har en ingen fysiske problemer, udover hun er frygtelig kræsen. Ja der er prøvet noget forskelligt, men over mange måneder. Plus jeg har brugt nogle af de råd jeg har fået i tråden, bla Joserea festival fodret, foder med korn og Boost pulveret. Sidst nævnte er nok den vej jeg går, sammen med barf og en Royal canin variant der af og til ryger ned. I sidste ende er det hende her det drejer sig om ❤️
 8. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Jeg kan desværre ikke vide hvad hvordan det virker på dig, eller hvor godt du synes du kender mig. Der var i hvert fald intet ondt herfra. Ked af hvis du følte det sådan.
 9. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Leverpostej virker ikke i hvert fald 😂 eller måske hvis Frida fik lov til at kredse om det i flere timer, men Cille den lille tykke prop, kan jo ikke lade det være 😂
 10. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Tror du misforstår. Jeg skifter selvfølgelig ikke foder konstant, men undersøger hvad der kunne være en mulighed. 😉
 11. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Der er godt nok tydelig forskel. 😉 frida er ikke så vild med smagen, men det kommer nok ikke bag på nogen 😂
 12. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Jeg må se hvad jeg kan finde. Har forsøgt med højenergi tørfoder, men nej tak fra Frida. Vores anden hund den lille coton de tulear er så meget glad for de mange tiltag, og her skal jeg virkelig passe på hun ikke bliver for tyk. Pludselig havde hun taget på, fordi hun spiser Fridas mad.. det er heller ikke nemt 🙄
 13. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Ja det har jeg prøvet. Frida ville ikke røre det med en ildtang. Hun er virkelig småtspisende. Men vægten står i det mindste stille og hun taber sig ikke pt. men hun er 1,5 til 2 kg bagefter sine kuldsøskende, og hun er en af de største i kuldet.
 14. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Alt modtages med kyshånd. Så bare kom med alle de foreslag der er 😉 Vi bruger forskellige skåle. Alt fra metal til keramik. Der er ikke forskel så vidt jeg kan se. I dag blev leverpostejmaden ikke spist. Kender ingen hund det kan lade sådan en stå. Vi forsøger os med “boost”, og ser hvad det giver. Dog svært at få i hende, nå selv leverpostej er no go. Jeg forsøger et par dage med at tage maden væk efter 1/2 time, og se om det gør en forskel denne gang. Sidste gjorde det ikke.
 15. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Jeg har bestilt Innordic Kompeet Boost, for at prøve det af. Jeg plejer ikke at have held med olie, men har den i tankerne. Det er tydeligt Frida er sulten, hun snuser til maden, men skal virkelig overvinde sig selv for at spise. Meget rør hun slet ikke. Loge meget hvor lækkert det er. Hun kan kredse en time om en leverpostejsmad. Det er helt vanvittigt. Jeg er glad for jeg har fået hende undersøgt, eller ville jeg blive vanvittig af at spekulere over hvad der var galt.
 16. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Alle prøver er fine. Også nyretallet. Dyrlægen mener jeg har fået en meget kræsen hund, og det plejer at vende når de lander omkring de 2 år. Der er sådan set kun 14 mdr til... Dyrlægen går i tænkeboks, og vi har en tid igen i næste uge. Imens har jeg tømt diverse internetbutikker for foderprøver...
 17. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Går ud fra nyrerne er med, men tjekker det i morgen, når de ringer. Tak for reminder. Jeg er bestemt heller ikke sikker på en sterilisation er lykken. Det kan give en masse andet bøvl oven i.
 18. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Frida er 10 mdr nu. Der kan sagtens være en masse teenage hormoner indover. Men hun skal helst ikke tabe sig. Der er svar på blodprøverne i morgen. Kryds gerne for det er noget “simpelt” der driller.
 19. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Desværre endte barf som alt andet, det er ikke interesant længere. Frida er nu igang med diverse undersøgelser og blodprøver, da hun taber sig. Jeg aner ikke mine levede råd mere. Vi har forsøgt alt. Foder med og uden korn både dyrt og billigt, diverse vådfoder, barf, leverpostejs mad og hjemmelavet. Hun spiser kun af nød, og det påvirker hendes aktivitetes niveau nu. Dyrlægen snakkede om man i sidste ende kunne sterilisere Frida, for at øge hendes appetit. Umiddelbart tænker jeg der er drastisk, men er åben for den løsning, hvis det er sidste udvej. Andre ideer jeg skal afprøve, så bare kom med dem.
 20. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Total lækker og netop blevet 7 mdr. Stadig bedste venner med datterens bomuldstot
 21. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  En lille update herfra. Efter MANGE forsøg og en hvalp det slet ikke tog på til sidst, prøvede vi Barf. Det virker! Frida er i vækst igen, og spiser alt hvad der er i skålen. Vi startede op med MUSH, men er over på “rigtig” kød nu. Frida får tilskud af vitaminer, olie og grønt ved siden af. Hendes mave har slet ikke reageret på det rå, andet end der nærmest ikke kommer noget ud PT tror jeg på det. Dyrlægen er tilfreds med hende og hendes tal er super fine.
 22. Charlotte1970

  Depressiv efter løbetid

  Cille, vores coton de tulear har i den grad skiftet humør efter sin løbetid. Hun ligger helst bare i sofaen. Ingen leg, ingen glæde når der kommer nogen. Tænker det må være en form for falsk dægtighed. Har I erfaringer? Og hvad kan vi gøre for at hjælpe hende igennem. Hun er tjekket hos dyrlægen, også for hjerte lungeorm.
 23. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Frida tygger gerne i tyggeben, uden problemer. Dyrlægen mener ikke hun har ondt. Det er heller ikke min opfattelse. Plus det har været i hele perioden vi har haft hende. Men det har også været min tanke, og derfor vendte jeg den med dyrlægen igen. Frida får 3 måltider om dagen. Vi har også forsøgt der var foder til gengængeligt hele dagen. Det gør ikke den store forskel om det er det ene eller andet. Hun er bare ikke den store spiser. Hun kan have et par dage hvor Cilles (vores coton de tulear) ziwipeak er et hit, men efter få dage gider hun ikke det mere. Så kan hun have et par dage hvor vådfoder blandet i er ok, men så slutter det igen. Olivers bløde godbidder er det eneste hun næsten gider hele tiden, alle andre godbidder gider hun ikke. Det er hele vejen rundt. Jeg håber bare jeg kan finde lige dét foder hun gider i længere tid. Det bliver måske nemmere når hun skal på voksen foder. Selv ris og grønt med kylling, som jeg selv har lavet, er ikke specielt noget hit. Jeg må nok indse vi har fået en meget kræsen hund. Men til gengæld er hun så perfekt på alle andre punkter.
 24. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Hun får lakseolie. Æg er nok det eneste jeg ikke har forsøgt Jeg har ikke været så bekymret før, men de sidste uger kunne jeg godt mærke på hende, hun ikke tog på. Det er ok hun er til den tynde side, hvilket er ganske fint for væksten, men ikke så tynd. Hun spiser, men langt fra de mængder jeg tænker hun burde. Jeg har opgivet at følge foderproducenternes anbefalinger, hun er max 1/2 af hvad de mener der skal til.
 25. Charlotte1970

  Når hvalpen ikke spiser nok.

  Ja forsøger både med opblødt og ikke. . Har også forsøgt at fjerne det hvis ikke det blev spist inden for den første 1/2 time osv osv Hun er bare ikke særlig interesser i mad. Heller ikke godbidder, tror det er en af de eneste hunde jeg har haft, der har sagt nej tak til kylling, råt kød, tørret fisk, ja endda frolic.
×