Hop til indhold

Rosa565

Members
 • Antal indlæg

  31
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

10 Good

Om Rosa565

 • Rang
  Nybegynder
 • Fødselsdag 21-07-1995

Personal Information

 • Lokation
  Gladsaxe, Storkøbenhan
 • Interesser
  Dyr
 • Hundenavn
  Luna
 • Køn
  Kvinde
 1. Rosa565

  Luna er blevet "sær" på gåture

  Ja der er nemlig en rist foran. Den har hun aldrig været begejstret for, men hun plejer bare at gå hen og så hoppe over den. Vi har boet her i 2 år, så synes det er underligt, hvis hun skulle reagere så kraftigt på den nu?
 2. Rosa565

  Luna er blevet "sær" på gåture

  Jeg har lagt mærke til, at Luna har ændret adfærd på gåture. Normalt går hun inderst, dvs. hun går på den side af mig som er inde mod husmurene/hækkene osv. og hun plejer at hygge sig med at gå og snuse en helt masse i græsset. Jeg lod især mærke til i dag, at hun absolut ikke vil gå derinde mere. Hun VIL gå yderst ud mod vejen, og hun går lige så stille og rolig ved siden af/lidt bag i mig. Når jeg prøver at guide hende lige så stille om på den anden side af mig med snoren, så vil hun bestemt ikke derhen, det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Min kæreste siger, at det er lidt tid siden hun stoppede med at ville gå på græsset og snuse, men jeg synes det er blevet "værre". En anden ting er, at hun de sidste dage også har været "underlig", når vi skal ind i opgangen. Hun går en stor bue udenom opgangsdøren, for derefter at gå ind til husmuren og så hoppe ind af døren fra siden af husmuren. I dag ville hun slet ikke ind, hun vandrede rundt på græsset ude foran døren, og jeg troede hun skulle tisse, men hun gik bare lidt frem og tilbage og ville ikke ind. Da jeg fik hende lokket, gik hun igen en kæmpe bue udenom døren og rundt om stolpen, som står ved døren, og hoppede ind fra siden igen. Jeg ved ikke, om det er til at forstå, men hun har altså aldrig været sådan før. Det skal lige siges, at hun har en øjensygdom cornea dystrofi, som dog er i behandling og ser bedre ud end før, så tænker ikke at det er det? Og vi er lige nu i et "forløb" hos dyrlægen, da røntgen viste for stort hjerte, og hun hoster og er lidt træt nogle gange. Kan disse adfærdsændringer have noget at gøre med, at hun ikke er helt rask pt? Jeg tænkte først, om hun havde slået hovedet eller lign. fordi hun virker så underligt på de gåture. Det lyder måske ikke af noget, men jeg bliver dog alligevel lidt bekymret, da det er så langt fra, hvordan hun plejer at være.
 3. Okay, det har jeg overhovedet ikke tænkt på, det har dyrlægen i hvert fald ikke nævnt noget om. Det må jeg hellere tjekke, håber ikke hun skal faste, for så går min plan med godbidderne da i hvert fald i vasken.
 4. Okay, det lyder som en god idé. Hun er i forvejen meget nervøs ved fremmede mennesker og især mænd, og det er en mand der skal udføre hjertescanningen. Jeg har dog tænkt mig at tage godbidder med, så plejer det at være lidt nemmere for hende.
 5. Min lille Luna har sandsynligvis en hjerteklap der ikke lukker ordentligt til + hun har ekstra hjerteslag. Hun har altid hostet, når hun løb, og jeg lagde faktisk allerede mærke til det, kort tid efter vi fik hende som 8 uger gammel. Hun har aldrig været særlig motionskrævende, hvilket har undret mig, da det ikke er det indtryk jeg har haft af sheltier. Hun var til dyrlægen i februar, da hun skulle vaccineres, og fik selvfølgelig lyttet hjerte og lunger, der var ikke noget at høre. I maj skulle hun til flåttjek hos en anden dyrlæge, da vi valgte en dyreklinik tættere på os, der skulle være dygtige. Hun lyttede til hjerte og lunger, da jeg fortalte, at hun hoster meget når hun løber, og jeg var lidt bekymret for hende, da hun var blevet mere stille. Dyrlægen kunne muligvis høre en lille mislyd, men var ikke sikker, men vi snakkede om, at Luna skulle have en hjertescanning også pga. de symptomer jeg har beskrevet. Jeg bestilte en tid til hjertescanning for en uges tid siden, da jeg synes hun er blevet meget træt i løbet af sommeren på gåturene. Jeg har måtte bære hende hjem nogle gange, og hun er træt allerede efter omkring 30 minutter. Da vi tilfældigvis gik en tur op til dyrlægen i fredags for at få flåt/loppe medicin skulle dyrlægen lige lytte på Luna, da hun hørte vi var der, for hun var jo i tvivl sidst, om der overhovedet var en mislyd. I fredags var det dog tydeligt, og hun fik kaldt på en anden dyrlæge der også skulle lytte, og de var begge enige om, at hun helt sikkert skal have den hjertescanning. De kunne begge høre en susen, som formentlig kom af en hjerteklap der ikke lukker ordentligt og der var samtidigt ekstra hjerteslag. Puha det blev langt, men jeg vil egentlig høre, om der er nogle herinde, der har oplevet nogle af de samme symptomer med jeres hund, og hvordan endte det? Hvad viste hjertescanningen og hvad var fremtidsudsigterne? Og hvilken diagnose fik hunden? Jeg er meget bekymret for lille Luna og især fordi jeg tænker, at det er gået ekstremt hurtigt, hvor der i februar ikke var noget at høre, i maj en lille smule og nu var det tydeligt, at det ikke lød normalt. Luna er forresten en ung shetland sheepdog, der bliver 2 år til oktober.
 6. Rosa565

  Hundelufter søger sheltie

  Da jeg ønsker mig en sheltie når jeg engang flytter hjemmefra, vil jeg rigtig gerne have noget erfaring med dem. Derfor vil jeg gerne tilbyde mig som hundelufter for en sheltie. Jeg er 18 år gammel og bor i 2860 Søborg. Jeg har erfaring med pasning og lufteture af labrador (de er dog for store til mig) og mine forældres to bichon havanais. Jeg er enormt dyreglad og vil gøre mit for at hunden får nogle gode oplevelser. Det må meget gerne være så tæt som muligt på mig. Så hvis du eller nogen du kender mangler en hundelufter til deres sheltie så sig endelig til
 7. Pukka har aldrig været til noget træning, og nu er hun blevet 9 mdr.. Min stedmor, som ejer Pukka har ikke mulighed for at gå til træning med hende, og min far synes det er rigeligt, at han skal gå ture med hundene. Men jeg synes, det er godt tiltrængt.. Hun kan godt finde ud af sit, og jeg er ved at lære hende at blive. Men hun kommer ikke, når man kalder, og hun trækker som jeg ved ikke hvad. Jeg har også læst, at socialiseringen er noget af det vigtigste ved hvalpehold (som hun jo ikke har været til). Jeg har kigget rundt, men synes det er et cirkus med så mange muligheder Kan hun komme på et hvalpehold, eller skal hun til noget lydighed? Og så er der jo både dkk, og dch og alle mulige andre steder.. er det principielt lige godt? dkk har intet i Roskilde eller tæt på mig, og det skal enten være i Roskilde eller tæt på Gladsaxe Og er det godt nok, at der er mig der gør det med hende, selvom jeg ikke ser hende i hverdagene normalt?
 8. Rosa565

  Hvor tit skal en hund tisse?

  Ja det har jeg også tænkt mig, det var virkelig uheldigt, at min kæreste samme dag gik præcis den vej, han vidste ikke, at den boede der.. og jeg troede den var længere nede af vejen og jeg ville dreje ned ad en sti, men så var haven lige der.. Heldigvis har jeg også mødt nogle rigtig søde hundeejere med god tålmodighed, så vi har taget det stille og roligt og hun har fået lov til at hilse på hundene i sit eget tempo Det hjalp så ikke, at der farede en kæmpe sankt bernard hund hen til os i dag, fordi ejeren havde glemt, at havelågen var åben ) Den gjorde ikke noget, men Pukka blev godt nok bange..
 9. Rosa565

  Hvor tit skal en hund tisse?

  Ja, det går rigtig godt Hun havde ét uheld, det første hun gjorde, da hun kom herhjem, var at sætte sig og skide på gulvet.. men der har intet været siden Jeg har været ude med hende cirka hver 3. time, og det har hun været meget glad for - vi har begge været meget trætte, og jeg har haft meget ondt i mine fødder Ingen af os er vant til at gå så meget Man får et helt andet syn på ens by, når man pludselig har en hund med. Hun er vant til at bo i en lille bitte by, så hun var meget forvirret over lastbiler og myldretid den første dag. Hun plejer at være meget legesyg og ville hilse på alle hunde, men der er en have ved en villavej, som jeg var forbi med hende to gange, og min kæreste en gang med hende, hvor der bor en kæmpe hund, som går fuldstændig amok - den gør og knurrer og er halvvejs over hegnet, når vi går forbi. Hun bliver så bange hver gang, og det er som om, hun er blevet lidt bange for at hilse på andre hunde nu? Måske er det bare mig, men jeg har aldrig hørt hende knurre ad en anden hund, og det har hun gjort et par gange nu efter episoderne med den hund.. Men ellers er hun glad, og hun synes, mine kaniner er de underligste væsener hun har mødt
 10. Rosa565

  Hvor tit skal en hund tisse?

  Ja, det har jeg også læst mig frem til, ingen skældud Og glæden er fuldstændig på min side, jeg har tigget og bedt om at få lov at passe hende, når de skulle på ferie igen, så nu er det endelig min tur
 11. Rosa565

  Hvor tit skal en hund tisse?

  Yepp, selvfølgelig også lige inden sengetid, det havde jeg lige glemt at skrive Hun er vant til at være alene hjemme om dagen, hvor hun jo ikke kommer ud.. og vi plejer at være ude med hende ved 22-23 tiden, når vi er dernede i weekenderne Men hellere være på den sikre side, og hun elsker jo at være ude Så hver 3. time, det lyder da meget godt
 12. Rosa565

  Hvor tit skal en hund tisse?

  Jeg skal passe min far og stedmors hund her om nogle dage, og jeg kom til at tænke på, hvor tit jeg egentlig skal gå ud med hende, og hvor tit hun skal ud og tisse? Vi bor nemlig i lejlighed, og hun er vant til at have fri adgang til en have. Hun er en Bichon Havanais på 8-9 måneder. Jeg tænker, at jeg går med hende om morgenen ved 8-tiden, og en lang tur efter frokost ved 12-13 tiden, og en lang tur om aftenen lige inden det bliver mørkt. Hun skal vel ud og tisse af nogle gange ind imellem.. om eftermiddagen ved 15-16 tiden i hvertfald.. Men når hun er vant til at være ude i en have hele tiden, så skal hun måske ud oftere og tisse? Og hun er jo ikke så gammel, måske kan hun ikke holde sig så længe, eller hvordan?
 13. Rosa565

  Collie vs. Sheltie

  Hvad størrelse transporttaske skal en sheltie egentlig have? Kan se, at mange transporttasker er ca. 40-50 cm, lange.. men de eneste informationer jeg kan finde om sheltiens størrelse, er dens højde
 14. Rosa565

  Collie vs. Sheltie

  Hold da op, der er kommet mange svar Mange tak for hjælpen! Tror heller ikke, det bliver et kæmpe problem at få den med i bussen, det kan godt være, jeg ikke er så stærk, men kan da godt være vores Bichon Havanais på 6,2 kg.. så det skal nok gå Og hvor er det nogle super billeder med alle kaninen og hunden Det vigtigste for mig, er at hunden ikke ser kaninerne som byttedyr og prøver at slå dem ihjel Vores ene bichon havanais var også rigtig sød ved kaninerne, hun havde en yndling, som hun også både slikkede og gerne ville putte med.. Jeg tænker, at de kan lære, at de skal være afslappede omkring kaninerne, så længe de bare er opstemte og ikke i killer humør
 15. Rosa565

  Collie vs. Sheltie

  Hvad er trådhikke?
×