Hop til indhold

Jomiha

Members
 • Antal indlæg

  206
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

1 Neutral

Om Jomiha

 • Rang
  Langtidsholdbar

Personal Information

 • Lokation
  Hobro
 • Hundenavn
  Saga
 • Køn
  Kvinde
 1. Interessant med sundheden hos f1 blandinger. Jeg ved ikke noget om det, men jeg troede godt nok ikke, det havde noget på sig. Ved du, hvad teorien bag det er?
 2. Det er også mere den præmis, at fordi det er en blanding, kam den ikke få de racespecifikke sygdomme, jeg ikke køber. Sygdommen kender jo nemlig ikke hundens race, og blandinger er ikke i sig selv mere eller mindre syge en racehunde - hunde af syge forældre kan blive syge.
 3. Man skal "høre" meget, før ørerne falder af... Andetsteds på nettet læste jeg følgende skrevet af en ejer af to mops-cavalier blandinger: "Blandingerne har generelt en tendens til at være sundere... De racespecifikke sygdomme nedarves ikke på samme måde når racerne blandes. Derfor kan de her to fx ikke få de sygdomme der løber i de racerene cavaliere... (...)" Er der nogen af jer, der ligger inde med link til evidensbaserede artikler, der kan nuancere det billede lidt? Det er ikke fordi, jeg vil komme og lege kloge-Aage, men når en person efterspørger idéer til sunde racer, og vedkommende så får sådan et svar, kan jeg altså ikke lade være med at blande mig.
 4. Saga har (for en gangs skyld, host) charmeret sig op på skrivebordet.
 5. Tak for svar! Jeg tror også, jeg venter med at træne det yderligere, til vi er startet på holdet. Pt. researcher jeg også mest på 2x2, og det, Saga har lært, er egentlig kun at rende gennem to pæle, og det kan nok godt kombineres med en evt. ny slalommetode.
 6. Tak for svaret, Amocca Jeg er startet med at klikke og belønne hende for at gå igennem to pæle, og nu er hun ved at fatte det, så vi er ved at gå over til legetøj (der har vi så den udfordring, at hun ikke er meget for at aflevere igen), men jeg tror egentlig, jeg hælder mest til video nr. 2, hvor pælene flyttes fra hinanden i stedet for imod hinanden. Vi starter på et agilityhold om et par uger, og der kommer vi jo nok til at lære en helt tredje metode... Bum bum. :hmm:
 7. Jeg er begyndt at snuse lidt til 2x2 slalomtræningen, og som jeg forstår det, er Susan Garretts originale metode lig denne første video, hvor de to nye pæle sættes parallelt med de to første. Jeg er dog også faldet for denne metode, hvor de to nye pæle stilles klods op af de første, og så øges afstanden mellem dem efterhånden. Jeg er lidt nysgerrig: Har nogen af jer prøvet begge metoder? Eller hvad tror I umiddelbart om metoden i video nummer 2? (Den med pudlen)
 8. Nu kan jeg jo læse, at du nok er gået væk fra kastration, og jeg har tænkt lidt over det, du skrev om hans adfærd omkring din menstruation, og om jeg skulle komme med følgende forslag, men: Hvis det er fordi, han reagerer meget på lugt, kan dét problem måske løses med en menstruationskop. Altså hvis du er villig til at prøve det. :blink: Jeg forestiller mig ikke, at hunden så intet kan lugte, men det skulle undre mig, hvis ikke en kop hjalp meget.
 9. Jeg kender ikke noget til træning ved Holbæk, eller til schæfere i øvrigt, men thumps up for at I ved, at det kræver træning, og at det ikke bare er hunden, der er en møghund! :5up:
 10. Men markering er jo ikke kønsbestemt. Min tæve har da i hvert fald gjort det siden, hun var omkring 5 måneder, og jeg har hørt om andre tæver, der også gør det. Strinteri virker for mig ikke som en adfærd, der stresser hunden på samme måde, som humperi gør det. Umulia: Jeg har desværre ingen erfaring med det, men som dig ser jeg ingen grund til at nægte en hund at markere udenfor.
 11. Wow! Der må da være en hel del udstationeret og/eller mange til at passe hundene. Nå, det kan man sikkert godt tillade sig at spørge ind til, hvis man overvejer racen.
 12. Det ser ud til, du har fået nogle rigtig gode råd. Jeg stemmer i, om at indhegnet have altså er en god idé, men det kan måske godt virke for jer, hvis hunden aldrig er alene derude. Det er nok godt at have i baghovedet, at selv en stille villavej jo får besøg af biler, fugle, katte, andre hunde osv., og så kan fristelsen blive for stor uanset race. Også rådene om at gøre børn hundevenlige er gode! Jeg er vokset op sammen med tre forskellige jack russel terriere, en af dem kunne ikke udstå børn, hvis de plagede den og ikke respekterede et nej tak, og så hapsede hun altså ud. De to andre er og var meget tålmodige over for børn (den ene knap så meget over for smådyr.) Det skriver jeg egentlig bare for at vise, at der er individuelle toleranceforskelle over for børns pilleri, men at børn alligevel skal lære at lade en hund være, når den ikke gider mere. Jeg har jo overvejet lagottoen, men er gået væk fra den igen. Hvis vores næste hund ikke bliver en löwchen (hvilket det nok gør), bliver det en puddel. Der er bare et større udvalg af pudler, (og dermed bliver det lettere at finde en god hund) end af lagottoer. Löwchen er en dejlig hund, som jeg varmt kan anbefale! Vores gør, når hun er i haven, og fremmede hunde eller vores genbos kørestol kommer forbi, samt hvis der er hundelyde i tv, det ringer på døren, der er underlige lyde om natten, eller hvis der er høje stemmer gennem et åbent vindue. Vi kan få hende til at stoppe efter et par vov, derpå går hun ofte over i noget lavmælt småøffen. Jeg tror ikke, det er et unormalt gøniveau for en hund (eller hvad?), men nu kan du jo vurdere, om det er for meget for jer. Ellers tror jeg også, at pudlen er et godt bud! Så vidt jeg kan læse mig til vil de dog gerne have noget aktion, selvom de i dag kategoriseres som selskabshunde. Det samme vil en løve. Jeg kender et par cavaliere ret godt, og Saga (vores løve) leger ofte med dem. De går begge kolde af leg noget før hende, lige som hun har mere energi efter en gåtur, end de har. (Dog ikke så meget, at hun ikke tager en lur bagefter). Nå, længere smøre. Pøj pøj med beslutningen! Er sikker på I nok skal finde en rigtig dejlig hund! EDIT: Hov, så lige at du ikke bryder dig om pudlers udseende. Hvis det er pga. den klippede snude (?), så kan man lade være med at gøre dét. Bar snude bryder jeg mig ikke om, og det var faktisk lidt grunden til, at jeg undersøgte lagotto frem for pudler...
×
×
 • Tilføj...