Hop til indhold

Frandsen

Members
 • Antal indlæg

  195
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

2 Neutral

Om Frandsen

 • Rang
  Holdbar
 • Fødselsdag 08-04-1947

Personal Information

 • Lokation
  A, A
 • Interesser
  Papillons, Koninkrijkszaal Tag someone who, Dansk Slager Parade, R. I. P. Flemming Bamse Jørgensen,
 • Job
  Off.kontor
 • Hundenavn
  Miss Soffi og Cleo
 • Køn
  Kvinde
 1. Vi er flyttet til Thisted fra Århus. Jeg har Soffie på 9 år. Hun er ikke udstillingshund, så hun holdes kortklippet. Jeg vil gerne finde en kærlig og omsorgsfuld frisør. Da jeg er pensionist er pengene lidt små - men det vigtigste er at det er en sød person, da vi tidligere har haft en traumatisk oplevelse hos en frisør. Er der nogen her, der kender en frisør i Thisted eller omegn, de kan anbefale.
 2. Frandsen

  Hundefrisør.

  Jeg har en shih tzu på 9 år - Soffie. Vi er lige flyttet fra Århus til Thisted. Vi havde lige fundet en super sød - omsorgsfuld hundefrisør - vi havde haft en rigtig traumatisk oplevelse ved en frisør - så nu vil jeg jo gerne gentage successen med at finde den rigtige første gang. Soffie er ikke en udstillingshund og skal derfor klippes kort. Jeg vil også gerne have ordnet ører og kløer. Da jeg er pensionist er pengene lidt små, så det må gerne være en frisør der ikke er for dyr. Men vigtigt - en sød og kærlig frisør. Kender nogen en frisør i Thisted eller i nærheden, der kan klare det.
 3. Frandsen

  Hidsig hvalp

  Hej Ninjamor. Ja som sagt er jeg meget glad for dette forum. Da jeg nævnte disse spørgsmål for min datter, sagde hun også straks - "du skal da spørge i Hundeforum" - og det gør jeg gerne. Jeg må nok indrømme, at jeg troede dyrlægen vidste noget om racerne, han lød i hvert fald som om han gjorde men det glæder mig da rigtig meget, det du beskriver om racerne. Jeg havde læst om racerne inden jeg fik hvalpen, men synes det var lidt svært at finde en ensartet beskrivelse - og det er jo også tre forskellige i en krop. Jeg blev nok lidt forskrækket over hendes "agressivitet" - da jeg ALDRIG har mødt den hos shih tzuen - som i vores tilfælde også er en intelligent hund - i hvert fald den jeg har Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg har fået hende - hun er så kærlig, sød og nuttet (for det meste) - og grunden til mine spørgsmål er jo bl.a. at jeg gerne vil have, at hun skal komme igennem sin hvalpetid, uden for mange frustrationer. Endnu er hun ikke højrøstet, det er da kun når hun leger med sig selv med legesager, som hun smider op i luften og skubber til, så giver hun små knurrelyde fra sig - men det er jeg vant til fra den anden, at det er leg. Til Soffie har jeg sagt NEJ, hver gang hun gøer meget, og det har sådan set været nok. Men jeg kender en papillon, der gøer fra man kommer til man går, og det må jeg indrømme, at jeg ikke kunne holde ud. Så hvis du har et godt forslag til at "lægge låg på", så modtages det meget gerne. Endnu en ting, hun forsøger konstant at hoppe op af mine ben og bide fast - hvilket resulterer i ødelagte strømper og bukser pga de små skarpe klør og tænder. Jeg siger NEJ, mens jeg flytter hende væk. Forsøger måske at lægge hende i hendes kasse. Har også forsøgt med foden at skubbe hende ligeså stille væk, men så tror hun vi skal lege. Jeg tror hun har fået den ide, at hun helst skal ligge på mine knæ og sove/slappe af hele tiden. Igen - jeg er taknemmelig for alle råd - også selvom I ikke er enige med mig i den måde, jeg gør det på. Man lærer jo ikke af, at blive "talt efter munden". :ae: Jeg er gift, men er temmelig alene om dette, da min mand er hjerneskadet. Det er hans opgave at gå tur med dem og det klarer han rigtig fint, men han kan ikke deltage i opdragelsen af dem, for han kan ikke ræssonere over, hvad man kan/skal gøre. Han synes bare de er dejlige.
 4. Frandsen

  Hidsig hvalp

  Nej det er helt forkert opfattet at jeg ikke ville tage imod Luckylunas råd. Jeg tager taknemmeligt imod alle råd jeg måtte få. Jeg har bestemt også noteret mig de råd du har skrevet. Luckyluna spørger til om Trunte stadig er fræk over for den gamle hund og det er jo nok det jeg har gjort mest ud af at svare på fremfor at svare på rådene. Men det skal bestemt ikke forstås sådan at jeg ikke er taknemmelig for at nogen vil svare og råde mig. At det er stædige hunderacer der skulle være i Trunte har jeg ingen kendskab til selv - det var min dyrlæge der forberedte mig på det da jeg var hos ham for at Trunte kunne få nr 2 vaccination. Og jeg må da indrømme at jeg regnede med at han havde erfaring og viden på det punkt. Og jeg vil gentage at jeg er glad for råd og hjælp. Da jeg startede med Soffie for 7 år siden havde jeg rigtig megen gavn af Hunde-Forum. Og det håber jeg da stadig på at have. Så hermed tak for den konstruktive hjælp der altid er nogen der er parat til at give.
 5. Frandsen

  Hidsig hvalp

  Jeg synes det går meget bedre med hendes adfærd overfor den anden hund - hun er stadig lidt fræk (synes jeg) - men Soffie er begyndt at sige mere fra - og jeg synes slet ikke Trunte er så frembusende, som hun var i starten. Nu ligner det mere rigtig leg. Og Soffie tager jævnligt initiativ til at komme med hendes lege-gøen (jeg kan tydeligt høre, når hun vil lege) - og så er Trunte straks parat. Trunte søger også Soffie mere på hyggeplan - dvs ligger helt tæt op ad hende på gulvet eller i hendes kurv - og Soffie flytter sig ikke, men lader hende ligge der. Ja - jeg har også selv tænkt på det med, at det er en 'stor hund' i hendes lille krop. Jeg regner også med at få nogle redskaber til hjælp ved træningen.
 6. Frandsen

  Hidsig hvalp

  Jeg har en lille hvalp - Trunte - der er født 11/9 2014 - altså næsten 4 md. Hun er en blanding - mor: pekingeser/papillon - far: chihuahua. Hun er rigtig dejlig - og kan være meget kælen - sidde og slikke lige så forsigtigt på min hals, og putte hos mig i sengen mens hun giver kælne lyde fra sig - MEN hun kan have et frygtelig temperament. Hvis hun ligger og småsover på mit skød, og jeg vil nusse hende, kan hun finde på at knurre. I begyndelsen tænkte jeg, at det lød som en lidt kælen lyd, så jeg nussede videre, men så skal jeg love for hun blev arrig og gjorde udfald mod mig og snappede efter mig. Jeg sagde selvfølgelig NEJ - men det blev humøret ikke bedre af. Så i går havde hun snuppet et eller andet på gulvet, som hun tyggede i, og jeg tænkte, at jeg hellere måtte se, hvad det var, det er jo ikke alt, der er godt for små hvalpe (eller hunde i det hele taget) - så jeg satte mig ved siden af hende, og talte roligt til hende, mens jeg forsøgte at få hende til at åbne munden, men så skal jeg da love for at den "tasmanske djævel" tog fat - hun knurrede rigtig vredt - snappede efter mig, prøvede at bide mig - virkelig at tage fat. Jeg må indrømme, at jeg blev noget overrumplet, så jeg tog fat i hendes øre og rykkede i det - måske ikke hensigtsmæssigt, men jeg blev faktisk noget forskrækket. Og det hjalp for øvrigt heller ikke, jeg fik simpelthen ikke lov til at se, hvad hun havde - selvom jeg prøvede flere gange, med samme resultat. Vi har endnu ikke gået til træning, vi har ikke kunnet finde nogen før her i januar, hvor vi skal starte. Jeg har haft to shih tzu'er - den ene er desværre blevet aflivet - men vi har stadig hende på nu 7 år. Og jeg har ALDRIG oplevet noget lignende med nogen af dem. Soffie, som vi stadig har - har aldrig nogen sinde forsøgt at bide mig - eller i det hele taget gjort nogen som helst udfald - lige meget hvad man har gjort ved hende. Vi har et barnebarn på 7 år, og han kan simpelthen gøre alt ved hende (han får selvfølgelig ikke lov til at være slem ved hende), men han er jo totalt forelsket i Trunte, som den nye hedder, og vil gerne nusse hende, bære hende og hvad han ellers har gjort ved Soffie i deres 7 år sammen. Men jeg tør jo næsten ikke lade ham tage hende. Mine shih tzu-er har været noget af det nemmeste at opdrage og i det hele taget have i huset. Hvis de tog noget, jeg ikke syntes, de skulle have i munden, så byttede vi bare med en godbid (det lærte de helt fra starten) og så var det ordnet. Jeg var godt klar over at denne var en helt anden natur, idet det er 3 stædige og selvbevidste racer, der er blandet i denne - Trunte. Men jeg må indrømme, at jeg er noget overrasket hendes adfærd Gode råd modtages meget gerne om, hvordan jeg kan få hende "dæmpet"
 7. Er der andre herinde, der har en blandingshund som min ? Hun er nu 10 uger. Moderen er en pekingeser/papillon og faderen er en chihuahua. Jeg har slet ingen erfaringer med nogen af disse racer. Jeg har i forvejen en shih tzu - som har været meget let at opdrage. Så jeg er rigtig spændt på hvordan hende her er at opdrage. Jeg skal selvfølgelig gå til hvalpetræning med hende - skal bare finde en god træner til små hunde i Århus området.
 8. Jeg har et videoklip på mit skrivebord - og i stifinder - men jeg kan simpelthen ikke få det lagt ind. Jeg har for nylig fået Windows 8 og er endnu ikke så kvik til at finde ud af det. Håber det lykkes
 9. Hvis ikke jeg fjerner Trunte, så bliver hun ved og ved med at hoppe på Sophie, rykke hende i halen, i ørerne og skægget - dvs hun stopper IKKE selvom Sophie sætter hende ret hårdt på plads.
 10. Jeg tager kun Trunte væk, når jeg synes Sophie går rigtig hårdt til Trunte - hvor Trunte bliver sat så hårdt på plads, at hun virkelig piber rigtig meget - og gisper og hoster fordi Sophie tilsyneladende tager fat i hendes hals eller brystet.
 11. Jeg har fundet en snor, som jeg vil prøve at bruge, som du skriver. I dag var jeg netop ude for det, som du skriver - at jeg tog Trunte op, fordi jeg kunne se, at nu blev det for meget for Sophie - og hun blev faktisk lidt hård ved Trunte. Jeg tog Trunte på skødet, og der kom den Tasmanske djævel frem - som du omtalte - hun eksploderede helt - vred og vendte sig og gjorde faktisk udfald mod mit ansigt i frustration (lignede det). Jeg slap hende ikke, men blev siddende og nussede hende lige så stille - vuggede hende faktisk lidt frem og tilbage (hun vejer jo kun 1,5 kg, så det er kun en håndfuld) og alligevel varede det længe inden hun faldt til ro. Men nu har jeg fundet snoren, og vil prøve det næste gang hun kører op. På alle andre tidspunkter er hun jo så sød, dejlig, kærlig, sjov og hvad man ellers kan tænke på i forbindelse med sådan en lille hvalp
 12. Tak til alle for mange inspirerende svar. Sophie kan sagtens komme væk. Hun hopper op i sofaen, hvor den lille ikke kan nå. Og hun hopper op på skødet af sin 'far' - og disse ting har hun altid har gjort, også før Trunte kom. Jeg kan jo også se, at det sommetider er Sophie selv, der begynder med legen. Jeg synes bare legen er blevet lidt vildere, og Trunte giver nogle 'av-piv' - tror jeg - mere end i starten. MEN jeg kan også se, at Trunte er provokerende eller grænseprøvende - i en større grad end i starten. Grunden til at jeg kom i tvivl, var det at selvom Sophie tilsyneladende siger - nu gider jeg ikke mere - så fortsætter Trunte - hun går helt i selvsving - på den måde, at hun drøner rundt i stuen omkring bordet - og så farer hun ind i Sophie med '100 i timen'. Så der er vel heller ikke noget at sige til, hvis Sophie siger fra. Og det er jo rigtigt, at hvis hun absolut ikke gider mere, så kan hun jo hoppe i sofaen, hvor hendes elskede sovebamse som regel ligger. Hun må nemlig gerne være i sofaen, og ligger der ofte. Så jeg tror jeg lader dem prøve at finde ud af det lidt endnu - selv. Og så tager jeg Trunte væk, hvis jeg synes det bliver for slemt.
 13. Jeg har en shih tzu på næsten 7 år - Sophie :hjerte: Efter at vi for 2 år siden har måttet aflive hendes "søster" er hun blevet mere og mere indadvendt, passiv og virkede næsten deprimeret. Vi har nu købt en hvalp - Trunte både fordi vi gerne ville have en hvalp mere - men også fordi vi håbede, at det ville live Sophie. Den nye hvalp er 10 uger, moderen er pekingeser/papillon og faderen er chihuahua. Den første uge var Sophie overhovedet ikke interesseret i Trunte , selvom Trunte gjorde hvad hun kunne for at få kontakt med Sophie. Men pludselig blev Sophie opmærksom på Trunte, og begyndte at lege med hende. Og nu skal jeg love for der er kommet liv i huset. Faktisk har Trunte så meget gå-på-mod, at hun tilsyneladende slet ikke kan stoppe legen igen. Hun rykker Sophie i halen, bider hende i skægget og i ørerne - og kommer farende fra den anden ende af stuen, for at løbe ind i siden på Sophie - gang på gang på gang ........ Nogle gange bliver det for meget for Sophie, som så giver hende et nap, så hun hyler - men det får hende ikke til at holde op - tværtimod er det ligesom om det hidser hende op, så hun bare fortsætter med fornyet energi. Ind imellem synes jeg det ser noget alvorligt ud - for Trunte tumler jo hen over gulvet, når Sophie skubber til hende. Og sommetider gør Sophie også af hende - ligesom for at sige, at nu er det nok. Jeg kan ikke rigtig finde ud af, om det er "for meget" eller om jeg bare skal lade dem selv finde ud af det.
 14. Jeg ville gerne læse om Nature's menu barf nuggets men kan se det er på engelsk - og det er ikke min stærke side. findes der mon noget på dansk om det.
×
×
 • Tilføj...