Hop til indhold

Adfærdsproblem


Tine1
 Share

Recommended Posts

Har et lille - eller faktisk lidt stort - problem med Elly herhjemme...

 

Kort fortalt handler det om, at jeg har børn (drenge på 6 og 7 år) hveranden uge og hveranden uge er det bare mig og hundene.

 

Elly er 8½ md og er helt renlig, når det bare er mig, der er der... men ikke når drengene er her... Hun tisser sjældent indendørs, men det er ret tid, at der ligger en lort herinde.. Især på drengenes værelse eller foran deres dør. Et par gange har den også ligget i sofaen:evil:..

 

De bliver ikke aktiveret eller luftet mindre, når drengene er hjemme, men får jo sikkert nok lidt mindre opmærksomhed, da der er grænser for, hvor mange øjne og arme jeg har.

 

Elly elsker drengene... Det er kun om aftenen og om natten, når de er lagt i seng, at hun knurrer og gør, hvis en af drengene pludselig kommer ned af trappen... også selvom de snakker, så hun ved, hvem de er.. Det går over ligeså snart de hilser på hende.

 

Markerer hun sig overfor drengene? Bliver hun stresset af at livet herhjemme veksler så meget? Og hvad kan man gøre?

 

Når vi er hjemme og besøge folk med hund eller mange børn, "strinter" hun også - altså uden at lette ben:lol:, men bare sådan snuse til noget og tisse et par dråber på det...

 

Og hun virker bare glad imens..

Link til indlæg
Del på andre sites

det der hos fremmede, det lyder som almindelige markeringer, der ville jeg nok lige sige nej, hvis du fanger hende i det, men det er jo ikke usædvanligt for unghunde.

 

det derhjemme er nok noget andet, men jeg er ikke helt sikker på hvad. nu er det jo ikke sådan, at hun ligefrem tisser drengene, så nej, jeg tror ikke, at hun "markerer sig" over for dem. at det sker på deres værelser kan måske bare være et spørgsmål om, at det er længst muligt væk fra de rum hun og i opholder jer mest i - altså bare et udslag af renlighed. måske er der meget gang i huset, og der leges lidt vildt, når drengene er der? så hun ikke får ro til lige at nå at mærke efter, inden hun pludselig skal? halfdan var tidligt ret renlig, men havde også i lang tid lejlighedsvise uheld, når der var for meget "gang i den" derhjemme. det var som om, at det pludselig kunne komme helt bag på ham, og så satte han sig bare og tissede, selv om han måske ikke havde gjort det inde i flere uger. måske ville jeg prøve at lufte hende lidt oftere de uger, så hun ikke går og bliver for "fyldt", og så se om ikke alderen hjælper?

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er oftest om natten, at hun gør det... Altså mens drengene ligger og sover derinde... Og gerne lige foran deres senge. Der burde vel egentlig være ro nok.. Aftenluftningen foregår i minihaven.. og der har hun aldrig haft problemer med at gøre det, der skal gøres. Drengene kommer allerede i seng ved 19-20-tiden, så når jeg går ud med dem kl. 23.00 burde hun jo ikke være så stresset mere.

 

Det er kun mig, der giver dem godbider eller mad i det hele taget.. Så de spiser den samme mængde alle uger.

Link til indlæg
Del på andre sites

:hmm: jeg tror stadig på, at det er stress eller opkørthed eller hvad du vil kalde det. som jo også sidder i kroppen, selv om udløseren er gået i seng. men jeg har ikke rigtigt noget bud på en løsning andet end at håbe på, at hun vokser fra det. kan du lukke døren ind til drengene, så hun ikke kan komme derind om aftenen? eller evt. lukke døren ind til dig selv, så du har bedre mulighed for at høre hende, hvis hun bliver urolig i løbet af natten? alternativt kan du gå en lille runde der sent om aftenen, i stedet for at nøjes med haven, så bliver hun måske bedre ordentligt tømt?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Afganskmynde

I 8 -9 mdrs alderen synes jeg det ofte er nodvendigt at have ojnene omkring dem hele tiden, selvom de maaske ellers klarer det saa fint. De er stadig hvalpe og renligheden er ikke saa indgroet som man umiddelbart skulle tro, for hvis der kommer lidt uro eller nyt, saa kan der nemt ske uheld.

 

Som du selv er inde paa, der er graenser for hvor mange arme og ojne man kan have og det er derfor her, hunden kan komme afsted med det. Saa det handler om at fjerne tildensen. Jeg ville bruge et bur eller mindre aflukket hjorne, i huset til naar du ikke kan holde oje. Det virker rigtig fint for os med vores vovser og et mindre barn i huset, hvor der ganske naturligt er situationer hvor man ikke kan have ojene paa alt og alle. Held og lykke!

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...
Gæst hundemakker

For mig lyder det som om tisseriet er underkastelse.

Jeg ville prøve at have hundene lidt adskilt fra børnene og bare bruge noget tid i ro og mag alene med hundene.

Specielt fordi hun er velfungerende når de ikke er der...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...