Hop til indhold

Hvalp er usikker/angst/stresset/???


Gæst Krusty
 Share

Recommended Posts

Hej Allesammen

 

Jeg er nået til et punkt hvor jeg er meget meget frustreret over min 6 måneder gamle hvalps opførsel.

Jeg forstår simpelthen ikke hvad det er der foregår når han har sine 'udfald' og jeg har forsøgt mig med alle mine gennemtænkte og pædagogiske tekniker, uden at det er blevet bedre.

 

Det drejer sig om:

 

1) Jeg går med Allister i snor. Allister får øje på en anden hund længere henne på fortorvet. Allister stopper først og går måske i "kattedyrsposition" Herefter springer han frem i linen af iver efter at hilse (det skal siges at Allister er helt VILD efter at komme over til denne hund), og sker dette ikke indenfor ca. 3 sekunder begynder han at gø gø gø af den anden hund. Han gør meget voldsomt og springer frem i linen i et udfald mod den anden hund, helt indtil den er passeret.

 

Allister har INGEN problemer med at omgås andre hunde i al almindelighed. Han elsker at hilse og snakke med andre hunde, og har slet ikke disse problemer når han er løs og altså selv kan komme over til den anden hund i sit ivrige tempo.

 

Allister er generelt MEGET utålmodig.

 

2) På hele gåturen er Allister meget oppe at køre. Han trækker konstant helt vildt. Hans hjerte hamrer, han gæffer (Trækker vejret meget hurtigt), og er i det hele taget meget high strong.

 

3) Han reagerer meget voldsomt på nogle meget uforudsigelige ting. Den ene dag kan det være cykler, barnevogne, og kvinder med tørklæder. Det næste er det måske busser eller menneskerne på gaden.

Fælles for disse er at han springer frem og kaster sig rundt i linen mens han gør og gør. Han er slet ikke til at drive videre på fortorvet fordi han har så travlt med at flippe ud på den pågældende ting.

 

Alle disse ting er ting han er blevet socialiseret og vænnet til som lille, og er vant til at se hver eneste dag, og det er sjældent de samme ting han reagerer på.

 

 

Er han stresset? Er han usikker? Er han angst?

 

Jeg kan ikke finde ud af det, og jeg kan efterhånden heller ikke finde ud af hvordan jeg håndterer det.

 

Hjælp?

Link til indlæg
Del på andre sites

mht til andre hunde, så lyder det som frustration over at han ikke kan få lov at komme over til dem.

Han lyder som en stresset lille hund, det godt kunne bruge at lære ro og selvkontrol generelt.

Mht til at reagerer på forskellige ting, kan det godt være den alder han har lige nu, hvor det pludselig går op for ham at verden er st¢rre end lige til hans næsetip.

Link til indlæg
Del på andre sites

Du har lige beskrevet Mio på en prik! :5up:

Så du er ikke alene om at være frustreret! :ae:

 

Idag synes Mio lige han skulle flippe, fordi der kom en mand gående, som viste sig at gå lidt specielt - det var så slemt, at han ignorerede den fejevogn der kørte lige forbi ham og larmede og svinede! - Totalt pinligt :stupid: :oops: Og det er ikke fordi han ikke kender til folk der bevæger sig anderledes/opfører sig anderledes, han har aldrig haft problemer med dem før og kender flere.

 

Men det understreger netop pointen med at det er stress/frustration, for i morgen er det måske en pose på stien der får samme tur!

Det eneste han reagerer på hver gang, er hunde som du også beskriver.

Hans reaktioner bliver også kraftigere i takt med han bliver træt. Det er vigtigt at stoppe træningen inden han bliver så træt at han slet ikke kan stresse ned igen.

 

Det er meget svært, fordi nogle hunde eller mennesker tror han er agressiv eller angst, og reagerer derefter (afstand) hvilket i hans øjne forværrer det hele! :roll:

 

Det vigtigste, for at holde modet oppe er, at vide det er en fase, som bliver forkortet, hvis man træner anti-stress med hunden. Hunden skal lære sin egen "krop" at kende, og lære at stresse af. Det er ikke let!

 

Vi går til Rally og 50% af tiden går med at træne fx "vi kan godt stå her og slappe af selvom der går en hund derovre og træner Pia står derovre"!

Lige meget hvor frustrerende han er, så er det vigtigt at bevare roen, stresser man selv op kører det helt af sporet! (Ved det kan være svært!)

 

Jeg har altid sele på Mio, så han ikke kvæler sig selv mere end højest nødvendigt, når han får sine flip. Jeg får ofte at vide fra andre, at jeg ikke er god nok til at aflede ham, men det er ikke let at aflede ham når han er i den periode - man nægter alt kontakt også mad (stresset hunde kan ikke spise!).

 

Når en episode trækker til, går jeg lidt væk, får Mio hen til mig (man må godt tvinge lidt) sætter mig ned på hug, holder om ham og nusser roligt på halsstykket, mens jeg snakker afslappende til ham. Han kan være så stresset, at han nærmest vælter mig for at slippe fri, og så går jeg helt væk med ham.

 

Hvis det bliver for meget for dig, så ville jeg få hjælp fra en træner, for det er ikke sjovt, at stå med en hund alene, hvis man bliver frustreret over dens opførsel hele tiden! :cry:

 

Held og lykke og anti-stress herfra! :ae: :vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige en bi-ting. Jeg gik til rally hos Pia med en hvid schæfer ved navn Rico, som opfører sig på nøjagtigt samme måde som i fortæller om. I løbet af vores undervisningsgange blev det markant bedre med Rico :5up: og den sidst gang deltog han faktisk i undervisningen på samme vis som os andre uden at stresse op ...

 

Så fat mod! Det kan lade sig gøre :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige en bi-ting. Jeg gik til rally hos Pia med en hvid schæfer ved navn Rico, som opfører sig på nøjagtigt samme måde som i fortæller om. I løbet af vores undervisningsgange blev det markant bedre med Rico :5up: og den sidst gang deltog han faktisk i undervisningen på samme vis som os andre uden at stresse op ...

 

Så fat mod! Det kan lade sig gøre :-D

 

Weee.. der er håb! :banan:

 

Pia er meget obs på at hjælpe os - det er så lækkert, at man føler sig velkommen til træning, selvom ens hund forstyrrer lidt undervejs. :genert:

Vi betaler for Rally træning, men får jo faktisk en form for adfærdsbehandling overni! :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...