Hop til indhold

Uhøflig hund


viviansen
 Share

Recommended Posts

Jeg har et par gange tidliger gjort brug af jeres gode råd og erfaringer så nu prøver jeg lige igen :wink:

 

Mine to dejlige vovser er en flatter, Nikka på 5år og en yorki, My på 9 mdr.

 

Nikka er en MEGET godmodig og velsocialiseret hund. My er en temperments fuld, men også en lidt frygtsom hund.

 

Hendes socialisering har bestemt ikke været optimal p.g.a fraværet af legekammerater i passende størrelse. Hun har hilst på mange forskellige hunde men aldrig leget med andre end Nikka.

 

Nu står vi for at skulle starte til hvalpetræning d.v.s de andre er hvalpe.

 

Og så er det jeg tænker at My faktisk er en Meget "uhøflig" hund.

Hun bruger glad og gerne Nikka, som skammel når hun skal op i sofaen d.v.s. hun hopper op på Nikka og videre op i sofaen! Nikka bryder sig ikke om det, knurre lidt, men aldrig mere end det. Og My hun er aldeles ligeglad!

Hun går også hen og spiser af Nikkas skål mens hun er igang med, at spise. Eller putter sig hos hende selvom det ikke altid passer Nikka og så ender det med Nikka går.

 

Det eneste tidspunkt hun har respekt for Nikkas grænser, er hvis hun har et kødben. Her har Nikka nemlig en gang snappet efter hende.

 

I det daglige giver det jo ingen problemer! Nikka er så meget større end My og det udnytter hun da også nogen gange. Har de fået noget lækkert snupper Nikka det fra My hvis hun bare er uopmærksom et lille øjeblik og tager sig ikke af, at My skælder nok sig meget ud. Men hun er aldrig uhøflig (på hundsk) d.v.s stjæler ikke bare tingene fra hende men "taber" måske noget ved siden af hende og afleder på den måde hendes opmærksomhed :shock: hun kunne heller aldrig finde på at spise af hendes skål mens My spiser! hun venter til hun er færdig.

 

Nå men for, at komme til sagen :D så tænker jeg på hvordan My skal kunne begå sig med andre hunde, idet hun jo fuldstændig ignorere Nikkas knurren og andre tegn på, at hun altså overskrider nogle grænser!

Hun har jo faktisk lært, at man stort set kan gøre som man vil, uden konsekvenser :( og nu er alle hunde jo ikke, som en Flat coat, så jeg er lidt nervøs for hvordan det skal gå gå når hun kommer ud i "det virkelig liv".

Hun er jo som sagt en lidt nervøs hund så hun skal helst have mange positive oplevelse! er der noget jeg kan gøre for,at hjælpe hende lidt med sit hundesprog?

Link til indlæg
Del på andre sites

En voksen hund er som regel meget overbærende overfor en hvalp i hjemmet men at Nikka knurrer (og bliver respekteret) når hun har et ben tyder jo på at der ikke er tvivl mellem hundene. De ved sikkert godt hvor de har hinanden.

 

Når lille My starter til hvalpetræning ved hun godt at det ikke er som derhjemme. Du skriver at hun er en lidt frygtsom hund og derfor farer hun sikkert heller ikke hen og kravler op på fremmede hunde.

 

Jeg vil give dig det råd at være meget opmærksom hvis der er frikvarterer. Sæt dig ned på hug og lad My få en sikker base (mellem dine ben) hvorfra hun selv kan bestemme hvem hun vil hilse på og hvornår. Jeg ville ikke lade hende lege med store hvalpe.

 

Måske skulle du lige ringe til din træner og fortælle hvordan My er og om det kan lade sig gøre at hun kan komme til at lege med nogle hvalpe af små racer eller hvalpe der er meget unge.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie

Hvis det er Pia (iøvrigt paffer ;)), så skal det nok gå :)

 

Jeg har oplevet det selv med mine yngre hunde, den ældste er meget overbærende og også jeg har tænkt, hold da op :shock: hvor er hun forkælet :lol:

 

Men sådan er hundeopdragelse fra en sund hund til en anden, og som Misty skriver så respektere hun den ældstes ressourcer, det er vigtigt :)

 

Er det ikke vidunderligt at man kan se de såkaldte moderne metoder praktiseret af sunde voksne hunde?

 

Dejligt :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Tak for svar!!!! som jeg læser jeres svar er det slet ikke så slemt med My`s

"opføresel" :oops:

 

Og ja det er hos Pia vi skal gå og det glæder jeg mig meget til :D hun er informeret om hvordan My er

 

Anne-marie hvad er paffer :?:

 

Ja jeg ville ikke bekymre mig ret meget, hun er blevet sosialiseret på en sund (storesøster) hund!

 

Paff er en forening som har nogle holdninger til bla metoder :)

 

http://www.paff.dk

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...