Hop til indhold

Lp træningstråden


Linda
 Share

Recommended Posts

Hvornår i de danske klasser skal man lave "Down on recall"? Dvs hvor hunden bliver kaldt ind, men så skal lægge sig på kommando halvvejs, og derefter afslutte indkaldet?

 

Vi har ikke været til vores første konkurrence endnu, men til træning i aften fik vi besked på at træne den øvelse. Det virker lidt avanceret for os, der er på begynderkonkurrenceholdet?

 

Der findes ikke en indkald med dæk alene. I Eliten er der en indkald med stå og dæk. Stå efter 10 meter (ud for en markering) og dæk efter yderligere 10. I klasse 3 er der en indkald med stå. Men en indkald kun med dæk findes ikke og jeg synes det er meget meget svært. Indkald med stå og dæk (eller bare en af dem) er i mine øjne den sværeste øvelse at få flot i LP overhovedet. Og ikke noget jeg starter med tidligt. Først skal der bygges en masse tillid, samarbejde og motivation op.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 1,7k
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Du kan jo pille momentet ud, hvis du synes det er sjovt. Lær din hund at løbe rundt om ting, eks. en stol eller en pind. Så kan du lave "ud og rundt" og træne positionen på vej ind. Start dog med at sikre dig at din hund kan dække i tempo, eks. ved at gå baglæns med hunden foran dig og afgive positionskommando.

Link til indlæg
Del på andre sites

OK, synes godt nok også det er en svær øvelse at starte på allerede. Vi må bare starte med at lege lidt "dæk" i bevægelse.

Tak for jeres input. :5up:

 

Jeg tænker også at det har lidt med den hund man har mellem hænderne at gøre. Nogle hunde ser jo ting meget i kasser. Men under alle omstændigheder var det ikke noget jeg ville træne voldsomt på før det skulle bruges. Man kunne måske se om den har en kommando forståelse, men ellers ville jeg nok først arbejde grundigt med det når Det skulle bruges.

Link til indlæg
Del på andre sites

Dejligt at Spot er på banen igen. Det ser godt ud :klap:.

 

Herovre på Sjælland har vi også brugt 2. juledag på LP-prøve-prøve :5up:. Indkald og fællesøvelser har jeg ikke fået filmet, men de gik rigtig godt alle tre.

 

Her er først fri ved fod... Desværre stadig noget stress og larm i starten, men den sidste halvdel er jeg ganske godt tilfreds med.

 

I Sit/dæk/stå under gang mister vi desværre sitten. Han har lidt svært ved når sit er første position så det arbejder vi på.

Link til indlæg
Del på andre sites

Fremsending og apport; vi skal have arbejdet på hans udløb til keglen og tempoforskellene:

 

Springapporten var ikke så god som den plejer :(:

 

Næseprøven blev også lidt rodet selvom det er svært at se på videoen:

 

Og endelig stillingsskift som bliver fint på stedet, men kunne have brugt lidt mere energi:

 

Det går fremad, men godt vi stadig har godt 4 måneder til vi skal til prøve!

Link til indlæg
Del på andre sites

Så tænkte jeg at hvis det skal være, jamen, så skal det være. Cassi er meldt til i sin første LP d. 2/2. Måske bliver vi grebet af det, måske bliver vi det ikke. Men så er det prøvet.

 

Sådan :5up: Held og lykke med træningen og du må endelig lægge en masse videoer op og spørge løs, hvis du har brug for hjælp til nogle af øvelserne :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Han går da rigtig fint, ham Tempo! :5up:

 

Det lader ikke til han er synderlig påvirket af at skulle arbejde uden belønninger.

Mon ikke også det sidste i tempoet kommer når i føler jer mere trygge og stabile i programmet.

 

Det ser i hvertfald nydeligt ud!

 

 

 

Og pøj pøj Camilse! Det bliver da spændende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Bombom... Igår kørte jeg alle øvelserne igennem(minus næseprøve, som vi stadig arbejder på at få knækket).

 

Lineføringen, der skal arbejdes en del. Det har aldrig været en øvelse vi har brudt os om.

Stå, den er 100 stabil, og det har den altid været. Vi udfører øvelsen under gang, for det er jo sådan vi altid har gjort det(ud af de 16 konkurrencer hun var afsted i sidste år fik hun +9,5 de 11 gange, så den er i skabet)

Spring, vi prøvede at træne det for første gang igår, hun kender det jo lidt fra Rally, og det gør hun nu meget pænt.

Stillingsskifte, hvis hun ikke lige bliver optaget af noget andet, så gør hun det perfekt. Heldigvis plejer hun at være meget på mig når vi er til konkurrence. Hun går hurtigere ned i dæk, end når hun skal op i sit, men det er vel meget normalt:vedikke:

Indkald, ingen problemer her, det er dog tydeligt at hunden er DcH hund, og vi har måtte arbejde en del med at gå direkte ind på på plads. Men det virker som om hun har fattet pointen.

Tandvisning, her er der heller ingen problemer.

 

Så nu er der kun den næseprøve tilbage at arbejde på, og det er jo nok i sig selv...

 

Vi er jo ramt ind i en omgang dødvande. Jo, hun slog da næsen til, men der var bare intet tempo eller glæde ved at lave den øvelse. Og tit stod hun bare og gloede på mig. Så nu er vi ved at køre lidt motivation på, og arbejde med en næsepind i feltsøg. Det resulterede i en Cassi der først slet ikke fattede en bjælde, jo, hun var klar,SUPERklar, som i "Nu kan Cassis rumpe ikke længere være placeret på jorden"-klar, Og så bliver hun sendt af sted, og det er med vildt højt tempo, og så stopper hun helt op og ser på mig. Og det er jo klart, for hun er jo vant til at blive dirigeret rundt når hun laver feltsøg. Det er hun heldigvis kommet sig over. Nu må jeg jo så se hvad vi skal gøre for at komme videre herfra. For der er jo ingen tvivl om at hun finder den her HVER gang...

Link til indlæg
Del på andre sites

Hov, havde lige overset at der var en dækøvelse også :stupid: Men den er vi ikke bekymret for. Hun har kun forladt postionen tre gange, den ene gang var til hendes første konkurrence(amen, hun var jo kun 11 mdr.), anden gang havde hun lige en mindre hjerneblødning og sætter sig op(heldigvis opdagede dommeren intet før jeg fik hende i dæk) og 3 gang var under hendes første løbetid, og der var der bare ikke meget hjerne i det lille hoved. Eneste forskel er at hun skal blive liggende i 1 min(det skal hun jo også i B og der gik jeg i skjul) og så har vi intet indkald.

 

Så vi glæder os...

Link til indlæg
Del på andre sites

Han går da rigtig fint, ham Tempo! :5up:

 

Det lader ikke til han er synderlig påvirket af at skulle arbejde uden belønninger.

Mon ikke også det sidste i tempoet kommer når i føler jer mere trygge og stabile i programmet.

 

Det ser i hvertfald nydeligt ud!

 

Og pøj pøj Camilse! Det bliver da spændende.

 

 

Taaark:engel: Nej han bliver heldigvis slet ikke påvirket af den manglende belønning. Den (en blå bamse) sidder på sidelinjen og venter på ham og det ved han godt. Af og til er han næsten ved at løbe derud mellem øvelserne, men så får han bare at vide at "nej det er ikke endnu" og så arbejder han fint videre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville gerne prøve en LP 2 med Buster. Men det der felt fungere ikke for os.

Vi har trænet med musemåtte med godbid på og han render pænt derud og bliver der også, men så snart jeg fjerner musemåtten render han bare videre og leder efter hvor jeg nu har gemt måtten :vedikke:

Så har jeg prøvet med at ligge en godbid i feltet og det får ham også derud men så går han jo bare i søg til han finder godbidden. Så kan jeg godt kaste en dækkommando ind men han forstår jo ikke feltet. :vuf:

Vi har også prøvet med en fremad kommando og så smidt en bold når han når ud til feltet.

men syntes altså bare ikke noget af det fungere. :hmm:

Nu har jeg købt et rigtig felt så vi kan træne på marken herhjemme. Men hvordan indlære i det? Fortæl fortæl :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...