Hop til indhold

Doberfan

Members
 • Antal indlæg

  10.083
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  9

Doberfan last won the day on November 14

Doberfan had the most liked content!

Community omdømme

35.892.963 Excellent

Om Doberfan

 • Rang
  Udødelig

Personal Information

 • Lokation
  New Orleans
 • Hundenavn
  Greta
  Leah MX MXJ NJP NF
  Scoop THDN CGC
 • Køn
  Kvinde
 1. Om hunde og tøj

  Hvem har skrevet artiklen? Jeg synes lidt at eksemplerne på racer der let fryser er ret mangelfuld og misvisende. Chihuahua findes i både kort- og langhåret udgave, gravhund findes i kort-, lang- og ruhåret udgave, så det er lidt useriøst at sammenligne dem i pelstyper. Og som andre skriver så har labben underuld. Jeg synes boxeren er et godt eksempel, og racer der har lignende pelstype inkluderer doberman, vizla, weimaraner, greyhound (inkl. italiensk), whippet, dalmatiner, rhodesian ridgeback, grand danois, miniature pincher og manchester terrier. Og så er der de helt hårløse som chinese crested. Men jeg er nysgerrig mht bulldog typerne. Jeg troede egentlig at deres bredde og typiske fedtlag gjorde dem ret hårdføre overfor kulde. Det er noget jeg gerne vil lære mere om.
 2. Hjertemislyd på senior

  Greta var hos dyrlægen i fredags for en bagatel, men da de lyttede til hjertet fandt de, at hun har en mislyd (murmur). Det har hun aldrig haft før, og hun er nok den sundeste dober vi har haft. Det var ikke vores sædvanlige dyrlæge på klinikken, men den nyeste. Hun anbefalede (eller nærmest insisterede på) at vi fik taget røntgen for at se om hjertet er forstørret. Men helt ærligt, Greta er 13 år gammel! Jeg er tilbøjelig til at sige nej tak og bare lade Greta leve så længe hun kan, bare hun virker frisk. Hun fangede et egern i sidste uge! Og hun er stadig vild i varmen, når snorene bliver fundet frem og hun skal på gåtur. Men hun er på smertestillende dagligt pga gigt i ryg og poter. Jeg er ret sikker på at hendes sædvanlige dyrlæge ville sige, at vi kunne tage røntgen hvis vi ville, men at han sikkert ikke ville gøre det, hvis det var hans hund. Vi har erfaring med "dilated cardiomyopathy" som Chase havde. Der findes medicin der kan give dem lidt ekstra tid, men jeg synes bare ikke der er nogen ide i at gøre det med så gammel en hund, og jeg tvivler på at det er dcm da hun ikke nogen af de andre symptomer på det. Min tanke er at hun bare er gammel og hjertet er begyndt at vise tegn på slitage. Hvad ville I andre gøre?
 3. GD og trapper.?

  Wow, 12,5 år for en GD, det er godt nok imponerende. Dejligt at se dig herinde igen, selvom det selvfølgelig er triste omstændigheder. Men godt du har mod på at få hund igen, hvad du så end ender med. Held og lykke med det!
 4. Tackle "fremmede" børn i hundenes hjem?

  Først og fremmest, så er det dejligt at se dig herinde igen! Mht problemstillingen - hvorfor har din bedre halvdel noget imod at holde fødselsdage på restaurant fremfor i jeres hjem? Det lyder da for mig som den ideelle løsning hvis hundene ellers er OK med at være alene hjemme. Min grundlæggende holdning er "mit hus - mine regler", og der er det altså ikke hundene der skal lide under at nogen ikke kan håndtere at de er der, men selvfølgelig kommer sikkerhed i første række, både for hunde og gæster.
 5. Vores bedste ven - RIP

  Det er så svært, specielt når man ikke ved præcist hvad der var skyld i hans smerter. En forklaring på det kunne måske gøre det mere acceptabelt. Jeg håber du får mod på at få hund igen - der er ingen tvivl om at du har meget at give en hund.
 6. Interessant diskussion. Hunde, katte og heste er vist de eneste dyr der traditionelt er domestikerede. Hos heste er det normen at kastrere hingste der ikke er helt exceptionelt velegnet til avl. Der er konkurrencer hvert år for at bestemme hvilke af dem der skal avlsgodkendes. Hos katte er det vist også ret udbredt at neutralisere dem for at formindske populationen. Jeg har lidt svært ved at se hvorfor det er så problematisk at kastrere hanhunde der ikke skal bruges i opdræt? Det er et minimalt indgreb og jeg er lidt forfærdet over hvor mange hundeejere der bare synes deres dejlige lille hund skulle have et kuld hvalpe bare fordi det kunne være "hyggeligt" - og så se hvor mange hunde der bliver aflivet hvert år? Og især hvor mange der bliver aflivet i internater.
 7. Agilitykonkurrencer 2016

  I dag var næsten en sand kopi af i går. Disk i AG pga en ekstra tunnel, 4. plads i SP og 1. plads i T2B. Det bedste ved det her stævne var, at hun virkelig så ud til at have en fest. Så er det meget nemmere at grine af vores fejl end når hun virker trykket eller bare doven.
 8. Agilitykonkurrencer 2016

  Kom endelig afsted til stævne i dag. Vi skulle have været afsted torsdag og fredag også, men en lækage herhjemme i huset tvang mig til at blive hjemme og håndtere det. Vi fik så en koldfront over natten - fra at have 22 grader i går havde vi 7 grader her til morgen, og det var godt nok noget der påvirkede hundene! I vores første løb, AG, var Leah helt vild og spurtede afsted. Hun tog den forkerte ende af en tunnel, men ellers var hun alligevel rimelig styrbar, selvom jeg måtte lave bagkryds alle de steder jeg havde planlagt for- eller blindkryds. I SP var hun super og fik en 3. plads og så vandt hun sin T2B. Det skulle ikke blive meget varmere i morgen - eller jo det skulle varme op til omkring 17 grader, men med en virkelig kold start på dagen, og da solen ikke når ind i hallen vi løber i, så forventer jeg at det bliver ret køligt derinde igen. Jeg er stiv af kulde - må vist have et boblebad i aften!
 9. Min hund er overvægtig, foder?

  Det er måske ikke en dårlig ting at hun ikke er begejstret for diæt foderet når nu hun er overvægtig? Går ud fra at hun skulle holdes i ro efter operationen - og hvis du ikke satte hende ned i foder af den grund, så er det logisk at hun har taget på. Det er i mine øjne en skrøne at steriliserede hunde tager på, bare fordi de er steriliserede. Jeg har/haft fire steriliserede tæver og ingen af dem har nogensinde været overvægtige. Hvis du fortæller lidt mere om, hvordan/hvornår du fodrer hende og hendes aktivitetsniveau, kunne det give et bedre billede og gøre det nemmere for os at komme med råd.
 10. Modermærkekræft

  Har desværre (eller måske skulle jeg sige heldigvis) ingen erfaring, jeg vidste faktisk ikke at hunde kunne få modermærkekræft. Krydser fingre for at det "bare" er i huden og ikke noget der er kommet indefra.
 11. Agilitytræning 2016

  Wow, det er godt nok vildt. Der må være lidt kat i ham!
 12. Agilitytræning 2016

  Hvad skete der dog?
 13. Agilitykonkurrencer 2016

  To disk igen i dag - men det var af den gode slags og vi havde en fest. I AG havde hun for meget fart på, så hun missede slalomindgangen. I SP løb hun som en gal og jeg måtte lave bagkryds alle steder hvor jeg havde planlagt forkryds. Hun tog dog hele banen korrekt, hun syntes bare lige hun skulle ind i en ekstra tunnel. Men alt i alt en super sjov stævnedag.
 14. Effektiv vagthund - hvilken race?

  Og det der er konstruktivt? Jeg må indrømme, at jeg faktisk tænkte det samme efter TS' første indlæg. Det lød som om de udelukkende var ude efter beskyttelse - og et af de største krav var at hunden skulle kunne være alene en lang dag, og der var ikke nogen indikering af, at de havde tænkt sig at træne eller aktivere hunden på nogen måde. Det lød som om de var ude efter et redskab, ikke et familiemedlem. Så var det da meget relevant at foreslå et alarmsystem i stedet.
 15. Agilitykonkurrencer 2016

  I dag lykkedes det at få et fejlfrit løb i AG til en andenplads og 16 MACH points. Men igen, da det kom til SP efter en lang ventetid, så var gassen gået af ballonen. Jeg gnubbede hende med isterninger inden vi skulle ind - det BURDE har fået hende til at løbe igennem, men det var næsten som om hun opfattede det som en straf i stedet og havde ingen motivation. Så det blev en langsom start med en nedrivning til følge. Men sidste halvdel af banen gav hun den gas. Da vi kom hjem var der absolut ingen mangel på energi til at jage egern eller naboer i golfvogne udenfor hegnet. Må prøve at finde på noget nyt til i morgen.
×